Masz APPetyt na APPlikacje?

18 maja 2016

Masz APPetyt na APPlikacje?

Wczoraj pisałam o podręcznikach na temat dostępności, a dziś kolejna publikacja edukacyjno – inspiracyjna „APPetyt na APPlikacje” czyli praktyczny przewodnik po świecie aplikacji mobilnych dla instytucji kultury i edukacji.

Znajdziecie tu wszystko, co chcielibyście wiedzieć o aplikacjach społecznych czy edukacyjnych, a baliście się zapytać – przykłady dobrych aplikacji i ich zastosowania, praktyczne porady, jak wykorzystać aplikacje mobilne do realizacji misji społecznej swojej organizacji czy instytucji. Co więcej – sami możecie stać się twórcami takich aplikacji dla swoich organizacji. A więc do dzieła!

Wydawcą publikacji „APPetyt na APPlikacje” jest Fundacja Orange, za koordynację merytoryczną odpowiada Towarzystwo Inicjatyw Twórczych „ę”. Autorką tekstu jest Sylwia Żółkiewska.

Publikacja jest dostępna bezpłatnie na stronie www.fundacja.orange.pl.

35e0dff21526475f8268cdae0a964f052d6

Udostępnij: Masz APPetyt na APPlikacje?

Urządzenia

Wideo zamiast instrukcji obsługi na mojtelefon.info 5

4 listopada 2015

Wideo zamiast instrukcji obsługi na mojtelefon.info 5

Parę razy pisałem na blogu o ciekawych telefonach, które można znaleźć w naszej ofercie, za każdym razem podając odnośnik do strony www.mojtelefon.info.  Jeżeli nie zajrzeliście tam do tej pory polecam, naprawdę warto.

Powodów jest kilka, a dokładniej kilkadziesiąt. To telefony, o których opowiadamy na tej stronie. Możecie znaleźć tam wszystkie aktualne hity różnych producentów, jak też wcześniejsze modele. Proste filmy prezentują wyposażenie telefonu, różne jego przydatne funkcje, jak też sposób ich konfiguracji a wszystko w przystępnej formie wideoinstrukcji. Jeżeli któryś z telefonów szczególnie Was zainteresuje, możecie go w kilku krokach od razu kupić.

Dlaczego jeszcze warto zajrzeć na www.mojtelefon.info? Mamy świadomość, że obok nowych urządzeń istnieje rynek wtórny. Wiemy również, że używane telefony często nie posiadają już instrukcji obsługi. U nas znajdziecie informacje również o telefonach, których nie ma już w sprzedaży.  Jak choćby HTC Desire, z którego ja sam korzystałem kilka lat temu. Więc, czy masz nowy,  czy używany telefon – strona pomoże Ci ,jak wykorzystać  wszystkie możliwości Twojego smartfona .

Udostępnij: Wideo zamiast instrukcji obsługi na mojtelefon.info 5

Orange Ekspert radzi – konfiguracji konta pocztowego w BlackBerry

9 lipca 2013

Orange Ekspert radzi – konfiguracji konta pocztowego w BlackBerry

Publikacja jest dostępna bezpłatnie na stronie www.fundacja.orange.pl.

35e0dff21526475f8268cdae0a964f052d6

Udostępnij: Orange Ekspert radzi – konfiguracji konta pocztowego w BlackBerry

Bezpieczeństwo

Bezpieczne wakacje – poradnik

12 lipca 2012

Bezpieczne wakacje – poradnik

Jesteście już na urlopach? Ja już niebawem, tym niemniej jeśli coś bezpieczniackiego wpadnie mi do głowy u podnoża gór, być może zmobilizuję się, by poświęcić chwilę blogowi.

No właśnie – komputer na wakacjach… Jak to wygląda u Was? Bierzecie komputer, korzystacie z niego? Czy wakacyjny nastrój trochę wpływa na Waszą codzienną ostrożność przy korzystaniu z internetu? Jeśli tak – bądź jeśli nie jesteście pewni – polecam zajrzenie do naszego Poradnika „Bezpieczne Wakacje”.

Wszystkie opublikowane do tej pory poradniki znajdziecie na witrynie CERT.orange.pl.

Spokojnych i bezpiecznych wakacji!

Udostępnij: Bezpieczne wakacje – poradnik

Bezpieczeństwo

Bezpieczny smartfon – poradnik

11 maja 2012

Bezpieczny smartfon – poradnik

Witajcie,

Kontynuując tradycję poradników, dotyczących różnych aspektów codziennego bezpieczeństwa teleinformatycznego, mamy dla Was kolejny prezent. Statystyki wskazują, że liczba smartfonów, dostępnych w Polsce i na świecie lawinowo rośnie, a wciąż wielu użytkowników korzysta z nich, jak ze zwykłych telefonów. Liczę, że poradnik Bezpieczny smartfon pomoże Wam spojrzeć na Wasze smartfony z bardziej bezpiecznej perspektywy 🙂 i być może uniknąć poważnych kłopotów. Miłego czytania!

Opublikowane dotychczas poradniki znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Bezpieczny smartfon – poradnik