Inne

Zaczynamy Nowy 2020 Rok!

31 grudnia 2019

Zaczynamy Nowy 2020 Rok!

Przed nami Nowy 2020 Rok, wypełniony wiadomościami ze świata telekomunikacji, testami sprzętu, innowacjami, muzyką, filmami, technologią, rozwijającą się siecią, dbaniem o bezpieczeństwo, zrównoważonym rozwojem, projektami fundacyjnymi i kampaniami reklamowymi.

Bądźcie z nami w 2020!

Udostępnij: Zaczynamy Nowy 2020 Rok!

Przed świętami pomagajmy gigabajtami

26 listopada 2019

Przed świętami pomagajmy gigabajtami

Najbardziej cenna jest ta pomoc, która odpowiada na konkretne potrzeby. Dlatego Orange, we współpracy z Fundacją Dorastaj z Nami, zaprasza swoich klientów do udziału w akcji charytatywnej „Pomagajmy Gigabajtami”. Od dziś mogą oni przekazywać do wspólnej puli część swoich pakietów danych, których w danym miesiącu nie zdołali wykorzystać. Uzbierane w ten sposób GB  zostaną zamienione na darmowy internet dla podopiecznych fundacji.

Za każde zebrane 2000 GB Orange udostępni darmowy internet na 24 miesiące jednej potrzebującej rodzinie. Rodzaj dostępu do internetu: mobilny, stacjonarny, czy Orange Światłowód będzie zależał od indywidualnej sytuacji rodziny, czy uwarunkowań technicznych miejsca zamieszkania. W ten sposób podopieczni Fundacji Dorastaj z Nami zyskają możliwość korzystania z sieci, potrzebną w edukacji, rozwoju zainteresowań czy kontaktu z rówieśnikami. Z kolei Fundacja Orange przeprowadzi dla dzieci z obdarowanych rodzin webinarium, na którym pokaże, jak korzystać z internetu bezpiecznie i odpowiedzialnie.

Niewykorzystane w danym okresie rozliczeniowym GB danych mogą dobrowolnie przekazywać klienci Orange, którzy korzystają z następujących ofert mobilnych: Smart Plan LTE, Smart Plan LTE Główny, Plan Komórkowy, Plan Mobilny, Orange Love oferta głosowa, Internet Mobilny.

Do akcji przystąpić można na dwa sposoby: wysyłając darmowy SMS o treści „ODDAJEGB” pod numer 80820 lub aktywując akcję „Pomagajmy Gigabajtami” po zalogowaniu się do indywidualnego konta Mój Orange. SMS można wysłać w dowolnym momencie. Na koniec okresu rozliczeniowego operator zsumuje niewykorzystane i przekazane przez klientów GB i przeliczy je na usługi dla potrzebujących rodzin.

Akcja jest organizowana wspólnie przez Orange Polska oraz Fundację Dorastaj z Nami.

*********

Fundacja Dorastaj z Nami to jedyna organizacja pozarządowa w Polsce, która od blisko 10 lat inspiruje różne grupy społeczne i biznesowe, aby działały razem na rzecz pomocy dzieciom żołnierzy, strażaków, policjantów czy ratowników górskich, którzy zginęli lub zostali ciężko ranni podczas pełnienia służby publicznej. Celem działania Fundacji jest długotrwałe wspieranie dzieci w okresie edukacji od ich najmłodszych lat (od chwili przyjęcia do Fundacji), aż do zakończenia przez nie nauki (do 25. roku życia). Dzięki działalności Fundacji, dzieci otrzymują regularną, szeroko rozumianą pomoc edukacyjną, psychologiczną, wsparcie finansowe oraz przygotowanie do wejścia na rynek pracy. Od chwili powołania, Fundacja Dorastaj z Nami objęła opieką 224 dzieci. Orange Polska był jednym z fundatorów fundacji. Więcej o Fundacji Dorastaj z Nami https://dorastajznami.org/

Zainteresował Cię wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Przed świętami pomagajmy gigabajtami

7 listopada 2019

Orange Polska od ubiegłego roku umożliwia podpisanie lub przedłużenie umowy na mobilne usługi abonamentowe w formie e-umowy. Teraz to rozwiązanie jest dostępne także dla tych klientów, którzy wraz z usługami Orange kupują smartfon czy inne urządzenia na orange.pl lub poprzez infolinię.

E-umowę przy zakupie usług z urządzeniami mogą podpisywać klienci indywidualni – zarówno nowi, jak również przedłużający umowę i przenoszący numer z oferty na kartę na abonament.

E-umowa to dla klientów wygoda i oszczędność czasu. Orange jako pierwszy operator wprowadził możliwość podpisania e-umowy i skorzystało z niej do tej pory już blisko 100 tys. naszych klientów. Teraz rozszerzamy tę opcję i proponujemy podpisanie e-umowy na usługi z równoczesnym zakupem smartfona czy tabletu – powiedział Adam Skręt, dyrektor Digital i Performance Marketing w Orange Polska.

