Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

20 września 2021

Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

Od chwili wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej staramy się aby stawki w roamingu były możliwie przyjazne dla klientów Orange. To wciąż rodzinnie, biznesowo i turystycznie popularny kierunek dla Polaków. Dlatego przez kilkanaście ostatnich miesięcy obowiązywała promocja, która pozwalała aby klienci Orange, podróżujący do Wielkiej Brytanii korzystali z takich samych stawek jak w krajach UE (RLAH). Teraz przyszedł czas na lekkie zmiany.

Od 18 października br. klienci indywidualni i biznesowi ofert na abonament Orange, którzy podpisali umowy lub aneksy od 1 stycznia 2021 roku oraz wszyscy klienci nju mobile i ofert Orange na kartę będą mogli skorzystać z promocji „Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii”. Ceny rozmów, SMS, MMS i internetu nie będą już takie same jak w UE, ale dalej na rozsądnym poziomie.

Z kolei klienci indywidualni i biznesowi ofert na abonament Orange, którzy podpisali umowy lub aneksy do 31 grudnia 2020 roku będą dalej korzystać z promocji „Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE”.

Jeśli chodzi o użytkowników oferty Orange Flex od 1 października podczas wizyt w Wielkiej Brytanii będą mogli skorzystać ze specjalnej promocji obejmującej nowe pakiety rozmów, SMS, MMS i GB. Nielimitowane połączenia SMS i MMS będą dostępne w trzech opcjach: 5 zł na jeden dzień (idealne rozwiązanie np. dla przesiadających się na lotnisku), 15 zł za tydzień oraz 30 zł za 30 dni. Paczki internetu będą dostępne także w trzech opcjach do wyboru, w tym 0,5 GB za 8 zł. Można je znaleźć w dobrze znanej użytkownikom Orange Flex wyszukiwarce krajów dla podróżujących. Promocja będzie obowiązywała do odwołania. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.

Udostępnij: Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

2 razy więcej minut na rozmowy międzynarodowe – na wakacje od Mój Orange

30 czerwca 2021

2 razy więcej minut na rozmowy międzynarodowe – na wakacje od Mój Orange

W ramach akcji Środy z Mój Orange – w aplikacji do odebrania prezent idealny na wakacje, czyli dwa razy więcej na rozmowy międzynarodowe za te same pieniądze. Wyjeżdżajcie, korzystajcie z urlopu oraz zagranicznych podróży i cieszcie się stałym kontaktem z bliskimi i podwojonymi minutami.

Niespodzianki dla użytkowników aplikacji

Jak co tydzień, użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą odebrać upominek. Tym razem mamy dla Was aż 100 minut (50 minut + dodatkowe 50 minut w prezencie) na rozmowy międzynarodowe do wybranych krajów za 20 zł. Odbierzcie swój prezent w Mój Orange i dzwońcie z Polski na numery międzynarodowe do najdalszych zakątków świata.
Szczegóły znajdziecie w aplikacji, w zakładce „Dla Ciebie”. Pakiet na rozmowy międzynarodowe ważny jest 30 dni i obowiązuje w wybranych krajach (lista krajów dostępna w Mój Orange i na orange.pl).

środy z moj orange

Promocje i roaming w Orange

Jeśli jeszcze nie korzystacie z naszej cyklicznej, środowej promocji – warto dowiedzieć się o niej więcej i dołączyć do niej już dziś, by łapać kolejne okazje już za tydzień.

A wszystkim, udającym się na wakacyjne wojaże, polecamy wcześniej zapoznanie się z naszą ofertą roamingową. Tak, by będąc nawet daleko domu, móc czuć się pewnie, bezpiecznie i nie mieć problemów z połączeniem czy internetem.

Udostępnij: 2 razy więcej minut na rozmowy międzynarodowe – na wakacje od Mój Orange

Zmiany w cennikach i roamingu w związku z Brexitem

30 listopada 2020

Zmiany w cennikach i roamingu w związku z Brexitem

Od 1 stycznia 2021 roku Wielka Brytania oficjalnie nie będzie już należeć do Unii Europejskiej. To oznacza, że z początkiem nowego roku musimy wprowadzić zmiany w naszych cennikach, i również tam „wyprowadzić Wielką Brytanię z Unii”. Dlatego pracujemy nad specjalną ofertą dla Was.

Zgodnie z obowiązującym prawem, opublikowaliśmy dzisiaj nowe cenniki połączeń, obowiązujące od 1 stycznia i obejmujące Brexit. Od tego czasu Wielka Brytania, ze strefy krajów unijnych, zostanie przeniesiona w roamingu do 2. strefy, o nazwie „Więcej Europy”.

Wiemy, że wiele osób z Wielką Brytanią łączą relacje zawodowe lub osobiste. Dlatego, aby osłodzić to rozstanie, pracujemy nad nowym rozwiązaniem. Chcemy, aby nasi klienci podróżujący do Wielkiej Brytanii mogli korzystać z usług – rozmów telefonicznych czy internetu w komórce – na atrakcyjnych warunkach. Wkrótce przedstawimy Wam szczegóły nowej oferty.

Nowe cenniki dostępne są tutaj.

Udostępnij: Zmiany w cennikach i roamingu w związku z Brexitem

Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

20 kwietnia 2020

Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

Od 20 kwietnia użytkownicy telefonów na kartę w Orange i nju mobile zapłacą mniej za rozmowy, SMS-y, MMS-y i transmisję danych w roamingu na terenie Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Z cenników znikną opłaty dodatkowe, wynikające z decyzji prezesa UKE.

Dotychczas dopłata do minuty połączenia wychodzącego wynosiła 5 groszy, połączenia przychodzącego 2 grosze, za SMS 1 grosz a za MMS lub 1 MB transferu danych 0,1845 gr.

Od użytkowników usług abonamentowych dzięki specjalnej promocji opłaty dodatkowe nie były pobierane.

Kraje Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr (Republika Cypryjska), Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Martynika, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.

Udostępnij: Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE

27 grudnia 2019

Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE

Od 1 stycznia 2020 r. użytkownicy mobilnych usług abonamentowych i pre-paid Orange będą mogli przesyłać w roamingu w krajach Unii Europejskiej więcej danych niż dotychczas. Na przykład w ramach pakietów Orange Love miesięczny transfer wzrośnie nawet do 9 GB.

Niższe będą też opłaty za przesyłanie danych po wyczerpaniu pakietu. Stawka za każdy MB danych po wykorzystaniu pakietu spadnie z 0,0234 zł do 0,01845 zł brutto. Dzięki temu cena 1 GB (1024 MB) od Nowego Roku będzie niższa o ponad 5 zł.

Taka sama obniżka dotyczy opłat dodatkowych za każdy MB oraz MMS, które mogą zostać doliczone w przypadku naruszania Polityki Uczciwego Korzystania (FUP) z roamingu w UE.

Zmiany wynikają z wdrożenia przepisów unijnych regulujących stawki hurtowe za transmisję danych w UE.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE