Film

4 czerwca 2018

Kolejne nowości filmowe do obejrzenia na VOD w Orange TV. Zobaczcie co polecam w kolejnym odcinku „Na co do kina”. Filmy obejrzycie w wideo na życzenie (Orange VOD), usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV.

Usługa jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange TV.  https://www.orange.pl/lp/vod

Komedie i oskarowe hity w czerwcu

6 czerwca czeka Cię prawdziwy „Atak paniki”! Obejrzyj doskonalą, polską komedię o zwykłych ludziach, którzy wpadają w wir nieoczekiwanych zdarzeń, co radykalnie odmieni ich życie. W filmie wystąpiły takie gwiazdy polskiego kina jak Artur Żmijewski czy Dorota Segda.
6 czerwca polecam także rewelacyjny dramat „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri”. W hicie wystąpili Frances McDormand oraz Sam Rockwell. Za znakomite kreacje aktorskie oboje otrzymali statuetkę Oscara. To niezwykła historia kobiety, która po tragicznej śmierci swojej córki w niekonwencjonalny sposób stara się wymusić na lokalnej policji większe zaangażowanie w odnalezienie sprawcy morderstwa.

22 czerwca polecam oparty na faktach, doskonały dramat Stevena Spielberga pt.: „Czwarta władza” ze znakomitymi rolami Meryl Streep i Toma Hanksa. Jest to opowieść o najsłynniejszym śledztwie w dziejach dziennikarstwa, które doprowadziło do ujawnienia najgłębiej skrywanych sekretów władz Stanów Zjednoczonych.

Animacje i fantastyka na VOD w Orange TV

15 czerwca w Orange VOD będzie rządził „Jaskiniowiec”! Obejrzyj pełną humoru i zaskakujących zwrotów akcji animacji o dzielnym Dugu, który musi zjednoczyć swą jaskiniową ferajnę przeciw nadchodzącemu zagrożeniu… Epoce Brązu.

22 czerwca w Orange VOD  będzie czekała na Ciebie napakowana akcją po samą czapeczkę komediowa animacja dla małych i dużych – „Gnomy rozrabiają”. Obejrzyj opowieść zwariowanych krasnalach ogrodowych, które wraz z dwójką dzieciaków będą musiały poradzić sobie z pozaziemskim zagrożeniem.
20 czerwca polecam dwie megaprodukcje. Pierwsza to nagrodzony czterema Oscarami „Kształt wody” w reżyserii Guillermo del Toro. Produkcja urzeka niezwykłą muzyką, scenografią i wspaniałymi kreacjami aktorskimi Sally Hawkins oraz Octavii Spencer. To opowieść o kobiecie, która odkrywa, że w tajnym rządowym laboratorium przeprowadzany jest eksperyment, który zaważyć może na przyszłych losach świata.

Drugi hit dostępny w naszej ofercie 20 czerwca to produkcja pełna brawurowej akcji, spuperbohaterskich potyczek, niezwykłej scenografii i doskonałego humoru. Obejrzyj najnowszy film ze studia Marvela, pt.:  „Czarna Pantera”.  Kiedy na  świecie pojawia się nowy, potężny wróg, młody władca Wakandy – T’Challa – musi założyć strój Czarnej Pantery i stanąć do walki w obronie ludzkości.

Trochę przyjemności przed ekranem

11 czerwca zapraszam na „Nowe oblicze Greya”, trzecią część ekranizacji światowego bestselleru – trylogii autorstwa E.L. James. Szczęśliwi Christian i Ana wiodą dostatnie, pełne miłości życie. Codzienność nie zabiła w nich namiętności. Jednak wkrótce nad ich związek nadciągają czarne chmury.
25 czerwca polecam doskonałą, czarną komedię „Wieczór gier”. Rachel McAdams i Jason Bateman wezmą udział w grze, w której nie obowiązują żadne reguły, która może okazać się najlepszą grą w ich życiu albo… ostatnią.

Miłego oglądania!

Udostępnij: VOD w Orange TV: oscarowe „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri” i „Czwarta Władza”

„Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi” w kwietniu w Orange VOD

3 kwietnia 2018

„Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi” w kwietniu w Orange VOD

Nowości w wypożyczalni Orange TV

Kinowy hit „Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi”, doskonałe komedie „Listy do M. 3” oraz „Bękarty”, przezabawne kino familijne „Paddington 2” i wzruszające dramaty „Na skrzydłach orłów” oraz „Zabicie świętego jelenia” już w kwietniu w Orange VOD. Zobaczcie w materiale wideo dokładnie kiedy obejrzeć  wymienione wyżej nowości na VOD w Orange TV.

Miś Paddington zaprasza na konkurs.

27 kwietnia w Orange VOD będzie królował miś o wielkim sercu, którego pokochały dzieci oraz dorośli na całym świecie! Obejrzyjcie film „Paddington 2”. Tym razem rezolutny niedźwiadek o nienagannych manierach i skłonności do wpadania w tarapaty trafi w złe towarzystwo. Pomyłkowo osadzony w areszcie wśród zepsutych do szpiku kości typów spod ciemnej gwiazdy, naiwny Paddington zrobi wszystko, by sprowadzić ich na dobrą drogę. A że siłę przekonywania ma wielką, rzecz może się udać. Każdy przecież chętnie przyjmie pomocną łapę nawet jeśli jest nieco lepka od marmolady. Szczególnie jeśli futrzasty zada swe fundamentalne pytanie: Misia w sercu nie masz?!

