Rozdajemy GB za gole

18 czerwca 2018

Rozdajemy GB za gole

Jesteśmy w samym środku gorącego okresu dla wszystkich fanów piłki nożnej. Jeśli wszystkie wieczory do 15 lipca macie już zaplanowane, od paru dni zdzieracie gardła kibicując swojej drużynie, sportowe emocje buzują i chcecie podzielić się nimi z całym światem, to mamy coś specjalnie dla was: dodatkowe GB za gole.

Już jutro (19 czerwca) polska drużyna rozegra swój pierwszy mecz. Na murawie spotka się z Senegalczykami. W Orange Polska rozumiemy, że w tym gorącym, sportowym okresie będziecie potrzebować więcej danych, żeby dzielić się wrażeniami. Dlatego rozdajemy dodatkowe GB za gole.

Jak to działa?

Po meczu polskiej drużyny, wysyłacie SMS na numer 233 (cena SMS zgodnie z cennikiem planu taryfowego). W treści SMS wpisujecie hasło, które znajdziecie na na blogu i fanpage Orange Polska na Facebooku. Hasło i wielkość doładowania za każdym razem będą inne, dlatego obserwujcie nasz fanpage. Dodatkowe GB za gole rozdamy po meczach polskiej drużyny. Promocja dotyczy oferty abonamentowej i na kartę. Szczegóły znajdziecie w Regulaminie promocji.

Co jeszcze przygotowaliśmy dla kibiców

Jeśli wybieracie się do Rosji, aby na żywo oglądać mecze, koniecznie aktywujcie „Pakiet Mundial”. Dzięki temu obniżycie koszty transmisji danych w roamingu w tym kraju (czytaj więcej).

Jeśli jednak zostajecie w domu i będziecie kibicować przed telewizorami, to w tym roku wszystkie mecze obejrzycie w jakości 4K w ramach usług Orange TV. Pokażemy je bez dodatkowych opłat, dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder umożliwiający odbiór 4K (więcej).

Na koniec jeszcze jedna świetna wiadomość: ogłosiliśmy konkurs, w którym możecie wygrać domówkę oraz telewizor 4K 55”. Pokażcie, jak wspieracie naszą drużynę; do 28 czerwca br. wrzućcie zdjęcie lub film w aplikacji na naszym fanpage na Facebooku i zgarnijcie nagrody. Więcej

To jak, jesteście gotowi na sportowe emocje?

Udostępnij: Rozdajemy GB za gole

500 000 najbardziej zadowolonych klientów nju z rachunkiem!

14 grudnia 2017

500 000 najbardziej zadowolonych klientów nju z rachunkiem!

Pamiętam zamieszanie jakie wywołało pojawienie się na rynku marki nju mobile. Nawet Play musiał niechętnie wyciągnąć z piwnicy jedną ze swoich kserokopiarek, które swego czasu hojnie rozdawał innym, by spróbować dostosować swoją ofertę do… No właśnie – najbardziej innowacyjnej oferty dla klientów indywidualnych jaka pojawiła się na rynku. Kopiarki jednak nie wszystko skopiowały, choć niektórzy próbowali dwa razy. Mimo to nju nadal może szczycić się unikalną ofertą.

Od pierwszego do 500 000 klienta

Wystartowaliśmy z dwiema ofertami – na kartę i z rachunkiem. W obu zaproponowaliśmy prawdziwy „no limit” na rozmowy do wszystkich sieci za maksimum 29 zł miesięcznie – w nju z rachunkiem, dodatkowo – w ofercie na kartę można było rozmawiać za nie więcej niż 2 zł dziennie. O ile oferta na kartę działała jak każdy prepaid – jednak z maksymalnym limitem dziennym, o tyle oferta z rachunkiem – nazywana czasem błędnie „abonamentową” była całkowitą nowością. Najlepiej określała ją zasada – „Wchodzisz i wychodzisz kiedy chcesz”. Niektórym klientom wręcz trudno było to zrozumieć. „Ale jak to? Bez umowy na określony czas? To tak można?” Trzeba było tłumaczyć i potwierdzać po dwa razy, bo na prawdę niektórzy nie wierzyli.

Pojawienie się nju było bardzo pozytywnym szokiem. Nic więc dziwnego, że nowa marka szybko zaczęła zyskiwać na popularności i to mimo nieporównywalnie mniejszych środków promocję w stosunku do budżetów dużych marek. W ciągu zaledwie roku nju zyskało blisko 480 tys. klientów, w tym około 110 tysięcy klientów oferty z rachunkiem.

Tak świętowaliśmy pierwsze urodziny – w barze, do którego można wejść i wyjść kiedy się chce… W tym samym, w którym ogłaszaliśmy start oferty

nju mobile 1 rok

500 000 nju z rachunkiem

Dziś, stuknęło nam 500 000 aktywnych klientów nju z rachunkiem. Można się zastanawiać, czy to dużo czy mało – wychodzi średnio po 100 tys. na rok rozwoju, ale wiecie jak to jest ze statystyką. Idąc na spacer z psem, statystycznie macie po trzy nogi. Trzeba się więc przyjrzeć tej liczbie, a mamy powody do zadowolenia. Na tak wymagającym i konkurencyjnym rynku jaki mamy w Polsce, pół miliona klientów oferty z rachunkiem jest naprawdę niezłym wynikiem. Do tej liczby możemy dodać także klientów, którzy wybrali nju na kartę i okazuje się, że z żółto niebieskiej marki korzysta już prawie 800 tysięcy klientów.  Co ciekawe, okazuje się, że wśród nich zauważalną większość stanowią mężczyźni, których jest 62%. Być może zaskakujące będzie to, że ponad 80 proc. klientów nju to osoby powyżej 25 roku życia. Jak widać, nie tylko młodzież łapie, gdzie jest naprawdę dobrze i tanio, a młodzieżowy styl komunikacji nie jest dla nich przeszkodą.

Sporo się zmieniło

Od startu – w kwietniu 2013 minęło już 4,5 roku. W tym czasie rynek się zmienił i poszedł do przodu. Bez fałszywej skromności możemy powiedzieć, że niektóre zmiany jakie na nim zaszły są bezpośrednim następstwem pojawienia się nju mobile. Rozwiązania zaproponowane przez nju w dalszym ciągu pozostają unikalne – bo jednak nie wszyscy mieli odwagę wdrożyć je u siebie. Mam na myśli na przykład zasadę – „jak nie używasz to nie płacisz”, z której nadal można skorzystać tylko w nju. Oznacza ona, że za usługi płaci się po ich wykorzystaniu, a nie z góry jak w przypadku abonamentu czy prepaida. Jeśli w miesiącu korzystasz mniej – płacisz mniej, a jeśli korzystasz na całego – wiesz, że nie zapłacisz więcej niż wynosi maksymalna kwota za cały miesiąc. Podobnie jest w nju na kartę też płacisz tylko wtedy kiedy faktycznie dzwonisz – do wysokości dziennego lub miesięcznego maksimum i ani grosza więcej.

Oczywiście oferta nju też mocno się zmieniła – nie tylko cenowo. I na kartę i z rachunkiem – w cenie maksymalnej są już wszystkie połączenia, SMS-y, MMS-y w kraju i w roamingu na terenie UE. Mamy poza tym bardzo fajną ofertę na dodatkowy numer, dzięki czemu w parze miesięczny koszt za nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y oraz 10 GB do podziału wynosi tylko 19 zł na głowę.

Do ceny jaką płacicie – jeśli korzystacie, wliczamy też znacznie większe pakiety na internet w kraju i w UE. Dodatkowo, po pół roku stażu podwajamy pakiet na internet w kraju, a po dwóch latach nawet potrajamy. To oznacza, że w zależności od oferty, klienci z większym stażem dostają 30 a nawet 60 GB miesięcznie. Takich klientów, którzy mogą korzystać z potrojonych pakietów jest już 213 tysięcy. Uruchomiliśmy też sklep z telefonami. Można w nim zapłacić punktami PAYBACK, które dostaniecie… na przykład za zakup oferty nju. I możecie być pewni, że to nie jest nasze ostatnie słowo.

Jednak nie wszystko się zmienia. Są rzeczy, które są stałe. Do nich zaliczamy na przykład to, że nasza oferta nadal jest bardzo konkurencyjna, a ze stale prowadzonych badań wynika, że nju mobile jest niezmiennie siecią najbardziej zadowolonych klientów.

Udostępnij: 500 000 najbardziej zadowolonych klientów nju z rachunkiem!

