;

Prezenty na Dzień Dziecka w atrakcyjnej cenie (1)

Beata Giska

27 maja 2021

Prezenty na Dzień Dziecka w atrakcyjnej cenie

Nadeszła pora, by kupić prezenty na Dzień Dziecka. Z tej okazji przeceniliśmy smartfony oraz gadżety, a promocja potrwa aż do 9 czerwca!

W tym tygodniu – od 27 maja – zarówno SIM Free, jak i przy zakupie oferty abonamentowej obniżamy ceny:

• iPhone 12 mini 256 GB 5G prawie 300 zł taniej przy zakupie Planu 60.
  • Hulajnogi elektrycznej Xiaomi Mi Electric Scooter 1S nawet o 216 zł taniej przy zakupie wybranych pakietów Orange Love oraz Planu 50, Planu 60 i Planu 80
  • Zestawu XBOX SERIES S 512GB i kontrolera bezprzewodowego XBOX taniej nawet o 288 zł przy zakupie P60

Oferta dotyczy nowych użytkowników, jak i tych którzy przedłużają swoje umowy i mają szansę z Planów Mobilnych przejść na nowy abonament komórkowy, czyli Plan 50, 60 czy 80.

Dotychczasowe pakiety zmieniły nazwy od tego tygodnia, wraz z letnią ofertą promocyjną Orange. Szczegóły jej można poznać tutaj. Warto sprawdzić, bo tam na klientów czeka więcej planów z 5G, a także liczne atrakcje (HBO nawet za 5 złotych, tanie telefony czy podwojone gigabajty).

Obniżki na gadżety i sprzęty obowiązują również i w ofercie bez abonamentu. Hulajnoga jest dostępna 50 zł taniej, iPhone za 100 zł mniej, a zestaw pojawia się jako nowość w SIM Free w supercenie. Te propozycje sprawdzą się nie tylko na prezent na Dzień Dziecka czy upominek na Komunię Świętą, ale także sprawią radość wielu dorosłym. Więcej o promocji znajduje się na stronie: orange.pl .

Udostępnij: Prezenty na Dzień Dziecka w atrakcyjnej cenie
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

pablo_ck 23:22 29-05-2021
    Brakuje mi słów......takie prezenty na Dzień Dziecka? Świat zmierza w złym kierunku, albo ja jestem już "stary" i nie ogarniam współczesnej rzeczywistości.

;

W internecie rządzi młodość? (2)

Tosia Bojanowska

26 maja 2021

W internecie rządzi młodość?

Już 5 000 osób zapisało się na Digital Youth Forum. Cieszy nas, że młodzi ludzie interesują się tym, jak korzystać z nowoczesnych technologii i interenetu w sposób wartościowy i na rzecz lepszego świata. Tu dostaną mnóstwo inspiracji. Wydarzenie już 10 czerwca, online. Fundacja Orange partnerem.

Digital Youth Forum (#DYF) co roku towarzyszy niezwykły duch młodości i chęci zmiany świata na lepsze. Wiem, że brzmi to może górnolotnie. Ale byłam tam nie raz i tej atmosfery nie da się zapomnieć. Nie przesadzę, jeśli napiszę, że to zaszczyt być partnerem tego wydarzenia, bo tu jest po prostu zawsze…ciekawie i różnorodnie. Potwierdza to wynik zeszłorocznej edycji online, w której wzięło udział aż 20 000 uczniów.

Głos i scenę #DYF oddajemy głównie młodym. To oni opowiadają, co mądrego można robić w sieci, jak rozwijać swoje pasje, kompetencje i …pomagać sobie, innym, planecie. Inspirują ich też dorośli. W poprzednich edycjach byli z nami m.in. ks. Boniecki, Maciek Budzich, Paulina Mikuła, Przemek Staroń czy Izabela Jąderek. Zobaczcie sami TUTAJ. Organizatorem tej imprezy jest Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę. My – partnerem głównym.

#DYF kierujemy do młodzieży z klas 7-8 i szkół średnich. Transmitujemy forum w sieci, aby docierać do szkół i zachęcać do udziału w nim w ramach zajęć zdalnych. Ale odtworzyć można je będzie w każdej chwili.

Digital Youth Forum 2021

Co przygotowaliśmy w tym roku? Startujemy w czwartek 10 czerwca o 9.00. Transmisja wydarzenia będzie na stronie projektu digitalyouth.pl , dostosowana także do potrzeb osób niesłyszących. W tym roku wystąpienia i prezentacje przeplatane będą przerwami na krótkie dyskusje na forum klasy, na udział w konkursach towarzyszących, czy po prostu odpoczynek od ekranu.

Wśród prelegentów m.in. Michał Rogalski, twórca jednej z większych publicznie dostępnych baz danych o epidemii koronawirusa w Polsce,  przedstawiciele kampanii społecznej „Pokaż to” o nauce Polskiego Języka Migowego,  Zuzanna Korcz – popularyzatorka edukacji obywatelskiej, Hania Sywula – twórczyni psychologicznego kanału Hania Es. Nie zabraknie też rozmów o przyszłości w dobie pandemii. I o różnorodności.

Rejestracji na DYF dokonuje nauczyciel lub nauczycielka na stronie projektu. Udział jest, oczywiście, bezpłatny. Wszystkie zarejestrowane szkoły otrzymają certyfikat udziału w DYF 2021.

DYF_Fundacja Orange

Możecie zobaczyć też, jak było w edycji 2020 tutaj.

Warto trzymać z młodymi i z mądrymi 🙂

Jeśli szukacie sposobów na to, jak „przemycać” wartościowe treści Waszym nastolatkom, jak skłonić ich do refleksji, to zaproście ich na #DYF2021. Ba, sami oglądajcie! Gorąco zapraszamy.

Partnerujemy temu wydarzeniu, bo chcemy zadbać o to, żeby młodzi ludzie korzystali z technologii „z głową”, z pomysłem, z myślą o swojej przyszłości i z poszanowaniem też pewnych granic. Chcemy inspirować ich do refleksji nad ich własnym światem, który pełen jest internetowych pokus i cyfrowych gadżetów.

Partnerujemy też tej imprezie, bo… organizuje ją Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, z którą od lat współpracujemy w tematach związanych z cyfrową edukacją i bezpieczeństwem dzieci w internecie. Fundacja niesie pomoc dzieciom krzywdzonym, wspiera dorosłych – rodziców, profesjonalistów, nauczycieli w mądrym dbaniu o rozwój dzieci. Właśnie obchodzi 30-lecie swojej działalności i z tej okazji, jeszcze raz, życzymy jej wielu pomyślnych projektów i powodzenia w tej pięknej społecznej misji.

Udostępnij: W internecie rządzi młodość?
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

pablo_ck 21:01 26-05-2021
    Fajna akcja. Oby jak najwięcej młodych ludzi zaczerpnęło wiedzy z tej dziedziny, bo jak czasem widze co robią młodzi ludzie w sieci to......gęsia skórka pojawia się na ciele.
      Antonina Bojanowska 21:15 26-05-2021
      pablo_ck, niestety masz rację. Patostreamerów nie brakuje. Ale w sieci jest też dużo dobra, które tworzą młodzi ludzie! I to oni zwykle są tu prelegentami i prelegentkami. Za to właśnie tak lubię to wydarzenie. :)

;

Różnorodność jest ważna (1)

Monika Kulik

25 maja 2021

Różnorodność jest ważna

Maj to Miesiąc Różnorodności #EUDiversityMonth. To inicjatywa Komisji Europejskiej, której jako sygnatariusz Karty Różnorodności w Polsce chcemy być częścią.

Jak rozumiemy różnorodność

Różnorodność pracowników to dla nas wartość, która wspiera innowacyjność i efektywność miejsca pracy. Doceniamy różnorodność i uważamy, że umiejętne zarządzanie różnorodnością w miejscu pracy stwarza nowe możliwości. Kluczowe znaczenie ma dla nas tworzenie kultury organizacyjnej opartej na wzajemnym szacunku do różnic, które charakteryzują każdego z nas.

Różnorodność jest tematem ważnym dla pracowników – co pokazują nasze wewnętrzne badania. Jest też ważna dla organizacji, ponieważ przyczynia się do jej rozwoju, wpływa na jakość zarządzania i poziom innowacyjności.

Zarządzanie różnorodnością

W firmie przyjęliśmy Politykę Zarządzania Różnorodnością. Nasze główne cele w zakresie zarządzania różnorodnością to:

• tworzenie środowiska pracy otwartego na różnorodne sposoby myślenia;
  • budowanie kultury organizacyjnej czerpiącej z różnorodności;
  • zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków do rozwoju;
  • wspieranie zaangażowania wszystkich pracowników;
  • podnoszenie jakości zarządzania ludźmi w firmie.

Za kluczowe wymiary różnorodności w Orange Polska przyjmujemy: płeć, wiek, kompetencje, wiedzę, doświadczenie i sposób myślenia, zdolności psychofizyczne – (nie)pełnosprawność oraz status rodzicielski. Pozostałe zdiagnozowane wymiary to: religia i światopogląd, lokalizacja miejsca pracy (centrala lub region), forma zatrudnienia oraz narodowość / pochodzenie etniczne.

W 2021 roku Orange Polska po raz kolejny przeszedł pozytywnie audyt w zakresie zarządzania różnorodnością i równością płci – Gender Equality European and International Standard.

Dialog z pracownikami

Wszystkie działania zawiązane z różnorodnością są przygotowywane i realizowane w dialogu z naszymi  pracownikami. Poprzez badania satysfakcji, spotkania, wywiady, zgłoszenia pomysłów – pytamy, jak rozumieją różnorodność, co jest dla nich ważne, jakie obszary rozwijać i jak.

Przeprowadziliśmy też specjalny dialog na temat różnorodności. Pytaliśmy o to, jakie aspekty różnorodności są ważne, czym powinniśmy się zająć jako pracodawca. Nasi rozmówcy wskazali nam kilka obszarów, na których się skupiliśmy – były to między innymi kwestie związane z równymi szansami kobiet i mężczyzn czy wsparcie pracowników z niepełnosprawnościami.

Płeć

W odpowiedzi na potrzebę zapewnienia kobietom większego wsparcia w rozwoju, dostępu do stanowisk ale też godzenia roli zawodowej i rodzinnej stworzyliśmy program Razem.One.

Program obejmuje 4 obszary:

• Moc – wzmocnienie kobiet poprzez zwiększenie ich odwagi do podejmowania nowych wyzwań, budowanie pewności siebie oraz pomoc w powrocie na ścieżkę rozwoju i kariery po urodzeniu dziecka; pomoc w godzeniu roli zawodowej i prywatnej;
  • Świadomość – budowanie i wzmacnianie szerokiej świadomości roli kobiet w biznesie dla zwiększenia efektywności i budowania kultury organizacyjnej oraz istotności dla efektów biznesowych;
  • Ambicja – rozwój kariery i możliwości awansu na wyższe stanowiska poprzez zwiększenie liczby kobiet na stanowiskach menedżerskich, liczby kandydatek na etapie rekrutacji na stanowiska menedżerskie oraz redukcja rozbieżności płacowych na równorzędnych stanowiskach;
  • Obecność – zwiększenie obecności w rolach decyzyjnych i strukturach technicznych.

W 2020 roku w programie Razem.One uruchomiliśmy nowe inicjatywy. Poprzez projekt Razem.Lokalnie i społeczność lokalnych ambasadorów zachęcamy kobiety do ubiegania się o stanowiska kierownicze.  Zapraszamy je do pracy w obszarach IT i działań na rzecz lokalnych społeczności. Inicjatywa ta daje szansę pracowniczkom i pracownikom z różnych lokalizacji na udział w spotkaniach inspiracyjnych oraz w działaniach rozwojowych tj. mentoring, coaching czy shadowing. Drugą praktyką z tego obszaru jest projekt „Włącz.One„. Poprzez kampanię edukacyjno-informacyjną zachęcamy kobiety do rozwijania kariery w branży technologicznej.

Niepełnosprawność

„Zdrowie na tak” to program, którego celem jest budowanie otwartego i różnorodnego środowiska pracy, ze szczególnym uwzględnieniem osób z niepełnosprawnościami.

W ramach programu stworzyliśmy specjalną ofertę dla pracownic i pracowników z niepełnosprawnościami, zawierającą wsparcie finansowe (pakiet adaptacyj­ny), pakiet dodatkowych usług medycznych, dodatkowe wyposażenie stanowiska pracy, możliwość uzyskania miejsca parkingowego na wewnętrznych parkingach. Na wstępnym etapie wdrażania programu współpraco­waliśmy z firmą świadczącą usługi konsultingu szkoleniowego w zakresie zarządzania różnorodnością. Przy ich wsparciu opracowane były programy szkoleń: dla menedżerów i osób rekrutujących. Ponadto współpra­cowaliśmy z organizacjami non profit: Fundacją Widzialni i Fundacją Integracja.

Program „Zdrowie na tak” ma na celu budowanie otwartego i przyjaznego środowiska pracy, w szczególności dla pracowników z niepełnosprawnościami. Jest częścią programu #dbamyosiebie oraz „Polityki inwestycji w jakość zdrowia i samopoczucia pracowników w Orange Polska”.

.….

To tylko niektóre z naszych działań na rzecz różnorodności.

Zapraszamy również na wydarzenia organizowane przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w ramach Miesiąca Różnorodności.

Światłowód Orange w Krakowie - grafika ilustracyjna

Udostępnij: Różnorodność jest ważna
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

pablo_ck 15:58 25-05-2021
    „Zdrowie na tak" - jesli ten program wygląda tak jak w opisie, to wielkie ukłony i gratulacje. Fajnie że są w PL firmy które wdrażają takie rozwiązania.