„Wszyscy ludzie strategii” – Eryk Gągała

19 listopada 2022

„Wszyscy ludzie strategii” – Eryk Gągała

Wystartowaliśmy z drugim sezonem cyklu wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam ekspertki i ekspertów Orange Polska w kontekście naszej strategii .Grow.

Do kolejnego odcinka zaprosiłem Eryka Gągałę, naszego eksperta ds. efektywność HR, który opowiada jak będzie zmieniał się polski rynek pracy i kto na nim rządzi. Jakich pracowników poszukuje branża telko. Czy praca hybrydowa zostanie z nami na zawsze. Dowiecie się także, jak żyje się i pracuje z domku na podkarpackiej wsi.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Eryk Gągała

Zielony Operator

Nasza strategia klimatyczna wyróżniona w światowym konkursie

4 listopada 2022

Nasza strategia klimatyczna wyróżniona w światowym konkursie

Otrzymaliśmy wyróżnienie w konkursie World Communication Awards za strategię klimatyczną opartą na nauce i działania w ramach #OrangeGoesGreen. To jeden z najważniejszych konkursów nagradzający za znaczące osiągnięcia i innowacje w światowym przemyśle telekomunikacyjnym.

Tegoroczna, już 24., edycja odbyła się w Grand Connaught Rooms w Londynie w tym tygodniu. Nagrody przyznawało grono prawie dziewięćdziesięciu uznanych ekspertów digital i telco z całego świata. Docenili oni działania Orange Polska na rzecz planety i środowiska, jako przynoszące konkretne i mierzalne rezultaty,  przyznając naszej firmie wyróżnienie w kategorii Sustainability. Zwycięzcą w tej kategorii została firma Vertical Bridge za swoje osiągnięcia w obszarze zrównoważonych działań. Nasze wyróżnienie jest jednym z niewielu we wszystkich 23 kategoriach całej tegorocznej edycji WCA.

Już samo dojście do finału w konkursie i nominacja są dla nas dużym sukcesem. Byliśmy jedyną firmą z Unii Europejskiej na krótkiej  liście nominowanych, a konkurowaliśmy z takimi światowymi  gigantami, jak Korean Telecom, China Unicom, czy Turkcell.

Tegorocznej gali rozdania nagród towarzyszył dwudniowy Total Telecom Congres, którego uczestnicy omawiali  tematy strategiczne dla przemysłu telco na całym świecie. Nasz przedstawiciel – Jacek Hutyra – doradca ds. strategii klimatycznej – szczegółowo zaprezentował tam nasze działania.

Konkurs World Communication Awards od 1999 roku organizuje  Total Telecom.  Przez wszystkie te lata nagrody i kategorie ewoluowały w miarę pojawiania się nowych trendów i technologii. Nagroda WCA to dziś najbardziej szanowany znak w telekomunikacji, a trofeum można znaleźć w biurach wielu wiodących firm z branży na całym świecie. Konkurs cieszy się tak dużym uznaniem i prestiżem między innymi ze względu na transparentność procesu przyznawania nagród i wysokie wymagania stawiane kandydatom.

Udostępnij: Nasza strategia klimatyczna wyróżniona w światowym konkursie

Innowacje

„Wszyscy ludzie strategii” – Andrzej Urbańczyk

28 października 2022

„Wszyscy ludzie strategii” – Andrzej Urbańczyk

Startujemy z drugim sezonem cyklu wideo „Wszyscy ludzie strategii”. W kolejnych 10 odcinkach, które będziemy cyklicznie publikować na blogu, przedstawimy Wam naszych ekspertów w kontekście strategii Orange Polska .GROW.

Do pierwszego z nich zaprosiłem Andrzeja Urbańczyka, naszego eksperta od transformacji rynku B2B, który opowiada jak chcemy wykorzystać metaversum, co to jest biznes 4.0 oraz jak współtworzył Orange 5G Lab. Dowiecie się również w czym jest wicemistrzem Polski.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Andrzej Urbańczyk

„Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

6 grudnia 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

To już ostatni odcinek pierwszego cyklu wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiałem Wam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. Dzisiaj czas na podsumowanie i spotkanie z Julienem Ducarroz, prezesem Orange Polska. Rozmawiamy o największych wyzwaniach, jakie stoją przed naszą firmą? Internecie przyszłości i metawersum. Dlaczego tak istotne jest zdobywanie nowych umiejętności? A także o pasji Juliena do tenisa i kim jest najlepszy gracz na świecie? Zapraszam do obejrzenia.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

„Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski

22 listopada 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski

Na początku września wystartowaliśmy z nowym cyklem wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. W tym odcinku Piotr Jaworski, który jest naszym członkiem zarządu ds. sieci i technologii. Dyskutujemy o zmianie mentalności inżynierów. Co zrobimy z naszymi stacjami bazowymi i dlaczego zdarza się nam świadomie „psuć” sieć? A także o konstruowaniu telewizorów przez Piotra. Zapraszam do obejrzenia.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski