8 czerwca 2017

Jubileuszowa, dziesiąta edycja Orange Warsaw Festival była jednym z najważniejszych muzycznych wydarzeń w stolicy. W tym roku 55 tysięcy fanów bawiło się na koncertach m.in. Kings Of Leon, Martina Garrixa czy Imagine Dragons. Festiwal to jednak nie tylko muzyka. Rekordzista przyniósł 300 starych telefonów do recyklingu, a 2 tys. uczestników wytatuowało sobie ręce w Orange strefie.

Po raz kolejny fani muzyki bawili się nie tylko na koncertach, ale także w Orange strefie. Tylko tutaj można było naładować telefon, skorzystać z darmowego Wi-Fi od Orange i poznać ofertę Orange LOVE. Bezpłatne, szybkie Wi-Fi dostarczyliśmy dzięki światłowodowi Orange. Z 600 stanowisk do ładowania od Orange Energii skorzystała niemalże połowa osób bawiących się w Orange strefie.

orange_blog_OWF2017

Kolejny rok promowaliśmy idee recyklingu telefonów komórkowych, zachęcając do pozbywania się niepotrzebnych już urządzeń. Konkurs Orange Recykling cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością. Łączna liczba przekazanych telefonów wyniosła 820, a flagowego smartfona wygrała osoba, która w jednej transakcji przekazała aż 300 telefonów. Sprzęt zostanie przekazany do wyceny, a jego wartość wesprze edukacyjne programy Fundacji Orange. Dodatkowo na stanowiskach Wirtualnej Rzeczywistości można było się przekonać, jak sugestywne mogą być doznania VR wysokiej jakości.

Wszystkie informacje dotyczące festiwalu można było uzyskać wykorzystując aplikację Orange Warsaw Festival 2017. Aplikacja cieszyła się dużym zainteresowaniem, pobrało ją na swoje telefony ponad 8 200 osób.

W Orange strefie do zabawy pomiędzy koncertami zachęcała muzyka od Orange & Spotify. DJ rozkręcał zabawę tak, że tłumy fanów bawiły się z nami do późnych godzin. Dla klientów Orange dobra wiadomość – mogą skorzystać z najlepszej muzyki ze Spotify Premium w Orange przez 3 miesiące za 0 zł. Wystarczy, że wyślą smsa MUZYKA pod numer 80333.

Ogromnym zainteresowaniem cieszyła się kolejna festiwalowa atrakcja. Aż 2 tysiące osób kochających świetną zabawę zaszalało z body marbling, malując kolorowe tatuaże na swoich rękach. Zużyto do tego aż 20 litrów specjalnej farby.

Po raz kolejny udowodniliśmy też, że Orange Warsaw Festival jest jednym z najlepiej przystosowanych festiwali muzycznych dla osób z niepełnosprawnościami w Polsce. Świadczą o tym udogodnienia, jakie zastosowaliśmy, aby festiwal był miejscem przyjaznym i bezpiecznym dla wszystkich, również fanów ze szczególnymi potrzebami: szersza bramka wejściowa, 14 najazdów na krawężniki, 2 specjalne platformy przy obu scenach oraz platforma dojazdowa do strefy DJ, 2000 m2 użytych podkładów jako utwardzenia na terenach trawiastych, 1 parking Kiss&Ride, 1 bus zapewniający transport w pobliże bram wejściowych na festiwal, 2 pętle indukcyjne przy każdej ze scen oraz 1 pętla w Punkcie Obsługi Priorytetowej, audiodeskrypcja 3 koncertów oraz radio festiwalowe o każdej pełnej godzinie, 45 pomocnych wolontariuszy Fundacji Orange oraz Alter Art oraz 4 współpracujące fundacje: Fundacja Polska Bez Barier, Fundacja Orange, Fundacja na Rzecz Rozwoju Katarynka, Fundacja Widzialni.

Orange strefa 28 czerwca na 4 dni stanie także na terenie Open’er Festival Powered by Orange. Zapraszamy na kolejny festiwal, który wspiera Orange.

Dodatkowych informacji udzieli:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Mediateka

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017 – świetne koncerty i niesamowici fani muzyki. Dziękujemy!

Wszystko co powinniście wiedzieć o Orange Warsaw Festival 2017

1 czerwca 2017

Wszystko co powinniście wiedzieć o Orange Warsaw Festival 2017

Już jutro na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu startuje 10 edycja Orange Warsaw Festival.  Wśród gwiazd festiwalu usłyszeć będzie można m.in. Kings Of Leon, Imagine Dragons i Martina Garrixa  a przed dwiema scenami będzie się bawić kilkadziesiąt tysięcy osób. Pomiędzy koncertami zapraszamy do Orange strefy, gdzie będzie można skorzystać z darmowego WiFi od Orange oraz tylko tu naładować telefon w punktach Orange Energia.

Prognozy wskazują piękne, ciepłe słoneczne dwa dni, dlatego zamiast kaloszy lepiej zaopatrzyć się w okulary i czapki z daszkiem.  Już po zmroku na Orange Stage, głównej scenie festiwalu, pojawią się headlinerzy – Kings Of Leon (piątek, 2 czerwca, 21:00) oraz Imagine Dragons (sobota, 3 czerwca, 21:00). Kings Of Leon zagrają w Warszawie utwory ze swojego ubiegłorocznego albumu „WALLS”, który pokrył się w Polsce złotem i cały czas plasuje się wyjątkowo wysoko na listach sprzedaży. Piątkowy koncert będzie pierwszą okazją dla polskiej publiczności, by sprawdzić jak utwory z „WALLS” brzmią na żywo.

Przedpremierowo należy natomiast potraktować występ Imagine Dragons. Kwartet z Las Vegas na pewno wykona swoje największe przeboje, z „Radioactive” i „Demons” na czele, ale nie zabraknie kompozycji z nadchodzącej trzeciej płyty „Evolve”, której premiera zapowiedziana jest na 23 czerwca.

Każdy z koncertowych dni na Orange Stage „zamkną” czołowi artyści elektroniki, Martin Garrix (piątek, 2 czerwca, 23:00) i Justice (sobota, 2 czerwca 23:15). Ten pierwszy z blisko 15 milionami fanów na FB i niesamowitą weną twórczą, która pozwala publikować mu nowe utwory w kilkutygodniowych odstępach dość znacznie odskakuje konkurencji. Justice to z kolei zespół niemal legendarny. Elektryzują fanów swoją mieszanką elektroniki, rocka, disco i funku, sprawdzającą się znakomicie podczas koncertów. Dla Justice koncert w ramach Orange Warsaw Festival będzie pierwszym występem w stolicy i jednym z zaledwie kilku europejskich koncertów promujących ich ubiegłoroczną płytę „Woman”.

Nad premierowymi piosenkami pracują z kolei muzycy Kodaline i Years & Years. Oba zespoły będzie można usłyszeć na głównej scenie w piątek, 2 czerwca, odpowiednio o 17:00 i 19:00. Czy polska publiczność będzie pierwszą, która usłyszy fragmenty planowanych albumów?

Świetnie zapowiadają się koncerty polskich wykonawców. Natalia Nykiel (sobota, 3 czerwca 00:30) i zespół KAMP! (piątek, 2 czerwca 00:30) są świeżo po premierach nowych singli i to właśnie w Warszawie sprawdzą ich koncertowy potencjał. Wyłapujcie więc nagrań „Spokój” i „Deny” w czasie ich występów.

Ponadto na festiwalu zagrają: Rosalie, Lor, Suumoo, Two Door Cinema Club, You Me At Six, Little Simz, Miuosh, Łona i Webber, Maria Peszek i Daria Zawiałow.

Pomiędzy koncertami zapraszamy do Orange strefy, gdzie będziecie mogli skorzystać z darmowego WiFi od Orange oraz tylko tu naładować telefon w punktach Orange Energia. Możecie do woli dzwonić do przyjaciół, korzystać z aplikacji mobilnej Orange Warsaw Festival, dzielić się zdjęciami i filmikami z koncertów. Czeka aż 600 punktów do ładowania tradycyjnego, a także punkty do ładowania bezprzewodowego z aplikacją Whirla. Festiwal to czas zabawy, wyobraźni i kolorów.

Zapraszam Was do pomalowania się w technice body marbling. Tradycyjnie w Orange strefie jesteśmy eko. W konkursie recyklingowym będziecie mogli zdobyć festiwalowe okulary i power banki. Wystarczy przynieść niepotrzebne już Wam telefony komórkowe. Kto przyniesie ich najwięcej, będzie miał dodatkowo szansę wygrania Samsunga Galaxy S8. Będziecie mogli także odebrać zaproszenie na prezentację Wirtualnej Rzeczywistości. W Orange strefie pobawicie się dzięki muzyce od Orange & Spotify granej przez DJa. Jeśli jesteś klientem Orange, dowiesz się jak skorzystać z najlepszej muzyki ze Spotify Premium przez 3 miesiące w prezencie.

