Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

5 lipca 2018

Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

Obok atrakcyjnej oferty roamingowej dla podróżujących za granicę, Orange wprowadza nową ofertę dla klientów, którzy często dzwonią z Polski do innych krajów. „Pakiet międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada” oraz „Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje” radykalnie obniżają koszty połączeń na numery stacjonarne i komórkowe za granicą. Ponadto do komórkowych planów Optymalnego, Wzbogaconego i Premium dodany zostanie bezpłatnie pakiet cykliczny „100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady”.
W Pakiecie międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada użytkownik otrzymuje 100 minut na rozmowy z Polski do wszystkich krajów Europy, USA i Kanady. Dotyczy to zarówno zagranicznych numerów stacjonarnych jak i komórkowych. Cena ważnego 30 dni pakietu wynosi tylko 20 zł. Natomiast Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje zawiera 50 minut na rozmowy z naszego kraju do wybranych państw świata. On także obejmuje numery stacjonarne i komórkowe, ważny jest 30 dni i kosztuje 20 zł.Użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska mogą włączyć dowolny pakiet wysyłając sms o treści M100 lub M50 na numer 80057. Można aktywować dowolną ilość pakietów. Po aktywowaniu kolejnego pakietu czas na połączenia sumuje się a na jego wykorzystanie jest 30 dni od aktywacji ostatniego pakietu.

Pakiet cykliczny 100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady w abonamentach Optymalnym, Wzbogaconym i Premium odnawiany jest automatycznie.

Pełna lista krajów, które obejmuje Pakiet międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada oraz Pakiet cykliczny 100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady: Albania, Andora, Austria, Belgia, Białoruś, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Kanada, Kosowo, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Macedonia, Malta, Martynika, Mołdawia, Monako, Niemcy, Norwegia, Polinezja Francuska, Portugalia, Reunion, Rosja, Rumunia, San Marino, Serbia, Sint Maarten, Słowacja, Słowenia, Stany Zjednoczone, Szwajcaria, Szwecja, Ukraina, Węgry, Wielka Brytania, Włochy, Wyspy Owcze.

Pełna lista krajów, które obejmuje Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje: Afganistan, Algieria, Angola, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Azerbejdżan, Bahamy, Bahrajn, Bangladesz, Bermudy, Bhutan, Boliwia, Botswana, Brazylia, Brunei, Chile, Chiny, Dominikana, Egipt, Ekwador, Etiopia, Filipiny, Grenlandia, Gruzja, Guam, Gwatemala, Honduras, Hongkong, Indie, Indonezja, Irak, Iran, Izrael, Japonia, Jemen, Jordania, Kajmany, Kambodża, Kamerun, Katar, Kazachstan, Kenia, Kolumbia, Korea Południowa, Kostaryka, Kuwejt, Laos, Liban, Makau, Malezja, Mali, Mariany Północne, Mauritius, Meksyk, Mongolia, Mozambik, Namibia, Nepal, Nigeria, Nikaragua, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia, Oman, Pakistan, Palestyna, Panama, Paragwaj, Peru, Republika Południowej Afryki, Republika Zielonego Przylądka, Saint-Pierre i Miquelon, Salwador, Samoa Amerykańskie, Singapur, Sri Lanka, Suazi, Sudan, Syria, Tadżykistan, Tajlandia, Tajwan, Turcja, Turkmenistan, Urugwaj, Uzbekistan, Wenezuela, Wietnam, Zimbabwe, Zjednoczone Emiraty Arabskie.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

5 lipca 2018

Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Klienci Orange Polska wyjeżdżający na wakacje do krajów nie należących do Unii Europejskiej mogą teraz skorzystać z pakietów roamingowych GO 150 i GO 500, dzięki którym znacząco obniżą koszty mobilnych połączeń, transmisji danych, smsów i mmsów. Ułatwi im to kontakt i dzielenie się wrażeniami z bliskimi i przyjaciółmi. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów.
Z pakietów można skorzystać w krajach europejskich, takich jak Rosja, Ukraina czy Szwajcaria, a także w państwach na innych kontynentach, m.in. w USA, Kanadzie, Izraelu, Australii, Chinach, Japonii, Egipcie, Tajlandii, Turcji i Meksyku.W ramach ważnego 10 dni pakietu GO 150 jest 150 MB transmisji danych oraz obniżona do 1,5 zł cena minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Cena pakietu to 50 zł.

