Orange sport info na platformie Cyfrowy Polsat

22 kwietnia 2016

Orange sport info na platformie Cyfrowy Polsat

Kanał telewizyjny Orange sport info jest od 21 kwietnia dostępny w ofercie Cyfrowego Polsatu, największej platformy satelitarnej w Polsce. Został dołączony do dodatkowego pakietu Sport.

– Bardzo się cieszę, że Orange sport info znacząco zwiększył swój zasięg – w tej chwili dociera już do ok. 3 mln gospodarstw domowych – mówi Dominique Lesage, dyrektor Pionu Kontentu Grupy TP. – Jestem przekonany, że ta młoda, ale wyjątkowa na polskim rynku stacja telewizyjna, zdobędzie rzeszę wiernych widzów również wśród klientów Cyfrowego Polsatu – dodaje.

– Oferta sportowa jest jednym z regularnie rozwijanych przez nas obszarów. Wyniki prowadzonych przez nas badań konsumenckich pokazują, że wielu spośród naszych widzów systematycznie ogląda wydarzenia sportowe, dlatego wierzymy, że także Orange sport info spotka się z zainteresowaniem naszych abonentów – mówi Dominik Libicki, prezes zarządu Cyfrowego Polsatu SA.

Orange sport info to pierwsza polska sportowa stacja informacyjna, relacjonująca najważniejsze wydarzenia ze świata sportu – wiadomości są nadawane co godzinę. Fani sportu znajdą tu także reportaże, wywiady i magazyny, m.in. Ekstraklasa raport – w każdy poniedziałek i czwartek – pokazujący najważniejsze wydarzenia każdej kolejki piłkarskiej ekstraklasy,a także magazyn Top gol – z bramkami z ligi polskiej, francuskiej i portugalskiej. Od niedawna w Orange sport info można oglądać również na żywo mecze francuskiej piłkarskiej Ligue 1, uznawaną za najlepszą ligę siatkarską świata włoską Serie A, Remes Pucharu Polski, a także retransmisje meczów Młodej Ekstraklasy. Więcej informacji o kanale Orange sport info można znaleźć na stronie www.orangesport.pl

Oprócz Cyfrowego Polsatu, Orange sport info jest dostępny także na platformie Cyfry +, platformie Telekomunikacji Polskiej (w telewizji IPTV i satelitarnej) oraz w sieciach kablowych. Na platformie Cyfrowy Polsat Orange sport info jest dostępny na kanale 20.

Udostępnij: Orange sport info na platformie Cyfrowy Polsat

Orange sport w nowej odsłonie

31 sierpnia 2011

Orange sport w nowej odsłonie

Wszyscy dotychczasowi widzowie Orange sport info 1 września dołączą do grona użytkowników kanału Orange sport. W tym jednym kanale połączymy największe atuty obydwu dotychczasowych stacji: bogatą ofertę transmisji sportowych, najświeższe wiadomości ze świata sportu oraz szeroką dostępność – na ekranie telewizora, komputera i telefonu komórkowego. Program będzie nadawany 24 godziny na dobę.

W Orange sport widzowie znajdą wiele znanych już i popularnych pozycji programowych – przede wszystkim piłkę nożną (transmisje ligi francuskiej, portugalskiej, szkockiej, MultiEuro czyli eliminacji ME2012,  rozgrywek Pucharu Francji, Pucharu Niemiec, telewizje klubowe (np. Manchester United TV, Real Madryt TV) oraz sporty walki (m.in. MMA: UFC, boks  – ESPN Friday Night Fights, HBO Boxing After Dark, kickboxing – It’s Showtime, Fight Code). Ofertę programową uzupełnią wyścigi szwedzkiej ligi żużlowej Elitserien, rozgrywki niemieckiej ligi piłkarzy ręcznych oraz Polskiej Superligi Tenisa Stołowego.

Ważnym elementem ramówki będą też wiadomości sportowe – informacje nadawane będą co godzinę, a sportowe podsumowanie dnia „Sport raport 24” codziennie o 22.00.

Orange sport będą mogli oglądać klienci usług telewizyjnych TP, Polsatu Cyfrowego, Cyfry+ oraz telewizji n. Ponadto, będzie dostępny w internecie na orange.pl, w telefonach komórkowych na wap.orange.pl, a także w usłudze connected TV. Wybrane pozycje programowe trafią do oferty wideo na życzenie zarówno tej dostępnej w usłudze telewizyjnej jak i w internetowym serwisie VoD dostępnym na stronie orange.pl.

Udostępnij: Orange sport w nowej odsłonie

Laury Filmowe dla telewizji Orange sport i Orange sport info

22 czerwca 2010

Laury Filmowe dla telewizji Orange sport i Orange sport info

Dwie produkcje telewizji Orange sport i Orange sport info nagrodzono Laurem Filmowym podczas Międzynarodowego Festiwalu Filmów i Programów Sportowych w Gdyni. Dokument pt. „Trzecia część meczu. Rzecz o reprezentacji” zwyciężył w kategorii „film dokumentalny – sporty drużynowe”, a program „Mój pierwszy raz: Powerizer” w kategorii „sporty indywidualne”.

W tegorocznej, czwartej edycji festiwalu, o Laury Filmowe rywalizowało w 6 kategoriach niemal 200 produkcji  – filmów i programów telewizyjnych o tematyce sportowej  – z 33 krajów.

Dokument „Trzecia część meczu. Rzecz o reprezentacji” pokazuje kulisy piłkarskiej reprezentacji Polski. Przez 14 miesięcy podczas eliminacji do Mistrzostw Świata 2010 kamera Orange sport towarzyszyła naszej kadrze narodowej praktycznie przez 24 godziny na dobę. W ten sposób powstał autentyczny materiał, pokazujący życie reprezentacji bez retuszu i patosu.

Z kolei w programie „Mój pierwszy raz” dziennikarze Orange sport i Orange sport info próbują swoich sił w różnych, często mało znanych lub ekstremalnych dyscyplinach sportowych. Jedną z nich jest powerizer, który pokazano w nagrodzonym programie. Specjalne metalowe „szczudła” wykorzystywane w tym sporcie pozwalają skakać 2 m w górę i biegać z prędkością ponad 30 km/h.

Zwycięski odcinek programu „Mój pierwszy raz” można obejrzeć na stronie www.orangesport.pl, a film „Trzecia część meczu. Rzecz o reprezentacji” pokaże kanał sportowo-informacyjny Orange sport info w następny czwartek (1 lipca) o godz. 20:05

Produkcje Orange sport już po raz drugi wyróżniono podczas Międzynarodowego Festiwalu Filmów i Programów sportowych. W zeszłym roku stacja otrzymała nagrody w kategorii „Sporty drużynowe” za „Ruch Chorzów – Górnik Zabrze po Śląsku”, czyli autorski pomysł komentowania w gwarze śląskiej meczu z udziałem śląskich drużyn, a w kategorii „Programy sportowe” za autorską produkcję „Zebi Goool!” – piłkarski program dla dzieci.

***

Orange sport to kanał telewizyjny utworzony przez Telekomunikację Polską. Transmituje na żywo aż 6 meczów w każdej kolejce rozgrywek piłkarskiej Ekstraklasy, pozostałe dwa są retransmitowane. Orange sport – kanał premium – jest dostępny w ofercie Telekomunikacji Polskiej (IPTV i satelitarnej, na kanale 6) oraz w ofercie Cyfry + (na kanale 106).

Kanał Orange sport info – pierwszy w Polsce kanał sportowy o charakterze informacyjnym prezentujący wiadomości co godzinę. Na antenie Orange sport info można także oglądać mecze francuskiej Ligue1, włoskiej ligi siatkarskiej SerieA oraz zawody z cyklu Red Bull Air Race. Orange sport info jest dostępny w ofercie Telekomunikacji Polskiej (IPTV i satelitarnej, na kanale 5), Cyfry + (na kanale 107) oraz Polsatu Cyfrowego (na pozycji 20).

Udostępnij: Laury Filmowe dla telewizji Orange sport i Orange sport info

Sport na żywo w Orange sport info

20 kwietnia 2010

Sport na żywo w Orange sport info

W ogólnodostępnym kanale telewizyjnym Orange sport info od wiosny pojawią się transmisje na żywo. Stacja będzie pokazywać m.in. francuską piłkarską Ligue 1, włoską Serię A, uznawaną za najlepszą ligę siatkarską świata, a także retransmisje meczów Młodej Ekstraklasy.

