Wszyscy pomagamy

13 marca 2020

Wszyscy pomagamy

W Orange Polska przygotowaliśmy dla Was reklamę, która nie opowiada o nowej promocji. Zdziwieni? 😉 Wiem, to zdarza się rzadko, ale za to jest bardzo przyjemne. Chcieliśmy Wam pokazać, że każdy z Was robi masę dobrych rzeczy, pewnie zupełnie nieświadomie. A te dobre rzeczy robicie korzystając z naszych usług i za nie płacąc. Bo wtedy my część Waszych pieniędzy spożytkowujemy właśnie na te dobre rzeczy. I pisząc my mam na myśli Fundację Orange, która robieniem dobra zajmuje się już 15 lat! Ja bardzo jej za to dziękuję, bo sami wiecie, że dobra nigdy za dużo. I dziękuję też Wam za to, że jesteście i razem czynimy tę magię. 🙂 Co konkretnie robimy? O tym tu.

I tradycyjna garść informacji technicznych – spot w emisji od dziś. Zobaczycie go m.in. w telewizji i internecie. A kto pomógł nam w jego zrobieniu? Idea kreatywna przyszła do nas z  Mołdawii, gdzie tamtejsza Fundacja Orange robi również dobre rzeczy i chciała się tym podzielić ze swoimi klientami. W dopasowaniu kreacji do polskiego widza pomogła agencja Leo Burnett. Za produkcje odpowiedzialne było Tyrka Studio, postprodukcję Chimney i Lunapark. Reżyserię powierzyliśmy Marcinowi Filipowiczowi. A media kupiła agencja Initiative. Oczywiście nad całością prac czuwaliśmy my – dumny ze swojej fundacji zespół Orange Polska!

Wiedzieliście, że robimy razem tyyyyyle dobrego? 🙂

Udostępnij: Wszyscy pomagamy

Są wakacje, czas na lody

10 czerwca 2019

Są wakacje, czas na lody

A jak wakacje, to lodów można mieć dwa razy więcej. Zupełnie jak internetu po każdym doładowaniu w Orange na kartę. Pisała o tym całkiem niedawno Marta. O tu. Wiecie dlaczego w wakacje można sobie pozwolić bezkarnie na dwa razy więcej lodów? Ja mam taką teorię, że jak coś jest białe (na przykład lody waniliowe), to ma tyle kalorii co śnieg. U mnie działa. 😉 A jeśli już jesteśmy przy lodach, to wolicie świderki czy gałki? Ja te drugie. A co wybiorą nasi uroczy Robert Górski i Mikołaj Cieślak w najnowszej kampanii Orange na kartę? Zobaczcie sami.

I garść informacji nie związanych z lodami. Za kreację materiału odpowiada agencja Leo Burnett. Produkcją spotu zajęło się M5. Postprodukcją Lemon/ ICE. Reżyserię powierzyliśmy Michałowi Gaździe. A media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media.

To jak – świderki czy gałki? 🙂

Udostępnij: Są wakacje, czas na lody

W Love dla Firm nowa kampania

25 marca 2019

W Love dla Firm nowa kampania

A w niej dwa plany komórkowe w cenie jednego, czyli za 28,78 zł + VAT miesięcznie. Pamiętajcie, że już co druga firma w Polsce jest w Orange. Nic dziwnego. Dodatkowo tylko teraz najnowsze smartfony Samsung Galaxy S10e i S10 w kolorze niebieskim na wyłączność w Orange. To zanim Was zaproszę do obejrzenia naszego nowego spotu, załączam garść informacji praktycznych. Za kreację odpowiada Havas Warsaw. Produkcją zajęła się Film Produkcja. Postprodukcja to Miło. Reżyserem spotu jest Michał Gazda, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media.

Udostępnij: W Love dla Firm nowa kampania

Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę

25 stycznia 2019

Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę

Ciekawi jesteście co nowego u duetu Górski – Cieślak? Spieszę donieść, że panowie tym razem popadli w konflikt na stoku. No może nie konflikt, ale delikatne przekomarzanie. A o co tym razem? To zobaczycie w spocie, który od dziś emitujemy m.in. w telewizji. Powiem tylko, że panowie tym razem w scenerii śnieżnej, w której zostają zasypani. Ale nie śniegiem, tylko gigabajtami internetu. Jak w naszym Orange na kartę, gdzie przy każdym doładowaniu otrzymujecie bonus, nawet do 100 GB. Jeśli jesteście ciekawi co robi kot Mikołaja Cieślaka, jak pilnie potrzebuje skorzystać z kuwety, to ten spot jest dla Was. 😉

I garść informacji mało przydatnych, ale jakże ciekawych:

Kreacja – Leo Burnett

Produkcja – Film Produkcja

Postprodukcja – Orka

Reżyser –  Michał Gazda

Zakup mediów – Initiative Media

P.S. Ta liczba 100 jest bardzo symboliczna w dzisiejszym wpisie. 100 GB jak mój setny wpis na blogu Orange. Chyba czas otworzyć szampana (po pracy oczywiście i tylko 100 ml!).  🙂

Jeżeli chcecie przeczytać więcej więcej o promocji, zajrzyjcie do wpisu Marty: Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji.

Udostępnij: Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę

Milion klientów w Orange Love w nowej kampanii

11 stycznia 2019

Milion klientów w Orange Love w nowej kampanii

Milion naszych klientów lubi bardzo różne rzeczy. A nasza nowa kampania jest o tym, że zbliża ich świetna rozrywka w pakiecie Orange Love. Spot od dziś w telewizji. Jego kreacją zajęła się agencja Leo Burnett, produkcją M5, postprodukcją Delapost, za dźwięk odpowiada Lunapark, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media. Spot wyreżyserował Mikołaj Łebkowski, który realizował zdjęcia m.in. do Planety Singli 2 i seriali Twarzą w Twarz i Prawo Agaty.

Udostępnij: Milion klientów w Orange Love w nowej kampanii