Nie czekajcie, napiszcie w komentarzach, gdzie zabralibyście uroczego misia Paddingtona na wakacje. Oczywiście uzasadnijcie swój wybór w komentarzu pod wpisem. Konkurs rozstrzygnę w najbliższy piątek. Do zdobycia maskotki misia i książki. Nagrodzę wybrane 4 osoby.

Paddington konkurs

Udostępnij: „Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi” w kwietniu w Orange VOD

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

29 marca 2018

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Orange Polska po raz kolejny wzbogacił swoją ofertę telewizyjną w jakości 4K. Klienci Orange TV mogą oglądać wybrane materiały Discovery w 4K na życzenie w ramach  usługi sVOD. Tę możliwość oferuje tylko Orange.
Klienci Orange TV w technologii IPTV, korzystający z dekodera Samsung ICU 100 4K UHD, mogą oglądać wybrane programy i seriale w jakości 4K dostępne dzięki Discovery. Materiały można oglądać w ramach pakietu Bogatego i Maksymalnego poprzez subskrypcję wideo na życzenie.

Orange jako pierwszy ogólnopolski operator zaproponował klientom dekoder umożliwiający odbiór sygnału 4K wraz z programami w tej jakości. Stale pracujemy z partnerami, by móc zaoferować naszym klientom coraz więcej ciekawych, różnorodnych i angażujących treści. Niedawno widzowie Orange TV mogli zobaczyć pierwszą w Polsce transmisję wyścigu Formuły 1 w 4K. Dziś poszerzamy naszą bibliotekę treści w tej jakości o produkcje Discovery – filmy dokumentalne i edukacyjne. Zaczynamy od ponad dwudziestu pozycji, w ciągu roku planujemy udostępnić kilkadziesiąt kolejnych  – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Propozycje jakie można zobaczyć to: „Wheeler Dealers”  o naprawianiu klasycznych samochodów, „How it’s Made: Dream Cars” dla miłośników wyjątkowych aut, „Wrath of a Great White Serial Killer” o rekinach, „Dogs: The Untold Story”, z którego dowiemy się jak niezwykłymi zwierzętami są psy,  „Space’s Deepest Secrets” o przełomowych odkryciach kosmicznych, „American Titans” opowiadający historię amerykańskich wizjonerów przemysłu, czy „True Nightmares” przedstawiający historię głośnych morderstw.

Pierwszym kanałem w najwyższej jakości udostępnionym w Orange TV był Stingray Festival 4K. Na tym kanale można obejrzeć koncerty, spektakle teatralne i operowe, czy występy DJ-ów. Kanał dostępny jest w pakiecie Optymalnym. Tylko w Orange TV można oglądać wybrane mecze piłki nożnej czołowych europejskich lig: LaLiga Santander i Bundesligi oraz wyścigi Formuły 1 na kanale Eleven Sports 1 4K. Do końca maja kanał dostępny będzie tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród polskich telewizji kablowych. Dotyczy to pakietów Bogatego i Maksymalnego. Orange jako pierwszy na rynku udostępnił też Netflix w 4K. Netflix prezentuje setki godzin kontentu wideo: seriale, filmy, dokumenty oraz stand-upy, w tym takie światowe hity jak The Crown, Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why i Marvel’s Punisher. Serwis Netflix w jakości 4K, jest dostępny bezpośrednio z poziomu dekodera Samsung ICU 100 4UHD w Orange TV, który jest w ofercie od lutego 2017 r.

Udostępnij: Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

5 grudnia 2017

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

Grudzień w Orange TV

Przed nami kolejny miesiąc hitów w Orange TV dostępnych na VOD. Wybrałam dla was kilka filmów. I tak, na fanów mrocznego kina po raz drugi czekać będzie demoniczna lalka Annabelle. Kilka lat po tragicznej śmierci córeczki lalkarz i jego żona przyjmują pod swój dach zakonnicę i dziewczynki z sierocińca. To one będą celem upiornego dzieła lalkarza. Hit „Annabelle: Narodziny zła” możecie obejrzeć już 4 grudnia. 8 grudnia polecam film biograficzny o jednej z najsłynniejszych Polek w historii, laureatce nagrody Nobla „Marii Skłodowskiej-Curie”. Zobaczcie niezwykłą opowieść o noblistce, jakiej nie znaliście – czułej matce, kochającej żonie, kobiecie charyzmatycznej, zdecydowanej, choć pełnej dylematów i sprzeczności. Z kolei 19 grudnia w Orange VOD mamy dla Was przekręt w rozmiarze Kingsajz prosto od prawdziwego mistrza polskich komedii, który nie waha się grać Vabank! Obejrzyjcie najnowszy film Juliusza Machulskiego „VOLTA”. Mamy także ofertę dla dzieci. „Mała Wielka Stopa” to niezwykła, wzruszająca historia o nastolatku, który dowiaduje się, że jego rodzina skrywa pewien… włochaty sekret. Wkrótce przekona się, że jego ojciec jest potomkiem legendarnego Yeti. A to dopiero początek niespodzianek. Bajka będzie dostępna w naszej usłudze VOD już od 1 grudnia. 22 grudnia do Orange VOD po raz drugi z impetem wkroczy sprytny Wiewiór ze swoją ekipą w hicie „Gang Wiewióra 2”. Tym razem futrzana ferajna musi stoczyć walkę z bezwzględnym inwestorem, który planuje zamienić miejski park w Park Rozrywki. Jeżeli nie oglądaliście pierwszej części przygód niesfornego Wiewióra, to nic straconego. Animacja będzie dla Was dostępna już od 15 grudnia.
A jakie jeszcze filmy polecam? Obejrzyjcie materiał wideo.

