Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

26 czerwca 2018

Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Jesteśmy dumni, że Orange Warsaw Festival jest jednym z najlepiej przystosowanych wydarzeń muzycznych w Polsce, a może i w Europie. Osoby z każdym rodzajem niepełnosprawności mogą cieszyć się muzyką. „Wózkowicze” mogą skorzystać z platform pod sceną i mogą wejść na teren z opiekunem. Osoby niewidzące „zobaczą” to, co dzieje się na scenie dzięki audiodeskrypcji. Ci, którzy mają słaby słuch mogą lepiej usłyszeć artystów, korzystając z pętli indukcyjnej. Do tego oczywiście kilometry utwardzeń dla wózków, Punkt Obsługi Priorytetowej, bilety kategorii D. I być może kilkaset osób wśród tysięcy na festiwalu to niewiele, ale dla tych osób to ma ogromne znaczenie. I dla nas także.

Obejrzyjcie filmik jak wyglądał Orange Warsaw Festival 2018 okiem osoby z niepełnosprawnościami.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Reportaż z Orange Warsaw Festival

8 czerwca 2018

Reportaż z Orange Warsaw Festival

Dokładnie na tydzień po rozpoczęciu festiwalu, który rozpoczyna muzyczne lato w Polsce mamy dla Was reportaż z pięknego, pierwszego czerwcowego weekendu. 11 edycja OWF za nami. Zobaczcie jak 60 tys. osób bawiło się na festiwalu. Poczujcie ten klimat i zaplanujcie sobie kolejne muzyczne doznania: Open’er Powered by Orange i Kraków Live Festival!

A poniżej wszystkie materiały wideo, które zrobiliśmy dla Was z okazji tej edycji Orange Warsaw Festival!

Udostępnij: Reportaż z Orange Warsaw Festival

Sieć

Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?

30 maja 2018

Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?

Widzieliście kiedyś jak stawia się mobilną stację bazową? Ja nie, Wy pewnie też. Najwyższy czas coś z tym zrobi!  A to nie jedyny mocny element dzisiejszego „Jak to działa?”

Obrazek już widzieliście, teraz czas na więcej szczegółów, bo do Orange Warsaw Festival zawsze solidnie się przygotowujemy, by nie zawieść kilkudziesięciu tysięcy fanów muzyki, którzy chcieliby podzielić się przeżyciami z bliskimi. Pracy jest więc sporo.  Po pierwsze dorzuciliśmy do pieca w zakresie przepustowości 4G na pięciu znajdujących się w okolicy stacjach bazowych. Na dwóch z nich mamy już agregację trzech nośnych, a na dwóch kolejnych zagregowaliśmy 1800 MHz i 2600 MHz. Mobilna stacja bazowa została „dopieszczona” w każdym calu – trzy nośne 4G, GSM na dwóch częstotliwościach i 3G na 2100 MHz. Ma dwa sektory ustawione tak, by obejmować cały teren imprezy, wszystko po to by internet na OWF działał możliwie najlepiej. Wyposażyliśmy ją w radiolinię o przepustowości do 1 Gb/s , choć trzeba pamiętać, że to jednak teoretyczna wartość, bo wszystko zależy choćby od pogody. Od 1 czerwca macie do zgarnięcia 10 GB, więc grzechem byłoby nie skorzystać.

Takie przygotowania są niezbędne, bo w ubiegłym roku fani muzyki przesłali w czasie Orange Warsaw Festival 2,6 TB danych. W największym szczycie ruchu był on kilkukrotnie większy, niż normalnie w tej okolicy. Znacznie więcej było także korzystających z naszej sieci.

W tym roku, obok mobilnej stacji bazowej zadbaliśmy także o więcej stref Wi-Fi. Do tej pory była jedna, teraz będą trzy. Ich możliwości nie są podzielone po równo jeżeli chodzi o liczbę punktów dostępowych.  Nie są one podzielone równo – w strefie Orange będzie ich cztery i po jednej przy kasach oraz na festiwalowym polu. Wszystko dla Was ;-).

Nasze prace przy Orange Warsaw Festival to początek tego, co robimy już (i robić będziemy) w te wakacje, byście mieli wszędzie świetny internet. Bądźcie czujni! I tak, będziemy robić w przyszłym tygodniu podsumowanie OWF 😉

A gdybyście nie widzieli jeszcze poprzednich odcinków serii to…

Udostępnij: Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?

25 maja 2018

Zbliżają nas muzyczne emocje. Tego lata miłośników muzyki na żywo czekają aż trzy świetne festiwale. Z tej okazji każdy, kto ma usługi mobilne Orange może odebrać darmowy pakiet po 10 GB w prezencie na każdy z festiwali, łącznie nawet 30 GB. Pakiet będzie można aktywować w czasie oficjalnych dni trwania Orange Warsaw Festival (1 i 2. 06), Open’er Festival Powered by Orange (od 4  do 7.07) oraz Kraków Live Festival (17 i 18. 08). Do oferty trafia także muzyczny zestaw: najnowszy Huawei P20 lite dual SIM z głośnikiem w supercenie.

Pakiet 10 GB w prezencie na każdy z trzech festiwali, czyli łącznie 30 GB, może aktywować klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to wszystkich klientów, zarówno klientów biznesowych i indywidualnych. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 7 dni od momentu aktywacji. Będzie on wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami na kartę (nie dotyczy to Klientów planu biznesowego Firma). Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w oficjalnych dniach festiwali czyli odpowiednio 1 i 2 czerwca (dla Orange Warsaw Festival), od 4 do 7 lipca (dla Open’er Festival Powered by Orange) oraz 17 i 18 sierpnia (dla Kraków Live Festival) bezpłatny SMS o treści FESTIWAL pod numer 80830. Klienci, którzy wyślą SMSa przed startem danego festiwalu otrzymają wiadomość z informacją, że promocja rozpoczyna się w dniu startu festiwalu i należy ponownie wysłać SMSa aktywacyjnego w oficjalne dni festiwalu.

Niezależnie od darmowych pakietów GB klienci Orange będą mogli kupić najnowszy telefon Huawei P20 lite dual SIM z głośnikiem Huawei AM08 Bluetooth w zestawie za 0 zł na start i 58 zł miesięcznie w Planie Optymalnym. Fani muzyki mogą zaopatrzyć się także w kolorowe akcesoria muzyczne Fresh ‘n Rebel i czerpać radość z muzyki jeszcze długo po letnich festiwalach. Przy zakupie dowolnego akcesorium muzycznego tej marki w Orange, każdy klient będzie mógł dokupić głośnik Slice Fresh ‘n Rebel za pół ceny.

Orange po raz jedenasty wspiera Orange Warsaw Festival. Sam Smith, Florence + The Machine, Dua Lipa i inni zagrają 1 i 2 czerwca na terenie Toru Wyścigów Konnych na Służewcu w Warszawie. Open’er Festival Powered by Orange odbędzie się od 4 do 7 lipca na Lotnisku Gdynia – Kosakowo. Największymi gwiazdami będą tam m.in. Arctic Monkeys, Depeche Mode, Massive Attack i Bruno Mars. Trzeci festiwal sponsorowany przez Orange to Kraków Live Festival. Wystąpią tam m.in. Die Antwoord, Kendrik Lamar i Martin Garrix.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Zaczynamy sezon festiwalowy – 30 GB w prezencie i muzyczny zestaw z Huawei P20 lite w dobrej cenie od Orange

Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu

18 maja 2018

Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu

Przed każdym ważnym wydarzeniem należy się odpowiednio przygotować. Trening czyni mistrza. Stąd pomysł na Rozgrzewkę nad Wisłą. Już niedługo Orange Warsaw Festival. A w minioną sobotę bawiliśmy się na Bulwarach Wiślanych. Fani przed sceną mogli zagłosować na jeden z warszawskich zespołów. Zwycięzca zagra na Orange Warsaw Festival. I nim okazał się zespół Sonar. Projekt Łukasza Stachurko (Rysy) i Leny Osińskiej już dwa lata temu namieszał na stołecznej scenie. O wydanym w marcu albumie „Torino” mówi się jeszcze więcej. Niby nie zmieniło się zbyt wiele, ale to tylko pozory, bo dzięki tej płycie możemy poznać nowe oblicze zespołu – bardziej klubowe i taneczne. I poznacie ich już wkrótce!

Zobaczcie jaki był  festiwalowy klimat na Rozgrzewce. A już 1 i 2 czerwca opcja full na Służewcu.

Udostępnij: Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu