Obsługa i Relacje z Klientami

Czy salony stacjonarne są nam jeszcze potrzebne?

23 czerwca 2018

Czy salony stacjonarne są nam jeszcze potrzebne?

Tydzień temu otworzyliśmy w Warszawie osiemnasty, najbardziej nowoczesny Orange Smart Store (zobaczcie zdjęcia z otwarcia). Nowy salon mieści się w dawnym Domu Handlowym Sezam, w centrum stolicy. Odwiedziłam nasz nowy Smart Store, żeby na własne oczy przekonać się, jak wygląda salon XXI wieku. Przy okazji zapytałam warszawiaków, czy salony stacjonarne są nam jeszcze potrzebne?

Sprawdzić online, kupić offline

W raporcie „Przyszłość zakupów. Najważniejsze trendy w retail dziś i w roku 2030” przygotowanego przez Comarch i Kantar TNS zapytano respondentów, gdzie najchętniej kupują AGD oraz elektronikę (telewizory, Hi-Fi). Okazało się, że tylko jedna trzecia (30 proc.) zamawia je online, a aż 63 proc. woli kupować takie urządzania stacjonarnie. Przy czym aż 46 proc. robi wcześniejsze rozeznanie na temat sprzętu online, a finalnie kupuje go w sklepie stacjonarnym. Oznacza to, że w przypadku telewizorów, kamer, smartfonów wolimy jednak zobaczyć i dotknąć urządzenia, zanim zdecydujemy się na zakup.

Zakupy offline, ale cyfrowe

We wspomnianym raporcie  87 proc. klientów przewiduje, że większość sklepów będzie zapewniać klientom usługi cyfrowe. Wiedząc o tym, w Orange Polska zadbaliśmy o to, by nasze salony były cyfrowe. W Smart Store macie do wyboru ponad 2000 produktów i usług dostępnych od ręki, a wszystko to dostępne w trzech przyjaznych strefach: Dom, Firma, Rozrywka. W każdej z nich można zapłacić bezgotówkowo. Na miejscu na klientów czekają wykwalifikowani pracownicy, którzy chętnie wszystko wyjaśnią, odpowiedzą na pytania i zaprezentują urządzenia. I chociaż we wspomnianym raporcie 61 proc. klientów przewiduje, że w przyszłości tradycyjni sprzedawcy zostaną zastąpieni osobistymi doradcami wirtualnymi, w Smart Store na razie się na to nie zanosi 🙂

Co jeszcze odróżnia nowy Smart Store go od innych salonów? Zobaczcie nasz materiał.

Do końca tego roku ponad 100 mniejszych punktów w całym kraju przejdzie modernizację, a do 2020 już co piąty nasz salon będzie „smart”.

Po wizycie w nowym Smart Store wiem, że warto tu wrócić – na miejscu sprawy można załatwić szybko i od ręki, otoczenie jest przyjazne, a salon usytuowany jest w samym centrum miasta. Na miejscu można usiąść na kanapie i sprawdzić działanie Orange TV 🙂

Na koniec ciekawostka: tak budował się nasz Smart Store, w dużym przyspieszeniu 😉

A jakie jest Wasze zdanie: czy salony stacjonarne są nam potrzebne?

Udostępnij: Czy salony stacjonarne są nam jeszcze potrzebne?

Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

15 czerwca 2018

Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

Zapraszamy do oglądania i pobrania zdjęć z otwarcia Orange Smart Store w Sezamie w samym centrum Warszawy. Więcej na temat tego miejsca w komunikacie prasowym.

Udostępnij: Orange Smart Store w Sezamie – zdjęcia z otwarcia

Obsługa i Relacje z Klientami

Trzynasty Smart Store Orange rusza w Olsztynie

16 marca 2017

Trzynasty Smart Store Orange rusza w Olsztynie

Piotrek Domański

W Olsztynie, stolicy województwa warmińsko-mazurskiego uruchomiliśmy dzisiaj kolejny, trzynasty już Smart Store Orange. W samym centrum miasta, w Galerii Warmińskiej będziecie mogli skorzystać z nowoczesnego, multimedialnego salonu Orange. Na 123 metrach kwadratowych rozmieściliśmy trzy strefy – Dom, Rozrywka i Firma. Nie ma klasycznego podziału na stanowiska obsługi i przypisanych do nich sprzedawców – każdy z nich podąża wraz z klientem do strefy, którą sobie wybierze. By uszanować Wasz czas w Smart Store Orange proste sprawy – aktualizacja danych, sprawdzenie wysokości rachunku, pomoc w problemach z telefonem załatwiamy „od ręki”. Można tam także sprawdzić dostępność telefonów, akcesoriów i innych urządzeń.

Sam w Smart Store Orange, poza swobodną atmosferą, lubię także możliwość przetestowania kilkudziesięciu modeli smartfonów i tabletów, a także gadżety takie jak choćby gogle do wirtualnej rzeczywistości.

Ucieszy Was zapewne także kącik dla najmłodszych, z PlayStation 4, z którego pociechy mogą skorzystać gdy ich rodzicie wybierają nowy abonament, czy przedłużają umowę.

Smart Store Orange w Olsztynie

Orange Światłowód w Olsztynie

Skoro już jesteśmy w Olsztynie to dodam tylko, że już ponad 25 tys. gospodarstw domowych w mieście jest w zasięgu Orange Światłowodu. Oczywiście to dopiero początek, bo do końca tego roku mamy plan by podwoić tę liczbę. W naszych inwestycjach skupiamy się na siedmiu osiedlach:

• Osiedle Generałów
  • Osiedle Pojezierze
  • Osiedle Mleczne
  • Osiedle Podgrodzie
  • Osiedle Pieczewo
  • Osiedle Kormoran
  • Osiedle Kętrzyńskiego

Rozpoczęliśmy też prace na Osiedlu Jaroty

A gdybyście, zachęceni opisem, odwiedzić Smart Store Orange w innych miastach poniżej pełna lista:

• Gdańsk, ul. Karmelicka 1, Krewetka
  • Gdynia, ul. 10-go lutego 16, CH Kwiatkowskiego
  • Szczecin, Al. Wyzwolenia 12-14
  • Białystok, ul. Legionowa 9/1 lok. 28
  • Poznań, ul. Roosevelta 18
  • Poznań, ul. Pleszewska 1
  • Warszawa, ul. Wołoska 12, Galeria Mokotów
  • Warszawa, ul. Pańska 57/61
  • Łódź, Al. Piłsudskiego 3
  • Katowice, ul. 3-go Maja 5
  • Wrocław, ul. Kazimierza Wielkiego 19/23
  • Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

A więcej o Smart Store znajdziecie się pod tym linkiem. Z kolei grafiki znajdziecie poniżej 😉

Udostępnij: Trzynasty Smart Store Orange rusza w Olsztynie

Orange Smart Store – galeria

6 stycznia 2017

Orange Smart Store – galeria

Przestrzeń Orange Smart Store jest podzielona na 3 strefy, nawiązujące do tego, co liczy się dla klientów, do codziennych sytuacji, w których towarzyszy im technologia: Dom, Rozrywka, Firma. W salonie nie ma klasycznych stanowisk obsługi i przypisanych do nich sprzedawców. Obsługa podąża za klientem do strefy, którą sam sobie wybrał. W każdej strefie można dokonać zakupu i bezgotówkowej płatności.

Orange Smart Store okiem kamery

Udostępnij: Orange Smart Store – galeria

Urządzenia

Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange

21 września 2016

Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange

Trwa już przedsprzedaż nowych iPhone 7, czyli najnowszych i najbardziej zaawansowanych smartfonów Apple. Właściwą sprzedaż zaczynamy w piątek, 23 września 2016 roku. Dokładnie minutę po północy. W centrum Warszawy. Na ul. Pańskiej 57/61. Właśnie tam i wtedy rozpoczniemy uroczystą premierę nowego iPhone’a.

Będą baloniki, poczęstunek, drobne upominki – wszystko, by goście premiery czuli się wyjątkowo. Oczywiście będą także same iPhone 7 ;-).

O nowym iPhone rozmawialiśmy już na blogu przy okazji tekstu o przedsprzedaży, dlatego skupię się na tym, dlaczego tuż po północy warto zajrzeć do naszych Smart Store (bo oprócz  Smart Store na ulicy Pańskiej, czynny będzie także  od północy salon w warszawskiej Arkadii).

Z takiego telefonu po prostu trzeba korzystać w dobrej sieci 😉 Najnowsze smartfony firmy Apple będą dostępne w ofertach abonamentowych Orange dla decydujących się na nową umowę, oraz dla przedłużających już posiadaną. Ceny, w zależności od wybranego modelu zaczynają się od 699 złotych dla klientów indywidualnych, oraz za 0 zł w ofercie dla firm.

Udostępnij: Nocna premiera iPhone 7 w Smart Store Orange