Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

21 lutego 2019

Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

Nagrody Akademii Filmowej, znane powszechnie pod nazwą Oscary, uznawane są za najbardziej prestiżową nagrodę filmową. Akademicy wielokrotnie zlekceważyli niejeden wybitny film przyznając nagrodę takiemu, o którym dziś niewielu pamięta. Pomimo tego żadna inna nagroda nie wzbudza tak wielkiego zainteresowania branży filmowej i publiczności na całym świecie. Jak będzie tym razem? Po raz pierwszy gala nie będzie miała prowadzącego i została skrócona. Kto otrzyma tegoroczną statuetkę? Jak pięknie gwiazdy będą prezentować się na czerwonym dywanie?

Gala na żywo i studio w CANAL+

Dla fanów filmów proponujemy już w sobotę 23 lutego br. o godzinie 23:30 dokument „Zawierucha w Hollywood”. Aktor Rafał Zawierucha zrobi niezłe zamieszanie w Los Angeles. Odgrywający w najnowszym filmie  Quentina Tarantino, rolę Romana Polańskiego porozmawia z twórcami oscarowych filmów takich jak „La La Land”, „Forrest Gump”, „Żądło” czy „Whiplash”. Wszystkim zada pytania o największe tajemnice Amerykańskiej Akademii Filmowej. Na co patrzy i co widzi Akademia w nominowanych filmach? Czy film broni się sam czy potrzebuje reklamy? Co dominuje – polityka czy sztuka?

A zaraz po dokumencie, dokładnie po północy 24 lutego o godzinie 00:30 Oscary 2019, podczas których relacja na żywo z „czerwonego dywanu” a około godziny 2:00 gala oscarowa wraz ze studio CANAL+. Czy Paweł Pawlikowski otrzyma nagrodę dla najlepszego reżysera za film „Zimna Wojna”? A może autor zdjęć do tego filmu Łukasz Żal? Trzymajcie kciuki. Dla tych, którzy nie wytrzymają do rana w poniedziałek 25 lutego o godz. 21:00 proponujemy skrót gali oscarowej.

Materiały z gali oskarowej do obejrzenia w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV.

Udostępnij: Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

Walentynkowe filmy od serca w niższych cenach na VOD w Orange TV

5 lutego 2019

Walentynkowe filmy od serca w niższych cenach na VOD w Orange TV

Nominowany w aż czterech kategoriach do tegorocznych Oscarów dramat – „Pierwszy człowiek”, zabójczo śmieszna komedia „Johnny English: Nokaut”, przerażający horror „Halloween, magiczna animacja „Książę Czaruś” oraz przewrotna polska komedia „Jak pies z kotem” już w lutym w Orange VOD, usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV i w aplikacji Orange TV Go. Zobaczcie zwiastuny w krótkim materiale wideo

Komedie na początek

Już od początku lutego mamy w ofercie megahit „Johnny English: Nokaut”! Zabójczo śmieszny agent powraca, by uratować Wielką Brytanię przed cyberprzestępcami. Kiedy hakerzy ujawniają wszystkich tajnych agentów w państwie, tylko Johnny English, znający wyłącznie „analogowe” metody działania, może ich powstrzymać. Przestępców czeka prawdziwy nokaut.

15 lutego polecamy znakomitą komedię kryminalną „Zwyczajna przysługa”, w której wystąpiły Anna Kendrick i Blake Lively. To historia o perfekcyjnej pani domu z sielskiego przedmieścia, która próbuje rozwikłać zagadkę zaginięcia swej najlepszej przyjaciółki.

27 lutego w ofercie Orange VOD znajdziesz słodko-gorzką komedię pt.: „Jak pies z kotem”. To pełna ironicznego humoru wizja nieszablonowej rodziny, z jej konfliktami i rywalizacją, niepozbawiona momentów wzruszenia i autentycznej bliskości. W rolach głównych wystąpili Robert Więckiewicz oraz Olgierd Łukaszewicz.

W Walentynki filmy od serca

W Orange VOD Walentynki trwają dłużej! Od 8 do 17 lutego oglądaj ze swoją drugą połówką „Filmy od serca w niższych cenach”. W promocyjnej ofercie mamy m.in. takie produkcje, jak: „La La Land”, „Boska Florence”, „Atomic Blonde” czy „Złe mamuśki”.

Ale to nie wszystko

21 lutego obejrzyj nominowany w aż czterech kategoriach do tegorocznych Oscarów, doskonały dramat „Pierwszy człowiek”. To fascynująca opowieść o jednej z najbardziej niebezpiecznych misji NASA, dzięki której na Księżycu wylądował człowiek. W rolę astronauty Neila Armstronga wcielił się rewelacyjny Ryan Gosling.

28 lutego czas na ostateczną konfrontację Laurie Strode z Michaelem Myersem – zamaskowanym prześladowcą – przed którym uciekła 40 lat wcześniej. Obejrzyj megahit „Halloween”, kontynuację kultowego horroru z 1978 roku. Tym razem także główną rolę zagrała Jamie Lee Curtis.

Kino familijne na koniec

Chcesz wiedzieć o czym marzą Królewna Śnieżka, Kopciuszek i Śpiąca Królewna? Obejrzyj animację pt.: „Książę Czaruś”. To pełna magii, dobrej muzyki oraz humoru, zwariowana historia o księciu, na którym ciąży straszna klątwa… Każda napotkana przez młodzieńca dziewczyna z miejsca się w nim zakochuje, ale jeśli książę nie znajdzie „tej jedynej” do 21 roku życia, miłość na świecie zniknie. Czy Czaruś zdoła pokonać klątwę, zanim będzie za późno?

Udostępnij: Walentynkowe filmy od serca w niższych cenach na VOD w Orange TV

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

5 października 2018

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

Megahit „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD, superprodukcja „Jurassic World: Upadłe królestwo”, doskonały thriller „Czerwona jaskółka”, najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej „Twarz” oraz wzruszające kino familijne „Bella i Sebastian 3”  już w październiku w Orange VOD. Zobaczcie przegląd trailerów filmów, które polecam w „Na co do kina w Orange TV”.

Trochę śmiechu, trochę strachu w Orange TV

3 października polecam wstrząsający thriller „Czerwona jaskółka” z Jennifer Lawrence w roli głównej. To ekranizacja bestsellerowej książki byłego agenta CIA Jasona Matthewsa o młodej Rosjance, która wbrew swojej woli zostaje „jaskółką” – specjalnie szkoloną uwodzicielką na usługach rosyjskich służb specjalnych.
5 października do obejrzenia najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej – „Twarz”. To niezwykła opowieść o człowieku, który stracił twarz w wypadku. Po nowatorskiej operacji wraca do rodzinnej miejscowości, ale ludzie nie wiedzą jak go traktować. Staje się dla nich kimś obcym. W roli głównej wystąpił Mateusz Kościukiewicz.

18 października w Orange VOD czeka najnowsza część jednej z najpopularniejszych serii w historii kina – megahit „Jurassic World: Upadłe królestwo”. W tej produkcji nie zabraknie zaskakującej fabuły, doskonałej gry aktorskiej w wykonaniu Chrissa Pratta oraz Bryce Dallas Howard i Jeffa Goldbluma  oraz nowych, przerażających gatunków dinozaurów.

22 października polecamy przezabawną, zwariowaną komedię pt.: „Berek”. To oparta na prawdziwej historii opowieść o piątce przyjaciół, którzy spotykają się co roku, aby przez miesiąc grać w berka. Ryzykują wszystkim, co posiadają, aby wyeliminować pozostałych uczestników z gry. W produkcji wystąpili m.in.: Ed Helms i Jeremy Renner.

26 października w Orange VOD czeka na Ciebie jeden z najbardziej przerażających i oryginalnych horrorów ostatnich lat – „Przebudzenie dusz”. W tej produkcji zachwycą Cię mroczna fabuła, zaskakujące zwroty akcji, mrożące krew w żyłach historie o duchach i doskonała gra aktorska Martina Freemana, gwiazdy trylogii „Hobbit”.

4K na Orange VOD

8 października hit w jakości 4K, czyli „Ocean’s 8”. Debbie Ocean wraz z ekipą koleżanek organizuje skok stulecia w Nowym Jorku. W filmie wystąpiła plejada gwiazd kina m.in.: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna czy Helena Bonham Carter. Klienci Orange TV posiadający dekoder Samsung ICU 100, mogą obejrzeć tą produkcję w najwyższej jakości 4K Ultra HD.

Kino familijne w Orange TV

12 października polecam kolejną część doskonałego przygodowego cyklu, który w polskich kinach obejrzało już ponad pół miliona widzów – „Bella i Sebastian 3”. Tym razem dzielny Sebastian musi obronić Bellę i jej szczenięta przed złym człowiekiem, który podaje się za ich prawowitego właściciela.

19 października pełna wzruszeń i humoru animacja „Odlotowy nielot”. To niezwykłe przygody ptaszka nielota, który – by odnaleźć rodzinę – będzie musiał udać się w pełną niebezpieczeństw podróż przez mroźną, arktyczną krainę. Czy zdoła osiągnąć swój cel, skoro wciąż nie opanował trudnej sztuki latania?

Udostępnij: „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

23 sierpnia 2018

Kolejna dobra wiadomość dla naszych klientów CANAL+, którzy będą mogli obejrzeć blisko 350 meczów Ligi Mistrzów oraz Ligi Europy. Wszystkie mecze sezonu piłkarskiej Ligi Mistrzów UEFA będą dostępne na kanałach Polsat Sport Premium. Dla abonentów CANAL+ kanały Polsat Sport Premium do końca roku będą bez dodatkowych opłat. Nowe godziny rozgrywania spotkań w Lidze Mistrzów, czyli 19:00 i 21:00, pozwolą kibicom zobaczyć większą liczbę spotkań, a więcej zespołów z najsilniejszych lig oznacza wyższy poziom rywalizacji i rozgrywanych meczów.
To kolejny raz, kiedy klienci CANAL+ otrzymują dostęp do najlepszych sportowych emocji. Fajnie, że na koniec wakacji możemy zrobić klientom CANAL+ taką miłą niespodziankę.

Udostępnij: Oglądaj Ligę Mistrzów UEFA na kanałach Polsat Premium Sport – oferta wyłącznie dla abonentów CANAL+

Muzyka

„Zielony” Orange Warsaw Festival 2018

20 czerwca 2018

„Zielony” Orange Warsaw Festival 2018

Orange Warsaw Festival to duża impreza a co za tym idzie wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Jednak 60 tysięcy osób bawiło się świetnie, bezpiecznie a dodatkowo z troską o środowisko. Obejrzyjcie jak wykorzystywaliśmy odpady na Orange Warsaw Festival. Szachy, skakanka i piłkarzyki to tylko niektóre z rzeczy jakie udało nam się stworzyć dzięki recyklingowi śmieci. W zamian za oddanie starego telefonu, można było wygrać nowy!

Udostępnij: „Zielony” Orange Warsaw Festival 2018