Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

29 listopada 2019

Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

W piątek (29.11) w sklepie internetowym i salonach Orange rozpoczęła się wyprzedaż smartfonów z okazji Black Friday. Obniżki sięgają 1300 zł, a oferta obejmuje kilkadziesiąt modeli smartfonów m.in. Samsung, Xiaomi i Huawei. Promocja potrwa przez cały weekend. W poniedziałek (2.12) rozpocznie się kolejna, Cyber Monday, w której oprócz smartfonów, można upolować smartwatche, laptopy i tablety w obniżonych cenach.

Z wyprzedaży można skorzystać podpisując nową lub przedłużając obecną umowę na wybrany Plan Mobilny, a także kupując smartfon bez umowy, w 20 ratach 0 proc.

Samsung Galaxy S10 taniej 1300 zł

Operator obniżył ceny topowych modeli marki Samsung. W sklepie online Samsung Galaxy S10 512 GB jest dostępny 1300 zł taniej, przy wyborze Planu Mobilnego 75, z miesięczną ratą 111 zł. Natomiast cena ubiegłorocznego Samsunga Note 9 spadła o 910 zł w Planie Mobilnym 55, z ratą 110 zł/mc.

Online można upolować smartfon OPPO RX 17 Pro debiutującej w tym roku na polskim rynku marki, taniej o 480 zł w Planie Mobilnym 55, z miesięczną ratą 70 zł. W wyprzedażowej ofercie Orange znalazły się telefony popularnej marki Xiaomi, m.in. Redmi 7 32 GB za 25 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45.

Black Friday w salonach Orange

Orange przygotował także specjalną ofertę dla klientów salonów, a w niej duży wybór smartfonów marki Xiaomi, m.in. Mi 8 lite tańszy o 168 zł, Redmi 5+ przeceniony o 360 zł, czy Redmi 5A z miesięczną ratą 8 zł, wszystkie w Planie Mobilnym 45.

Stacjonarnie można upolować także ubiegłoroczny flagowiec tajwańskiej marki, HTC U12+, którego cena spadła o 430 zł w Planie Mobilnym 75 oraz zestaw HTC Desire 12+ z powerbankiem, za 5 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45. Zarówno w sklepie online, jak o w salonie jest dostępny popularny Huawei P30 tańszy o 310 zł w Planie Mobilnym 55.

Wymienione telefony mają 0 zł opłaty na start. Klienci, którzy zdecydują się na zakup smartfonu online w Planie Mobilnym, otrzymają darmową dostawę. Oferta jest ważna do wyczerpania zapasów.

Promocje dla firm

Orange przygotował także promocyjne ceny smartfonów w ofercie Dla Firm. Przeceniony o 1224 zł smartfon Samsung Galaxy S10 128 GB jest dostępny za 309 zł na start z miesięczną ratą 78 zł+VAT z Multipakiem XXL. Do wyprzedażowej oferty trafiły także Sony Xperia L3 tańszy o 288 zł w planie Dla Firm oraz Huawei P30 przeceniony o 168 zł z Multipakiem XL (ceny netto).

Black Week w Orange Energia

Specjalną akcję przygotował również Orange Energia. Klienci, którzy podpiszą nową lub przedłużą obecną umowę na energię elektryczną kontaktując się z infolinią 801 111 333 lub przez stronę www.orangeenergia.pl otrzymają e-voucher o wartości 200 zł na zakupy w sklepie RTV EURO AGD. Promocja potrwa do 6 grudnia. Mogą skorzystać z niej klienci indywidualni, którzy wybiorą jedną z ofert Orange Energia z gwarancją ceny na 2020 rok oraz wsparciem fachowców:  „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Komfort”, „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Wygoda”.

Udostępnij: Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

3 lata Orange Energia

14 lutego 2018

3 lata Orange Energia

Dokładnie w Walentynki, 14 lutego 2015 roku rozpoczęliśmy sprzedaż energii elektrycznej uruchamiając usługę Orange Energia. W ciągu 3 lat staliśmy się jednym z największych alternatywnych sprzedawców prądu i dzisiaj obsługujemy już 107 tys. klientów prywatnych i firm.

Stawiamy na prostotę. By maksymalnie ułatwić zmianę sprzedawcy, jako pierwsi stworzyliśmy możliwość załatwienia formalności online, robicie to u siebie w domu, przez stronę pradnaklik.pl. Po zawarciu umowy załatwiamy też za Was wszystkie formalności ze starym sprzedawcą. Wszystko w trzech prostych krokach.

Sami rozumiecie – 3 lata i 3 kroki by zostać klientem Orange Energia (jak ja ;-)). Temat w sam raz na infografikę!

Orange Energia 3 lata i 3 kroki by zacząć kupować prąd od Orange Energii

Nasi klienci co miesiąc otrzymują SMS z informacją ile wynosi ich aktualna faktura, mogą też samodzielnie poinformować nas o miesięcznym zużyciu prądu. W tym celu wypełniają prosty formularz dostępny na portalu orange.pl, a zajmuje im to minutę.

Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o Orange Energia wejdźcie na wpis, w którym pojawiła się bardzo sensowna infografika.

Udostępnij: 3 lata Orange Energia

Z Orange Energia 150 złotych na telefon i usługi mobilne

28 listopada 2017

Z Orange Energia 150 złotych na telefon i usługi mobilne

Każda osoba, która zmieni dotychczasowego sprzedawcę prądu na Orange Energia i jednocześnie podpisze nową lub przedłuży dotychczasową umowę na usługi mobilne z telefonem, może teraz liczyć na 150 zł bonusu do wykorzystania na raty za telefon i rachunki za usługi mobile.

W ramach konwergentnej oferty sprzedaży prądu z bonusem 150 zł na usługi mobilne klienci Orange otrzymują:
– bezpłatne przełączanie prądu na Orange
– zwolnienie z opłaty miesięcznej
– gwarancję bezpiecznej ceny przez 4 lata (stawka za 1kWh energii nie wyższa od obowiązującej u właściwego sprzedawcy z urzędu, czyli ENERGA-Obrót, PGE Obrót, TAURON Sprzedaż, ENEA lub Innogy Stoen Operator).

W nowej promocji umowa zawierana jest na 4 lata. Szczegóły są dostępne na www.orange.pl/energia.

*****

Od 2,5 roku Orange Polska jest alternatywnym sprzedawcą prądu pod nazwą Orange Energia. Łącznie spółka obsługuje już 105 tys. klientów prywatnych i firm, co oznacza, że kontroluje 20 proc. rynku alternatywnych sprzedawców energii elektrycznej dla klientów indywidualnych.

By maksymalnie ułatwić zmianę sprzedawcy, jako pierwsi na rynku wprowadziliśmy całkowicie cyfrowy proces zmiany sprzedawcy prądu, poprzez stronę www.pradnaklik.pl. Dla ułatwienia, wszystkie formalności ze starym sprzedawcą załatwia Orange.

Klienci Orange, co miesiąc mogą liczyć na SMS oraz e-mail z informacją ile wynosi ich aktualna faktura. Mogą też samodzielnie poinformować o miesięcznym zużyciu prądu wypełniając prosty formularz dostępny na portalu www.orange.pl/licznik.

Udostępnij: Z Orange Energia 150 złotych na telefon i usługi mobilne

Mediateka

Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

16 października 2017

Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

Orange Energia to jedna z konwergentnych usług, na których rozwój stawia Orange Polska. Obecnie, po zakupie spółki energetycznej obsługujemy łącznie 105 tysięcy klientów prądu, w tym również klika tysięcy firm. Osoby zainteresowane zakupem energii elektrycznej od Orange mogą liczyć na ofertę 3 miesięcy prądu za darmo i dzięki usłudze „Prąd na klik” zmienią sprzedawcę prądu na Orange online, bez wychodzenia z domu.

Udostępnij: Infografika – 105 tysięcy klientów Orange Energia

Orange skusił Energią

12 października 2017

Orange skusił Energią

49 lat, mieszkaniec częściej miasta niż wsi, 225 kWh miesięcznego zużycia prądu i faktura na 55 zł. To portret statystycznego klienta Orange Energia, czyli osoby, która kupuje prąd od Orange. Bezpośrednio lub przez nową spółkę o nazwie… uwaga: Orange Energia. Właśnie powitaliśmy w Orange jej klientów, którzy do tej pory kupowali prąd od kupionej przez nas firmy Multimedia Polska Energia. W sumie obsługujemy już łącznie 105 tysięcy klientów, którym sprzedajemy energię elektryczną, w tym również klika tysięcy firm. Te jednak zwykle płacą wyższe faktury ;-). To niezły wynik, bo do tej pory w sumie tylko ok. 500 tys. gospodarstw domowych w Polsce zdecydowało się na zmianę sprzedawcy prądu. Przyznacie, że jak na 10 lat liberalizacji rynku energii i ok. 13 mln gospodarstw domowych to dosyć skromny wynik. Choćby w porównaniu do usług telekomów, które rocznie zmienia około 1,7 mln Polaków.

Zmiana dostawcy energii coraz prostsza

Widocznie z prądem proces decyzji i jej przeprowadzenia był dużo boleśniejszy. W końcu zmiana telkomu trwa 1 dzień, a sprzedawcy prądu wciąż 2-3 miesiące. Jednak tu też się zmienia. Przykładowo, jako jedyni na ryku daliśmy klientom możliwość zmiany sprzedawcy prądu online, bez wychodzenia z domu. Umożliwia to usługa „Prąd na klik”, dzięki której najpierw sprawdzicie czy opłaca Wam się nasza oferta a potem cały proces zmiany sprzedawcy „przeklikacie” przed komputerem. Potem już tylko czekacie, a my załatwiamy za Was wszystkie formalności ze starym sprzedawcą.

Co do ofert, tu też jest całkiem nieźle. U nas możecie wybrać taką z bonusem 200 zł (o tyle mniej zapłacicie za zużyty prąd) i gwarancją stałej ceny przez 4 lata lub taką gdzie przez 3 miesiące prąd dajemy za darmo. W tym drugim przypadku, w trakcie trwania umowy cena 1 kWh może się co roku zmieniać, jednak na pewno nie będzie wyższa niż u głównych graczy energetycznych. Co ważne w Orange nie płacicie opłaty aktywacyjnej i opłat miesięcznych, co zdarza się w innych firmach. A informacje o miesięcznym zużyciu możecie podać nam sami wypełniając krótki formularz w aplikacji online.

Orange Energia - infografika

Udostępnij: Orange skusił Energią