Przy zamówieniu nowej oferty przez infolinię, klient otrzymuje e-mail z linkiem do strony internetowej, na której znajdzie propozycję umowy. Jeżeli zgodzi się na proponowane warunki i je zaakceptuje, otrzyma kolejny mail z ostateczną wersją umowy. Wtedy też do klienta zostanie wysłany zamówiony sprzęt. Klienci mogą wybrać najbardziej dogodną dla siebie formę dostawy urządzenia – przesyłkę kurierską, dostawę do paczkomatu lub wybranego salonu Orange.

Podobnie jak w przypadku każdej innej umowy zawartej zdalnie, także w przypadku e-umowy klient może skorzystać z prawa odstąpienia od niej w ciągu 14 dni od jej zawarcia.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: E-umowa w Orange także przy zakupie urządzeń. Wygodnie i bezpiecznie, bez wychodzenia z domu

Mediateka

24 października 2019

Orange Polska – w partnerstwie z Nokią – rozpoczął testy sieci 5G w Lublinie. To kolejny etap największych w Polsce testów najnowszej technologii mobilnej. Dziesięć stacji bazowych działa w dzielnicach Ponikwoda, Tatary, Wieniawa i Śródmieście.

Udostępnij: Testy 5G w Lublinie. Orange Polska i Nokia uruchomiły w mieście sieć 10 stacji bazowych

24 października 2019

Miesiąc temu Orange Polska, rozpoczął testy 5G w Warszawie. Teraz podobne próby rozpoczęły się w Lublinie.

Od ponad roku pracujemy nad budową polskiego 5G, aby wybrać optymalne rozwiązanie dla naszych klientów i rozwoju sieci mobilnej. Testy z różnymi dostawcami dają nam bezcenne doświadczenia. Potwierdzają też, że technologicznie jesteśmy gotowi na uruchomienie tej sieci kolejnej generacji i pokazują, jakie możliwości da w przyszłości Polakom i polskiej gospodarce. Cieszę się, że testy odbywają się w Lublinie, mieście stawiającym na rozwój z wykorzystaniem nowoczesnych technologii – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Lublin jest przyjaznym miejscem dla najnowszych technologii. W mieście działa prężny sektor IT skupiony w ramach ekosystemu Lubelskiej Wyżyny IT. Jesteśmy też ważnym ośrodkiem akademickim. Od lat wdrażamy rozwiązania, czyniące z Lublina miasto inteligentne (Smart City), a przez to również bardziej atrakcyjne dla inwestorów. Zależy nam, żeby miasto odpowiadało potrzebom i ambicjom mieszkańców. W ten sposób krok po kroku budujemy nowoczesny Lublin, a testy sieci mobilnej 5G realizowane przez Orange i Nokię potwierdzają pozycję Lublina w zakresie wdrażania idei Smart City – powiedział Krzysztof Żuk, Prezydent Miasta Lublin.

W Lublinie partnerzy uruchomili 10 stacji bazowych. Pozwalają osiągnąć prędkość mobilnego transferu danych nawet do 800 Mb/s. Sieć pracuje w oparciu na częstotliwości 3,4-3,6 GHz w paśmie o szerokości 80 MHz, czyli węższym niż optymalne pasmo o szerokości 100 MHz. W czasie testów, podobnie jak w Warszawie, zostaną wykorzystane smartfony Orange Neva Jet, obsługujące 5G, a także Nokia FastMile 5G Geatways – urządzenia służące do zapewnienia internetu mobilnego do użytku domowego.

Przełomowe technologie, takie jak 5G, dają nowe możliwości nie tylko firmom telekomunikacyjnym oraz klientom indywidualnym. To także szansa dla przedsiębiorstw, od produkcyjnych zaczynając na zajmujących się bezpieczeństwem kończąc, a także szerzej, dla całej gospodarki. Polscy inżynierowie pracujący w centrach badawczych Nokii we Wrocławiu, Krakowie i w Bydgoszczy stworzyli liczne innowacje, przyczyniając się do rozwoju sieci 5G. Jako jeden z największych inwestorów w sektorze ICT, z ponad 6000 pracownikami w Polsce, Nokia posiada wszystkie zasoby by wesprzeć Orange w rozwoju 5G, dostarczając sprawdzone, bezpieczne i innowacyjne rozwiązania – powiedział Piotr Kaczmarek, prezes zarządu Nokia w Polsce.

Podobnie jak w Warszawie, lubelska sieć 5G została stworzona w taki sposób, by móc przemieszczać się pomiędzy stacjami bazowymi bez zrywania połączenia. Każda z dziesięciu stacji zapewnia zasięg w promieniu 360 stopni. Wszystkie testowe instalacje zostały podłączone do sieci operatora łączem optycznym o przepustowości 10 Gb/s, czyli dziesięciokrotnie szybszym niż standardowo stosowane w sieci 4G Orange Polska. W Lublinie wsparciem dla rozwoju 5G stała się rozbudowana sieć światłowodowa Orange Polska, która w mieście dociera już do 3/4 wszystkich gospodarstw domowych.

Mediateka

Napisz do Nas
Udostępnij: Rozpoczęliśmy testy 5G w Lublinie. Orange Polska i Nokia uruchomiły w mieście sieć 10 stacji bazowych