Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

5 lipca 2018

Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Klienci Orange Polska wyjeżdżający na wakacje do krajów nie należących do Unii Europejskiej mogą teraz skorzystać z pakietów roamingowych GO 150 i GO 500, dzięki którym znacząco obniżą koszty mobilnych połączeń, transmisji danych, smsów i mmsów. Ułatwi im to kontakt i dzielenie się wrażeniami z bliskimi i przyjaciółmi. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów.

Z pakietów można skorzystać w krajach europejskich, takich jak Rosja, Ukraina czy Szwajcaria, a także w państwach na innych kontynentach, m.in. w USA, Kanadzie, Izraelu, Australii, Chinach, Japonii, Egipcie, Tajlandii, Turcji i Meksyku.W ramach ważnego 10 dni pakietu GO 150 jest 150 MB transmisji danych oraz obniżona do 1,5 zł cena minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Cena pakietu to 50 zł.

Ważny 30 dni pakiet GO 500 zawiera 500 MB transferu danych oraz obniżoną do 1,5 zł cenę minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Ten pakiet kosztuje 150 zł.

Z pakietów mogą korzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska. Pakiet włącza się poprzez wysłanie sms-a o treści GO150 lub GO500 na numer 80060. Sprawdzanie stanu wykorzystania transferu wymaga wysłania sms-a o treści ILE na ten sam numer. Użytkownik automatycznie jest informowany sms-em o wykorzystaniu 80 proc. a następnie 100 proc. transferu danych.

Można aktywować dowolną liczbę pakietów. Wtedy limity transferu danych wszystkich aktywnych pakietów sumują się i są dostępne do końca ważności ostatniego pakietu. Aktywacja pakietów powoduje automatyczną aktywację usługi roamingu o ile jest ona nieaktywna. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów. Automatycznie blokowana jest także transmisja danych w krajach, których Pakiety nie obejmują. Blokady te można bezpłatnie dezaktywować.

Dowiedz się więcej na temat roamingu w Orange Polska

Pełna lista krajów, w których można korzystać z pakietów GO 150 i GO 500:

Europa: Armenia, Białoruś, Czarnogóra, Mołdawia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, Ukraina.

Poza Europą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Benin, Burkina Faso, Chile, Chiny, Dem. Rep. Kongo, Egipt, Ekwador, Emiraty Arabskie, Ghana, Grenlandia, Honduras, Indonezja, Izrael, Japonia, Jemen, Kanada, Katar, Kazachstan, Kuwejt, Malawi, Meksyk, Niger, Nigeria, Nikaragua, Oman, Palestyna, Paragwaj, Peru, Rep. Kongo, RPA, Salwador, Sri Lanka, Sudan, Tajlandia, Turcja, Urugwaj, USA, Wyspy Owcze.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Więcej o roamingu w Orange przeczytasz w tekście: O czym trzeba pamiętać, gdy jedzie za granicę? – roaming w Orange

Udostępnij: Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Z Orange i nju roaming jak w domu

15 maja 2017

Z Orange i nju roaming jak w domu

Opublikowaliśmy cenniki usług roamingu, które będą Was obowiązywać od 15 czerwca. Zasadę „Roam Like at Home” potraktowaliśmy zgodnie z jej dosłownym rozumieniem – jeśli zapłaciliście w abonamencie za nielimitowane połączenia wychodzące, to powinniście móc skorzystać z nich w całej Unii Europejskiej. I w Orange Polska właśnie tak będzie. Podobnie od 15 czerwca będzie wyglądać sytuacja z SMS, MMS i transmisją danych. Klientom planów abonamentowych kolejne megabajty będą schodzić z ich pakietu z górną granicą określoną przez unijną zasadę Fair Use Policy (FUP).

Oferta roamingowa Orange na terenie UE

W przypadku nju z rachunkiem w dalszym ciągu obowiązuje zasada, że płacicie tylko za te usługi, z których skorzystacie. Oznacza to, że po osiągnięciu limitu wydatków opłaty nie będą pobierane. Z kolei klienci, którzy korzystają z planów abonamentowych, w których dostają określony pakiet minut i SMS (na przykład Smart Plan LTE za 29,99) to najpierw korzystają z niego, a następnie płacą za minutę tyle samo w kraju i w roamingu w UE.

Klienci prepaid zapłacą za połączenia, SMS, transfer danych i MMS zgodnie z cennikiem podstawowym, który obowiązuje w Polsce. Jeśli chodzi o transmisję danych, będą korzystać w roamingu z jednej, niskiej stawki – 10 gr za 1 MB. Oznacza to dużo niższe opłaty niż dotychczas.

SMS, MMS i transmisja w roamingu Orange

Pamiętajcie jednak, że nowe stawki roamingu obowiązują dopiero od 15 czerwca. Ogłaszamy je dzisiaj, ale jeszcze przez miesiąc będziecie za połączenia płacić tak jak do tej pory. Nowe zasady dotyczą wyłącznie 28 krajów Unii Europejskiej oraz Islandii, Liechtensteinu czy Norwegii. Zgodnie z regulacjami Komisji Europejskiej wprowadzone są ograniczenia wynikające z FUP i dotyczą, między innymi tego, że co jakiś czas telefon musi logować się do sieci krajowej. Pamiętajcie też, że z założenia regulacje mają służyć mieszkańcom Unii Europejskiej w trakcie krótkich wyjazdów wakacyjnych czy biznesowych. Będziemy bacznie się przyglądali, czy faktycznie tak się dzieje.

Do wakacji został trochę ponad miesiąc i na koniec nie pozostaje mi nic innego, jak cieszyć się razem z Wami, że gdy ruszymy na europejskie wojaże nie będziemy musieli myśleć o kosztach połączeń do Polski czy funkcjonowaniu naszej nawigacji. Więcej przeczytanie w komunikacie prasowym i na www.orange.pl/roaming. Klienci nju powinni szukać informacji na stronie www.njumobile.pl/roaming

Ps. Jestem teraz na Tajwanie na premierze nowego smartfona HTC. Roaming transmisji danych mam wyłączony bo kosztuje 44,46 zł za 1 MB. Korzystam z WiFi w tym z WiFi Calling. W Europie będzie o niebo bardziej bezstresowo 😉

Udostępnij: Z Orange i nju roaming jak w domu

„Jak w kraju” także w nju na kartę

23 kwietnia 2015

„Jak w kraju” także w nju na kartę

Miesiąc temu pisałem, że nju z rachunkiem włączyliśmy usługę roamingową „jak w kraju”, która obniża ceny rozmów i SMS w roamingu. Od dziś mogą z niej korzystać również ci z Was, którzy mają nju na kartę. Zasady identyczne – 19 gr/minuta za połączenia wychodzące i przychodzące oraz 0,09 zł za jedną wiadomość. Takie ceny obowiązują tylko w 1 strefie, czyli krajach Unii Europejskiej. W zależności od potrzeb możecie wybrać trzy opcje: „jak w kraju na 3 dni”, „jak w kraju na 7 dni”, „jak w kraju na 14 dni”. Kosztują odpowiednio 6, 10 i 15 zł. Aby włączyć usługę zalogujecie na swoim koncie lub wyślijcie SMS pod numer 80255 z komendą: START 3, START 7 lub START 14.

7f13fa9d92de2d471577cfeba5c7c45a920

Udostępnij: „Jak w kraju” także w nju na kartę

Roaming tańszy o połowę

24 kwietnia 2014

Roaming tańszy o połowę

Wprowadzając nowe smart plany informowałem Was, że w cenie abonamentu znajdziecie całkiem pokaźny pakiet minut w roamingu. Nie zapomnieliśmy też, że za granicę wyjeżdżacie z telefonami Orange kartę. Dlatego jeśli macie taryfy: One, POP, Nowe Go, OFnK, Smart i Yes możecie teraz skorzystać z dwóch, nowych usług: Go Europe i Go Wakacje. Obydwie kosztują po 5 zł i obniżają cenę połączeń do Polski aż o połowę. Ważność usługi to 15 dni, czyli idealnie jak na urlop. Usługa Go Europe obejmuje kraje Unii Europejskiej, Europejskiego Obszaru Gospodarczego (Islandia, Liechtenstein i Norwegia) oraz terytoria zależne od krajów UE (Gibraltar, Gujana Francuska, Gwadelupa, Martynika i Reunion). Druga opcja Go Wakacje obejmuje: Chorwację, Włochy, Hiszpanię, Grecję, Bułgarię, Węgry, Turcję, Rumunię, Egipt, Cypr, Maltę, Tunezję, Maroko, Gruzję i Dominikanę. Usługi obniżają ceny połączeń głosowych do Polski na numery stacjonarne i komórkowe we wszystkich sieciach. Nie dotyczy połączeń z numerami specjalnymi, skróconymi oraz o podwyższonej opłacie. Szczegóły znajdziecie tutaj.

