Testujemy Samsunga S20+

13 marca 2020

Testujemy Samsunga S20+

Jeśli dobrze pamiętam, testuję telefony dla Centertelu/Telekomunikacji Polskiej/Orange już prawie 10 lat. Przez ten czas moje podejście do technologicznych nowinek znacząco wyewoluowało. Ciekawe swoją drogą, czy to kwestia tego, że gros nowości przez te lata miałem w rękach, czy też trochę tego, że teraz jestem po prostu o 10 lat starszy?

Ale do rzeczy, bo test Samsunga S20+ czeka. Środkowy z nowych flagowych modeli Samsunga to urządzenie idealne pod kątem mojego obecnego podejścia do technologii i to nie tylko ze względu na obsługę czającego się już za rogiem 5G. Jest trochę jak praca moich kolegów z CERT Orange Polska (no i moja) – Wy po prostu czujecie się bezpiecznie, a my gdzieś tam bez Waszej wiedzy robimy swoje. Bo Samsung S20+ po prostu jest, i to komplement, żeby nie było 🙂 Przez przeszło dwa tygodnie testów odblokowywałem go średnio ok. 100 razy dziennie, używałem do wszystkiego, włącznie z pracą biurową przy użyciu Dex na domowym komputerze. A S20+ po prostu ani razu mnie nie zawiódł. Robił swoje, nie rzucając się przesadnie w oczy. Szkoda było go oddawać. Ale za to Wy już możecie go u nas kupić! Chyba Wam zazdroszczę 🙂

Udostępnij: Testujemy Samsunga S20+

Jedno pudełko, dwie możliwości – Extra Box S10

27 lutego 2020

Jedno pudełko, dwie możliwości – Extra Box S10

Lubisz niespodzianki? Po raz pierwszy na rynku proponujemy fajną zabawę. Pudełko, w którym znaleźć można jeden z dwóch telefonów Samsung S10 lub Samsung S10+

Który? W tym właśnie tkwi zabawa. Dowiesz się robiąc … unboxing. Nic nie tracisz, a możesz zyskać coś extra. S10+ to większy ekran, podwójny przedni aparat i pojemniejsza bateria.

Test tego telefonu robiła dla was Marta https://biuroprasowe.orange.pl/blog/samsung-galaxy-s10-szybki-test/

Unboxing S10 robił też wcześniej Wojtek https://biuroprasowe.orange.pl/blog/czekaliscie-na-najnowszego-samsunga-galaxy-s10-oto-on/

Spiesz się, bo ilość pudełek jest ograniczona.  Wejdź na stronę https://www.orange.pl/lp/extra-box

Jakie są szanse na S10+?

Wcale nie małe… 30% to Samsung S10 +, 70% telefonów w pudełku to Samsung S10. Startujemy dzisiaj, aż do wyczerpania zapasów. Extra Box S10 jest dostępny tylko w zakupach przez www.orange.pl płacąc 164,95 zł w 20 ratach. Zestaw kosztuje 3299 zł, przy czym S10+ kosztuje 3899 zł. Jeśli trafisz, S10+ będziesz miał 600 zł taniej.

Udostępnij: Jedno pudełko, dwie możliwości – Extra Box S10

Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

9 stycznia 2020

Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

Od 9 stycznia br. Orange wprowadza promocyjne ceny na smartfony i smartwatche. Do pakietów Orange Love klienci mogą dokupić urządzenia marki Samsung, m.in. Galaxy A40, Galaxy S10 128 GB w zestawie ze smartwatchem Watch Active, Galaxy A51 oraz smartwatche z serii Galaxy z eSIM. Oferta Love obejmuje znacznie więcej urządzeń w okazyjnych cenach, m.in. smartfon Xiaomi Redmi Note 8 Pro, laptop HP 255 G7 i telefon Orange Neva Play.

Z promocyjnej oferty mogą skorzystać także klienci podpisujący nową lub przedłużający dotychczasową umowę na wybrane Plany Mobilne. Do abonamentu mogą wybrać najnowsze smartfony Huawei – premierowy Huawei P smart Pro za 35 zł/mc w Planie Mobilnym 75 lub Huawei P smart 2019 za 29 zł/mc w Planie Mobilnym 55.

Nowości czekają na użytkowników telewizji Orange. W ofercie pojawiło się 7 nowych kanałów:

• TVR HD – z programami poświęconymi stylowi życia i remontom domów, a także audycjami przyrodniczymi i rozrywkowymi,
  • Top Kids Jr HD – z ofertą dla najmłodszych odbiorców, m.in. wspierającą ich w nauce mówienia, śpiewu oraz tańca,
  • Top Kids HD – z kultowymi, łączącymi pokolenia serialami animowanymi z lat 80-tych i 90-tych
  • NTL HD – nadający wiadomości z regionów oraz filmy i seriale,
  • Gametoon – dla graczy i fanów rywalizacji e-sportowej,
  • NUTA TV HD – nowy kanał muzyczny, m.in. prezentujący hity muzyki pop oraz dance podbijające światowe listy przebojów,
  • Adventure HD – pierwszy polski kanał przygodowy z niebanalną ofertą programową pozwalającą zobaczyć świat oczami odkrywcy.

Discovery Life, który dotychczas był w Pakiecie Komfortowym, został przeniesiony do Pakietu Optymalnego, który teraz zawiera 109 kanałów w tym 63 w jakości HD.

Orange przygotował także specjalną ofertę dla klientów biznesowych, dla których smartfon jest niezbędnym urządzeniem wspierającym prowadzeniem firmy. W planie Dla Firm z Multipakiem XL na 24 miesiące przedsiębiorcy mogą skorzystać z atrakcyjnej oferty na zakup Huawei P30 lite – 0 zł na start i 35 zł/mc.​​​​​​​

Zainteresował Cię wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

Inne

W konkursie nju mobile do wygrania iPhone’y, Samsungi i doładowania

23 października 2019

W konkursie nju mobile do wygrania iPhone’y, Samsungi i doładowania

Dziś gratka dla klientów nju, który korzystają z prepaidów. Po doładowaniu konta przez stronę njumobile.pl możecie wziąć udział w konkursie i wygrać smartfony.

Czekają na Was 3 iPhone’y Xr oraz 5 Samsungów S10e. Do wygrania jest też 50 doładowań po 50 zł.

Aby mieć szansę zgarnąć nagrody trzeba spełnić dwa warunki. Po pierwsze doładować konto na stronie Nju, a drugim jest kreatywna odpowiedź na pytanie, które znajdziecie na stronie konkursowej: njumobile.pl/konkurs-nju-na-karte. Uwaga odpowiadacie tylko w formularzu konkursowym, nie na blogu.

Pytanie nie jest trudne. Żółty kolega chciałby wiedzieć, czego chcielibyście mieć więcej z upływem czasu i dlaczego? Odpowiedź może dotyczyć Waszego życia, pracy czy zainteresowań. Na Wasze pomysły czeka przez 30 dni.

Zachęcam do wzięcia udziału. Nie tylko możecie podzielić się swoimi pomysłami, ale przy okazji wygrać fajne nagrody.

Udostępnij: W konkursie nju mobile do wygrania iPhone’y, Samsungi i doładowania

Kodek EVS w VoLTE i WiFi Calling Orange Polska

20 września 2019

Kodek EVS w VoLTE i WiFi Calling  Orange Polska

Temat niby dla koneserów telekomunikacji, lecz z jakiegoś powodu, zawsze gdy piszemy na blogu o VoLTE/WiFi Calling pierwszy komentarz brzmiał: „No dobrze, ale nie macie jeszcze kodeka EVS”. Odpowiedź od teraz będzie już brzmiała: „mamy”. Uruchomiliśmy go kilka dni temu.

Czym jest EVS?

Kodek EVS (Enhanced Voice Services) znany też jako HD+. Dzięki niemu w trakcie rozmowy słychać zarówno bardzo niskie jak i bardzo wysokie dźwięki, a błędy i szumy są w większym stopniu wychwytywane i korygowane, niż to ma miejsce we wcześniejszych technologiach. Wieść niesie, że to obecnie najlepszy kodek mowy wspierany przez sieci komórkowe.

Żeby móc skorzystać z niego smartfon musi korzystać z VoLTE lub WiFi Calling od Orange, a oba biorące udział w rozmowie smartfony muszą wspierać EVS.

Najnowsza lista urządzeń które wspierają VoLTE i WiFi Calling w Orange.

Jakie smartfony obsługują kodek?

Pierwszymi smartfonami, które wspierają kodek są:

• Samsung S10e,
  • Samsung S10,
  • Samsung S10+.

Zarówno egzemplarze kupione w Orange jak i te kupione na wolnym rynku,  a także:

• Sony Xperia XZ2,
  • Sony Xperia XZ3,
  • Sony Xperia 1,
  • Sony Xperia 5,

kupionymi w Orange Polska.

Planujemy poszerzać listę urządzeń wspierających usługę o kolejnych producentów i modele.

Odpowiadając na drugie z pytań, które zawsze padają przy okazji tematu VoLTE/WiFi Calling: pracujemy nad ponownym uruchomieniem obu usług na smartfonach Xiaomi. Zostały one wyłączone, gdyż nie działały stabilnie i nie były odpowiednio skonfigurowane. Teraz razem z producentem pracujemy by stworzyć je na nowo. To zajmuje czas.

Udostępnij: Kodek EVS w VoLTE i WiFi Calling  Orange Polska