Obsługa i Relacje z Klientami

Zostałem głosem Orange Flex…

8 listopada 2019

Zostałem głosem Orange Flex…

…w dwóch materiałach wideo 😉 Dokładnie tak! Jeżeli dokładnie wsłuchacie się w głos, który opowiada o najfajniejszej ofercie Orange, usłyszycie to ;-). Propozycję, by nagrać voice over (bo tak to się fachowo nazywa) do dwóch materiałów wideo dostałem dwa tygodnie temu. W przeciwieństwie do moich poprzednich filmów, chociażby z serii „Jak to działa?”, tym razem nie miałem okazji pracować nad scenariuszem – tym zajęli się specjaliści.

Jednak, gdzieś z tyłu głowy kołatało się pytanie o sens tego nagrania. Przeczytałem kiedyś bowiem, że rejestracja w Orange Flex zajmuje mniej czasu, niż potrzeba, na obejrzenie filmu instruktażowego. A zatem – czy takie materiały maja sens ;-)?  Oczywiście, że tak! Dzięki temu, jeszcze przed odpaleniem można zobaczyć jak dokładnie ta dość niestandardowe rozwiązanie działa. Zero zaskoczeń!

Jeżeli nie chcecie zaskoczeń, warto także przeczytać Q&A na naszym blogu.

A zatem zapraszam Was do oglądania (i słuchania, oczywiście!). Mam nadzieję, że się Wam podobają, a tych z Was, którzy jeszcze we Flexie nie są zachęcą by skorzystać z tej możliwości.

Udostępnij: Zostałem głosem Orange Flex…

Obsługa i Relacje z Klientami

Nie trzeba papieru, żeby podpisać umowę z Orange

11 grudnia 2017

Nie trzeba papieru, żeby podpisać umowę z Orange

Przychodzicie do salonu, wybieracie ofertę, umowę podpisujecie na tablecie i zanim wrócicie do domu jest już w formie pliku w formacie pdf na skrzynce e-mail. Szybko i wygodnie. Da się? Oczywiście. Dokładnie tak to wygląda w naszym salonie przy ul. Okrzei 34 w Warszawie, przy skrzyżowaniu z ulicą Targową. Dzisiaj rozpoczęliśmy w nim testy rozwiązania, w którym „pozbyliśmy się” papieru. Jak dobrze się orientuję, to pierwsze takie rozwiązanie wśród operatorów telekomunikacyjnych w Polsce. Taka możliwość dotyczy na razie zawierania umów abonamentowych na usługi mobilne (postpaid), zarówno dla klientów indywidualnych jak i biznesowych, a także internet mobilny oraz  domowy 4G.

Zespół salonu Orange przy ulicy Okrzei 34.

Jeśli pilot pójdzie dobrze, taka możliwość pojawi się w innych salonach i na większą ilość usług. Przetestowałem jak wygląda taki proces w realu. Wspólnie z doradcą wybrałem ofertę, ustaliłem warunki i wszystko zostało wpisane do systemu. Na tablecie złożyłem podpis. To wszystko. Oczywiście, jeśli klient tego chce w każdej chwili na jego żądanie możemy umowę dodatkowo wydrukować. Testy testami, ale postanowiliśmy też nagrodzić pierwszych klientów, którzy dziś zdecydowali się podpisać umowy w formie „bezpapierowej”. Trzy pierwsze osoby dostały pół roku abonamentu za darmo, a kolejne siedem 3 miesiące gratis. Osobiście jest wielkim zwolennikiem elektronicznych umów. Technologia poszła do przodu. Po co przetrzymywać w domu segregatory dokumentów, instrukcji, regulaminów i umów. Skoro można wysłać do Urzędu Skarbowego swoje zeznanie podatkowe w formie elektronicznej, to czemu nie zawierać tak umów.

Udostępnij: Nie trzeba papieru, żeby podpisać umowę z Orange