cdc0ba1d35dcef75ff89e86db2f26379bdc

Udostępnij: Roaming tańszy o połowę

Pięciokrotnie tańsze połączenia roamingowe dla klientów Orange

11 lipca 2011

Pięciokrotnie tańsze połączenia roamingowe dla klientów Orange

Klienci Orange mogą korzystać z ponad pięciokrotnie tańszych pakietów roamingowych, dzięki którym za połączenia we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz Szwajcarii zapłacą tylko 40 groszy za minutę. Oprócz tego, do wyboru mają atrakcyjne pakiety umożliwiające tanie połączenia z Internetem za granicą. Korzystający  z nich klienci indywidualni mogą mieć nawet 10 MB na transfer danych, a firmy do 50 MB dziennie.

„Pakiety Roamingowe” to usługi, w których klient otrzymuje określoną liczbę megabajtów na transmisję danych lub minut na połączenia wychodzące i przychodzące w roamingu, na terenie krajów Unii Europejskiej oraz wszystkich krajów świata.

Klienci indywidualni abonujący plany taryfowe Pelikan, Delfin i Pantera w Orange mają do wyboru dwa pakiety roamingowe na połączenia głosowe:

Nazwa Pakietu Liczba minut połączeń wychodzących Liczba minut połączeń przychodzących Stara cena

Nowa cena

Treść SMS-a aktywacyjnego Numer SMS
Pakiet Roaming UE 15/15 15 15 70 zł 12 zł AKTUE1515 190
Pakiet Roaming UE 60/60 60 60 244 zł 48 zł AKTUE6060 190

Połączenia realizowane w ramach pakietów są rozliczane za każdą rozpoczętą minutę. Każdy klient może zamówić w ciągu miesiąca dowolną liczbę pakietów na rozmowy, są one dostępne niezwłocznie po wysłaniu SMS-a aktywacyjnego. Okres ich ważności wynosi 30 dni.

Oprócz pakietów na rozmowy, klienci indywidualni wyjeżdżający za granicę mogą skorzystać z pakietów na transmisję danych w roamingu na terenie Unii Europejskiej i poza nią:

Nazwa Pakietu Wielkość Pakietu Okres ważności Cena

Obszar Treść SMS-a aktywacyjnego Numer SMS
Travel Data Daily 2 MB UE 2 MB 24 h 6 zł UE AKT TRAVEL 573
Pakiet dzienny Internet 10MB Internet UE 10 MB 24 h 18 zł UE DE10 8049
E-mail roaming 4MB Świat 4 MB 30 dni 53,67zł Cały świat AKT EROAM 190

Aby włączyć wybraną usługę czy pakiet wystarczy wysłać SMS aktywacyjny, zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi w tabelach. Pakiety można zamówić również za pośrednictwem konta abonenckiego, po zalogowaniu się na stronie www.orange.pl/online oraz telefonicznie pod numerem *100. Opłata za SMS lub połączenie telefoniczne jest zgodna z cennikiem usług abonowanych przez klienta.

Również klienci biznesowi korzystający z planów taryfowych Orange dla Firm mają do wyboru szeroką ofertę pakietów na połączenia i transmisję danych w roamingu.

Pakiety tanich minut na połączenia głosowe:

Nazwa Pakietu Liczba minut połączeń wychodzących Liczba minut połączeń przychodzących Cena

(+ VAT)

Treść SMS-a aktywacyjnego Numer SMS
Pakiet Roaming UE 15/15 15 15 10 zł
(12,30 zł z VAT)
AKTUE1515 190
Pakiet Roaming UE 60/60 60 60 39 zł
(47,97 zł z VAT)
AKTUE6060 190

Pakiety na transmisję danych:

Nazwa Pakietu Wielkość Pakietu Okres ważności Cena

Pakiet miesięczny 100 MB Internet Świat 100 MB 30 dni 249 zł
(306,27 zł z VAT)
Cały świat MS100 8049

Klienci biznesowi stale używający usług roamingowych mogą skorzystać z oferty promocyjnej Ekstra Nagrody w Orange dla Firm. Zamawiając ją mogą otrzymywać co miesiąc do 10 godzin i 140 MB na połączenia w roamingu w krajach Unii Europejskiej oraz do 6000 minut i 6000 SMS-ów do wszystkich sieci w kraju.

Więcej informacji na temat Pakietów Roamingowych na stronie www.orange.pl/pakiety.

Udostępnij: Pięciokrotnie tańsze połączenia roamingowe dla klientów Orange