Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

24 stycznia 2019

Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

Za oknem zima, ale w sercach już maj! Orange Warsaw Festival wraca w 2019 roku w dniach 31.05-1.06. Znamy pierwszych artystów tegorocznej edycji, którzy w czwartkowy wieczór wypełnili nasz wyjątkowy mural w centrum Warszawy – Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello! Widzimy się po raz dwunasty – teren Toru Wyścigów Konnych Służewiec!

CARDI B

„Jestem konkurencją dla samej siebie”, rapuje Cardi B w kawałku „Best Life”. Trudno się z nią nie zgodzić. Ubiegły rok w kobiecym hip-hopie należałniemal w całości do tej szalonej dziewczyny z Bronxu, która zawładnęła światową publicznością, zarówno swoją twórczością, jak i charakterem. Jej debiutancka płyta „Invasion of Privacy” natychmiast wskoczyła na szczyt sprzedaży w USA, magazyn Pitchfork umieścił album w sekcji Best New Music, a amerykańskie media z miejsca okrzyknęły ją ”jednym z najmocniejszych debiutów XXI wieku”. Do tego należy dodać miliardy wyświetleń w serwisie YouTube, 5 nominacji do tegorocznych nagród Grammy, statuetki na galach Billboard Music Awards oraz BET Awards – lista jest długa, a będzie się tylko powiększać. Z tym większą radością ogłaszamy Cardi B jako pierwszą headlinerkę Orange Warsaw Festival 2019!

SOLANGE

Zadebiutowała w 2002 roku, a od ponad dekady jej imię nie schodzi z ust wielbicieli R’n’B. Albumem „Sol-Angel and the Hadley St. Dreams”, Solange zwróciła uwagę krytyków i publiczności na jej ambitne podejście do muzyki – świadomie uciekała od prostych rozwiązań, mieszając jazz, funk, elektronikę i R’n’B. W 2016 roku podniosła poprzeczkę jeszcze wyżej, a album „A Seat At The Table” zadebiutował na szczycie zestawienia Billboard Top 200 i dał jej pierwszą nagrodę Grammy w karierze. Jednak nie tylko muzyka przyczyniła się do obecnego statusu Solange. Artystka od lat wykorzystuje swoją popularność i talent, także w innych dziedzinach sztuki, do promowania politycznych i społecznych wartości, w które głęboko wierzy. Wielokrotnie podnosiła tematy sprawiedliwości i równouprawnienia, co spotkało się z emocjonalnym odbiorem wśród środowisk, które w życiu codziennym czują się zapomniane lub wręcz uciszane. Solange kolejną headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

MARSHMELLO

Zamaskowany bohater danceflooru przybywa na Orange Warsaw Festival 2019. O Marshmello zrobiło się głośno w 2015 roku, za sprawą remiksów między innymi dla Jack Ü (wspólny projekt Skrillexa i Diplo) oraz Zedda. W 2016 roku ukazał się jego debiutancki album „Joytime” , który potwierdził, że mamy do czynienia z nową gwiazdą muzyki elektronicznej. Niedługo później wydany został singiel „Alone”, który do dziś w serwisie YouTube odtworzono ponad miliard razy. Z każdym kolejnym dniem grono jego wielbicieli, znanych jako Mellogang, zaczęło się szybko rozrastać. Fani pokochali zarówno jego muzykę, jak i wizerunek – twarz schowana za maską serdecznie uśmiechniętej pianki. „Po prostu chcę robić dobrą muzykę. Do tego nie jest potrzebna moja tożsamość”, powiedział Marshmello tłumacząc decyzję o zakryciu twarzy. Popularność jego kawałków pokazuje, że miał rację. W kolejce do współpracy szybko ustawiło się wielu artystów – między innymi Lil Peep, Anne Marie, Selena Gomez, Khalid, Logic czy Bastille. W 2018 roku wydał album „Joytime II”, a latem tego roku zapowiada trzecią część serii albumów.

TROYE SIVAN

Jeden z najbardziej interesujących młodych artystów popowych. Śpiewać zaczął już w dzieciństwie, a jako nastolatek został zauważony przez producentów muzycznych oraz filmowych. W wieku 20 lat, jeszcze zanim wydał debiutancki album „Blue Neighbourhood”, Troye Sivan miał już na koncie rolę młodego Logana w filmie „X-Men Geneza: Wolverine”, jego muzyka trafiła do Top 5 listy Billboard 200, a magazyn „Time” umieścił go wśród 25 najbardziej wpływowych nastolatków na świecie. Drugi album „Bloom”, na którym gościnnie pojawiła się między innymi Ariana Grande, tylko wzmocnił jego pewność siebie. „Miał odzwierciedlać moment, w którym znalazłem się w życiu. Chciałem w nim zakomunikować swoje emocje: miłość, radość i samoakceptację”, mówił Troye Sivan. Tak jak w całej jego twórczości, w słowach tych jest dużo szczerości. Już w wieku 14 lat oznajmił rodzicom, że jest gejem. Wyznanie to spotkało się z pełną akceptacją najbliższych mu osób. Cztery lata później postanowił uczynić to publicznie, na swoim popularnym kanale w serwisie YouTube. Od tamtej pory pokazuje, że miłość nie zna płci, a tym bardziej uprzedzeń.

Bilety na Orange Warsaw Festival

Bilety na Orange Warsaw Festival 2019 trafią do sprzedaży 25 stycznia 2019 o godzinie 10:00. Fani mogą wybierać bilety i karnety w kilku opcjach cenowych zależnych od momentu kupna, a klienci Orange będą mogli skorzystać z 15% zniżki. Karnety Early Bird będą w sprzedaży od 25 stycznia do 12 lutego lub do wyczerpania puli. Cena karnetu Early Bird to 389 zł, a z rabatem dla klientów Orange 331 zł. Od 13 lutego będą także dostępne specjalne pakiety łączone karnetów na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange w cenie 945 zł dla klientów Orange.

Więcej szczegółów na www.orangewarsawfestival.pl.

Mediateka

Udostępnij: Cardi B, Solange, Troye Sivan i Marshmello na Orange Warsaw Festival 2019

10 GB w muzycznym prezencie od Orange

17 sierpnia 2018

10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Kraków Live Festival to kolejne muzyczne wydarzenie tego lata wspierane przez Orange. Wystąpią na nim m.in. Die Antwoord, Kendrick Lamar i Martin Garrix. Z tej okazji każdy, kto korzysta ze smartfona z internetem od Orange dostanie darmowy pakiet 10 GB w prezencie. Będzie można aktywować go w dniach festiwalowych, czyli  17 i 18 sierpnia.

Pakiet 10 GB w prezencie może aktywować klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to wszystkich klientów, zarówno klientów biznesowych jak i indywidualnych. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 7 dni od momentu aktywacji. Będzie on wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami na kartę (nie dotyczy to klientów planu biznesowego Firma). Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w dniach festiwalu czyli odpowiednio 17 i 18 sierpnia bezpłatny SMS o treści FESTIWAL pod numer 80830.

Dla festiwalowiczów Kraków Live Festival  przygotowano  także Orange strefę w której będzie można skorzystać z darmowego wi-fi, aby podzielić się festiwalowymi emocjami i naładować swój telefon w 100 punktach do ładowania od Orange Energii. Wszyscy chętni będą mogli się tu bawić  w rytmie najlepszej muzyki.

Kraków Live Festival to trzeci w tym roku festiwal obok Orange Warsaw Festival oraz Open’er Festival Powered by Orange sponsorowany przez markę. Z okazji tych wydarzeń fani muzyki otrzymali w prezencie od Orange łącznie nawet po 30 GB do wykorzystania.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: 10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Muzyka

Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

26 czerwca 2018

Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Jesteśmy dumni, że Orange Warsaw Festival jest jednym z najlepiej przystosowanych wydarzeń muzycznych w Polsce, a może i w Europie. Osoby z każdym rodzajem niepełnosprawności mogą cieszyć się muzyką. „Wózkowicze” mogą skorzystać z platform pod sceną i mogą wejść na teren z opiekunem. Osoby niewidzące „zobaczą” to, co dzieje się na scenie dzięki audiodeskrypcji. Ci, którzy mają słaby słuch mogą lepiej usłyszeć artystów, korzystając z pętli indukcyjnej. Do tego oczywiście kilometry utwardzeń dla wózków, Punkt Obsługi Priorytetowej, bilety kategorii D. I być może kilkaset osób wśród tysięcy na festiwalu to niewiele, ale dla tych osób to ma ogromne znaczenie. I dla nas także.

Obejrzyjcie filmik jak wyglądał Orange Warsaw Festival 2018 okiem osoby z niepełnosprawnościami.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018 znowu dla wszystkich

Muzyka

Reportaż z Orange Warsaw Festival

8 czerwca 2018

Reportaż z Orange Warsaw Festival

Dokładnie na tydzień po rozpoczęciu festiwalu, który rozpoczyna muzyczne lato w Polsce mamy dla Was reportaż z pięknego, pierwszego czerwcowego weekendu. 11 edycja OWF za nami. Zobaczcie jak 60 tys. osób bawiło się na festiwalu. Poczujcie ten klimat i zaplanujcie sobie kolejne muzyczne doznania: Open’er Powered by Orange i Kraków Live Festival!

A poniżej wszystkie materiały wideo, które zrobiliśmy dla Was z okazji tej edycji Orange Warsaw Festival!

Udostępnij: Reportaż z Orange Warsaw Festival

Sieć

Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?

30 maja 2018

Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?

Widzieliście kiedyś jak stawia się mobilną stację bazową? Ja nie, Wy pewnie też. Najwyższy czas coś z tym zrobi!  A to nie jedyny mocny element dzisiejszego „Jak to działa?”

Obrazek już widzieliście, teraz czas na więcej szczegółów, bo do Orange Warsaw Festival zawsze solidnie się przygotowujemy, by nie zawieść kilkudziesięciu tysięcy fanów muzyki, którzy chcieliby podzielić się przeżyciami z bliskimi. Pracy jest więc sporo.  Po pierwsze dorzuciliśmy do pieca w zakresie przepustowości 4G na pięciu znajdujących się w okolicy stacjach bazowych. Na dwóch z nich mamy już agregację trzech nośnych, a na dwóch kolejnych zagregowaliśmy 1800 MHz i 2600 MHz. Mobilna stacja bazowa została „dopieszczona” w każdym calu – trzy nośne 4G, GSM na dwóch częstotliwościach i 3G na 2100 MHz. Ma dwa sektory ustawione tak, by obejmować cały teren imprezy, wszystko po to by internet na OWF działał możliwie najlepiej. Wyposażyliśmy ją w radiolinię o przepustowości do 1 Gb/s , choć trzeba pamiętać, że to jednak teoretyczna wartość, bo wszystko zależy choćby od pogody. Od 1 czerwca macie do zgarnięcia 10 GB, więc grzechem byłoby nie skorzystać.

Takie przygotowania są niezbędne, bo w ubiegłym roku fani muzyki przesłali w czasie Orange Warsaw Festival 2,6 TB danych. W największym szczycie ruchu był on kilkukrotnie większy, niż normalnie w tej okolicy. Znacznie więcej było także korzystających z naszej sieci.

W tym roku, obok mobilnej stacji bazowej zadbaliśmy także o więcej stref Wi-Fi. Do tej pory była jedna, teraz będą trzy. Ich możliwości nie są podzielone po równo jeżeli chodzi o liczbę punktów dostępowych.  Nie są one podzielone równo – w strefie Orange będzie ich cztery i po jednej przy kasach oraz na festiwalowym polu. Wszystko dla Was ;-).

Nasze prace przy Orange Warsaw Festival to początek tego, co robimy już (i robić będziemy) w te wakacje, byście mieli wszędzie świetny internet. Bądźcie czujni! I tak, będziemy robić w przyszłym tygodniu podsumowanie OWF 😉

A gdybyście nie widzieli jeszcze poprzednich odcinków serii to…

Udostępnij: Mobilna stacja bazowa na Orange Warsaw Festival – jak to działa?