Informacje praktyczne:

Wymiana karnetów na opaski:

Specjalnie dla festiwalowiczów dzień przed festiwalem uruchamiony zostanie punkt wymiany biletów na opaski. Punkt zlokalizowany na terenie Toru Wyścigów Konnych Służewiec przy bramie wejściowej od strony ul. Puławskiej czynny będzie 1 czerwca w godzinach 13:00-20:00. Wymiana karnetów i biletów na opaski będzie się odbywała w dniach festiwalu: 2 czerwca w godz. 13:00-1:30 oraz 3 czerwca w godz. 14:00-1:30.

Komunikacja miejska:

Posiadanie festiwalowej opaski to dodatkowe korzyści! Dzięki współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa do 2 czerwca do 4 czerwca do godziny 6:00 rano skorzystacie z warszawskiego transportu miejskiego na podstawie opaski festiwalowej bez konieczności kupna biletów czy używania karty miejskiej! A na festiwal najlepiej dojechać komunikacją miejską, tym bardziej, że prócz regularnych linii autobusowych i tramwajowych mających swoje przystanki w okolicach Wyścigów, na trasie METRO WILANOWSKA (przystanek 16) – WYŚCIGI (przystanek 01) będzie uruchomiona dodatkowa linia 300 (w godz. 14:30-23:00, do godziny 20:30 kursowanie co 10 minut, od 20:30 do ok. 23:00 kursowanie odbywa się co 15-20 minut).

Po koncertach uruchomiona jednokierunkowo na trasie WYŚCIGI (przystanek 01) – METRO URSYNÓW (przystanek 02) zostanie dodatkowa linia „DO METRA” Linia będzie kursowała od godz. 23:00 do około 03:00. Odjazd ostatniego autobusu jest zsynchronizowany z ostatnim kursem metra.

Jeśli nie komunikacja miejska to może taxi? mytaxi. Wystarczy, że po rejestracji wpiszesz kod OWF17, a otrzymasz 50 zł na Pierwszy Przejazd. Pamiętaj, żeby zamówić taksówkę z opcją Płać przez Aplikację. Korzystając z mytaxi, w dniach 2-3 czerwca do przejazdu na teren lub wracając z Orange Warsaw Festival dla kursów z opcją „Płać przez Aplikację” otrzymasz 50% zniżki, która automatycznie naliczy się w obszarze festiwalu. Oznaczone taksówki MYTAXI będą miały swój przystanek na terenie Orange Warsaw Festival, na drodze dojścia między bramkami wejściowymi na festiwal, a bramą główną na teren Wyścigów od strony ul. Puławskiej.

Kontakt dla mediów Orange Polska:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Wszystko co powinniście wiedzieć o Orange Warsaw Festival 2017

Muzyka

Orange Warsaw Festival 2017 dla dużego i małego

29 maja 2017

Orange Warsaw Festival 2017 dla dużego i małego

Orange Warsaw Festival to miejsce, gdzie każdy – mały i duży fan, także ten ze szczególnymi potrzebami – jest mile widziany. Z roku na rok coraz więcej fanów z niepełnosprawnościami przybywa na nasz festiwal. Cieszy nas to, ponieważ oznacza, że Orange Warsaw Festival jest miejscem bezpiecznym także dla osób o szczególnych potrzebach. Wspólnie z Fundacją Polska Bez Barier oraz organizatorem zadbaliśmy o szereg rozwiązań:

• bilety kategorii D, które uprawnia do wejścia na imprezę z osobą wspierającą, skorzystania z miejsca parkingowego (pod warunkiem zakupu biletu parkingowego) oraz zabawy na dedykowanych platformach przy scenach;
  • parking kiss&ride, który pozwala na podwiezienie w okolice wejścia na festiwal i zatrzymanie na czas wysiadania;
  • transport samochodem dostosowanym do przewozu osób poruszających się na wózkach od bram Toru Wyścigów Konnych Służewiec do bramek wejściowych na festiwal;
  • sprawną obsługę w Punkcie Obsługi Priorytetowej oraz pomoc przeszkolonych wolontariuszy Fundacji Orange i Alter Art;
  • poszerzone bramki wejściowe;
  • utwardzenie na terenach trawiastych, by osoby na wózkach mogły dotrzeć do strefy gastronomicznej czy innych festiwalowych atrakcji.