Ważny 30 dni pakiet GO 500 zawiera 500 MB transferu danych oraz obniżoną do 1,5 zł cenę minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Ten pakiet kosztuje 150 zł.

Z pakietów mogą korzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska. Pakiet włącza się poprzez wysłanie sms-a o treści GO150 lub GO500 na numer 80060. Sprawdzanie stanu wykorzystania transferu wymaga wysłania sms-a o treści ILE na ten sam numer. Użytkownik automatycznie jest informowany sms-em o wykorzystaniu 80 proc. a następnie 100 proc. transferu danych.

Można aktywować dowolną liczbę pakietów. Wtedy limity transferu danych wszystkich aktywnych pakietów sumują się i są dostępne do końca ważności ostatniego pakietu. Aktywacja pakietów powoduje automatyczną aktywację usługi roamingu o ile jest ona nieaktywna. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów. Automatycznie blokowana jest także transmisja danych w krajach, których Pakiety nie obejmują. Blokady te można bezpłatnie dezaktywować.

Pełna lista krajów, w których można korzystać z pakietów GO 150 i GO 500:

Europa: Armenia, Białoruś, Czarnogóra, Mołdawia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, Ukraina.

Poza Europą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Benin, Burkina Faso, Chile, Chiny, Dem. Rep. Kongo, Egipt, Ekwador, Emiraty Arabskie, Ghana, Grenlandia, Honduras, Indonezja, Izrael, Japonia, Jemen, Kanada, Katar, Kazachstan, Kuwejt, Malawi, Meksyk, Niger, Nigeria, Nikaragua, Oman, Palestyna, Paragwaj, Peru, Rep. Kongo, RPA, Salwador, Sri Lanka, Sudan, Tajlandia, Turcja, Urugwaj, USA, Wyspy Owcze.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia, Tychy i Orange Polska tworzą Smart City

19 czerwca 2018

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia, Tychy i Orange Polska tworzą Smart City

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia, Miasto Tychy oraz Orange Polska będą współpracować przy rekomendacji oraz wdrażaniu rozwiązań wspierających budowę Inteligentnego Miasta (Smart City). Porozumienie w tej sprawie zawarte zostało 19 czerwca w Tychach.

Najpierw powstanie precyzyjna koncepcja Inteligentnego Miasta, skonsultowana ze środowiskami naukowymi. Na tej podstawie zarekomendowane zostaną do wdrożenia konkretne rozwiązania technologiczne. Zakres planowanych działań jest bardzo szeroki. Obejmuje inteligentne oświetlenie ulic, zdalny odczyt liczników wody i nadzór sieci wodociągowej, zdalną rezerwację miejsc parkingowych, wypożyczalnie rowerów, ławki z możliwością ładowania urządzeń mobilnych, monitoring jakości powietrza, monitoring miejski, zwiększenie funkcjonalności obecnie stosowanych urządzeń miejskich jak kosze na śmieci czy wiaty przystankowe.Wdrożenia będą oparte o dostarczone przez Orange Polska rozwiązania z zakresu Internetu Rzeczy (Internet of Things) i cyberbezpieczeństwa na bazie sieci LTE-M. Orange jest wiodącym europejskim dostawcą usług IoT.

„Miasta potrzebują nowoczesnych technologii. Zapewniają one wyższy komfort życia i bezpieczeństwo mieszkańców, oszczędność energii i wody, większą troskę o środowisko naturalne. Inteligencja miasta przestaje być wyróżnikiem, a zaczyna być standardem. Orange jest sprawdzonym partnerem samorządów w budowaniu funkcjonalności Smart City. Dysponuje siecią przewodową i mobilną w całym kraju, jako pierwszy operator w Polsce dostarcza otwarte i bezpieczne środowisko API IoT dla Internetu Rzeczy. Pozwala ono budować szytą na miarę paletę usług. Współpraca z samorządami Górnego Śląska, Zagłębia i Tychów to dla nas powód do dumy a zarazem okazja zaprezentowania naszych kompetencji” – powiedziała Bożena Leśniewska, wiceprezes zarządu ds. rynku biznesowego Orange Polska.

„Tychy są miastem nowoczesnym. Wdrażamy nowe rozwiązania technologiczne, aby zwiększyć bezpieczeństwo i poprawić jakość życia mieszkańców. Ponadto ich zastosowanie daje nam możliwość interaktywnego komunikowania się z mieszkańcami. W Tychach m.in. zamontowaliśmy czujniki jakości powietrza, inwestujemy w monitoring miejski, od 1 czerwca br. w urzędzie można płacić smartfonem, co nie tylko usprawnia pracę urzędu, ale przede wszystkim zwiększa komfort mieszkańców przy załatwianiu spraw. Widzimy, że wszystkie te rozwiązania dają dobre efekty. Podjęliśmy się kreowania i projektowania miasta w kierunku Smart City po to, aby efektywnie nim zarządzać i aktywnie wspierać naszych mieszkańców” – mówi Andrzej Dziuba, Prezydent Miasta Tychy.

„Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia jako pierwszy związek metropolitalny w Polsce, jest naturalnym partnerem do testowania i wdrażania innowacyjnych rozwiązań o znaczeniu ponadlokalnym, ponieważ praca nad takimi projektami jest tutaj lepiej skoordynowana. Poza tym możemy sprawdzić jak takie systemy będą działać nie w jednej gminie, ale na znacznie większym obszarze. Podpisane dzisiaj porozumienie pozwala na to, aby idea Smart City była wdrażana w Tychach i podregionie tyskim, który składa się w sumie z 10 miast i gmin” – mówi Kazimierz Karolczak, przewodniczący zarządu Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii.

Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia to pierwsza tego typu instytucja samorządowa w naszym kraju. Integruje i koordynuje współpracę 41 miast i gmin, znajdujących się w centralnej części województwa śląskiego. Zakres zadań, które realizuje, został określony w specjalnej ustawie. Jednym z nich jest rozwój społeczno-gospodarczy, a co za tym idzie – podnoszenie jakości i komfortu życia mieszkańców. Ten cel może zostać osiągnięty m.in. poprzez wdrażania koncepcji Smart City, która realnie może usprawnić funkcjonowanie mieszkańców w przestrzeni miejskiej.

W skład metropolitalnego podregionu tyskiego, poza Tychami, wchodzi również: Mikołów, Łaziska Górne, Wyry, Kobiór, Bojszowy, Bieruń, Lędziny, Imielin oraz Chełm Śląski.

Udostępnij: Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia, Tychy i Orange Polska tworzą Smart City

Mediateka

Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

15 czerwca 2018

Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

Zapraszamy do oglądania i pobrania zdjęć z otwarcia Orange Smart Store w Sezamie w samym centrum Warszawy. Więcej na temat tego miejsca w komunikacie prasowym.

Udostępnij: Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

„Pakiet Mundial 2018” w Orange Polska – kibicujemy biało-czerwonym

15 czerwca 2018

„Pakiet Mundial 2018” w Orange Polska – kibicujemy biało-czerwonym

Od 15 czerwca do 15 lipca fani futbolu udający się do Rosji na mistrzostwa świata mogą obniżyć koszty transmisji danych w roamingu w tym kraju. W „Pakiecie Mundial 2018” mogą kupić 0,5 GB za 30 zł z VAT. Dzięki temu kibicowanie naszym piłkarzom i dzielenie się emocjami z najbliższymi stanie się łatwiejsze.
Pakiet włącza się wysyłając sms o treści „mundial” na numer 80060. Na wykorzystanie transferu do wspólnego przeżywania piłkarskiego święta jest 30 dni. Można aktywować dowolną ilość pakietów w czasie trwania promocji. Uruchomienie kolejnego pakietu spowoduje zsumowanie dostępnych MB danych ze wszystkich aktywowanych pakietów. Będą one ważne przez 30 dni od ostatniej aktywacji.Z promocji mogą skorzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska, zarówno indywidualni jak i biznesowi, z aktywną usługą roamingu międzynarodowego na swoim telefonie.

Użytkownik będzie uprzedzany sms-em o wykorzystaniu 80 proc., a później 100 proc. pakietu. Można także samemu sprawdzić ile jeszcze MB z pakietu zostało do wykorzystania wysyłając sms o treści „ILEmundial” na numer 80060. Opłata za sms wysłany z Rosji wynosi 0,44 zł z VAT. Po wykorzystaniu pakietu cena za 1 MB w roamingu w Rosji będzie zgodna z obwiązującym cennikiem usług w roamingu.

Szczegóły na www.orange.pl

Mediateka