Film

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

5 października 2018

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

Megahit „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD, superprodukcja „Jurassic World: Upadłe królestwo”, doskonały thriller „Czerwona jaskółka”, najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej „Twarz” oraz wzruszające kino familijne „Bella i Sebastian 3”  już w październiku w Orange VOD. Zobaczcie przegląd trailerów filmów, które polecam w „Na co do kina w Orange TV”.

Trochę śmiechu, trochę strachu w Orange TV

3 października polecam wstrząsający thriller „Czerwona jaskółka” z Jennifer Lawrence w roli głównej. To ekranizacja bestsellerowej książki byłego agenta CIA Jasona Matthewsa o młodej Rosjance, która wbrew swojej woli zostaje „jaskółką” – specjalnie szkoloną uwodzicielką na usługach rosyjskich służb specjalnych.
5 października do obejrzenia najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej – „Twarz”. To niezwykła opowieść o człowieku, który stracił twarz w wypadku. Po nowatorskiej operacji wraca do rodzinnej miejscowości, ale ludzie nie wiedzą jak go traktować. Staje się dla nich kimś obcym. W roli głównej wystąpił Mateusz Kościukiewicz.

18 października w Orange VOD czeka najnowsza część jednej z najpopularniejszych serii w historii kina – megahit „Jurassic World: Upadłe królestwo”. W tej produkcji nie zabraknie zaskakującej fabuły, doskonałej gry aktorskiej w wykonaniu Chrissa Pratta oraz Bryce Dallas Howard i Jeffa Goldbluma  oraz nowych, przerażających gatunków dinozaurów.

22 października polecamy przezabawną, zwariowaną komedię pt.: „Berek”. To oparta na prawdziwej historii opowieść o piątce przyjaciół, którzy spotykają się co roku, aby przez miesiąc grać w berka. Ryzykują wszystkim, co posiadają, aby wyeliminować pozostałych uczestników z gry. W produkcji wystąpili m.in.: Ed Helms i Jeremy Renner.

26 października w Orange VOD czeka na Ciebie jeden z najbardziej przerażających i oryginalnych horrorów ostatnich lat – „Przebudzenie dusz”. W tej produkcji zachwycą Cię mroczna fabuła, zaskakujące zwroty akcji, mrożące krew w żyłach historie o duchach i doskonała gra aktorska Martina Freemana, gwiazdy trylogii „Hobbit”.

4K na Orange VOD

8 października hit w jakości 4K, czyli „Ocean’s 8”. Debbie Ocean wraz z ekipą koleżanek organizuje skok stulecia w Nowym Jorku. W filmie wystąpiła plejada gwiazd kina m.in.: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna czy Helena Bonham Carter. Klienci Orange TV posiadający dekoder Samsung ICU 100, mogą obejrzeć tą produkcję w najwyższej jakości 4K Ultra HD.

Kino familijne w Orange TV

12 października polecam kolejną część doskonałego przygodowego cyklu, który w polskich kinach obejrzało już ponad pół miliona widzów – „Bella i Sebastian 3”. Tym razem dzielny Sebastian musi obronić Bellę i jej szczenięta przed złym człowiekiem, który podaje się za ich prawowitego właściciela.

19 października pełna wzruszeń i humoru animacja „Odlotowy nielot”. To niezwykłe przygody ptaszka nielota, który – by odnaleźć rodzinę – będzie musiał udać się w pełną niebezpieczeństw podróż przez mroźną, arktyczną krainę. Czy zdoła osiągnąć swój cel, skoro wciąż nie opanował trudnej sztuki latania?

Udostępnij: „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

23 sierpnia 2018

Kolejna dobra wiadomość dla naszych klientów CANAL+, którzy będą mogli obejrzeć blisko 350 meczów Ligi Mistrzów oraz Ligi Europy. Wszystkie mecze sezonu piłkarskiej Ligi Mistrzów UEFA będą dostępne na kanałach Polsat Sport Premium. Dla abonentów CANAL+ kanały Polsat Sport Premium do końca roku będą bez dodatkowych opłat. Nowe godziny rozgrywania spotkań w Lidze Mistrzów, czyli 19:00 i 21:00, pozwolą kibicom zobaczyć większą liczbę spotkań, a więcej zespołów z najsilniejszych lig oznacza wyższy poziom rywalizacji i rozgrywanych meczów.
To kolejny raz, kiedy klienci CANAL+ otrzymują dostęp do najlepszych sportowych emocji. Fajnie, że na koniec wakacji możemy zrobić klientom CANAL+ taką miłą niespodziankę.

Udostępnij: Oglądaj Ligę Mistrzów UEFA na kanałach Polsat Premium Sport – oferta wyłącznie dla abonentów CANAL+

Muzyka

„Zielony” Orange Warsaw Festival 2018

20 czerwca 2018

„Zielony” Orange Warsaw Festival 2018

Orange Warsaw Festival to duża impreza a co za tym idzie wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Jednak 60 tysięcy osób bawiło się świetnie, bezpiecznie a dodatkowo z troską o środowisko. Obejrzyjcie jak wykorzystywaliśmy odpady na Orange Warsaw Festival. Szachy, skakanka i piłkarzyki to tylko niektóre z rzeczy jakie udało nam się stworzyć dzięki recyklingowi śmieci. W zamian za oddanie starego telefonu, można było wygrać nowy!

Udostępnij: „Zielony” Orange Warsaw Festival 2018

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

5 grudnia 2017

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

Grudzień w Orange TV

Przed nami kolejny miesiąc hitów w Orange TV dostępnych na VOD. Wybrałam dla was kilka filmów. I tak, na fanów mrocznego kina po raz drugi czekać będzie demoniczna lalka Annabelle. Kilka lat po tragicznej śmierci córeczki lalkarz i jego żona przyjmują pod swój dach zakonnicę i dziewczynki z sierocińca. To one będą celem upiornego dzieła lalkarza. Hit „Annabelle: Narodziny zła” możecie obejrzeć już 4 grudnia. 8 grudnia polecam film biograficzny o jednej z najsłynniejszych Polek w historii, laureatce nagrody Nobla „Marii Skłodowskiej-Curie”. Zobaczcie niezwykłą opowieść o noblistce, jakiej nie znaliście – czułej matce, kochającej żonie, kobiecie charyzmatycznej, zdecydowanej, choć pełnej dylematów i sprzeczności. Z kolei 19 grudnia w Orange VOD mamy dla Was przekręt w rozmiarze Kingsajz prosto od prawdziwego mistrza polskich komedii, który nie waha się grać Vabank! Obejrzyjcie najnowszy film Juliusza Machulskiego „VOLTA”. Mamy także ofertę dla dzieci. „Mała Wielka Stopa” to niezwykła, wzruszająca historia o nastolatku, który dowiaduje się, że jego rodzina skrywa pewien… włochaty sekret. Wkrótce przekona się, że jego ojciec jest potomkiem legendarnego Yeti. A to dopiero początek niespodzianek. Bajka będzie dostępna w naszej usłudze VOD już od 1 grudnia. 22 grudnia do Orange VOD po raz drugi z impetem wkroczy sprytny Wiewiór ze swoją ekipą w hicie „Gang Wiewióra 2”. Tym razem futrzana ferajna musi stoczyć walkę z bezwzględnym inwestorem, który planuje zamienić miejski park w Park Rozrywki. Jeżeli nie oglądaliście pierwszej części przygód niesfornego Wiewióra, to nic straconego. Animacja będzie dla Was dostępna już od 15 grudnia.
A jakie jeszcze filmy polecam? Obejrzyjcie materiał wideo.

Zapraszam do konkursu

W grudniu, w Orange VOD, na dekoderach Orange TV oraz w aplikacji Orange TV Go będą dostępne dwie bajki, które jeszcze niedawno świeciły triumfy w kinach – „Mała Wielka Stopa” oraz „Gang Wiewióra 2”. Z tej okazji mam dla Was konkurs. Do wygrania jest 5 zestawów gadżetów z motywami, z tych bajek (m.in. piórniki i t-shirty). Do 10 grudnia w komentarzach napiszcie, w którą postać z bajek „Mała Wielka Stopa” lub „Gang Wiewióra 2” najchętniej wcieliłyby się Wasze dzieci i dlaczego. Najciekawsze oraz najbardziej oryginalne odpowiedzi nagrodzimy zestawami gadżetów oraz woucherem do Netflix.

Co jeszcze? 4K w Orange TV

Dziennie oglądamy telewizję na różne sposoby przez średnio 4 godziny i 22 minuty. Najczęściej jest to film i wydarzenia sportowe. 60% osób ogląda kilka odcinków seriali na raz (najczęściej 2-3 odcinki). A 82% chce oglądać te materiały w najwyższej jakości 4K, bo jakość obrazu jest dla nich ważna. Tą jakość gwarantuje m.in.  światłowód oraz odpowiedni TV i dekoder. Od końca listopada w Orange TV macie więcej treści w jakości 4K. W nowej ofercie świątecznej Orange TV , dostępne są w najwyższej jakości mecze piłkarskie La Liga i Bundesliga na kanale sportowym Eleven Sports 1 oraz ponad 1000 godzin filmów Netflix w najwyższej jakości dostępnych bezpośrednio przez dekoder od Orange.

Udostępnij: Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

Film

Hity w domowym kinie w Orange TV

4 października 2017

Hity w domowym kinie w Orange TV

Kinowy przebój „Mumia” (9.X), doskonała komedia „W starym, dobrym stylu” (16.X), zaskakujący thriller „The Circle. Krąg” (20.X) oraz najlepsze francuskie komedie ostatnich lat – „Miłość aż po ślub” (27.X) oraz „Mamy2mamy” (19.X). To jesienna propozycja filmów w Orange VOD. Tak jak co miesiąc, mam dla was  materiał wideo zapraszający do kina: gdziekolwiek i kiedykolwiek chcecie. Sami o tym decydujecie. Fajnie, prawda? Nie zapomnijcie także o ofercie filmów za złotówkę: Środy z Orange VOD. Filmy obejrzycie w wideo na życzenie, usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV.

Orange TV to nie tylko filmy. To także programy czy seriale. I tutaj świetna wiadomość. Wataha powraca! Podłączcie dekoder do internetu i oglądajcie pierwszy sezon online w HBO GO. Warto sobie przypomnieć te historie. Premiera drugiego sezonu odbędzie się 15 października w odkodowanym weekendzie w HBO HD w Orange TV. Oglądajcie premierę drugiego sezonu Watahy. Na pewno was wciągnie, bo to najchętniej oglądany serial HBO. A tradycyjnie mam dla was konkurs. Jak wykorzystać smartfon, kiedy się zgubisz? może znasz jakieś aplikacje survivalowe i możesz je zrecenzować? Wygrają ciekawe, mądre ale także kreatywne odpowiedzi. Trzy osoby otrzymają gadżety serialu Wataha: np. termos. Piszcie do najbliższej niedzieli.

A chcecie wiedzieć co jeszcze można zobaczyć w Orange TV zajrzyjcie do moich wcześniejszych filmów:

Udostępnij: Hity w domowym kinie w Orange TV