150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

4 września 2017

150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

Super Bank dla klientów Orange

Każdy użytkownik sieci Orange, który skorzysta z bankowości Orange Finanse ma szansę oszczędzić nawet 150zł rocznie na fakturach. Premia 10 zł miesięcznie trafi do każdego, kto co miesiąc wykonuje płatności kartą Orange Finanse w wysokości min. 300zł. Dla osób niekorzystających z abonamentu w Orange jest także alternatywa w postaci uzyskania na tych samych warunkach 10 zł miesięcznie doładowania Orange na kartę. Dodatkowo, po upływie 12 miesięcy uczestnik promocji Super Bank dla Klientów Orange otrzyma dodatkowy bonus w wysokości jednorazowej kwoty 30 zł. Łącznie dzięki Orange Finanse jest możliwość zyskania rocznie nawet 150zł.

Dobry Start z Orange Finanse

Kolejna korzyść z posiadania bankowości mobilnej Orange Finanse wynika z promocji Dobry Start. W ramach promocji bank proponuje m.in gwarancję niezmienności podstawowych opłat przez 24 miesiące od dnia przystąpienia do promocji wśród których brak opłat za prowadzenie konta i kartę debetową MasterCard, darmowe przelewy internetowe i darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce. Zwłaszcza to ostatnie nie jest już codziennością na rynku polskim, od 2017 odnotowaliśmy podwyżki prowizji i opłat w bardzo wielu sieciach banków, tym bardziej oferta Orange Finanse warta jest uwagi.
Jeśli zdecydujemy się już na darmową bankowość w Orange to w kolejnym kroku możemy pomyśleć o ulokowaniu naszych oszczędności. W Orange Finanse mamy do dyspozycji Konto Oszczędnościowe  z oprocentowaniem które wynosi teraz 3,6% w skali roku dla kwoty do 10 000 zł. Warunkiem koniecznym do uzyskania takiego oprocentowania jest wykonywanie transakcji kartą Orange Finanse na kwotę min. 300 zł miesięcznie. Jeśli walczymy o 10 zł premii co miesiąc, to warunek i tak spełnimy.

Udostępnij: 150 zł rocznie mniej na fakturach Orange

Białe certyfikaty dla Orange Polska

11 maja 2017

Białe certyfikaty dla Orange Polska

Monika Kulik

Często w dyskusjach o społecznej odpowiedzialności biznesu pada pytanie o opłacalność. Dziś konkretny przykład, z naszego podwórka 😉

Program Oszczędności Energii

Od kilku lat realizujemy w Orange Polska Program Oszczędności Energii. Uruchomiliśmy blisko 100 różnych inicjatyw, które w latach 2014-2016 przyniosły łącznie oszczędności energii elektrycznej w wysokości 145,0 GWh. Dla organizacji to konkretne korzyści w budżecie, dla środowiska – zmniejszenie emisji CO2 do atmosfery łącznie o 118 802 ton.

Przykładami takich inicjatyw  są – RAN features – ograniczenie zużycia energii elektrycznej przez nadajniki stacji bazowych oraz  Green Box– ograniczenie zużycia energii elektrycznej przez karty sieciowe. Te właśnie przedsięwzięcia zostały zgłoszone do systemu świadectw efektywności energetycznej tzw. „białych certyfikatów”.

Białe certyfikaty

Białe certyfikaty to świadectwa potwierdzające zaoszczędzenie określonej ilości energii elektrycznej, cieplnej, paliw w wyniku realizacji inwestycji służących poprawie efektywności energetycznej. Dokumenty te, wydawane są przez Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki (URE). Białe certyfikaty posiadają prawa majątkowe i są przedmiotem obrotu na wolnym rynku oraz na Towarowej Giełdzie Energii (TGE).

O świadectwa efektywności energetycznej mogą ubiegać przedsiębiorstwa, które prowadzą inwestycje mające na celu zmniejszenie zużycia energii tzw. odbiorcy końcowi i z tej właśnie możliwości skorzystaliśmy my. Natomiast przedsiębiorstwa, które sprzedają energię elektryczną, ciepło lub gaz odbiorcom końcowym, są zobowiązane pozyskiwać i przedstawiać do umorzenia prezesowi URE określoną liczbę białych certyfikatów. Jeśli ich nie mają, muszą je zakupić lub wnieść specjalną tzw. opłatę zastępczą.

Orange jest pierwszym operatorem telekomunikacyjnym w Polsce, któremu przyznano certyfikaty efektywności energetycznej. Zachęcamy inne firmy do pozyskiwania białych certyfikatów a tym samym włączenie się w działania na rzecz ochrony klimatu.

Udostępnij: Białe certyfikaty dla Orange Polska

Innowacje

Misja Orange Travel zakończona

21 czerwca 2013

Misja Orange Travel zakończona

Super Bank dla klientów Orange

Dobry Start z Orange Finanse

Udostępnij: Misja Orange Travel zakończona

Inspektor Budżet

27 maja 2013

Inspektor Budżet

Droższe nie zawsze znaczy lepsze. Łatwo powiedzieć, trudniej stwierdzić, czy to popularne stwierdzenie odnosi się to także do wyposażonych w coraz to lepsze podzespoły i zachwycających nas regularnie elektronicznych gadżetów. Posiadanie tabletu, smartfonu, czy notebooka (a najlepiej wszystkich trzech pozycji) to często koniecznoś dla maniaków nowych technologii. Jednak nie każdy z nas chce płacić majątek za niekoniecznie niezbędne do życia sprzęty. Z myślą właśnie o tych osobach stworzyliśmy nasz nowy cykl – Inspektor Budżet. Prowadząca Monika Mrozowska testuje w nim najciekawsze, a zarazem niedrogie tablety, smartfony oraz notebooki i sprawdza, czy sprawują się tak samo dobrze, jak ich „drogie” odpowiedniki.

W pierwszym odcinku „Inspektora” test siedmiocalowego tabletu Manta MID 703 Duo Power 3G GPS z wbudowanym modemem 3G i możliwością korzystania z dwóch kart SIM jednocześnie. Brzmi nieźle? Kliknij w ten link i przekonaj się, czy warto zwrócić uwagę na ten sprzęt. Następny odcinek, a w nim budżetowy smartdon już za dwa tygodnie na portalu Orange Ekspert.

3e2e2f8e326fb4e8158253454172bf340b6

Udostępnij: Inspektor Budżet

Biznes ma sposoby na oszczędzanie

23 stycznia 2013

Biznes ma sposoby na oszczędzanie

Ruszyliśmy z kampanią pokazującą biznesowi, jak można oszczędzać z Orange. Właściciele firm zapłacą nawet kilkaset złotych mniej za abonament, smartfony, tablety i modemy. Szczególnie polecam biznesowy Orange Open, który kumuluje zniżki. Najlepsze oferty znajdziecie tutaj, a jeśli ktoś jeszcze nie widział reklamy, to bardzo proszę, bo warto.

PlayWyłącz głos

Udostępnij: Biznes ma sposoby na oszczędzanie