Zapraszam do konkursu

W grudniu, w Orange VOD, na dekoderach Orange TV oraz w aplikacji Orange TV Go będą dostępne dwie bajki, które jeszcze niedawno świeciły triumfy w kinach – „Mała Wielka Stopa” oraz „Gang Wiewióra 2”. Z tej okazji mam dla Was konkurs. Do wygrania jest 5 zestawów gadżetów z motywami, z tych bajek (m.in. piórniki i t-shirty). Do 10 grudnia w komentarzach napiszcie, w którą postać z bajek „Mała Wielka Stopa” lub „Gang Wiewióra 2” najchętniej wcieliłyby się Wasze dzieci i dlaczego. Najciekawsze oraz najbardziej oryginalne odpowiedzi nagrodzimy zestawami gadżetów oraz woucherem do Netflix.

Co jeszcze? 4K w Orange TV

Dziennie oglądamy telewizję na różne sposoby przez średnio 4 godziny i 22 minuty. Najczęściej jest to film i wydarzenia sportowe. 60% osób ogląda kilka odcinków seriali na raz (najczęściej 2-3 odcinki). A 82% chce oglądać te materiały w najwyższej jakości 4K, bo jakość obrazu jest dla nich ważna. Tą jakość gwarantuje m.in.  światłowód oraz odpowiedni TV i dekoder. Od końca listopada w Orange TV macie więcej treści w jakości 4K. W nowej ofercie świątecznej Orange TV , dostępne są w najwyższej jakości mecze piłkarskie La Liga i Bundesliga na kanale sportowym Eleven Sports 1 oraz ponad 1000 godzin filmów Netflix w najwyższej jakości dostępnych bezpośrednio przez dekoder od Orange.

Udostępnij: Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

31 sierpnia 2017

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

Wszystkie, nawet najlepsze akcje kończą się albo zmieniają. Wybraliśmy lepszą opcję i po ośmiu latach zdecydowaliśmy się zmodyfikować formułę „Śród z Orange”. Dziękując, że z ochotą chodziliście do kina, teraz zapraszam Was do… cyfrowego świata filmów. Od 6 września będziecie mogli w każdą środę skorzystać z promocyjnej oferty Orange VOD na dekoderach Orange TV i Wypożyczalni filmów Telewizji Tu i Tam na orange.pl. Oznacza to, że teraz filmy będziecie mogli oglądać w telewizorze, na komputerze, tablecie czy smartfonie. Gdziekolwiek chcecie i jak wolicie. W każdą środę do wyboru będzie 10 wybranych filmów za złotówkę każdy. We wrześniu – już w ramach akcji „Środy z Orange VOD” – zaproponujemy m.in.: „Sztukę kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”, „Power Rangers”, „John Wick 2”, czy „Jackie.

Żeby móc wypożyczyć filmy w ramach akcji Środy z Orange VOD na portalu orange.pl, powinniście zalogować się, wejść na stronę Wypożyczalnia filmów, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Można też pobrać aplikację „Telewizja Tu i Tam” i oglądać wypożyczone wcześniej na portalu orange.pl filmy na smartfonie lub tablecie. Z kolei by skorzystać z akcji za pośrednictwem dekodera Orange TV, musicie za pomocą pilota wejść do sekcji „wideo na życzenie”, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Wybrać  film i wypożyczyć go. Abonenci Orange TV, którzy zakupili aplikację Orange TV Go będą także mogli oglądać filmy na smartfonie oraz tablecie. Być może na dzień dobry wygląda to lekko skomplikowanie, ale jestem pewny, że szybko opanujecie technikalia i będziecie cieszyć się oglądaniem filmów.

I jeszcze kilka ciekawostek oraz liczb o dotychczasowym wcieleniu „Śród z Orange” W ramach naszej akcji, przez osiem lat kina odwiedziło ponad 9 mln widzów. Stanowili 60 proc. środowej widowni (dane z Multikina). Wysłaliście prawie 7,5 milionów SMS-ów o treści FILM na nr 241. Przy kasach kinowych pokazaliście 4,5 mln kodów. Nieskromnie więc powiem, że znacząco przyczyniliśmy się popularyzacji kultury filmowej w Polsce i frekwencji w kinach.

Udostępnij: Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD