21 sierpnia 2019

Użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą bezpłatnie i bezpiecznie wykonywać transfery pieniędzy na Ukrainę. Promocja na usługę trwa trzy miesiące od dnia pierwszej transakcji, którą należy wykonać między sierpniem a październikiem br. Możliwość transferów pieniężnych w aplikacji Mój Orange to efekt współpracy Orange z firmą PayUkraine.

Jak wynika z badania firmy Selektivv w Polsce przebywa 1,25 mln obywateli Ukrainy. Z myślą o nich Orange rozpoczął współpracę z ukraińskim partnerem, firmą PayUkraine. Do sprzedaży trafiły już startery Orange prepaid, opatrzone logo PayUkraine, a także ulotki i regulamin w języku ukraińskim, gdzie krok po kroku wyjaśnione są zasady korzystania z usługi przelewów pieniężnych.

Orange wspólnie z PayUkraine prowadzi kampanię promocyjną m.in. w internecie. Baner z ofertą PayUkraine można też znaleźć w aplikacji Mój Orange, a informacja o ofercie pojawiła się w kilku tysiącach sklepów i kiosków na terenie całego kraju, które obsługują klientów ukraińskich, a także na dworcach kolejowych i autobusowych.

Orange rejestruje miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy nowych użytkowników oferty prepaid zza wschodniej granicy, którzy obecnie mieszkają w Polsce. W ofercie Orange na kartę są dostępne dla nich tańsze połączenie na Ukrainę – 0,29 zł za minutę.

***

Wyniki badania firmy Selektivv, dotyczące liczby obywateli Ukrainy (1,25 mln), przebywających w Polsce to efekt przyjętej metodologii. Policzono aktywnych użytkowników kart SIM polskich operatorów, korzystających w telefonie z języka ukraińskiego lub rosyjskiego oraz przynajmniej raz w roku podróżujących na Ukrainę. Najwięcej Ukraińców mieszka w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście Lublinie, Katowicach i okręgu górnośląskim.

Więcej informacji: Wysyłaj pieniądze z Polski na Ukrainę z PayUkraine.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange rozpoczął współpracę z PayUkraine. Przelewy pieniężne na Ukrainę za darmo w aplikacji Mój Orange.

„Za darmo w Orange” teraz w Orange Free na kartę

8 sierpnia 2019

„Za darmo w Orange” teraz w Orange Free na kartę

Od dzisiaj popularna usługa „Za darmo w Orange” jest dostępna także w naszej wiodącej taryfie Orange Free na kartę. Usługa umożliwia nielimitowane połączenia i SMS-y na numery komórkowe w Orange zawsze wtedy, gdy aktywne jest konto na połączenia wychodzące.

„Za darmo w Orange” wymaga aktywacji – należy wysłać SMS o treści START pod 131, lub użyć krótkiego kodu *110*47#.

Usługa wyklucza się z bonusami gigabajtów po doładowaniu. Zawsze jednak można będzie do nich powrócić.

Pojawienie się „Za darmo w Orange” w Orange Free na kartę oznacza zniknięcie Orange YES z puli taryf na start. Ale bez obaw – startery z frontem „0 zł na rozmowy i SMS-y w Orange” nadal będą dostępne w dystrybucji. Po aktywacji takiego startera, zaczniecie korzystać z taryfy Orange Free na kartę z opcją włączenia usługi „Za darmo w Orange”.

Regulamin usługi „Za darmo w Orange”

P.S. Dzisiaj wprowadziliśmy także nową możliwość rejestracji kart w Orange – teraz jest to możliwe z wykorzystaniem konta bankowego. Na blogu napisał o niej Piotrek, więc zapraszam do jego wpisu. Robi się nam… „dzień Orange na kartę”. A jeżeli chcecie przeczytać więcej o naszych innych promocjach i nowościach w Orange na kartę, zapraszamy tutaj.

Udostępnij: „Za darmo w Orange” teraz w Orange Free na kartę

Wystarczy bankowość internetowa by zarejestrować prepaid w Orange

8 sierpnia 2019

Wystarczy bankowość internetowa by zarejestrować prepaid w Orange

Sporo tych możliwości rejestracji karty SIM w Orange na kartę się nam nazbierało. Cały proces mocno spowszechniał, jednak tym razem pojawia się coś naprawdę dużego. Od dzisiaj możecie zarejestrować Orange na kartę wspierając się bankowością internetową – Moje ING w ING Banku Śląskim, a w przyszłości także w innych bankach.

Szybciej, sprawniej i bez wychodzenia z domu – zarejestruj swojego prepaida

Co Wam to da? Będziecie mogli zarejestrować numer na kartę nie wychodząc z domu. Sądzę, że dla osób z niepełnosprawnościami, czy złamaną nogą może być to spore ułatwienie. Co równie ważne (bo często o tym pisaliście), nie podajecie nikomu Waszych danych.