osoby z niepełnosprawnością na platformie przed sceną

Muzyka jest dla każdego. I można ją przeżywać także wtedy, gdy się jej nie słyszy. Dla osób niesłyszących oraz niedosłyszących przy oby scenach zostaną zainstalowane, pętle indukcyjne wzmacniające sygnał. W punkcie obsługi priorytetowej zostanie zapewniona możliwość zdalnego połączenia z tłumaczem języka migowego.
Na częstotliwości 91,5 FM dla osób niewidzących i niedowidzących będzie realizowana usługa audiodeskrypcji trzech ostatnich koncertów na scenie głównej. Podczas całej imprezy będzie też można posłuchać festiwalowego radia – o każdej pełnej godzinie i co 30 minut będzie można się zapoznać z aktualizacją line-up’u oraz uzyskać informacje o wydarzeniach odbywających się na terenie festiwalu.

Dzieci lubią muzykę, dlatego, jeśli masz ochotę, zaproś swoje dziecko na festiwal. Dzieci do lat 3 wchodzą za darmo, dzieci do 10 roku zycia mają 50% zniżkę. Dla nich w godzinach 15.00-24.00 zostanie uruchomiona specjalna strefa, w której d animatorzy poprowadzą zabawy. Będzie basen z kulkami, klocki, zabawki, kolorowanki, a nawet trampolina. Każdego dnia odbywać się będą pokazy ogromnych baniek. Pamiętajcie, aby chronić słuch swoich pociech – w sklepie festiwalowym  będziecie mogli kupić słuchawki ochronne.

strefa dzieci na Orange Warsaw Festival

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017 dla dużego i małego

Muzyka

Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

10 lutego 2017

Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

Znamy już prawie cały piątkowy skład Orange Stage – głównej sceny warszawskiego festiwalu. Do Kings of Leon, 2 czerwca, dołączają dziś: supergwiazda klubowej elektroniki Martin Garrix, uwielbiani w Polsce Years & Years oraz irlandzka gwiazda indie-rocka Kodaline. Na Orange Warsaw Festival 2017 zobaczycie także Imagine Dragons oraz duet Justice. Jeśli jesteś klientem Orange możesz kupić bilety na festiwal w promocyjnych cenach. Można też kupić specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.
Martin Garrix nie skończył jeszcze 21 lat, a już jest jedną z najważniejszych postaci tanecznej elektroniki. W ciągu kilku tygodni singiel „Animals” zdobył blisko miliard wyświetleń klipu na YT, setki milionów streamów, pierwsze miejsca na listach przebojów. W 2016 stanął na najwyższym miejscu prestiżowej listy najlepszych DJ’ów. Dorzućmy do tego prawie 14 milionów fanów na FB i 10 milionów na Instagramie i mamy kompletny obraz idola XXI wieku, który jako dziecko zamarzył o byciu djem i spełnił je z nawiązką.

Fani będą szczęśliwi, kiedy nad Wisłą zagrają na Orange Warsaw Festival „Years & Years”. Ich debiutancki album „Communion” był doskonałą mieszanką popu, r&b i elektroniki, odświeżającą, bo odwołującą się nie tylko do lat 80-tych, ale przede wszystkim do następnej dekady. Płyta „Communion” była najszybciej sprzedającym się debiutem roku na Wyspach i trafiła do rąk ponad miliona fanów, w tym do 20 tysięcy w Polsce, gdzie album pokrył się platyną.
„Kodaline” swój repertuar opierają na fuzji indie-rocka i folku w stylu Mumford & Sons czy Bombay Bicycle Club. Ich debiutancki album „In a Perfect World” z czerwca 2013 roku pojawił się na szczycie irlandzkiej listy najchętniej kupowanych płyt, oraz na trzecim miejscu UK Top 40. Drugi album Kodaline, „Coming Up for Air” ukazał się dokładnie 2 lata temu i szybko powtórzył sukces debiutu. Proste działanie matematyczne wskazywałoby, że właśnie nadszedł czas na nową muzyką, nad którą być może Kodaline właśnie się pochylają. Jeśli tak, to w czerwcu powinniśmy usłyszeć pierwsze efekty.

Udostępnij: Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festival 2017

30 stycznia 2017

Orange Warsaw Festival 2017

Orange Warsaw Festiwal 2017 odbył się 2-3 czerwca na torze wyścigów konnych Warszawa-Służewiec.

Wśród gwiazd, które wystąpiły na festiwalu są: Imagine Dragons, Justice, Kings of Leon,  Two Door Cinema Club i Martin Garrix

Poniżej znajdziecie Państwo materiały promocyjne oraz zdjęcia wykonane w trakcie Orange Warsaw Festival 2017.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2017