Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

10 września 2013

Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

Klienci Orange korzystający z ofert abonamentowych mogą ubezpieczyć telefon, tablet i laptop od kradzieży, rabunku, zniszczenia oraz zalania w atrakcyjniejszej ofercie Bezpieczny Smartfon i Bezpieczny Tablet. Ponadto firma wprowadza rozszerzoną ochronę od nieszczęśliwych wypadków „Aktywni na co dzień”.

Nowością w ofercie Orange jest sposób likwidacji szkody. Klient dzwoni na infolinię ubezpieczyciela  i tam jest od razu kierowany do odpowiedniego punktu gdzie sprzęt zostanie naprawiony. Urządzenia może także wysłać pocztą. Oznacza to, że klient nie musi już sam szukać serwisanta i oddawać do niego sprzętu, ani gromadzić rachunków potwierdzających naprawę. To zdecydowanie poprawia wygodę użytkowników Orange. Ubezpieczenie oferowane jest w trzech wariantach od 7,99 zł przez 14,99 zł do 18,99 zł. Oferta została przygotowana we współpracy z Towarzystwem Ubezpieczeń i Reasekuracji Warta S.A.

Ponadto Orange wzbogaca ofertę dla swoich klientów przed nieszczęśliwymi wypadkami. Ubezpieczenie „Aktywni na co dzień” obejmuje trwałe inwalidztwo, śmierć ubezpieczonego oraz dodatkowo oparzenia i złamania na skutek nieszczęśliwego wypadku. Klienci mogą skorzystać z dwóch wariantów ubezpieczenia, które różnią się wysokością sumy ubezpieczenia wypłacanej ubezpieczonemu w przypadku zgłoszenia szkody. Ubezpieczenie oferowane jest w dwóch wariantach: 18,00 zł i 26,00 zł. Oferta została przygotowana we współpracy z Amplico Life Pierwszym Amerykańsko-Polskim Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie i Reasekuracji S.A.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl lub pod numerem infolinii ubezpieczeniowej Orange 501 030 030.

*  *  *

Udostępnij: Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

Testujemy FunTab 10.1

9 maja 2013

Testujemy FunTab 10.1

*  *  *

Udostępnij: Testujemy FunTab 10.1

FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia

2 maja 2013

FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia

Do moich rąk trafił w końcu FunTab 10.1 czyli młodszy, ale większy brat FunTaba 7.0, którego możecie dostać z naszą ofertą internetu.

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Większy ekran, szybszy procesor, lepsza karta graficzna. Widać różnicę podczas odpalania aplikacji i pracy. Przeglądanie stron internetowych czy oglądanie filmów jest o wiele bardziej komfortowe. Aczkolwiek nie jestem do końca przekonany do tabletów 10 calowych. Tak jak pisałem wcześniej – należę raczej do fanów mniejszych urządzeń, kóre mogę schować do kieszeni kurtki czy bojówek.
Ale to kwestia gustu i potrzeb. Mojej 3-letniej Ani, która pomaga mi w testach, zdecydowanie bardziej podoba się większy ekran, bo łatwiej można wybierać kolory i przez przypadek nie włączyć jakiegoś innego programu.

dbee72391fc52a061b36576aa42c3960b32

Większy głośnik to kolejna zaleta, choć przyznam, że ja akurat nie narzekam na ten z FunTaba 7.0. Dodam jeszcze, że bardzo pozytywnie zaskakuje mnie bateria. Tablet włączony jest od wczoraj, a wyczerpanie baterii pokazuje dopiero 50% – faktem jest, że intensywnie pracowałem na nim ok. 3 godzin.

W przyszłym tygodniu opowiem Wam o wrażeniach, sprawdzę zgłoszone przez Was do testów aplikacje i urządzenia. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie w komentarzach. Nad specjalną wersję crash testu też pomyślę 😉

Udostępnij: FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia

Nowy FunTab 10.1

16 kwietnia 2013

Nowy FunTab 10.1

W naszej ofercie nowa wersja FunTaba – tym razem z większym wyświetlaczem, szybszym procesorem, większą pamięcią.
Pierwszy model FunTab 7.0 sprawdził się jako domowy tablet. Ja sam na nim sprawdzam pocztę, przeglądam internet, oglądam filmy czy słucham muzyki.
Nasz najnowszy tablet spełni oczekiwania użytkowników chcących posiadać urządzenie z większym ekranem. Przyjedźmy do konkretów.
Nowy FT 10.1 posiada wysokiej jakości 9,7-calowy ekran o rozdzielczości 1024 x 768 pikseli, wykonany w technologii IPS. Obraz będzie lepiej widoczny nawet przy ostrym słońcu.
Procesor – dwurdzeniowy RockChip 3066 Cortex-A9 taktowany 1,6 GHz zapewni płynne działanie tabletu. Do tego bardzo wydajna grafika: Quad Core Mali 400 4×250. Pamięć to 1 giga DDR III pamięci RAM, 8 giga wewnętrznej pamięci flash (rozszerzanej kartą SD do 32 giga). Dzięki temu aplikacje czy filmy w FULL HD będą działały płynnie. Przy poprzednim modelu pojawiły się uwagi, ze brakuje HDMI – dlatego teraz jest. Tablet łączy się z internetem przez WiFi, ale oczywiście obsługuje zewnętrzne modemy 3G. Są dwie kamery: przednia 2 Mpix i tylna VGA, artystycznych zdjęć nie zrobimy ale do wideorozmów odpowiednie. Na pokładzie najnowszym system Android 4.1 Jelly Bean z dostępem do Google Play i tysiącami aplikacji zwiększającymi możliwości tabletu.
Co ważne dla mobilności w tablecie zamontowano długodziałającą baterię o pojemności 8000 mAh.
7b7c664c8563c8b4f4015f8023651ba3713
Producentem FunTaba na nasze zlecenie jest ABC Data. Podobne tablety kosztują ok. 800 zł. W naszej promocji kosztuje on 1 zł. Tablet możecie dostać kupując lub przedłużając Neostradę lub FunPack (oczywiście nie zapomnijcie o Orange Open).
Więcej o ofercie znajdziecie tutaj, a już wkrótce na naszym blogu test wideo. Czekam na Wasze propozycje co sprawdzić (tylko nie każcie robić mi crash testu ;).

A tutaj obiecany test wideo!

Udostępnij: Nowy FunTab 10.1

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 od Orange do wygrania w RMF FM

21 stycznia 2013

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 od Orange do wygrania w RMF FM

Od dziś rusza nowy konkurs, w którym wspólnie z RMF FM, szukamy odpowiedzi na pytanie, na co można wydać pieniądze, które pozostały w portfelu dzięki akcji „100 sposobów jak zaoszczędzić w Orange”. Codziennie nagrodą będzie nowoczesny tablet gotowy do surfowania po sieci.

Na stronie internetowej akcji w serwisie www.rmf.fm codziennie będzie zamieszczany jeden wybrany sposób na oszczędzanie z Orange, zadaniem słuchaczy będzie napisanie, na co przeznaczyliby daną, zaoszczędzoną kwotę. Codziennie od poniedziałku do piątku prowadzący poranny program wybiorą najciekawszą odpowiedź i przytoczą ją na antenie, a jej autor otrzyma nagrodę – tablet z internetem mobilnym Orange Free na Kartę. Każdego dnia pojawi się też informacja o kolejnym sposobie na oszczędzanie i o kwocie, która będzie do wydania. Konkurs potrwa do 14 lutego br.

Szczegóły konkursu tutaj

* * *

Pod hasłem „100 sposobów jak zaoszczędzić w Orange”, trwa wielka wyprzedaż. Klienci mają możliwość otrzymać m.in nowoczesne smartfony i tablety w atrakcyjnych cenach, tańsze pakiety usług oraz wiele innych sposobów na to, by wydać jak najmniej nie rezygnując jednocześnie ze swobodnego korzystania z telefonu komórkowego, domowego czy surfowania po internecie.

Pomysły na oszczędzanie w Orange.

* * *

Udostępnij: Samsung Galaxy Tab 2 10.1 od Orange do wygrania w RMF FM