Przepływają one z banku do Orange automatycznie. Nie będę wspomniał, że cały proces nie potrwa zbyt długo, więc oszczędzicie też czas. Same plusy.

3 proste kroki i już wam SIM działa

Całość odbywa się w trzech prostych krokach. Na początek wchodzicie na stronę https://zarejestrujnumer.blue.pl/orange. To strona Blue Media, firmy dzięki współpracy z którą możliwy jest cały proces. Wypełniacie tam krótki formularz, z którego zostajecie przekierowani do procesu logowania do Moje ING. Tam złożycie wniosek o przekazanie danych osobowych z banku do Orange. Ostatnim krokiem jest akceptacja zlecenia jednorazowym kodem, podobnie jak w zleceniu przelewu. Klik, Klik i Wasze dane – dokładnie PESEL, imię i nazwisko trafiają do nas, byśmy mogli zarejestrować kartę. Łatwo, bezpiecznie i przyjemnie dla wszystkich. Karta zacznie działać po chwili.

Cały proces jest możliwy dzięki wprowadzeniu, wspólnie z Blue Media usługi elektronicznego potwierdzania tożsamości (eID). Dzięki niej możecie także podpisać nową umowę na naszej stronie, o czym piszemy w komunikacie prasowym. Zainteresowani?

Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o najnowszych promocjach i okazjach w Orange na kartę wejdźcie tutaj.

Dzisiaj newsami o naszej ofercie na kartę podzieliliśmy się z Martą. Ona najczęściej o tym pisze dla Was, ale postanowiłem ją nieco odciążyć, dokonując błyskawicznego przejęcia tematu 😉 Tak, że ja mam dzisiaj dla Was wieści o nowych możliwościach rejestracji, a Marta opisała Wam zmiany w ofercie i odpalenie „Za darmo w Orange” także w OFnK. Prawdziwy „Dzień Orange na kartę” na naszym blogu 😉

Udostępnij: Wystarczy bankowość internetowa by zarejestrować prepaid w Orange

Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB za 25zł/mc

8 kwietnia 2019

Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB za 25zł/mc

Czy widzieliście już rowerowy spot z udziałem Roberta Górskiego i Mikołaja Cieślaka? Znani i lubiani aktorzy tym razem przypominają o usłudze cyklicznej w ofercie Orane na kartę, czyli „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB za 25zł/mc”. Jeśli jeszcze nie widzieliście, to szybko zerknijcie.

Jak działa nowa usługa „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB za 25zł/mc?”

Usługa cykliczna na 31 dni daje nielimitowane połączenia z krajowymi numerami komórkowymi i stacjonarnymi oraz 15 GB internetu w kraju i 2,09 GB w UE. Pakiet internetu powiększa się z każdym miesiącem. Za pierwszy miesiąc otrzymujecie 15 GB, drugi miesiąc –16 GB, trzeci – 17 GB, a każdy kolejny to + 1 GB. Sądzę, że większa paczka danych może się każdemu przydać, szczególnie że jak pokazują nasze dane – transfer w sieci mobilnej z każdym miesiącem rośnie. Pisał o tym na początku tego roku Piotrek, podsumowując nasze inwestycje w sieć mobilną w 2018 roku.

W usłudze wielkość pakietu zależy od stażu w Orange na kartę. Jeśli korzystacie z prepaid poniżej 1 roku, to otrzymacie 15 GB w usłudze cyklicznej lub 10 GB w usłudze jednorazowej. Jeśli wasz staż wynosi od 1 roku do 3 lat –17 GB. natomiast dla klientów korzystających powyżej 3 lat –20 GB.

Usługę można aktywować kodem, wybierając *115*2*31# i naciskając zieloną słuchawkę, lub SMSem, wysyłając wiadomość START CYKL pod numer 696.

Regulamin usługi oraz szczegóły znajdziecie na stronie: „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB” za 25zł/mc .

Poszukujecie MMS w Orange na kartę? Znajdziecie je w taryfie „Zawsze bez limitu”!

Udostępnij: Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB za 25zł/mc

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

29 stycznia 2019

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

Na blogu Stelka napisała o nowej kampanii prepaid Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę.

Dlatego tylko dla formalności przypominam, na czym polega promocja. Bonus wysokości 100 GB otrzymacie po doładowaniu za 200 zł. Każde doładowanie w Orange Free na kartę daje internet za darmo – od 2,5 GB na 2 dni za doładowanie 5 zł, do 100 GB na 5 miesięcy za 200 zł. Wystarczy kupić starter lub skorzystać z kodu – *101*40#. Szczegóły na stronie Orange.

Mam nadzieję, że ta promocja umili Wam oczekiwanie na wiosnę (o ile tak, jak ja nie przepadacie za zimą 🙂 )

Regulamin promocji „Internet za darmo”.

Udostępnij: Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji