Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

14 grudnia 2017

Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

Koleżanki i koledzy, którzy zajmują się prepaid postanowili zrobić Wam wszystkim świąteczny prezent. W dół poszły ceny „najbogatszych” pakietów w Orange na kartę – składających się z nielimitowanych rozmów, SMS i paczek GB. Teraz za wersje 31 dniową – 25 zł. Zrównaliśmy także ceny pakietów dla przenoszących numer do Orange na kartę i stałych klientów.  Z tego co pamiętam, to właśnie na taką zmianę czekaliście.

Swoją drogą sprawdzaliśmy to rozwiązanie już od jakiegoś czasu, w ramach promocji z rabatami za doładowanie i najwyraźniej… zadziałało 😉

Zachowaliśmy jednak nadal dwa osobne rozwiązania – jedno dla przenoszących numer, a drugie dla osób, które są z nami dłużej.  W przypadku rozwiązania na 31 dni różniła je niegdyś cena, teraz wyłącznie zasady naliczania pakietów GB. W rozwiązaniu dla przenoszących numer ustaliliśmy ją na sztywno 35 GB w wersji na 31 dni. Z kolei liczba GB, którą otrzymują nasi stali klienci jest pochodną stażu w Orange na kartę. Ci z Was, którzy są z nami poniżej roku otrzymają 15 GB, między rokiem a trzema laty – 17 GB, a powyżej 3 lat – 20 GB. W każdym kolejnym miesiącu automatycznego odnowienia usługi otrzymacie o 1 GB większy pakiet GB niż w miesiącu poprzednim. Liczą się do tego także miesiące, z czasów, gdy usługa kosztowała 35 zł. Mogła się już Wam zatem uzbierać całkiem niezła sumka. W przypadku oferty na 7 dni zostało to ustalone na sztywno – 15 GB.

Usługi możecie aktywować Orange YES, Orange POP, Orange ONE, Orange SMART na kartę, Nowe Orange GO, Orange Free na kartę. Usługę możecie aktywować kodem, SMS lub poprzez Mój Orange.

Regulaminy:

Podoba się?

Udostępnij: Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)

23 października 2017

Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)

Im więcej, nie zawsze oznacza lepiej. Dlatego w najbliższym czasie planujemy wyłączyć kilkadziesiąt archaicznych i nieatrakcyjnych usług i pakietów w naszym prepaid. Wszystkie mają już nowsze i lepsze odpowiedniki. Na przykład pochodzące z zamierzchłej historii pakietami 900 SMS w Orange Smart i 600 SMS w Orange POP i Orange One. One też mają atrakcyjniejsze odpowiedniki, między innymi w najpopularniejszej obecnie formule unlimited.

Zmiany będziemy Wam ogłaszać z miesięcznym wyprzedzeniem. Dzisiaj dowiecie się o pierwszej partii wyłączanych usług. Informacje na bieżąco będą na stronie http://www.orange.pl/komunikaty_b2c.phtml. Cały proces wyłączania rozplanowaliśmy  do końca tego roku.  Z zamykanych pakietów nadal korzysta część klientów, dlatego będziemy ich przekonywać do nowszych rozwiązań. To się naprawdę opłaca.  Moim zdaniem uproszczenie oferty prepaid przysłuży się wszystkim. Nie będziecie przepłacać, a my będziemy działać wydajnie.

A oto dokładna lista zamykanych usług. Oczywiście nie znikną wszystkie, nie od razu, ale wiem, że szukaliście całego zestawienia;-)

Usługa zamykana Co Wam proponujemy w zamian?
0 zł za minutę Za darmo w Orange
0 zł za SMS Za darmo w Orange
100 MB dzienny 200 MB na 1 dzień
100 MB na 31 dni 500 MB na 30 dni
500 MB na 31 dni 2 GB na 30 dni
600 minut Rozmowy bez limitu w sieci
600 SMS do Orange SMS-y bez limitu w sieci
900 SMS SMS-y bez limitu do wszystkich
1000 minut do Orange Rozmowy bez limitu w sieci
Karuzela Nagród Skarbonka
Pakiet do wszystkich Multipakiet 200
POPMinuty Rozmowy bez limitu w sieci
Premia na kartę Skarbonka
Prezent dla przyjaciela Urodziny
SMS-y za grosze SMS-y bez limitu w sieci
Twój dzień Skarbonkahttps://www.orange.pl/omnibook/zamkniecie-uslug-i-pakietow-w-orange-na-karte
Wybrane numery Twoje numery
Zbieraj minuty z Orange Masz minuty

Aktualizacja 26.10.2017 godzina 17:04

Wszystkie zmiany znajdziecie pod linkiem: https://www.orange.pl/omnibook/zamkniecie-uslug-i-pakietow-w-orange-na-karte.

Aktualizacja 2 27.10.2017 godzina 11:14

Wyłączać będziemy także usługi:  Minuty na okrągło (Orange One i Orange POP) i Co druga minuta gratis (Orange POP, Orange One, Nowe Orange GO)

Udostępnij: Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)