Xiaomi w Orange!

18 maja 2018

Xiaomi w Orange!

Do sklepu z telefonami bez umowy wjechał kolejny smartfon Xiaomi – Redmi 5A 16GB. Nie jest to pierwszy smartfon producenta, który zagościł w sklepie, ale pierwszy, o którym piszemy na blogu 😉 Wcześniej był jeszcze model 4X, ale już się wyprzedał. Za 5A zapłacicie u nas 499 zł. Ale choć niektórzy piszą, że „Xiaomi lepsze”, a producent ma nad Wisłą wielu zagorzałych zwolenników, to nie jedyne nowości i promocje w naszym sklepie. Wjechała tam także nowa dostawa Huawei – P20 Pro dual SIM, P smart i Y6 (2018) dual SIM, Samsunga – S9, S9+, TAB A10.1 32GB oraz (uwaga!) telewizory 50” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102 i 55” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102. Te ostatnie w niezłych cenach – mniejszy za 2119, większy za 2549.

Pojawiły się także nowe Sony, w śród nich Xperia XZ2, który do kupienia jest za 2699 zł, podczas gdy na rynku ceny zaczynają się powyżej 3 tysięcy.

Obniżyliśmy także ceny wielu smartfonów, które już były w naszej ofercie. Mamy bardzo dobrą cenę na BlackBerry Keyone – 2229 zł, oraz smartfony LG – Q6, G6 i V30. Obniżyliśmy także ceny Huawei Mate 10 Pro, a także szeregu smartfonów Samsung, w tym S8 i S8+.

O większości, jeżeli nie o wszystkich pisaliśmy już na blogu, więc jeżeli chcecie być mądrzejsi – zapraszam.

Zapraszam na zakupy!

Udostępnij: Xiaomi w Orange!

Innowacje

Automatyzacja i wirtualna rzeczywistość – trendy na 2020

8 maja 2018

Automatyzacja i wirtualna rzeczywistość –  trendy na 2020

Konferencja Innovation Gardens Summit już dawno za nami, ale temat nadal jest żywy.

O tym, jak będzie wyglądał nasz świat w 2020 r. według prelegentów IGS mogliście przeczytać tutaj.

Dzisiaj mam dla Was drugą część relacji, a w niej dema i rozwiązania, które pokazali nasi partnerzy. Gdybym miała podsumować trendy w kilku słowach byłoby to: automatyzacja i wirtualna rzeczywistość.

HTC i Nokia postawiły na wirtualną i rozszerzoną rzeczywistość. Goście mogli sprawdzić działanie technologii walcząc na wirtualnej arenie. Huawei zaprezentowała swoją mobilną wystawę „Roads to a Better Future”, której częścią jest zaawansowany system monitorowania miast z wykorzystaniem czujników AI i przetwarzania danych. Wsparcie dla inteligentnych miast pokazał także startup NaviParking, z którym Orange podjęło współpracę w ramach programu Orange Fab. Z kolei Samsung postawił na inteligentne sprzęty domowe, m.in. lodówkę skomunikowaną z telefonem.

Zobaczcie drugą część materiału z Innovation Gardens Summit 2018.

Nasi partnerzy naprawdę podnoszą poprzeczkę. Jesteście ciekawi, co pojawi się za rok?

Udostępnij: Automatyzacja i wirtualna rzeczywistość –  trendy na 2020

Urządzenia

Outlet w sklepie z telefonami bez umowy

8 maja 2018

Outlet w sklepie z telefonami bez umowy

Mam pewną słabość do outletów. Nie taką by od razu biegać na każdą wyprzedaż, ale od czasu do czasu dają one szansę na znalezienie jakieś „perełki” w niezłej cenie. Oczywiście czasem może ona wyglądać, jakby raz czy dwa była mierzona, lub wyjmowana z opakowania, lecz w przypadku niektórych ubrań czy elektroniki jest to dla mnie w pełni akceptowalne. Po prostu dzięki temu cena jest niższa.

Okazja tym lepsza, że powoli zaczyna się już okres pierwszych komunii i letnich wyjazdów. W obu przypadkach smartfon może być dobrym rozwiązaniem – po pierwsze jako prezent, po drugie, jako metoda kontaktu z dzieckiem. A że telefony za niewielkie pieniądze, a nadal bardzo fajne, można połączyć te kilka faktów.

LG, Samsung, Sony i inne dobre „zabawki”

Jeżeli i Wy nie macie z tak postawioną sprawą większych problemów wpadnijcie na zaczynającą się dzisiaj wyprzedaż w naszym sklepie z telefonami bez umowy. Warto bo znajdziecie tam masę dobrych smartfonów w niezłych cenach. Choćby nowy LG G4C, kupicie u nas w cenie używanego z Allegro. Z pełną gwarancją, fakturą i wszystkimi przyjemnościami. Bo w końcu taki telefon za 249 zł to stanowczo jest wyprzedaż.  LG G4C został bardzo dobrze pokazany tutaj, więc zapraszam do oglądania.

Równie dobrze wygląda oferta na Sony Xperia Z2, czyli flagowiec z sprzed kilku lat, który nadal trzyma wysoki poziom. Nasza oferta na nowe urządzenie jest lepsza niż którakolwiek znaleziona przeze mnie w internecie, łącznie z taką, która została opisana „Gwarancja NAJTANIEJ”. Ceny za Z2 wahają się w okolicach 500-600 zł, a u nas kupicie teraz ten telefon za 399 zł.

Waszą uwagę, zwrócę jeszcze na dwa Smartfony od Samsunga, które choć już troszkę mają, to nadal sprawdzają się bardzo dobrze – Samsung Galaxy J5 (J500F) i Samsung Galaxy Grand Prime G531F za 199 zł każdy. Nie były to nigdy flagowce, ale nadal są to bardzo solidne urządzenia. Więc nic tylko brać.

Na liście znalazły się także Nokia Asha 503 za 79 zł, Orange Rise 31 za 59 zł i Opaska Mykronoz Zefit za 29 zł.

Wyprzedaż to wyprzedaż

Tak jak dość jasno zaznaczyłem na początku – to wyprzedaż. Te urządzenia są nowe, ale niektóre mogłyby być prezentowane klientom w salonie, więc mogą być bez folii, z naruszonym pudełkiem, czy wymagać przywrócenia do ustawień fabrycznych. Niektóre mogą mieć jeszcze SIMlocka. Jednak od razu zapewniam – to raczej jednostkowe przypadki niż reguła, ale wolę jasno postawić sprawę. Nie były to jednak w żadnym wypadku urządzenia z demo czy ekspozycji. Ograniczona jest także liczba egzemplarzy.

Wiecie już jak wygląda sytuacja. Jeżeli chcecie zakupić fajne telefony w bardzo niskiej cenie – zapraszamy! Warto tam zaglądać jednak nie tylko w czasie wyprzedaży. Trafiają się tam bowiem dość często dobre urządzenia w atrakcyjnych cenach. Nie zawsze będziemy o tym pisać bo nie wyrobilibyśmy sobie z innymi tematami.

Udostępnij: Outlet w sklepie z telefonami bez umowy

Innowacje

Jak będzie wyglądał nasz świat w 2020?

25 kwietnia 2018

Jak będzie wyglądał nasz świat w 2020?

Rok 2020 będzie dla nas ważnym przystankiem w technologicznej podróży. Czy do tego czasu w naszej codzienności zagości sztuczna inteligencja, inteligentne maszyny, wirtualna rzeczywistość? Wiele wskazuje na to, że ten scenariusz jest realny. Różne wizje technologicznej przyszłości mają wspólny mianownik – 5G.

5G jest kluczowe

Kilka tygodni temu pokazaliśmy nasz plan uruchomienia 5G, dlatego właśnie na tym temacie będziemy się koncentrować – zapowiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska otwierając konferencję Innovation Gardens Summit. Wydarzenia odbyło się w dn. 18-20 kwietnia w Miasteczku Orange.

Przypomnijmy, Program 5G Orange Polska zakłada pierwsze testy sieci mobilnej nowej generacji w 2019 roku i wdrożenia w 2020-2021. Kluczowe znaczenie dla wdrożenia 5G w Polsce w latach 2020-2021 będzie miało pozyskanie przez operatorów pasm w częstotliwościach 3,6 i 3,8 GHz.  Więcej o naszych planach i kolejnych krokach do 5G przeczytacie w tym wpisie Wojtka.

Najwięksi gracze przewidują dla nas 2020

Innovation Gardens Summit to okazja, aby sprawdzić, nad czym pracują najwięksi dostawcy sprzętu i technologii. Orange, Cisco, Comarch, Ericsson, HTC, Huawei, Integrated Solutions, Nokia, Oracle, Samsung i ZTE już po raz trzeci spotkały się w warszawskim Miasteczku Orange, aby podyskutować o najnowszych trendach i zaprezentować najnowsze rozwiązania. Tradycyjnie pierwszy dzień był wypełniony wystąpieniami mówców z firm partnerskich. Jesteście ciekawi, jak widzą najbliższą przyszłość? Zobaczcie naszą relację.

Innovation Gardens Summit

W tym roku rozszerzyliśmy formułę konferencji: trwała aż trzy dni, a partnerami zostało 10 największych graczy na rynku nowych technologii: Cisco, Comarch, Ericsson, Huawei, HTC, Integrated Solutions, Nokia, Oracle, Samsung i ZTE. Podczas Innovation Gardens Summit nie mogło zabraknąć wystawy dem. Relacja z tego wydarzenia już wkrótce na blogu orange.

Pamiętacie ubiegłoroczne edycje Innovation Gardens Summit?  Po obejrzeniu relacji z 2017 i 2016 roku stwierdziłam, że z każdym rokiem futurystyczne wizje nabierają coraz bardziej relanych kształtów. A jakie jest wasze zdanie?

Czy 5G już tu jest? Relacja z Innovation Gardens Summit 2017

Premiery i zaskoczenia na Innovation Gardens Summit 2017

Mała Barcelona w Warszawie, czyli po co komu 5G?

Udostępnij: Jak będzie wyglądał nasz świat w 2020?

Kup Samsung Galaxy, odsprzedaj inny smartfon, zyskaj (aktualizacja)

23 kwietnia 2018

Kup Samsung Galaxy, odsprzedaj inny smartfon, zyskaj (aktualizacja)

Dobry smartfon nie jest zły. Ale są wśród nas fani pewnych marek, którzy wybierają konkretne smartfony, na przykład takie z zagiętymi ekranami. Na przykład Samsung Galaxy S9. Jeżeli czujecie, że chcielibyście przejść do tej drugiej grupy, a jednocześnie być nieco do przodu z gotówka, to właściwy moment. Teraz możecie zrobić to zgarniając przy okazji maksymalnie 1720 zł, które trafią na Wasze konto. Cała akcja działa przy zakupie Samsung Galaxy S9, S9+, S8, S8+, Note8, a minimalna kwota, którą dostaniecie, obojętnie jakiego „złomka” odsprzedajecie Samsungowi to 250 złotych polskich.

Cała zabawa zaczyna się od zakupu w Orange najnowszego smartfona Samsunga. Najlepiej S9 i S9+, bo obniżyliśmy ich cenę (zupełny zbieg okoliczności ;-)) i Galaxy S9 można kupić w Orange już od 2943 zł a Galaxy S9+nawet za 3336 zł. Następnie odpalacie aplikacje Samsung Members, na swoim nowiutkim smartfonie. Dostajecie wtedy kod, który podbija wycenę oddawanego smartfona o 250 zł. Dzięki temu zawsze dostaniecie całkiem sympatyczną kwotę. Następnie wchodzicie na stronę www.odkup.samsung.pl i wyceniacie smartfon, który chcecie oddać. Przy okazji wpisujecie też kod, który dostaliście z apki i wycena nawet największego grata idzie w górę o 250 zł.

Pozostaje Wam już tylko poczekać na kuriera, a gdy już odbierze Wasz stary smartfon – na przelew. Może brzmi to skomplikowanie, ale jeżeli udało się całą procedurę opisać w jednym akapicie, to jest to jedynie pierwsze wrażenie.

Teraz pozostają Wam jedynie dwie rzeczy. Po pierwsze upewnijcie się, że najnowszy S9 jest tym, czego pragniecie. Możecie o nim przeczytać choćby w tekście Galaxy S9 i S9+ w przedsprzedaży, czyli Gwiazdy od Samsunga. Po drugie zajrzyjcie do naszego salonu lub na stronę orange.pl i kupcie S9 lub S9+.

A jeżeli chcecie przeczytać więcej o akcji, zajrzyjcie na wcześniej wspomnianą stronę Samsung. Na Orange.pl jeszcze dzisiaj powinna zawisnąć odpowiednia podstrona.

P.S. analogiczna akcja ruszy także w ofercie dla firm.

Aktualizacja [24.04.2018 12:12]

Jest jeszcze jeden news – klienci, którzy do 29 kwietnia zdecydują się na Samsung J5, J7 (2017), S8 i S8+ mogą otrzymać zwrot część kwoty zakupu. W przypadku J5 i J7 to 250 zł, a w przypadku S8 i S8+ – cztery stówki. Czyli całkiem sporo. Po zakupie każdego z tych urządzeń otrzymujecie kod do wypłaty gotówki z bankomatu. Proste i skuteczne.

Aktualizacja 2 [30.04.2018 10:25]

Udostępnij: Kup Samsung Galaxy, odsprzedaj inny smartfon, zyskaj (aktualizacja)