Reportaż z Orange Warsaw Festival

8 czerwca 2018

Reportaż z Orange Warsaw Festival

Dokładnie na tydzień po rozpoczęciu festiwalu, który rozpoczyna muzyczne lato w Polsce mamy dla Was reportaż z pięknego, pierwszego czerwcowego weekendu. 11 edycja OWF za nami. Zobaczcie jak 60 tys. osób bawiło się na festiwalu. Poczujcie ten klimat i zaplanujcie sobie kolejne muzyczne doznania: Open’er Powered by Orange i Kraków Live Festival!

A poniżej wszystkie materiały wideo, które zrobiliśmy dla Was z okazji tej edycji Orange Warsaw Festival!

Udostępnij: Reportaż z Orange Warsaw Festival

Orange Warsaw Festival 2018 – dziękujemy za wspólną zabawę

6 czerwca 2018

Orange Warsaw Festival 2018 – dziękujemy za wspólną zabawę

Orange Warsaw Festival za nami. To był genialny początek koncertowego lata w Polsce. Przez dwa dni na festiwalu bawiło się aż 60 tysięcy osób. Frekwencja pobiła zeszłoroczny rekord. Na dwóch scenach wystąpiło 18 artystów w tym światowej sławy gwiazdy pop m.in Sam Smith czy Dua Lipa i Florence and the Machine.  Poniżej zobaczcie krótki teledysk, który w pełni oddaje klimat muzycznego wydarzenia. A może odnajdziecie się gdzieś na zdjęciach festiwalowej galerii?

Jeśli lubicie takie klimaty jak powyżej koniecznie zapraszam na Open’er Powered by Orange w lipcu do Gdyni, a potem w sierpniu na Kraków Live Festival.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018 – dziękujemy za wspólną zabawę

Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu

18 maja 2018

Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu

Przed każdym ważnym wydarzeniem należy się odpowiednio przygotować. Trening czyni mistrza. Stąd pomysł na Rozgrzewkę nad Wisłą. Już niedługo Orange Warsaw Festival. A w minioną sobotę bawiliśmy się na Bulwarach Wiślanych. Fani przed sceną mogli zagłosować na jeden z warszawskich zespołów. Zwycięzca zagra na Orange Warsaw Festival. I nim okazał się zespół Sonar. Projekt Łukasza Stachurko (Rysy) i Leny Osińskiej już dwa lata temu namieszał na stołecznej scenie. O wydanym w marcu albumie „Torino” mówi się jeszcze więcej. Niby nie zmieniło się zbyt wiele, ale to tylko pozory, bo dzięki tej płycie możemy poznać nowe oblicze zespołu – bardziej klubowe i taneczne. I poznacie ich już wkrótce!

Zobaczcie jaki był  festiwalowy klimat na Rozgrzewce. A już 1 i 2 czerwca opcja full na Służewcu.

Udostępnij: Rozgrzewka nad Wisłą a wkrótce opcja full na Służewcu

Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

9 maja 2017

Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

Kasia Barys

Orange Warsaw Festival to  impreza, od której wiele można oczekiwać: obecność na scenie dużych gwiazd, rozrywkę na najwyższym poziomie, koncertowe emocje. Nie inaczej będzie w tym roku. Zobaczcie, jak było w minionych latach 🙂

Chcesz bawić się na warszawskim festiwalu? Udowodnij, że to właśnie TY jesteś fanem jednego z artystów tegorocznej edycji OWF! Masz kolekcję płyt Kings of Leon, bilety z wcześniejszych koncertów Imagine Dragons, a może autograf Marii Peszek? Namalowałeś kiedyś portret Martina Garrixa? Posiadasz wyjątkową pamiątkę związaną z Justice? A może coś zupełnie innego sprawia, że to Ty jesteś największym fanem jednego z artystów OWF? Opisz to, prześlij zdjęcie, udowodnij, że to właśnie Ty powinieneś zdobyć podwójny karnet na Orange Warsaw Festival. Zasady są proste. Zgłoszenia pisemne prosimy wysyłać w treści komentarza. Zgłoszenia graficzne, zdjęcia, skany zapisane jedynie w formacie .jpg w wielkości nie większej niż 5 MB na maila katarzyna.barys@orange.com . Z jednego adresu e-mail można tylko raz przesłać zgłoszenie. Konkurs trwa do 14 maja. Rozstrzygnięcie konkursu 16 maja. Komisja wybierze 3 najciekawsze zgłoszenia. Powodzenia

Udostępnij: Orange Warsaw Festival – the best moments – konkurs

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

25 kwietnia 2017

Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017

Two Door Cinema Club powracają do Polski po 6 latach i pierwszy raz zagrają w Warszawie. 3 czerwca na Orange Warsaw Festival odbędzie się ich długo oczekiwany koncert. Tego samego dnia zagrają Imagine Dragons i Justice.

Od małego, niezależnego francuskiego labelu do największych scen świata – historia Two Door Cinema Club to spełnienie snu o karierze muzycznej w tej najbardziej tradycyjnej formule. Trzech chłopaków z Bangor, nadmorskiego miasta położonego kilkanaście kilometrów od Belfastu, założyło zespół w 2007 roku. Jeszcze pod inną nazwą wystartowali w lokalnym konkursie talentów, gdzie zajęli ostatnie miejsce. Upór i talent sprawiły, że już dwa lata później w londyńskim studio nagrywali swój debiutancki album, produkowany przez Phillipa Zdara, członka kultowej, elektronicznej formacji Cassius. Płyta „Tourist History” ukazała się na początku 2010 roku nakładem paryskiej oficyny Kitsune. Małe, niezależne wydawnictwo przezywało wtedy swój moment chwały, skupiając wokół siebie najciekawszych artystów sceny elektronicznej. Single „I Can Talk”, „Something Good Can Work” czy „What You Know” do dziś są rozpoznawalnymi przebojami i zapewniły TDCC ogrom fanów. „Beacon”, drugi album zespołu, wydany w 2012 roku był kontynuacją sukcesu i jeszcze mocniejszym akcentem postawionym na amerykańskiej scenie. Najnowsze wydawnictwo tria, płyta „Gameshow” miała swoją premierę w październiku ubiegłego roku. Inspiracją dla muzyków stali się Bowie i Prince, dlatego muzyka TDCC nabrała nowego charakteru, nie tracąc jednak niczego ze swojej przebojowości. Jak brzmią na żywo nowe utwory TDCC oraz ukochane przez fanów klasyki gitarowej elektroniki przekonamy się 3 czerwca na głównej scenie Orange Warsaw Festival.

W sprzedaży są jeszcze bilety i karnety regular tickets w kilku opcjach, w tym także bilety
w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne łączone pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.

Szczegółowy cennik na: https://orangewarsawfestival.pl/pl

Relacja wideo z Orange Warsaw Festival 2016:

Mediateka

Udostępnij: Two Door Cinema Club na Orange Warsaw Festival 2017