Przekazaliśmy tablety dla dzieci. Dzięki klientom!

21 października 2020

Przekazaliśmy tablety dla dzieci. Dzięki klientom!

W miniony weekend wolontariusze Fundacji Orange przekazali 130 tabletów z dostępem do internetu do 30 domów dziecka na Dolnym Śląsku. To efekt akcji „Pomagajmy Gigabajtami”, w której klienci Orange oddawali swoje niewykorzystane pakiety danych, a my zamieniliśmy je na wymierną pomoc.

Tam, gdzie jest potrzeba…

Sobota 8 rano. Większość z nas pewnie jeszcze spała. A co robili wolontariusze naszej Fundacji? Szykowali się do transportu paczek z tabletami dla podopiecznych dolnośląskich domów dziecka. Na liście 30 placówek, ustalony podział zadań i trasy przejazdów. M.in. Jelenia Góra, Bolesławiec, Lubań, Szklarska Poręba, Świeradów Zdrój, Świdnica, Wałbrzych, Lubomierz i Błażejów.

„To był wspaniały dzień, ciężki, ale emocje z nim związane oddały wszystko.” – pisze nam Piotrek Karnia, nie tylko wolontariusz Fundacji Orange, ale i współzałożyciel „Mojej Fundacji”, która współpracowała z nami przy tej akcji, żeby rozesłać tablety do tych placówek, w których są najbardziej potrzebne. A Piotrek zna je bardzo dobrze, bo całą „silną” ekipą naszych dolnośląskich wolontariuszy wspierają je od wielu lat.

Zobaczcie film o ich akcjach i świątecznej niespodziance

Muszę Wam powiedzieć/napisać, że to jedna z piękniejszych chwil w pracy, kiedy możemy dotrzeć ze wsparciem tam, gdzie naprawdę jest potrzebne. Pandemia i przejście na zdalne nauczanie pokazały, jak wielu dzieciom brakuje odpowiednich sprzętów – nie tylko do tego, żeby brać udział w lekcjach online, ale i do odrabiania zadań, do poznawania świata i szlifowania swoich cyfrowych kompetencji – na równi z innymi.

Gigabajty mają moc

To dlatego zdecydowaliśmy się odpalić akcję „Pomagajmy Gigabajtami”. Jak to działało? W czerwcu zaprosiliśmy klientów indywidualnych mobilnych ofert na abonament w Orange do oddawania niewykorzystanych pakietów danych na ten szczytny cel. W akcję zaangażowało się ponad 13 tys. klientów, którzy przekazali łącznie 121 779 GB. To dało łącznie: 130 tabletów z bezpłatnym internetem dla 30 domów dziecka w regionie Dolnego Śląska, w których mieszka łącznie około 500 dzieci. Kolejny krok: nasi wolontariusze pokażą im, jak korzystać z tych sprzętów bezpiecznie i z głową. Czasy pandemii nie sprzyjają takim warsztatom, ale właśnie myślimy, jak to wszystko bezpiecznie zorganizować.

Pięknie dziękujemy klientom za tak ogromne zaangażowanie i chęć pomocy. Mojej Fundacji, naszym niezastąpionym wolontariuszom i domom dziecka chętnym do współpracy.

Miły efekt uboczny

Ale chcę Wam napisać coś jeszcze… W ten projekt zaangażowane były osoby z różnych obszarów naszej firmy. Statusy, spotkania, maile, telefony, tabelki – wiadomo! 🙂 I niby praca jak zawsze, ale jednak czuć było, że unoszą się nad nami pozytywne emocje i wzruszenia! A z każdej kolejnej puli przekazanych „gigsów” cieszyliśmy się jak dzieci z nowej zabawki. Wczoraj, na podsumowaniu akcji, to już w ogóle była lekka „euforia”. Bo chyba każdy z nas czuł w tym jakiś większy SENS. Ot, taki miły, efekt uboczny, którym chciałam się z Wami podzielić, sama lekko wzruszona tym wszystkim.

Udostępnij: Przekazaliśmy tablety dla dzieci. Dzięki klientom!

Nowe zegarki Apple już w ofercie Orange. iPady wkrótce

18 września 2020

Nowe zegarki Apple już w ofercie Orange. iPady wkrótce

Trzy dni po premierze, zgodnie z naszą zapowiedzią, do oferty Orange Polska wprowadziliśmy zegarki Apple Watch 6 i Apple Watch SE. Od razu informacja o tabletach. Nowy iPad będzie dostępny po weekendzie, a iPad Air w przyszłym miesiącu.

Nie będę rozpisywał się na blogu o nowych urządzeniach. Techniczne opisy przeczytacie na naszej stronie, tam znajdziecie też ceny z możliwością zakupów na raty. Oferta jest przygotowana zarówno dla klientów indywidualnych, jak i biznesowych.

Nowa oferta jest dobrą okazją, aby przypomnieć o eSIM. Spośród wielkiej czwórki polskich operatorów – w zegarkach Apple zainstalujecie go tylko w Orange. Nasz eSIM będzie działał na Apple Watch 6 i Apple Watch SE. Jakie to ułatwienie, wie każdy kto korzysta.

Fajne porównanie różnych typów zegarków jest na stronie Apple. Główną nowością, na którą warto zwrócić uwagę w „szóstce” jest nowy czujnik potrafiący mierzyć natlenienie krwi. Ciekawe rozwiązanie zwłaszcza dla aktywnych sportowo użytkowników.

Udostępnij: Nowe zegarki Apple już w ofercie Orange. iPady wkrótce

Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

10 września 2013

Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

Klienci Orange korzystający z ofert abonamentowych mogą ubezpieczyć telefon, tablet i laptop od kradzieży, rabunku, zniszczenia oraz zalania w atrakcyjniejszej ofercie Bezpieczny Smartfon i Bezpieczny Tablet. Ponadto firma wprowadza rozszerzoną ochronę od nieszczęśliwych wypadków „Aktywni na co dzień”.

Nowością w ofercie Orange jest sposób likwidacji szkody. Klient dzwoni na infolinię ubezpieczyciela  i tam jest od razu kierowany do odpowiedniego punktu gdzie sprzęt zostanie naprawiony. Urządzenia może także wysłać pocztą. Oznacza to, że klient nie musi już sam szukać serwisanta i oddawać do niego sprzętu, ani gromadzić rachunków potwierdzających naprawę. To zdecydowanie poprawia wygodę użytkowników Orange. Ubezpieczenie oferowane jest w trzech wariantach od 7,99 zł przez 14,99 zł do 18,99 zł. Oferta została przygotowana we współpracy z Towarzystwem Ubezpieczeń i Reasekuracji Warta S.A.

Ponadto Orange wzbogaca ofertę dla swoich klientów przed nieszczęśliwymi wypadkami. Ubezpieczenie „Aktywni na co dzień” obejmuje trwałe inwalidztwo, śmierć ubezpieczonego oraz dodatkowo oparzenia i złamania na skutek nieszczęśliwego wypadku. Klienci mogą skorzystać z dwóch wariantów ubezpieczenia, które różnią się wysokością sumy ubezpieczenia wypłacanej ubezpieczonemu w przypadku zgłoszenia szkody. Ubezpieczenie oferowane jest w dwóch wariantach: 18,00 zł i 26,00 zł. Oferta została przygotowana we współpracy z Amplico Life Pierwszym Amerykańsko-Polskim Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie i Reasekuracji S.A.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl lub pod numerem infolinii ubezpieczeniowej Orange 501 030 030.

*  *  *

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowe oferty ubezpieczeniowe w Orange

Urządzenia

Testujemy FunTab 10.1

9 maja 2013

Testujemy FunTab 10.1

Tam, gdzie jest potrzeba…

Zobaczcie film o ich akcjach i świątecznej niespodziance

Gigabajty mają moc

Miły efekt uboczny

Udostępnij: Testujemy FunTab 10.1

Urządzenia

FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia

2 maja 2013

FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia

Do moich rąk trafił w końcu FunTab 10.1 czyli młodszy, ale większy brat FunTaba 7.0, którego możecie dostać z naszą ofertą internetu.

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Większy ekran, szybszy procesor, lepsza karta graficzna. Widać różnicę podczas odpalania aplikacji i pracy. Przeglądanie stron internetowych czy oglądanie filmów jest o wiele bardziej komfortowe. Aczkolwiek nie jestem do końca przekonany do tabletów 10 calowych. Tak jak pisałem wcześniej – należę raczej do fanów mniejszych urządzeń, kóre mogę schować do kieszeni kurtki czy bojówek.
Ale to kwestia gustu i potrzeb. Mojej 3-letniej Ani, która pomaga mi w testach, zdecydowanie bardziej podoba się większy ekran, bo łatwiej można wybierać kolory i przez przypadek nie włączyć jakiegoś innego programu.

dbee72391fc52a061b36576aa42c3960b32

Większy głośnik to kolejna zaleta, choć przyznam, że ja akurat nie narzekam na ten z FunTaba 7.0. Dodam jeszcze, że bardzo pozytywnie zaskakuje mnie bateria. Tablet włączony jest od wczoraj, a wyczerpanie baterii pokazuje dopiero 50% – faktem jest, że intensywnie pracowałem na nim ok. 3 godzin.

W przyszłym tygodniu opowiem Wam o wrażeniach, sprawdzę zgłoszone przez Was do testów aplikacje i urządzenia. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie w komentarzach. Nad specjalną wersję crash testu też pomyślę 😉

Udostępnij: FunTab 10.1 – pierwsze wrażenia