11 kwietnia 2019

Miles Kane kolejnym artystą Orange Warsaw Festival 2019. Jeden z najciekawszych brytyjskich muzyków rockowych wystąpi na Warsaw Stage 1 czerwca. Do line-upu sceny dołączają również Otsochodzi, Bitamina, Julia Pietrucha oraz Jan-rapowanie.

Miles Kane

Pochodzący z Liverpoolu Miles Kane swoją przygodę z muzyką rozpoczął w wieku 17 lat, jako członek grupy The Little Flames. Po jej rozwiązaniu współtworzył zespół The Rascals. Kiedy w 2007 roku formacja wyruszyła w trasę jako support Arctic Monkeys, Miles Kane zaprzyjaźnił się z Alexem Turnerem. Obaj założyli grupę The Last Shadow Puppets, wydając jeden z najważniejszych brytyjskich albumów 2008 roku – „The Age of The Understatement”. W 2009 roku Kane opuścił The Rascals, aby skupić się na karierze solowej, a 2 lata później ukazał się jego pierwszy album „Colour of the Trap”, z którego pochodzi jeden z rockowych hymnów tej dekady – „Come Closer”. Po sukcesie solowego debiutu i międzynarodowej trasie koncertowej Miles Kane wrócił do pracy nad kolejnym albumem, a „Don’t Forget Who You Are” ukazał się latem 2013 roku. W 2016 roku, ponownie połączył siły z Alexem Turnerem, dając fanom The Last Shadow Puppets drugi album grupy – „Everything You’ve Come to Expect”. Natomiast w ubiegłym roku ukazało się długo wyczekiwane, trzecie solowe wydawnictwo Milesa – „Coup de Grace”.

Otsochodzi

Otsochodzi z każdym kolejnym albumem cementuje pozycję artysty nowoczesnego, wychodzącego naprzeciw brzmieniowym eksperymentom. Raper zadebiutował podziemnym albumem zatytułowanym “7”, który trafił do obiegu w 2015 roku. Po podpisaniu kontraktu z Asfalt Records, artysta wydał pierwszy oficjalny album “Slam” (2016). W roku 2017 Otsochodzi zaprezentował kolejną płytę “Nowy Kolor”, która szybko pokryła się platyną, a klip do singla „Nie, nie” obejrzano już blisko 70 milionów razy. Wydany w lutym 2019 roku album “Miłość” jest kontynuacją nowej fali i zajawki ciepłymi, amerykańskimi brzmieniami, przy jednoczesnych referencjach do stylu nieco bardziej tradycyjnego.

Bitamina

Bitamina powstała w 2005 roku w wyniku spotkania Amara i Mateusza. Niedługo potem dołączył do nich Piotr. Chłopaków szybko połączyła przyjaźń i muzyka. Nie przeszkadzało im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Stworzyli kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś. Ich pierwszy album „Listy Janusza”, utrzymany był w stylistyce eksperymentalnego, ocierającego się o jazz hip-hopu. W 2014 ukazał się cyfrowo album „Plac Zabaw”, a pozytywne reakcje stały się motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami – instrumentalnym albumem „C” oraz płytą „Kawalerka”, kontynuacją „Placu Zabaw”. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki gromadzi się rzesza bardzo oddanych fanów, którzy doceniają wrażliwość i szczerość płynącą z twórczości Bitaminy.

Julia Pietrucha

O muzycznej wrażliwości Julii Pietruchy zrobiło się głośno w kwietniu 2016 roku, kiedy samodzielnie wydała swój debiutancki album „Parsley”, zainspirowany kilkumiesięczną podróżą po Azji. Zaskakujący, autorski album w popowym klimacie, z elementami folku i kojącymi dźwiękami ukulele, spotkał się z bardzo dobrym przyjęciem krytyki i fanów artystki, a większość koncertów podczas jej pierwszych tras wyprzedała się błyskawicznie. Kilka miesięcy po premierze pierwszej płyty Julia przeprowadziła się nad morze, które bardzo szybko stało się dla niej inspiracją do napisania utworów na drugi album. Premiera albumu „Postcards From the Seaside” odbyła się 9 marca 2018 roku.

Jan-rapowanie

Jeden z najciekawszych debiutantów swojego pokolenia z charakterystycznym stylem, który zyskał sympatię zarówno wśród hip-hopowych ortodoksów, jak i wśród ludzi kompletnie niezwiązanych z tą muzyką. O Janka zabiegały różne wytwórnie, ale ostatecznie zdecydował się na SBM Label. Po udanym przetarciu w akcji SB Starter podpisał pierwszy profesjonalny kontrakt i w duecie z Nocnym zabrał się za pracę nad debiutem. W ubiegłym roku ukazało się ich pierwsze wspólne wydawnictwo „Nocna Zmjana”. Jan-rapowanie objechał z materiałem pół Polski, budując coraz większy i niezwykle oddany fanbase z którym utrzymuje wzorowy kontakt. W marcu tego roku, panowie zaprezentowali album „Plansze”.

REGULAR TICKETS dostępne od 13.02.2019 do 21.05.2019 lub do wyczerpania puli biletów

Karnet 2 dni – 419 zł

Karnet 2 dni N (dla osób z niepełnosprawnością) – 419 zł

Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 356 zł

Karnet 2 dni N (dla osób z niepełnosprawnością) z 15% rabatem dla klientów Orange – 356 zł

Karnet 2 dni ze zniżką dla dzieci – 209 zł

Bilet jednodniowy – 259 zł

Bilet jednodniowy N (dla osób z niepełnosprawnością) – 259 zł

Bilet jednodniowy z 15% rabatem dla Klientów Orange – 220 zł

Bilet jednodniowy N (dla osób z niepełnosprawnością) z 15% rabatem dla klientów Orange – 220 zł

Bilet jednodniowy ze zniżką dla dzieci – 129 zł

Pakiet łączony: karnet Orange Warsaw Festival + karnet Open’er Festival – 945 zł

Więcej szczegółów na www.orangewarsawfestival.pl

Bilety dostępne na www.altersklep.pl lub www.ebilet.pl

Materiały graficzne do pobrania z Mediateki.

Udostępnij: Miles Kane, Otsochodzi, Bitamina, Julia Pietrucha i Jan-rapowanie na Orange Warsaw Festival 2019

Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

24 stycznia 2019

Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

Za oknem zima, ale w sercach już maj! Orange Warsaw Festival wraca w 2019 roku w dniach 31.05-1.06. Znamy pierwszych artystów tegorocznej edycji, którzy w czwartkowy wieczór wypełnili nasz wyjątkowy mural w centrum Warszawy – Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello! Widzimy się po raz dwunasty – teren Toru Wyścigów Konnych Służewiec!

CARDI B

„Jestem konkurencją dla samej siebie”, rapuje Cardi B w kawałku „Best Life”. Trudno się z nią nie zgodzić. Ubiegły rok w kobiecym hip-hopie należałniemal w całości do tej szalonej dziewczyny z Bronxu, która zawładnęła światową publicznością, zarówno swoją twórczością, jak i charakterem. Jej debiutancka płyta „Invasion of Privacy” natychmiast wskoczyła na szczyt sprzedaży w USA, magazyn Pitchfork umieścił album w sekcji Best New Music, a amerykańskie media z miejsca okrzyknęły ją ”jednym z najmocniejszych debiutów XXI wieku”. Do tego należy dodać miliardy wyświetleń w serwisie YouTube, 5 nominacji do tegorocznych nagród Grammy, statuetki na galach Billboard Music Awards oraz BET Awards – lista jest długa, a będzie się tylko powiększać. Z tym większą radością ogłaszamy Cardi B jako pierwszą headlinerkę Orange Warsaw Festival 2019!

SOLANGE

Zadebiutowała w 2002 roku, a od ponad dekady jej imię nie schodzi z ust wielbicieli R’n’B. Albumem „Sol-Angel and the Hadley St. Dreams”, Solange zwróciła uwagę krytyków i publiczności na jej ambitne podejście do muzyki – świadomie uciekała od prostych rozwiązań, mieszając jazz, funk, elektronikę i R’n’B. W 2016 roku podniosła poprzeczkę jeszcze wyżej, a album „A Seat At The Table” zadebiutował na szczycie zestawienia Billboard Top 200 i dał jej pierwszą nagrodę Grammy w karierze. Jednak nie tylko muzyka przyczyniła się do obecnego statusu Solange. Artystka od lat wykorzystuje swoją popularność i talent, także w innych dziedzinach sztuki, do promowania politycznych i społecznych wartości, w które głęboko wierzy. Wielokrotnie podnosiła tematy sprawiedliwości i równouprawnienia, co spotkało się z emocjonalnym odbiorem wśród środowisk, które w życiu codziennym czują się zapomniane lub wręcz uciszane. Solange kolejną headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

MARSHMELLO

Zamaskowany bohater danceflooru przybywa na Orange Warsaw Festival 2019. O Marshmello zrobiło się głośno w 2015 roku, za sprawą remiksów między innymi dla Jack Ü (wspólny projekt Skrillexa i Diplo) oraz Zedda. W 2016 roku ukazał się jego debiutancki album „Joytime” , który potwierdził, że mamy do czynienia z nową gwiazdą muzyki elektronicznej. Niedługo później wydany został singiel „Alone”, który do dziś w serwisie YouTube odtworzono ponad miliard razy. Z każdym kolejnym dniem grono jego wielbicieli, znanych jako Mellogang, zaczęło się szybko rozrastać. Fani pokochali zarówno jego muzykę, jak i wizerunek – twarz schowana za maską serdecznie uśmiechniętej pianki. „Po prostu chcę robić dobrą muzykę. Do tego nie jest potrzebna moja tożsamość”, powiedział Marshmello tłumacząc decyzję o zakryciu twarzy. Popularność jego kawałków pokazuje, że miał rację. W kolejce do współpracy szybko ustawiło się wielu artystów – między innymi Lil Peep, Anne Marie, Selena Gomez, Khalid, Logic czy Bastille. W 2018 roku wydał album „Joytime II”, a latem tego roku zapowiada trzecią część serii albumów.

TROYE SIVAN

Jeden z najbardziej interesujących młodych artystów popowych. Śpiewać zaczął już w dzieciństwie, a jako nastolatek został zauważony przez producentów muzycznych oraz filmowych. W wieku 20 lat, jeszcze zanim wydał debiutancki album „Blue Neighbourhood”, Troye Sivan miał już na koncie rolę młodego Logana w filmie „X-Men Geneza: Wolverine”, jego muzyka trafiła do Top 5 listy Billboard 200, a magazyn „Time” umieścił go wśród 25 najbardziej wpływowych nastolatków na świecie. Drugi album „Bloom”, na którym gościnnie pojawiła się między innymi Ariana Grande, tylko wzmocnił jego pewność siebie. „Miał odzwierciedlać moment, w którym znalazłem się w życiu. Chciałem w nim zakomunikować swoje emocje: miłość, radość i samoakceptację”, mówił Troye Sivan. Tak jak w całej jego twórczości, w słowach tych jest dużo szczerości. Już w wieku 14 lat oznajmił rodzicom, że jest gejem. Wyznanie to spotkało się z pełną akceptacją najbliższych mu osób. Cztery lata później postanowił uczynić to publicznie, na swoim popularnym kanale w serwisie YouTube. Od tamtej pory pokazuje, że miłość nie zna płci, a tym bardziej uprzedzeń.

