26 maja 2016

Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

W związku z tym, że każdy facet to (ponoć) duże dziecko czuję się w pełni kompetentny do pisania o imprezie, którą z okazji Dnia Dziecka organizujemy w Smart Store Orange. Dokładnie rzecz 30 i 31 maja, w każdym z 11 salonów w godzinach 12 do 20. W programie są zajęcia edukacyjne (zaczynamy o godzinie 17), słodkie przekąski, malowanie twarzy i konkurs. Jeżeli weźmiecie udział w nim udział będziecie mogli wygrać bilety do kina, a dla 11 najlepszych osób mamy przygotowane projektory LG, które pozwolą zmajstrować samodzielnie całkiem fajne kino domowe.

Dlaczego Was zapraszamy? Po pierwsze zależy nam byście zaglądali do naszych Smart Store. Po prostu 😉 Co prawda jest ich mniej niż naszych bardziej „tradycyjnych” salonów, ale są znacznie ciekawsze. Równocześnie mamy jednak drugi cel – zaproszenie maluchów na warsztaty o bezpieczeństwie w sieci, organizowane przez Fundację Orange. Najmłodsi dowiedzą się z nich o tym jak chronić swoje dane, dbać o prywatność i kulturalnie się wypowiadać, a także zabezpieczyć się przed szkodliwymi treściami. Każde z dzieci dostanie książeczkę z łamigłówkami, a rodzice specjalnie przygotowany poradnik Bezpieczne Media.

Jeżeli nie będziecie mogli przyjechać tego dnia do jednego z naszych Smart Store zajrzyjcie na tę stronę: https://fundacja.orange.pl/kurs/. Znajdziecie tutaj interaktywny kurs, który pomoże Wam chronić Wasze dzieci w internecie. Moim zdaniem to bardzo ważny temat i nigdy za mało pisania o nim.

Dla porządku lista Smart Store Orange:

• Gdańsk, ul. Karmelicka 1, Krewetka
  • Gdynia, ul. 10-go lutego 16, CH Kwiatkowskiego
  • Szczecin, Al. Wyzwolenia 12-14
  • Białystok, ul. Legionowa 9/1 lok. 28
  • Poznań, ul. Roosevelta 18
  • Warszawa, ul. Wołoska 12, Galeria Mokotów
  • Warszawa, ul. Pańska 57/61
  • Łódź, Al. Piłsudskiego 3
  • Katowice, ul. 3-go Maja 5
  • Wrocław, ul. Kazimierza Wielkiego 19/23
  • Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

Mediateka

Udostępnij: Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

24 maja 2016

Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

Na dzieci we wszystkich salonach Smart Store Orange w dniach 30 i 31 maja czekają niespodzianki z okazji Dnia Dziecka. Będą zajęcia edukacyjne dla dzieci z zakresu bezpieczeństwa w internecie, słodki upominek, malowanie buziek oraz konkursy. Do wygrania są m.in. bilety do kina a główną nagrodą będzie profesjonalny projektor LG dla całej rodziny.

W ciągu dwóch dni, 30 i 31 maja, od godziny 12.00 do 20.00 na terenie najbardziej nowoczesnych jedenastu salonów firmowych Orange Polska trwać będą wydarzenia skierowane dla dzieci. Każdy maluch znajdzie coś dla siebie: malowanie buziek, balonowe zoo, czytanie bajek czy kolorowanki z Sercem i Rozumem. Będą także konkursy i quizy z nagrodami. Każda osoba, która prawidłowo odpowie  na wszystkie pytania w quizie, otrzyma podwójne zaproszenie do Multikina (w przypadku Białegostoku do kina Helios; ilość biletów do wyczerpania zapasów). Główną, rodzinną nagrodą w konkursie jest profesjonalny projektor LG, pozwalający na codzienne oglądanie filmów w domowym zaciszu. Aby go wygrać, wystarczy uzupełnić kupon konkursowy i dokończyć zdanie na kuponie: „Najbardziej w Smart Store Orange podoba mi się…”. 11 kolejnych najciekawszych odpowiedzi zostanie nagrodzonych projektorami do smartfonów, które umożliwiają rzucanie obrazu na ścianie i jego ośmiokrotne powiększenie.

Warto przyjść w tych dniach do salonów Smart Store, by uczestniczyć w zajęciach edukacyjnych dla dzieci z zakresu bezpieczeństwa w sieci. W ramach aktywności opracowanych przez Fundację Orange każdego dnia o godzinie 17:00 dzieci dowiedzą się, jak rozsądnie korzystać z internetu – chronić swoje dane, dbać o prywatność, jak kulturalnie zachowywać się w sieci, zabezpieczyć się przed szkodliwymi treściami i zachować ostrożność w kontaktach online. Każde dziecko dostanie książeczkę z łamigłówkami, a rodzice specjalnie przygotowany poradnik Bezpieczne Media, który pomoże  im  chronić swoje dziecko online. Każdy opiekun może także skorzystać z bezpłatnego poradnika na www.fundacja.orange.pl/kurs

Adresy salonów Smart Store:

• Gdańsk, ul. Karmelicka 1, Krewetka
  • Gdynia, ul. 10-go lutego 16, CH Kwiatkowskiego
  • Szczecin, Al. Wyzwolenia 12-14
  • Białystok, ul. Legionowa 9/1 lok. 28
  • Poznań, ul. Roosevelta 18
  • Warszawa, ul. Wołoska 12, Galeria Mokotów
  • Warszawa, ul. Pańska 57/61
  • Łódź, Al. Piłsudskiego 3
  • Katowice, ul. 3-go Maja 5
  • Wrocław, ul. Kazimierza Wielkiego 19/23
  • Kraków, ul. Kamieńskiego 11, Bonarka

Fundacja Orange już od 10 lat realizuje projekty edukacyjne dla dzieci. Na specjalnych warsztatach nauczyła 40 tys. dzieci zasad bezpiecznego internetu, zaangażowała 25 tys. dzieci i młodzieży w projekty z  wykorzystaniem nowych mediów. Utworzyła i pomaga prowadzić multimedialne Pracownie Orange dla mieszkańców 75 małych miast i wsi (w których mogą skorzystać z sieci, komputerów oraz kursów) oraz program MegaMisja dla szkolnych świetlic. Wyposażyła w internet 3,5 tys. bibliotek i 10 tys. szkół, wspomogła 1 tys. oddziałów szpitalnych i ponad 900 organizacji w Polsce. Jest jedyną fundacją wśród firm telekomunikacyjnych w Polsce.

Smart Store to interaktywny salon przyszłości, przyjazny, intuicyjny, zaprojektowany zgodnie z najnowszymi trendami. Można w nim kupić najnowsze telefony, gadżety oraz zamówić usługi stacjonarne i mobilne w tym szybki światłowodowy dostęp do internetu i internet mobilny 4G LTE.

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Nasz blog: www.blog.orange.pl

Mediateka

Udostępnij: Bezpieczny Dzień Dziecka w salonach Smart Store Orange

Nickelodeon na Dzień Dziecka w Orange TV

27 maja 2014

Nickelodeon na Dzień Dziecka w Orange TV

Już za kilka dni Radosne Święto – Dzień Dziecka. Z tej okazji już teraz mali widzowie mogą świętować razem z nami przez cały miesiąc  (Od 26 maja do 27 czerwca). Najmłodsi otrzymują w prezencie w postaci darmowego dostępu do kanałów Nick JR, Nickelodeon oraz Nickelodeon HD. Dodatkowo w wypożyczalni filmów Orange, przez pierwsze dwa tygodnie akcji, będzie  można oglądać bezpłatnie dziesiątki filmów znanych z anteny Nickelodeon. Nastolatki z pewnością zainteresują losy bohaterów popularnych seriali takich jak Hotel 13, Nawiedzeni, Sam & Cat czy Grzmotomocni. Na miłośników kreskówek czeka przygoda z takimi gwiazdami jak Wojownicze Żółwie Ninja, Sanjay & Craig czy Legenda Korry. Nie brakuje także oferty dla najmłodszych – przedszkolaki mogą poznawać świat wraz z Dorą, Małą Podróżniczką i bohaterami takich seriali jak Psi Patrol czy Bąbelkowy Świat Gupików. Bajki można oglądać bez ograniczeń, wiele razy, w dowolnie wybranym przez siebie momencie. Aby skorzystać z upominku wystarczy nacisnąć na pilocie przycisk z kamerką i wejść w katalog „Nickelodeon promo” w ramach wideo na życzenie. Fani produkcji Nickelodeon mogą wziąć udział konkursie, który dokładnie w Dzień Dziecka pojawi się  na profilu Serca i Rozumu. Do wygrania są  wyjątkowe gadżety od Nickelodeon.

a1bec04827dca84b18fba230cfa04097402

Udostępnij: Nickelodeon na Dzień Dziecka w Orange TV

Dzień Dziecka razem z Orange TV

29 maja 2013

Dzień Dziecka razem z Orange TV

Już za kilka dni Radosne Święto – Dzień Dziecka. Z tej okazji już teraz mali widzowie mogą świętować razem z nami przez całe sześć dni (Od 29 maja do 3 czerwca). W telewizji Tu i Tam oraz na Orange TV mogą oglądać swoje ulubione filmy animowane. Wśród nich wiele klasycznych hitów takich jak „Aliababa i 40 rozbójników „Królewna Śnieżka”, „Przygody Sinbada Żeglarza”, „Cudowna lampa Alladyna” i „Calineczka”. W prezencie jest w sumie 30 bajek, które można oglądać całkowicie za darmo. Bajki można oglądać bez ograniczeń, wiele razy, w dowolnie wybranym przez siebie momencie i na dowolnym urządzeniu, czyli na komputerze, tablecie czy smart fonie. Aby skorzystać z upominku wystarczy zarejestrować się na stronie www.orange.pl i wejść w zakładkę.

Jak jest ulubiona bajka Waszego Smyka?

Udostępnij: Dzień Dziecka razem z Orange TV

Pomarańczowe pudło na Dzień Dziecka

7 czerwca 2012

Pomarańczowe pudło na Dzień Dziecka

Jak wiecie pracuję w szpitalu. Chore dzieci często potrzebują nie tylko pomocy medycznej, ale i podniesienia na duchu. Dlatego wspólnie z wolontariuszami z Orange staram się przynosić im uśmiech, a bardzo w tym pomagają Serce i Rozum. Ostatnio na dzień dziecka, który obchodzimy w Polsce już od 60 lat. Wspólnie z Arkiem Wesołowskim, wolontariuszem Orange Polska, odwiedziliśmy Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego w Kielcach. Do dzieciaków trafiło 60 maskotek Serca i Rozumu, kilkadziesiąt książek, kolorowanek i przeróżnych gadżetów Orange.

Takie spotkanie to chyba jeszcze większa frajda dla obdarowującego, niż dla obdarowanych. Przynajmniej ja czuję się wtedy super. Jednak same chęci nie wystarczą, trzeba jeszcze wsparcia. Dlatego dziękuję tym, którzy mają chęć i wspierają: Arkowi Wesołowskiemu, Fundacji Orange, Markowi Januszkiewiczowi, który pomaga wolontariuszom Orange, jak również blogerom: Monice, Markowi, Rysiowi i Wojtkowi. Przepraszam że Was tak chwilami nękałem ;p Ale było warto ;p Cieszę się bardzo że udało mi się w tym roku „podłożyć iskrę” pod wielkie „pomarańczowe pudło” i spowodować jego „wybuch”. Ten Dzień Dziecka był naprawdę „happy”.

Przepytałem też Monikę by dowiedzieć się co robili w Orange na dzień dziecka. Okazało się, że przy wsparciu Fundacji ponad 150 wolontariuszy zorganizowało 41 różnych wydarzeń, były m.in. turnieje piłkarskie, pikniki sportowe czy maraton taneczny. Były specjalne zajęcia pokazujące ducha fair-play i nauka zasad pierwszej pomocy (to jest mi szczególnie bliskie ;p).

124e7a3f912f4a605630ba6b6842d8ce0e7 b48a74202e01f4b91386ba1639a53c22b92

Udostępnij: Pomarańczowe pudło na Dzień Dziecka