Wakacje w Orange TV w jakości 4K

3 lipca 2018

Wakacje w Orange TV w jakości 4K

W te wakacje w Orange VOD nie zabraknie hitów z największych wytwórni filmowych. Część z nich można obejrzeć w jakości 4K Ultra HD. Nie przegapcie takich tytułów, jak „Player One”, „Rampage: Dzika furia”, „Tomb Raider”, „Pacific Rim: Rebelia”, „Nić widmo” czy „Lady Bird”.

Wakacje na wesoło

5 lipca do obejrzenia polecam „Lady Bird”, czyli niezwykle barwną opowieść o dorastaniu młodej buntowniczki, uczennicy katolickiego liceum oraz o jej relacji z silną i wymagającą matką. 6 lipca polecam doskonałą, francuską komedię „Madame”, w której królują wyższe sfery, romanse, mezalianse i prawdziwa miłość. To przezabawna historia o pokojówce, która musi udawać, że jest hiszpańską arystokratką.  W telewizyjnej ofercie od Orange mamy także „Podatek od miłości”. To przezabawna polska produkcja o miłości, którą można spotkać wszędzie, nawet w Urzędzie Skarbowym. W filmie wystąpiły m.in.: Roma Gąsiorowska, Magdalena Różczka czy Weronika Rosati.

Sport na ekranie

10 lipca czeka Was „Gra o wszystko”. Zobaczcie opartą na faktach historię Molly Bloom, która przez lata prowadziła ekskluzywny, nielegalny klub pokerowy w USA i została okrzyknięta królową hazardu. Poznała największe sekrety gwiazd Hollywood, postaci światowego biznesu oraz bossów rosyjskiej mafii. W hicie wystąpiły takie gwiazdy, jak Jessica Chastain, Idris Elba i Kevin Costner.  Już 15 lipca niesamowita, nagrodzona Oscarem opowieść o jednej z największych skandalistek w historii sportu – Tonyi Harding. W filmie pt.: „Jestem najlepsza. Ja, Tonya” zobaczysz, dlaczego kariera gwiazdy łyżwiarstwa figurowego tak szybko się zakończyła.

Trochę dreszczyku na wakacyjne wieczory

5 lipca zapraszamy na nagrodzony Oscarem, doskonały film „Nić widmo”. Produkcja zachwyca tajemniczą fabułą i mistrzowska grą aktorską Daniela Day-Lewisa. To opowieść o londyńskim krawcu, którego spokój i porządek codziennego życia burzy tajemnicza kobieta. 13 lipca polecamy kontynuację kultowego horroru „Nieznajomi”, który przeraził miliony widzów na całym świecie. W filmie „Nieznajomi: Ofiarowanie” grupa zamaskowanych psychopatów powraca, by zebrać jeszcze bardziej krwawe żniwo. 16 lipca w Orange VOD czeka nie lada gratka dla fanów przygód i gier. Zobaczcie nową wersję kultowego przeboju „Tomb Raider” i sprawdź, w jaki sposób Lara Croft stała się słynną i nieustraszoną archeolog.  Tym razem w tę postać wcieliła się Alicia Vikander. Od 23 lipca superprodukcja           „Pacific Rim: Rebelia”, czyli najnowsza część przebojowej historii o walce z przerażającymi, pozaziemskimi potworami „Kaiju”. Trwa rebelia, a naprzeciw zagrożeniu staje nowa generacja superrobotów – Jaegerów. Czy zdołają obronić ludzi przed zagładą?

Orange TV w 4K

Już 23 lipca w Orange VOD mamy rewelacyjne pozycje dla fanów wysokobudżetowych produkcji science-fiction. Między innymi „Player One”, czyli najnowszy film Stevena Spielberga, w którym to reżyser przeniesie Was do wirtualnej rzeczywistości. Dla klientów Orange TV ze światłowodem i korzystających z  dekodera Samsung ICU 100,  ten film prezentujemy w najwyższej jakości obrazu –  4K Ultra HD.

Wymienione wyżej i inne filmy obejrzycie w wideo na życzenie (Orange VOD), usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV. Usługa jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange TV. Pamiętajcie, że filmy w jakości 4K Ultra HD są dostępnie wyłącznie na dekoderach Samsung ICU 100.

Udostępnij: Wakacje w Orange TV w jakości 4K

Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

7 czerwca 2018

Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

Za tydzień zaczynają się Mistrzostwa Świata. Piłkarscy kibice będą mogli obejrzeć Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie 64 spotkania w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD. Warunkiem jest m.in. odpowiedni sprzęt – m.in. telewizor i dekoder umożliwiający oglądanie w najwyższej jakości.
Klient Orange Światłowodu może bezpłatnie wymienić swój dekoder na dekoder 4K – Samsung ICU100. Bezpłatna wymiana dotyczy tych, którzy kupią Orange TV ze światłowodem lub przedłużają umowę (na 12 miesięcy lub 24 miesiące). W innym przypadku, np. w trakcie trwania umowy bez jej przedłużania opłata za  wymianę wynosi jednorazowo 129 zł.

Jak to zrobić?

Jest kilka sposobów. Można sprzęt wymienić  bezpośrednio w Salonie Sprzedaży lub przez Infolinię. W tym drugim przypadku umowa i dekoder dotrze  kurierem pod podany adres.   Do nowego dekodera można wydzierżawić także dysk do nagrywania. Miłego kibicowania w jakości 4K!

Konkurs

Zapraszam do zabawy! Zanim reprezentacja Polski wystąpi na Mundialu rozegra mecze towarzyskie. Pierwsza osoba, która dobrze obstawi wynik meczu Polska – Chile, który  zostanie rozegrany jutro (8.06) dostanie ode mnie koszulkę piłkarską. Obstawiamy wyniki w komentarzu do jutra do godziny 20:00. Wyniki podam w poniedziałek po weekendzie.

Udostępnij: Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

Film

4 czerwca 2018

Kolejne nowości filmowe do obejrzenia na VOD w Orange TV. Zobaczcie co polecam w kolejnym odcinku „Na co do kina”. Filmy obejrzycie w wideo na życzenie (Orange VOD), usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV.

Usługa jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange TV.  https://www.orange.pl/lp/vod

Komedie i oskarowe hity w czerwcu

6 czerwca czeka Cię prawdziwy „Atak paniki”! Obejrzyj doskonalą, polską komedię o zwykłych ludziach, którzy wpadają w wir nieoczekiwanych zdarzeń, co radykalnie odmieni ich życie. W filmie wystąpiły takie gwiazdy polskiego kina jak Artur Żmijewski czy Dorota Segda.
6 czerwca polecam także rewelacyjny dramat „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri”. W hicie wystąpili Frances McDormand oraz Sam Rockwell. Za znakomite kreacje aktorskie oboje otrzymali statuetkę Oscara. To niezwykła historia kobiety, która po tragicznej śmierci swojej córki w niekonwencjonalny sposób stara się wymusić na lokalnej policji większe zaangażowanie w odnalezienie sprawcy morderstwa.

22 czerwca polecam oparty na faktach, doskonały dramat Stevena Spielberga pt.: „Czwarta władza” ze znakomitymi rolami Meryl Streep i Toma Hanksa. Jest to opowieść o najsłynniejszym śledztwie w dziejach dziennikarstwa, które doprowadziło do ujawnienia najgłębiej skrywanych sekretów władz Stanów Zjednoczonych.

Animacje i fantastyka na VOD w Orange TV

15 czerwca w Orange VOD będzie rządził „Jaskiniowiec”! Obejrzyj pełną humoru i zaskakujących zwrotów akcji animacji o dzielnym Dugu, który musi zjednoczyć swą jaskiniową ferajnę przeciw nadchodzącemu zagrożeniu… Epoce Brązu.

22 czerwca w Orange VOD  będzie czekała na Ciebie napakowana akcją po samą czapeczkę komediowa animacja dla małych i dużych – „Gnomy rozrabiają”. Obejrzyj opowieść zwariowanych krasnalach ogrodowych, które wraz z dwójką dzieciaków będą musiały poradzić sobie z pozaziemskim zagrożeniem.
20 czerwca polecam dwie megaprodukcje. Pierwsza to nagrodzony czterema Oscarami „Kształt wody” w reżyserii Guillermo del Toro. Produkcja urzeka niezwykłą muzyką, scenografią i wspaniałymi kreacjami aktorskimi Sally Hawkins oraz Octavii Spencer. To opowieść o kobiecie, która odkrywa, że w tajnym rządowym laboratorium przeprowadzany jest eksperyment, który zaważyć może na przyszłych losach świata.

Drugi hit dostępny w naszej ofercie 20 czerwca to produkcja pełna brawurowej akcji, spuperbohaterskich potyczek, niezwykłej scenografii i doskonałego humoru. Obejrzyj najnowszy film ze studia Marvela, pt.:  „Czarna Pantera”.  Kiedy na  świecie pojawia się nowy, potężny wróg, młody władca Wakandy – T’Challa – musi założyć strój Czarnej Pantery i stanąć do walki w obronie ludzkości.

