Mikołajki w Orange na kartę

6 grudnia 2018

Mikołajki w Orange na kartę

Z okazji Mikołajek mamy prezent dla naszych klientów korzystających z usług na kartę: rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich, a dodatkowo 0,5 GB transferu.

Jak odebrać swój prezent? Wystarczy wysłać bezpłatny SMS o treści START pod numer 811. Uwaga: SMS musi zostać wysłany 6 grudnia br.

Usługa „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + 0,5 GB” będzie ważna do końca następnego dnia, czyli do piątku, 7 grudnia 2018 do północy (a dokładnie do godz. 23:59:59.30).

W ramach usługi możecie dzwonić bez ograniczeń na numery komórkowe i stacjonarne, wysyłać SMS-y na numery komórkowe oraz otrzymujecie pakiet 0,5 GB.

Mam nadzieję, że mikołajkowy prezent Was ucieszył 🙂

Regulamin promocji

Udostępnij: Mikołajki w Orange na kartę

Okazje na Black Friday w Orange

23 listopada 2017

Okazje na Black Friday w Orange

Jeszcze parę lat temu nikt o tym nie słyszał, a jednak z roku na rok – dzień totalnych wyprzedaży znany na zachodzie pod nazwą Black Friday – zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Nic dziwnego bo, to świetna okazja nie tylko by taniej kupić coś fajnego dla siebie, ale także by zaopatrzyć się w świąteczne prezenty dla bliskich.

W Orange ta okazja kumuluje się dodatkowo z ofertą świąteczną, w której można wybierać zestawy dla siebie i najbliższej osoby albo dla całej rodziny. Dzięki temu, pod choinką mogą znaleźć się smartfony, telewizory 4K, a nawet konsole, komputery i akcesoria z naszej oferty dla graczy. Do tego oczywiście proponujemy bogatą ofertę telewizyjną, światłowodową, internetową i komórkową. Jak wiecie, można ją łączyć w pakiet Orange Love – oszczędzając w ten sposób na comiesięcznych abonamentach, czyli połączyć przyjemne z pożytecznym. Warto przy tym przypomnieć, że w ofercie świątecznej, na kupujących Orange Love czeka też super prezent. To smartfon Samsung Galaxy J3 (2016) dual SIM, który można dostać za 1 zł. Uwaga – to nie jest cena na start, ale jego całkowity koszt. To naprawdę smartfon za 1 zł. Jeśli mimo wszystko ktoś chciałby kupić wyłącznie telefon – dla niego też mamy coś ciekawego na Black Friday – pisał o tym Piotrek.

Do poniedziałku ceny jeszcze bardziej      w dół

Żeby jeszcze bardziej uatrakcyjnić przedświąteczną ofertę, od czarnego piątku – 24 listopada, aż do poniedziałku – 27 listopada obniżamy (po raz kolejny i kolejny) ceny smartfonów oraz towarzyszących im akcesoriów. W dół idą też ceny konsoli Xbox One S 500 i tabletów Huawei MediaPad. Konsolę w zestawie z grą można kupić nawet o 240 zł taniej, podobnie jak sporą część smartfonów. Ceny wielu z nich spadają nawet o ponad 300 zł. Przez weekend tanieją m.in:

• Huawei P8 Lite,
  • Huawei P9 dual sim,
  • Huawei MediaPad T2 10.0,
  • Huawei MediaPad T2 8.0 Pro,
  • LG Q6,
  • LG K10 (2017)
  • Samsung Galaxy A5 (2017),
  • Samsung Galaxy S8.

Jeszcze większa gratka czeka na tych, którzy chcą kupić iPhona 7 32GB. W Planie Komórkowym – Wzbogacony, zapłacą za niego o 408 zł mniej, a przy wyborze pakietu Orange Love, nawet w jego podstawowej wersji zaoszczędzą 530 zł – na samym smartfonie.

Wszystkie wymienione smartfony można kupić także w zestawach z fajnymi akcesoriami. Znajdziecie wśród nich dodatkowe „plecki”, szkła ochronne, powerbanki, słuchawki BT lub zestawy czyszczące.

Black Friday dla wszystkich

Black Friday to także okazja do tańszych zakupów w ofercie Orange dla Firm. Zasady są podobne, bo co komplikować. W obu ofertach – dla klientów indywidualnych i dla firm, wielkość obniżek dla poszczególnych asortymentów jest różna. Zależą od wartości wybranego abonamentu lub pakietu. Szczegóły bez kłopotu znajdziecie (już jutro) na naszej stronie www, a także u konsultantów w naszych Salonach i na infolinii 801 234 567.

I na koniec refleksja… Zastanawiałem się, skąd wzięła się nazwa Black Friday? Brzmi trochę ponuro, a z punktu widzenia polujących na cenowe okazje – raczej nie pasuje. Szukałem odpowiedzi w internecie, ale jak się okazuje sprawa genezy Black Friday wcale nie jest jednoznaczna. Krąży na ten temat wiele teorii i chyba żadna do końca do mnie nie przemawia. Mówią za to liczby… Znalazłem informację według, której w samych Stanach Zjednoczonych, tego dnia większe zakupy robi… blisko 250 milionów ludzi. Szacuje się, że wydają oni łącznie około 50 miliardów (50 000 000 000) dolarów. A ile Wy macie w planie wydać w weekend?