– Chcemy ze sportem dotrzeć do jak największej liczby odbiorców. Stąd pomysł na włączenie transmisji do programu stacji Orange sport info, do której ma dostęp ponad 2 mln widzów – mówi Dominique Lesage, dyrektor Pionu Kontentu Grupy TP – Zależy nam też na tym, by jak najwięcej programów pokazywać „na trzech ekranach”, czyli jednocześnie w telewizji, w internecie i telefonie komórkowym. Dzięki temu nasi widzowie zawsze zdążą obejrzeć ważny mecz lub zawody, niezależnie od tego, gdzie się w danej chwili znajdują. Transmitowane w ten sposób mecze Remes Pucharu Polski cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem – dodaje.

Oprócz Ligue1 oraz siatkarskiej Serie A Orange sport info będzie transmitował na żywo także Remes Puchar Polski – 4 maja o 17:30 pokaże rewanżowy mecz półfinału, w którym Pogoń Szczecin podejmie Ruch Chorzów, a 23 maja finał rozgrywek. Wszystkie transmisje będą dostępne również w Internecie (www.orangesport.pl i www.orange.pl) oraz w telefonach komórkowych Orange na wap.orange.pl.

Nowością w ramówce są też transmisje Polskiej Superligi Tenisa Stołowego – będzie je można oglądać także w internecie.

Ponadto, w Orange sport info w każdy poniedziałek i czwartek o 18.30 zapraszamy do obejrzenia magazynu Ekstraklasa Raport podsumowującego każdą kolejkę ekstraklasy, a w czwartek magazynu, który jest zapowiedzią zbliżającego się weekendu z meczami ekstraklasy.

Ważną zmianą w ramówce kanału jest podział na pasma: poranne pasmo od poniedziałku do piątku „Info starter” (od 7.00 do 10.00), w sobotę i niedzielę „Info weekend” w godzinach (od 9:00 do 11:00) i wieczorne „Info wieczór”  (od 20.00 do 23.00). W godzinach wieczornych możemy liczyć na podsumowanie dnia, rozmowy z ciekawymi gośćmi, a także przegląd nagłówków prasowych z następnego dnia. Z kolei w ramach Nocnego Hyde Park (od 21.00 do 22.00) widzowie mogą dzwonić do studia na numer 22 654 05 50 oraz wysyłać swoje opinie na adres e-mail: hydepark@orangesport.pl.

Udostępnij: Sport na żywo w Orange sport info

15 marca 2010

Od 16 marca mecze Remes Pucharu Polski będzie można oglądać w Orange sport info, a nie jak dotąd w Orange sport. Transmisje meczów będą też dostępne w internecie na www.orange.pl i www.orangesport.pl oraz w telefonach komórkowych na wap.orange.pl. To ukłon w stronę fanów rodzimej piłki nożnej – Orange sport info jest dostępny już w pakiecie podstawowym, a tym samym dla szerszej grupy odbiorców niż Orange sport.

Poniżej harmonogram spotkań ćwierćfinału:

Wtorek, 16 marca, 18:30 Zagłębie Sosnowiec – Pogoń Szczecin
Środa,  17 marca, 17:00 Lechia Gdańsk – Wisła Kraków
Wtorek, 23 marca, 19:45 Wisła Kraków – Lechia Gdańsk
Środa, 24 marca,  19:45 Pogoń Szczecin – Zagłębie Lubin

Pierwsze dwa mecze (Zagłębie Sosnowiec – Pogoń Szczecin oraz Lechia Gdańsk – Wisła Kraków ) będą pokazywane równolegle w Orange sport i Orange sport info. Wszystkie kolejne aż do maja oraz finał w Orange sport info. Retransmisje będzie można oglądać na antenie Orange sport.

„Decydując się na transmisję w Orange sport info, chcemy ze sportem dotrzeć do jak największej liczby odbiorców. Ponadto, teraz można wyjechać na weekend i wciąż móc obejrzeć mecz ulubionej drużyny na laptopie lub w komórce” – mówi Alain Budzyk dyrektor programowy Orange sport .

***

Orange sport info – kanał sportowy o charakterze informacyjnym z wiadomościami nadawanymi co pół godziny jest dostępny w ofercie IPTV i SAT Telekomunikacji Polskiej na kanale 5. oraz w ofercie Cyfry + na kanale 107. Orange sport – kanał premium – jest dostępny w ofercie IPTV i SAT Telekomunikacji Polskiej na kanale 6. oraz w ofercie Cyfry + na kanale 106. Orange sport i Orange sport info pokazują rozgrywki Remes Pucharu Polski od września 2009 – 2 mecze każdej kolejki.

Udostępnij: Remes Puchar Polski do końca sezonu na żywo w Orange sport info, internecie i komórce