Bilety na Orange Warsaw Festival

Bilety na Orange Warsaw Festival 2019 trafią do sprzedaży 25 stycznia 2019 o godzinie 10:00. Fani mogą wybierać bilety i karnety w kilku opcjach cenowych zależnych od momentu kupna, a klienci Orange będą mogli skorzystać z 15% zniżki. Karnety Early Bird będą w sprzedaży od 25 stycznia do 12 lutego lub do wyczerpania puli. Cena karnetu Early Bird to 389 zł, a z rabatem dla klientów Orange 331 zł. Od 13 lutego będą także dostępne specjalne pakiety łączone karnetów na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange w cenie 945 zł dla klientów Orange.

Więcej szczegółów na www.orangewarsawfestival.pl.

Mediateka

Udostępnij: Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

10 GB w muzycznym prezencie od Orange

17 sierpnia 2018

10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Kraków Live Festival to kolejne muzyczne wydarzenie tego lata wspierane przez Orange. Wystąpią na nim m.in. Die Antwoord, Kendrick Lamar i Martin Garrix. Z tej okazji każdy, kto korzysta ze smartfona z internetem od Orange dostanie darmowy pakiet 10 GB w prezencie. Będzie można aktywować go w dniach festiwalowych, czyli  17 i 18 sierpnia.

Pakiet 10 GB w prezencie może aktywować klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to wszystkich klientów, zarówno klientów biznesowych jak i indywidualnych. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 7 dni od momentu aktywacji. Będzie on wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami na kartę (nie dotyczy to klientów planu biznesowego Firma). Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w dniach festiwalu czyli odpowiednio 17 i 18 sierpnia bezpłatny SMS o treści FESTIWAL pod numer 80830.

Dla festiwalowiczów Kraków Live Festival  przygotowano  także Orange strefę w której będzie można skorzystać z darmowego wi-fi, aby podzielić się festiwalowymi emocjami i naładować swój telefon w 100 punktach do ładowania od Orange Energii. Wszyscy chętni będą mogli się tu bawić  w rytmie najlepszej muzyki.

Kraków Live Festival to trzeci w tym roku festiwal obok Orange Warsaw Festival oraz Open’er Festival Powered by Orange sponsorowany przez markę. Z okazji tych wydarzeń fani muzyki otrzymali w prezencie od Orange łącznie nawet po 30 GB do wykorzystania.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: 10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Muzyka

Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

26 czerwca 2018

Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Jesteśmy dumni, że Orange Warsaw Festival jest jednym z najlepiej przystosowanych wydarzeń muzycznych w Polsce, a może i w Europie. Osoby z każdym rodzajem niepełnosprawności mogą cieszyć się muzyką. „Wózkowicze” mogą skorzystać z platform pod sceną i mogą wejść na teren z opiekunem. Osoby niewidzące „zobaczą” to, co dzieje się na scenie dzięki audiodeskrypcji. Ci, którzy mają słaby słuch mogą lepiej usłyszeć artystów, korzystając z pętli indukcyjnej. Do tego oczywiście kilometry utwardzeń dla wózków, Punkt Obsługi Priorytetowej, bilety kategorii D. I być może kilkaset osób wśród tysięcy na festiwalu to niewiele, ale dla tych osób to ma ogromne znaczenie. I dla nas także.

Obejrzyjcie filmik jak wyglądał Orange Warsaw Festival 2018 okiem osoby z niepełnosprawnościami.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Muzyka

Reportaż z Orange Warsaw Festival

8 czerwca 2018

Reportaż z Orange Warsaw Festival

Dokładnie na tydzień po rozpoczęciu festiwalu, który rozpoczyna muzyczne lato w Polsce mamy dla Was reportaż z pięknego, pierwszego czerwcowego weekendu. 11 edycja OWF za nami. Zobaczcie jak 60 tys. osób bawiło się na festiwalu. Poczujcie ten klimat i zaplanujcie sobie kolejne muzyczne doznania: Open’er Powered by Orange i Kraków Live Festival!

A poniżej wszystkie materiały wideo, które zrobiliśmy dla Was z okazji tej edycji Orange Warsaw Festival!

Udostępnij: Reportaż z Orange Warsaw Festival