Trochę przyjemności przed ekranem

11 czerwca zapraszam na „Nowe oblicze Greya”, trzecią część ekranizacji światowego bestselleru – trylogii autorstwa E.L. James. Szczęśliwi Christian i Ana wiodą dostatnie, pełne miłości życie. Codzienność nie zabiła w nich namiętności. Jednak wkrótce nad ich związek nadciągają czarne chmury.
25 czerwca polecam doskonałą, czarną komedię „Wieczór gier”. Rachel McAdams i Jason Bateman wezmą udział w grze, w której nie obowiązują żadne reguły, która może okazać się najlepszą grą w ich życiu albo… ostatnią.

Miłego oglądania!

Udostępnij: VOD w Orange TV: oscarowe „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri” i „Czwarta Władza”

Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

4 czerwca 2018

Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

Po 3  latach od rozpoczęcia inwestycji światłowodowych w zasięgu superszybkiego internetu od Orange Polska jest 160 tys. wrocławskich mieszkań i firm. Właśnie podłączyliśmy  20 tysięcznego klienta korzystającego z tej oferty.

Światłowód Orange jest dostępny niemal w całym mieście i dotarł do co drugiego, wrocławskiego gospodarstwa domowego. Jeszcze w tym roku obejmie kolejnych 30 tys. mieszkań i firm. Światłowód będzie doprowadzany zarówno do bloków, jak domów jednorodzinnych. Inwestycje obejmą dzielnice: Krzyki, Śródmieście, Brochów i Fabryczna.

Orange Światłowód we Wrocławiu - infografika

Dlaczego wrocławianie decydują się na światłowód? To najwyższa jakości dostępu do internetu i oszczędność pieniędzy dzięki konwergentnej ofercie Orange Love. Mają w niej nie tylko szybki internet (600 Mb/s), ale również telewizję w jakości 4K, telefonię mobilną i stacjonarną oraz atrakcyjne telefony w dobrej cenie. Wszystko rozliczane na jednej fakturze, płatne jednym przelewem.

Światłowód doprowadzony bezpośrednio do domu docenią gracze, dla których liczy się każda milisekunda.  Obecnie zainteresowani mogą być nią szczególnie fani futbolu. Od 14 czerwca w Orange TV, bez dodatkowych opłat będzie można oglądać wszystkie mecze mundialu w Rosji na żywo w jakości 4K.

Ze Światłowodu Orange mogą już korzystać mieszkańcy blisko 100 miast w całym kraju, w zasięgu tej sieci jest już ponad 2,7 mln domów, biur i mieszkań. Łącznie w ciągu pięciu lat, od 2016 do 2020 roku, Orange Polska planuje wydać ponad 4 mld zł na budowę światłowodów. Dzięki temu dostęp do superszybkiego internetu uzyska nawet 5 mln w całym kraju.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs

22 maja 2018

Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs

Wydarzenia sportowe wciąż najchętniej oglądamy w tradycyjnej telewizji – robi tak 30% badanych. Największą liczbę widzów przed telewizory przyciągnął mecz eliminacji mistrzostw świata między Polską i Czarnogórą. Wiecie, że spotkanie, które zapewniło Polakom awans na mundial, oglądało 8,5 mln widzów?! Ciekawą informacją jest także wynik badania, który mówi o tym, że dwóch na trzech Polaków, chce oglądać sport w jakości 4K.  Obecnie telewizor obsługujący ten standard ma 12% ankietowanych, a co trzeci planuje taki zakup w nadchodzących miesiącach.

W lutym ubiegłego roku wprowadziliśmy telewizję w jakości 4K. Przez te miesiące, Orange TV zapełnialiśmy filmami, programami i transmisjami w jakości 4K. Dostępny mamy m.in. kanał Eleven Sports 1, Discovery czy na naszym dekoderze Netflix. Obecnie mamy ponad 875 tysięcy klientów oferty telewizyjnej, a co trzeci dekoder u klienta korzystającego z telewizji „po kablu” obsługuje 4K.

Za niecały miesiąc zaczynają się Mistrzostwa Świata. Każdy kibic piłkarski czeka na pierwszy gwizdek meczowy. Szczególnie trzymamy kciuki za naszą reprezentację. Ci, którzy nie pojadą do Rosji będą mogli obejrzeć Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie 64 spotkania w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD.

A ja mam dla was konkurs. Można piłkę oglądać, można też w nią grać. Najlepiej jeśli jest to replika piłki, która została przygotowana specjalnie na te Mistrzostwa.  Otrzymają je trzy osoby, które najlepiej opiszą jakie dyscypliny warto oglądać w jakości 4K i dlaczego. Na odpowiedzi czekam do czwartku 24 maja do godz. 14.00.

Udostępnij: Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs