Urządzenia

7 września 2018

Sony ma w Polsce wielu oddanych fanów, których na pewno ucieszy nowy flagowiec XZ3. Jego premiera odbyła się na targach IFA z Berlinie. Byłem na tym wydarzeniu zapowiadając, że smartfon będzie dostępny w ofercie Orange Polska.  Producent ruszył z przedsprzedażą dzisiaj.

Mogę teraz potwierdzić, że my z przedsprzedażą ruszymy 24 września. Dlaczego warto chwilę poczekać i wziąć go u nas? Tylko w Orange Sony Xperia XZ3 będzie oferowana w bogatym zestawie. Do smartfona dokładamy: usługę VIP Service, którą świadczy autoryzowany serwis Sony, jednorazową możliwość darmowej wymiany wyświetlacza, pad PlayStation DUALSHOCK®4, gra Call of Duty: Black Ops 4 Digital Standard Edition oraz futerał z podstawką – Sony SCSH70.

Sony Xperia XZ3 w Orange

W porównaniu z poprzednikami XZ3 ma dopracowany wygląd. Firma nadal stara się też iść nieco inną drogą niż konkurencja, chociaż na multimedialność stawiają tak naprawdę wszyscy producenci. Dlatego telefon wreszcie wyposażono w bardzo dobry, sześciocalowy wyświetlacz OLED, działający w technologii HDR z rozdzielczością QHD+ (1440 × 2880 pikseli).

Sony Xperia XZ3

Zawszę uwagę zwracam na aparat i oprogramowanie używane do robienia oraz obróbki zdjęć. Pierwsze zaskoczenie – wbrew aktualnym trendom – pojedynczy aparat. Firma ma jednak olbrzymie doświadczenie w fotografii, dlatego byłem spokojny, co do jego możliwości i nie zawiodłem się. Swoją drogą wolę nie mieć z automatu wyostrzonych/przerysowanych zdjęć, co dostaję w „prezencie” od innych producentów. Smartfon ma także kilka dodatkowych funkcji, które „kupuję” np. samodzielnie oceniają, że chcemy zrobić zdjęcie i odpowiednio przygotowują aparat, buforując to, co widać w migawce. W założeniach ma to pozwolić uchwycić dynamiczne obrazy. Do tego dochodzi kręcenie wideo w jakości 4K HDR. Smartfon jest szybki i wydajny, lecz o technikaliach nie będę się rozpisywać, zrobi to nasz blogowy tester Michał Rosiak, który już szykuje dla Was fajny materiał o tym telefonie.

Udostępnij: Multimedialny Sony Xperia XZ3 w przedsprzedaży Orange. Dokładamy furę gadżetów i grę.