Muzyka

Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

6 lipca 2017

Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

Orange strefa podczas Open’er Festival Powered by Orange pękała w szfach. Przewinęło się przez nią niemal 40 tysięcy osób przez 4 dni. Festiwalowicze przede wszystkim bawili się przy dźwiękach muzyki serwowanej przez DJ’a i Spotify. Popularnością cieszyły się także ładowarki. Wiadomo, przy tak dużych transferach danych i używaniu telefonów prawie non stop, wysyłaniu zdjęć i filmików z koncertów nawet dobra bateria musi się poddać. Ponad 200 ładowarek dawało radę i ratowało wielu w trudnej sytuacji. Tylko w Orange strefie działało darmowe wi-fi, rzecz niezbędna na festiwalach. Eko festiwalowicze przekazali do recyklingu prawie 2 tys. telefonów. Jedna osoba przyniosła ich aż 603 szt. To absolutny dotychczasowy rekord.

Nie ma co więcej pisać, bo tej zabawy i emocji trudno jest wyrazić słowami, po prostu zobaczcie materiał wideo.

Czytaj także: Jak korzystaliście z sieci podczas Open’er Festival Powered by Orange?

Mediateka

Udostępnij: Orange strefa na Open’er. Zobaczcie wideo!

Zapraszamy do Orange strefy na Orange Warsaw Festival 2017

31 maja 2017

Zapraszamy do Orange strefy na Orange Warsaw Festival 2017

Za 3 dni startuje dziesiąta już edycja największego miejskiego festiwalu muzycznego w Polsce – Orange Warsaw Festival. Jeśli chcecie przeżyć niezapomniane chwile, nie może Was na nim zabraknąć. Koniecznie zajrzyjcie do naszej Orange strefy – tu pomiędzy koncertami możecie podładować telefon i nabrać sił do dalszej zabawy, a także pomalować swoje ciało w niepowtarzalne wzory i pobawić się w Wirtualnej Rzeczywistości.

Tylko w Orange strefie będziecie mogli skorzystać z darmowego WiFi od Orange oraz naładować telefon w punktach Orange Energia. Możecie do woli dzwonić do przyjaciół, korzystać z aplikacji mobilnej Orange Warsaw Festival, dzielić się zdjęciami i filmikami z koncertów. Nie martwcie się o baterię. Przygotowaliśmy aż 600 punktów do ładowania tradycyjnego, a także punkty do ładowania bezprzewodowego z aplikacją Whirla. Kiedy Twoja komórka będzie się ładować, ty możesz odpocząć w strefie chill out.

Festiwal to czas zabawy, wyobraźni i kolorów. Zapraszam Was do pomalowania się w technice body marbling. Ten trend podbił serca uczestników największych  światowych festiwali. Czas, żeby również u nas wpisał się w dobre festiwalowe zwyczaje.

Tradycyjnie w Orange strefie jesteśmy eko. W konkursie recyklingowym będziecie mogli zdobyć festiwalowe okulary i power banki. Wystarczy przynieść niepotrzebne już Wam telefony komórkowe. Kto przyniesie ich najwięcej, będzie miał dodatkowo szansę wygrania Samsunga Galaxy S8. Będziecie mogli także odebrać zaproszenie na prezentację Wirtualnej Rzeczywistości.

Plan Orange Warsaw Festival z zaznaczoną Orange Strefą na środku festiwalegowego pola pomiędzy Orange Stage a Warsaw Stage

W Orange Strefie pobawicie się dzięki muzyce od Orange & Spotify granej przez DJa. Jeśli nie znacie jeszcze Spotify Premium od Orange, będziecie mogli wypróbować aplikację Spotify. A jeśli jesteś klientem Orange, dowiesz się też, jak skorzystać z najlepszej muzyki ze Spotify Premium przez 3 miesiące w prezencie. Sprawdź w quizie swoją wiedzę o usługach Orange, a dostaniesz tatuaż Spotify.

A póki co mam dla was muzyczny konkurs.  Nie wyobrażasz sobie życia bez muzyki i festiwali? Pamiętasz swój pierwszy ulubiony zespół, płytę z autografem idola, o którą wiernie walczyłeś w tłumie innych fanów? Opisz w komentarzu swoją muzyczną historię, jak kształtował się Twój gust, czy miałeś swojego muzycznego mentora? Autorzy pięciu najciekawszych wpisów otrzymają nagrody. Najlepsza odpowiedź wygra słuchawki a pozostałe 4 koszulki OWF i gadżety Spotify. Konkurs trwa do końca tego tygodnia, rozstrzygnę go w poniedziałek 5.06.

A tak bawiliśmy się w zeszłym roku.

Do zobaczenia w Orange strefie na Orange Warsaw Festival!

Udostępnij: Zapraszamy do Orange strefy na Orange Warsaw Festival 2017

Światowe Dni Młodzieży w obiektywie kamery Orange

29 lipca 2016

Światowe Dni Młodzieży w obiektywie kamery Orange

Orange jest Partnerem Technologicznym Światowych Dni Młodzieży. Dlatego w czasie tego wielkiego wydarzenia nie mogło zabraknąć także naszej blogowej kamery. O naszym zaangażowaniu w technologiczny aspekt wydarzenia opowiadała Wam już Marta Cieślak-Krajewska, ja natomiast chciałem Wam pokazać energię pielgrzymów, którzy przybyli z całego świata.

W filmie, opowiadam także o Orange Strefach, rozsianych po Krakowie i okolicy, rozmawiam też z pielgrzymami. Warto!

Mam nadzieję, że udało się nam choć troszkę oddać atmosferę tego niezwykłego wydarzenia

A tutaj link do filmu Marty.

Udostępnij: Światowe Dni Młodzieży w obiektywie kamery Orange

Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange

7 lipca 2016

Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange

Podobnie jak na Orange Warsaw Festival, Orange Strefa stanęła także w Gdynii na Open’er Festival powered by Orange. Atrakcji w niej było sporo: charytatywny taniec, akcja recyklingowa, w której do wygrania były iPhony, foto budka, dance floor pełen energii, darmowe kupony na Spotify i generalnie dużo zabawy. Cieszę się, że frekwencja na festiwalu dopisała, bo dzięki Waszym tańcom zebraliśmy ponad 28 tys złotych. Za każdą wytańczoną minutę Fundacja Orange przekaże 1 zł na lekcje druku 3d i programowania w multimedialnych Pracowniach Orange. Zebraliśmy także 684 telefony, których wycena także zasili ww cel. Rekordzista telefonów przyniósł aż 60 sztuk 🙂

Zobaczcie naszą relację z Open’er Festival powered by Orange przygotowaną przez parę szalejących reporterów.

Udostępnij: Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange

Orange Strefa pełna zabawy i energii na Open’er Festival powered by Orange

23 czerwca 2016

Orange Strefa pełna zabawy i energii na Open’er Festival powered by Orange

Na terenie  festiwalu Open’er Festival powered by Orange stanie Orange Strefa. Miejsce, gdzie pomiędzy koncertami będzie można potańczyć w rytmie charytatywnego tańca, przyłączyć się do akcji zbiórki nieużywanych telefonów, wygrać iPhone’a  6 czy odebrać darmowy kod do konta Spotify Premium. Festiwal rozpoczyna się już 29 czerwca i potrwa do 2 lipca.

Orange Strefa będzie sercem miasteczka festiwalowego. Za każdą minutę tańca w #rytmpomagania Fundacja Orange przekaże 1 zł na lekcje druku 3d i programowania dla dzieciaków z małych miejscowości, w których działają multimedialne Pracownie Orange. To  świetna zabawa i wsparcie szczytnego celu jednocześnie. Taniec na energy dance floor w strefie Orange Energia będzie widoczny na obrazie z kamer termowizyjnych. W podobnej akcji na Orange Warsaw Festival roztańczeni goście wytańczyli ponad 25 tysięcy złotych.

Na taki sam cel będzie można przekazać nieużywany telefon komórkowy. Jego wartość zostanie wyceniona, a jeśli okaże się, że telefon nie ma wartości, to Orange Polska przekaże 5 zł na lekcje druku 3d i programowania. Każdy przekazany telefon to szansa na wygranie jednego z czterech iPhone’ów 6. Aby go zdobyć, należy przekazać co najmniej jeden telefon komórkowy oraz wziąć udział w grze konkursowej  udostępnionej na tablecie na stoisku Orange Recykling.

Każdy, kto przyniesie więcej telefonów będzie mógł wybrać nagrody dodatkowe, a im więcej telefonów – tym więcej nagród. Do wyboru będą okulary przeciwsłoneczne (za 2 oddane telefony), power banki od Orange Energia (za 3 oddane telefony) oraz zabezpieczenia smartfona niepękającym szkłem hybrydowym Flexibleglass firmy 3mk (za 4 oddane telefony). Liczba nagród każdego dnia jest ograniczona.

Na terenie Orange Strefy będą przygotowane specjalne miejsca gdzie można naładować telefon w przeznaczonych do tego darmowych ładowarkach.

Orange’owe gadżety przedłużą koncertowy klimat festiwalu. W sklepiku każdy fan muzyki w plenerze znajdzie coś dla siebie, m.in. powerbank, okulary przeciwsłoneczne, matę czy plecak.

Podczas Open’er Festival powered by Orange będzie można otrzymać kod na darmowy miesięczny dostęp do Spotify Premium.

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Nasz blog: www.blog.orange.pl