Stówka na start w Orange na kartę

2 kwietnia 2018

Stówka na start w Orange na kartę

Jak to szło? „Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać”! Sprawa jest prosta, więc nie będę się rozpisywał. Wszyscy, który między 28 marca a 31 maja aktywują dowolny starter Orange, lub przeniosą numer do Orange na kartę mogą zgarnąć bonus – 100 zł na rozmowy do wszystkich sieci, ważne przez 30 dni. By odpalić bonus wystarczy wysłać darmowy SMS o treści BONUS pod numer 815. O promocji pisał już Wojtek na Twitterze, ale jeszcze nie wspominaliśmy o tym na blogu, więc najwyższy czas.

P.S. jeżeli chcecie więcej GB pamiętajcie jeszcze o naszej akcji na 20-lecie 😉

Udostępnij: Stówka na start w Orange na kartę

Więcej GB w starterach Orange

1 marca 2018

Więcej GB w starterach Orange

Każdą ilość giga można „przepalić”, a transferu nigdy nie za dużo. Pomyśleliśmy więc, że ucieszy Was informacja, że od 1 marca w starterach Orange na kartę czeka więcej GB niż do tej pory. Z tego co widziałem najwięcej na rynku. Każdy starter za 5 zł zapewni Wam 6 GB internetu, starter za 7 zł – 7 GB, a starter za 20 zł – 50 GB. Dla przypomnienia – do tej pory 5 zł przekładało się na 1 GB neta, a za 7 zł otrzymywaliście 2 GB.

Zaczynamy także wprowadzać nowe opakowania, w których kryją się SIM-y. Całkowitemu przeobrażeniu uległa kolorystyka. Teraz będzie prosto z mostu – pomarańczowe tło, czarny pasek z logo w dolnej części i duże, białe litery. Znajdziecie tam także bardzo klarowny opis tego, co można zyskać w naszej ofercie. Trudno będzie je przeoczyć. I chyba o to chodzi… prawda?

Jako pierwsze pojawią się startery Orange Free na kartę, w którym po każdym doładowaniu klient otrzymuje darmowe pakiety GB, aż do 100 GB po doładowaniu za 200 zł.  Można to połączyć z innymi pakietami tworząc bardzo fajne zestawy.

Wszystkie informacje o zmianach znajdziecie pod adresem www.orange.pl/lp/nowe-startery

Skoro już przy starterze jesteśmy – pamiętajcie, że możecie go także wykorzystać by wymienić kartę SIM w Waszym telefonie. Wystarczy do tego wizyta w kiosku, starter za 5 zł i kilkanaście minut wolnego czasu. Cały proces opisałem w tekście: Samodzielna wymiana SIM w Orange i nju. Zapraszam do lektury 😉

Udostępnij: Więcej GB w starterach Orange

Nowa kampania Orange na kartę

12 stycznia 2018

Nowa kampania Orange na kartę

Chwilę mnie tu nie było, ale wracam i to z petardą. Wasz ulubiony kioskarz Robert Górski ma w naszej nowej kampanii kolegę. Jeśli śledzicie inne produkcje z Robertem, to ten duet nie wyda Wam się obcy. 😉

A o czym tym razem opowiada nasz spot? Na warsztat wzięliśmy „Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich + GB” za 25zł. Rozwiązania ‘bez limitu’ pozwalające na korzystanie z telefonu zupełnie bez ograniczeń w zakresie połączeń i SMSów, oferujące mnóstwo GB, a wszystko w naprawdę niskiej cenie, stały się bardzo atrakcyjną alternatywą dla oferty abonamentowej przy pełnej wolności prepaida (brak umowy).

Powiecie, że przecież wszyscy nasi główni konkurenci oferują w swoim portfolio podobne rozwiązania w zbliżonej cenie. Racja, jednak to Orange wygrywa zdecydowanie ilością GB. W jednorazowej wersji usługi, przy stażu krótszym niż rok klient dostaje co miesiąc aż 15 GB. Wielkość pakietu rośnie wraz ze stażem (20 GB po 3 latach), a w wersji cyklicznej usługi dodatkowo o 1 GB co miesiąc (czyli po roku w Orange, korzystając z usługi cyklicznej pakiet wynosi 27 GB, a po 2 latach – 41 GB).

A teraz trochę technikaliów. W kampanii już po raz czwarty spotykamy się ze sławnym Polakiem, tym razem – Mikołajem Kopernikiem, który wraz z Robertem Górskim i nową postacią – Mikołajem Cieślakiem przekonują, że „prawdziwy kosmos tylko w Orange na kartę”. Kreację opracowała agencja Publicis, produkcją zajął się dom produkcyjny M5, postprodukcją studio produkcyjne Orka, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media. Spot wyreżyserował Michał Gazda znany z Watahy, Świadka koronnego czy Belle Epoque.

I jak Wam się podoba?

Udostępnij: Nowa kampania Orange na kartę

Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

14 grudnia 2017

Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

Koleżanki i koledzy, którzy zajmują się prepaid postanowili zrobić Wam wszystkim świąteczny prezent. W dół poszły ceny „najbogatszych” pakietów w Orange na kartę – składających się z nielimitowanych rozmów, SMS i paczek GB. Teraz za wersje 31 dniową – 25 zł. Zrównaliśmy także ceny pakietów dla przenoszących numer do Orange na kartę i stałych klientów.  Z tego co pamiętam, to właśnie na taką zmianę czekaliście.

Swoją drogą sprawdzaliśmy to rozwiązanie już od jakiegoś czasu, w ramach promocji z rabatami za doładowanie i najwyraźniej… zadziałało 😉

Zachowaliśmy jednak nadal dwa osobne rozwiązania – jedno dla przenoszących numer, a drugie dla osób, które są z nami dłużej.  W przypadku rozwiązania na 31 dni różniła je niegdyś cena, teraz wyłącznie zasady naliczania pakietów GB. W rozwiązaniu dla przenoszących numer ustaliliśmy ją na sztywno 35 GB w wersji na 31 dni. Z kolei liczba GB, którą otrzymują nasi stali klienci jest pochodną stażu w Orange na kartę. Ci z Was, którzy są z nami poniżej roku otrzymają 15 GB, między rokiem a trzema laty – 17 GB, a powyżej 3 lat – 20 GB. W każdym kolejnym miesiącu automatycznego odnowienia usługi otrzymacie o 1 GB większy pakiet GB niż w miesiącu poprzednim. Liczą się do tego także miesiące, z czasów, gdy usługa kosztowała 35 zł. Mogła się już Wam zatem uzbierać całkiem niezła sumka. W przypadku oferty na 7 dni zostało to ustalone na sztywno – 15 GB.

Usługi możecie aktywować Orange YES, Orange POP, Orange ONE, Orange SMART na kartę, Nowe Orange GO, Orange Free na kartę. Usługę możecie aktywować kodem, SMS lub poprzez Mój Orange.

Regulaminy:

Podoba się?

Udostępnij: Zmiana w Orange na kartę na którą czekaliście

No-limit i 15 GB za 24,50 w Orange na kartę

29 listopada 2017

No-limit i 15 GB za 24,50 w Orange na kartę

Czasami newsy o promocji nie trafiają we właściwy moment. Bywają także źle napisane.  Potem okazuje się, że informacja o bardzo fajnej promocji dociera do bardzo małej grupy. A szkoda! Tak też chyba było w tym przypadku.

W końcu 24,50 zł za nielimitowane rozmowy, sms oraz 15 GB internetu przez miesiąc w Orange na kartę to kawał dobrej promocji i aktualnie chyba najlepsza oferta na rynku!

Jedyne co trzeba zrobić, żeby skorzystać z tej okazji to wysłać SMS o treści RBL31GB na 80106 i doładować konto kwotą co najmniej 5 zł. I gotowe!

Wydaje mi się, że w porównaniu z rynkiem to bardzo dobra cena. Szczególnie, że pakiet danych jest duży, a kwota, którą płacicie – niewielka. Z drugiej strony – jeżeli korzystacie z naszej oferty dla przenoszących numer do Orange (tej za 28 zł) i minęło więcej niż 12 miesięcy od momentu przeniesienia, przynajmniej moim zdaniem lepiej zostać przy aktualnym rozwiązaniu. Promocja trwa bowiem do 31 stycznia

Jeżeli wejdziecie na stronę rabatypodoladowaniu.pl, gdzie piszemy więcej o akcji, znajdziecie znacznie więcej rabatów. Obecnie możecie zgarnąć 10% rabatu na część asortymentu Euro RTV AGD, niedługo będzie to obniżka cen w sklepie Astratex.pl. Informacje o rabacie otrzymacie także w formie SMS po każdym doładowaniu telefonu. W promocji biorą udział także Wittchen i PizzaPortal, więc szczególnie jeżeli chcecie kupić w najbliższym czasie artykuły skórzane warto regularnie doładowywać konto i śledzić co dzieje się na stronie!

Udostępnij: No-limit i 15 GB za 24,50 w Orange na kartę