16 listopada 2017

Jak ostatnio czytaliście w mediach, najwięksi operatorzy złożyli lub są w trakcie składania w UKE wniosków o dopłaty do roamingu. My również nie będziemy wyjątkiem. Zgodnie z tym, co zapowiedzieliśmy podczas prezentacji wyników po 3 kwartale, nasz wniosek właśnie został złożony. Chodzi nam dokładnie o to samo, co innym operatorom. Wszyscy zabezpieczamy się przed nadużywaniem zasady Roam Like at Home (RLAH) Od chwili jej wprowadzenia, koszty operatorów wyniosły nawet ćwierć miliarda zł. Tylko w Orange – ponad 70 mln zł.

Wniosek, wnioskiem ale od razu zaznaczam, że opłaty za korzystanie z roamingu w Orange nie zmienią się i będą jak do tej pory zgodne z zasadą RLAH. Ewentualne dopłaty będą dotyczyć TYLKO tych klientów, którzy nadaktywnie korzystają z roamingu. Chodzi np. o osoby pracujące na stałe za granicą, czy studentów przebywających na międzynarodowych wymianach. W skali wszystkich korzystających z RLAH, to nie jest to duża grupa osób, za to kosztują operatorów sporo pieniędzy.

Dodatkowo przypomnę, że jeśli ktoś w ciągu 4 miesięcy jest dłużej poza granicami kraju i ponad 50 proc. jego ruchu następuje w roamingu, to zgodnie z regulacją RLAH może być mu naliczona dodatkowa opłata. Takie działanie jest zgodne z tzw. Polityką Uczciwego Korzystania.

Niektórzy operatorzy (Plus, Play) rozpoczęli już wysyłanie SMS-ów informujących klientów o możliwości naliczenia dodatkowych opłat, w sytuacji kiedy nadużywają roamingu i nie zaprzestaną tego robić. My również zastosujemy te zasady wynikające z regulacji roamingowej.

Udostępnij: Orange także złożył wniosek o dopłaty do usług świadczonych w roamingu. Będą ostrzegające SMS.

Wszystko dziennie za nie więcej niż 1,2 zł w nju mobile

10 listopada 2017

Wszystko dziennie za nie więcej niż 1,2 zł w nju mobile

Bardzo dawno – to znaczy od miesiąca i trzech dni 😉 nie pisaliśmy o nju mobile. Wystarczy tego dramatycznego milczenia, zwłaszcza, że mamy dogrywkę do tematu połączeń bez dodatkowych opłat na stacjonarny w nju na kartę.

Wszystko dziennie za nie więcej niż 1,2 zł

Od dziś w nju na kartę mamy nową usługę obniżającą koszty połączeń – wszystkich połączeń, a także SMS-ów, MMS-ów i internetu – jak sama nazwa wskazuje: Wszystko dziennie za nie więcej niż 1,2 zł, czyli:

• nielimitowane rozmowy do wszystkich (na stacjonarne i komórkowe),
  • nielimitowane SMS-y i MMS-y,
  • 250 MB internetu (w tym 70 MB na internet w roamingu UE).

Nowa usługa zastępuje trzy inne, które po prostu tracą sens. Mam na myśli „Wszystko komórkowe dziennie”, „Do komórkowych dziennie” oraz „NJU do wszystkich dziennie”. Zapewne szczególnie ucieszą się Ci z Was, którzy korzystali dotąd z tej ostatniej. Wprowadzenie nowej usługi oznacza, że będziecie mieli tak jak wcześniej nielimitowane rozmowy na wszystkie numery – komórkowe i stacjonarne, SMS-y i internet. Ale to nie wszystko. Zyskacie dodatkowo również MMS-y i o 150 MB więcej internetu dziennie, a wszystko to, o wiele taniej – za 60% dotychczasowej ceny.

To się opłaca

Jeśli więc zdarza się, że nie korzystacie z telefonu codziennie, albo korzystacie tylko trochę, ale z drugiej strony bywają dni, że gadacie i piszecie ile bateria wytrzyma – nasza nowa usługa jest wprost wymarzona dla Was. W dzień kiedy telefon „ma wolne” albo służy tylko do odbierania połączeń nie płacicie nic. Kiedy wykonacie jedno – dwa krótkie połączenia, czy wyślecie SMS-a – zapłacicie tylko kilkanaście – kilkadziesiąt groszy, za to z czego skorzystaliście – bo opłata nie jest pobierana z góry. Kiedy ostro testujecie baterię i wytrzymałość sieci – nie zapłacicie więcej niż 1,20 zł za cały dzień gadania, SMS-owania i MMS-owania, choćby nie wiem jak był intensywny. Do tego macie też całkiem zacny pakiecik internetu – co więcej – z upływem czasu będzie on coraz większy. Wystarczy, że włączycie bezpłatną usługę „im dłużej, tym lepiej” (SMS o treści START na bezpłatny numer 80510) – myślę, że warto.

Na zakończenie jeszcze garść informacji o opłatach i warunkach korzystania z usługi. Włączenie usługi jest jednorazowo płatne – cena to 6 zł. W ramach nielimitowanych rozmów macie do dyspozycji standardowe połączenia w kraju i w roamingu UE – podobnie jeśli chodzi o internet. Ci z Was, którzy już kupili jedną z wycofywanych dziś usług, mogą z niej korzystać – jak długą chcą – czyli do chwili aktywowania nowej usługi w jej miejsce (co jak sądzę nie potrwa długo 😉 ).

Jak włączyć?

Usługę „Wszystko dzienne za nie więcej niż 1,2 zł” można włączyć na jeden, z czterech sposobów:

• wysyłając  SMS-a o treści START pod bezpłatny numer 80225,
  • wybierając odpowiednią opcję po zalogowaniu się nju on-line na stronie www.njumobile.pl/mojekonto,
  • używając krótkiego kodu *127*67# i potwierdzając przyciskiem „zadzwoń”,
  • dzwoniąc pod numer *620 do Automatycznej Obsługi Klienta (opłata zgodna z Cennikiem usług w ofercie nju na kartę zwanym dalej „Cennikiem”).

Włączenie Usługi nastąpi najdalej w ciągu 24 godzin od chwili zlecenia. Potwierdzenie włączania usługi wyślemy SMS-em.

Udostępnij: Wszystko dziennie za nie więcej niż 1,2 zł w nju mobile

Z nju mobile na kartę – na stacjonarny bez dodatkowych opłat

6 października 2017

Z nju mobile na kartę – na stacjonarny bez dodatkowych opłat

Pamiętacie kiedy w nju mobile z rachunkiem dodaliśmy połączenia z numerami stacjonarnymi w cenie abonamentu? Każdy, kto chciał mógł mieć połączenia na komórki i stacjonarne w kraju oraz w roamingu UE bez limitu, a do tego pakiet na internet, w kraju i w roamingu – a wszystko to za zaledwie 19 zł albo więcej netu i nielimitowane SMS-y i MMS-y za 29 zł. Oferta Wam się podobała i nic dziwnego. Nie dość, że rozmowy w kraju to i roaming jak w domu, o którym na rynku nadal się dyskutuje – twierdząc, że będzie go trzeba wycofać z części ofert.

No i cóż… Czas nie stoi w miejscu – pora więc na zmiany. Nie, nie! Spokojnie – wiemy, że to dobra oferta i nie wycofujemy się z niej. Wręcz odwrotnie – od dzisiaj udostępniamy ją także w nju na kartę.

Co się zmieni?

Znikają dwie usługi – „Miesio 19” oraz „Wszystko komórkowe w nju na kartę”. W ich miejsce mamy dwie nowe usługi „Wszystko za nie więcej niż 29 zł” oraz „Rozmowy za nie więcej niż 19 zł”. W czym one są lepsze od poprzednich – chyba już wiadomo, ale poniżej krótko podsumuję, żeby było jasne:

• W usłudze  „Rozmowy za nie więcej niż 19 zł” mamy: nielimitowane rozmowy do wszystkich na numery komórkowe i stacjonarne, w kraju i w roamingu UE.
  • Dokładając dyszkę – w usłudze „Wszystko za nie więcej niż 29 zł” dostajemy ponadto, SMS-y i MMSy (bez limitu w kraju i w UE) 10 GB internetu w kraju, a w tym 1,46 GB do wykorzystania w roamingu UE).

Dodatkowo

Włączenie obu usług jest bezpłatne i łączą się one z usługą „im dłużej tym lepiej”. Przypomnę, że dzięki niej, po pół roku stażu zwiększamy liczbę dostępnych GB o 2 razy, po roku o 2,5 raza, a po dwóch latach 3 razy.

Przejście na nowe usługi jest jak zawsze proste – wszystkie szczegóły znajdziecie na ten temat znajdziecie na www.njumobile.pl

Karciarze – to jest Wasz dzień!  😉

Udostępnij: Z nju mobile na kartę – na stacjonarny bez dodatkowych opłat