Udostępnij: Okazje na Black Friday w Orange

Gadżety na Święta w nju mobile

17 listopada 2017

Gadżety na Święta w nju mobile

Połowa listopada za pasem więc chyba już nikogo nie dziwi, że myślimy o świątecznych atrakcjach, prezentach i okazjach jakich przed świętami dużo. Tak jest też u żółtego Mikołaja w nju. Już od dziś w promocji „Zgarnij gadżet na Święta od nju mobile” – na wszystkich, którzy zamówią nju z rachunkiem na telefon lub internet czeka upominek  do wyboru. Może nim być powerbank MC5, ładowarka samochodowa CC2 lub unikatowy głośnik bluetooth – SP608.

Aby dostać gadżety na Święta wystarczy złożyć zamówienie przez www.njumobile.pl wybierając  plan taryfowy nju buzz lub nju internetowy, zarejestrować zamówienie na stronie promocji i oczywiście zawrzeć umowę, która zostanie dostarczona przez kuriera. Wybrany sprzęt zostanie wysłany na adres podany w zamówieniu, po upływie pierwszego okresu rozliczeniowego – czyli po wystawieniu pierwszego rachunku miesięcznego.

Do Świąt pozostało trochę ponad miesiąc. Jeśli więc nie będziecie za długo zwlekać, jest duża szansa, że uwiniecie się z zamówieniem i pierwszy okres rozliczeniowy zaliczycie  przed świętami, a tym samym wybrany gadżet, też trafi do Was na święta. Nasza promocja potrwa do 30 listopada 2017.

Szczegóły regulaminu promocji znajdziecie na http://www.njumobile.pl/b/articles/regulaminy/gadzety-na-swieta.pdf

Gadżety na święta nju

Udostępnij: Gadżety na Święta w nju mobile

Bezpieczeństwo

(nie)Bezpieczna Sieć, cz. 12

27 kwietnia 2017

(nie)Bezpieczna Sieć, cz. 12

Rozmawiając o ryzykach i zagrożeniach w internecie z rodzicami bardzo często spotykam się z tym, że jako dorośli najzwyczajniej w świecie… wstydzimy się, że dzieci zaczynają nas przeganiać w dostępie do technologii, nierzadko obsługując mobilny sprzęt lepiej, niż my. Jak mamy zabezpieczyć pierwszy telefon naszej szkolnej pociechy, skoro to ona mogłaby nas uczyć? Kończy się tam, że urządzenie prosto z pudełka trafia do dziecka, a my wychodzimy z założenia, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal…

Nie trzeba tak robić! Dlatego właśnie, na bazie moich rozmów z rodzicami, powstał najnowszy odcinek (nie)Bezpiecznej Sieci. Staramy się w nim wyjaśnić każdemu potrzebującego, co, jak i dlaczego zrobić z zakupionym urządzeniem mobilnym. Niekoniecznie dla pociechy – w sumie swoje też warto zabezpieczyć 😉

Udostępnij: (nie)Bezpieczna Sieć, cz. 12

Ekologiczne torby w świątecznym konkursie!

19 grudnia 2016

Ekologiczne torby w świątecznym konkursie!

Święta, Święta – kolorowe światełka, choinki, kolędy, zakupy i reklamy, które zachęcają nas, aby kupić więcej, lepiej, koniecznie…
Ale są też wyjątki – reklamy, które wywołują wspomnienia, uśmiech na twarzy, a nawet łzy wzruszenia, pobudzają do refleksji,  zatrzymania się i pomyślenia, co tak naprawdę jest ważne podczas tych Świąt i nie tylko.

Moją uwagę zwrócił cykl świątecznych reklam niemieckiej firmy Edeka. Czy przygotowania do idealnych Świąt są ważniejsze, niż relacje z bliskimi, czy naprawdę tak trudno znaleźć czas, aby w Święta być razem z rodziną i potrzebne jest tak drastyczne przebudzenie? A może wystarczy odpowiednia motywacja i determinacja, aby być razem – tak jak w spocie firmy Allegro?

Natomiast Święta w reklamie Sainsbury’s zaczynają się od niewinnego incydentu, który stopniowo zmienia się w katastrofę. Jednak dzięki bliskim i sąsiadom, Święta odzyskują swój urok.

I na koniec Ikea, która pyta o prawdziwe życzenia dzieci. Jaki prezent jest dla nich najważniejszy? Jak myślicie?

To moje inspiracje. A jakie są Wasze? Która reklama świąteczna przemawia do Was i dlaczego?
3 najlepsze odpowiedzi nagrodzimy ekologicznymi torbami. Na odpowiedzi czekamy do 21 grudnia.

blog_wpis

Udostępnij: Ekologiczne torby w świątecznym konkursie!