Urządzenia

Lumia 650 w Orange. Czy to naprawdę ostatnia Lumia w historii? (0)

29 marca 2016

Lumia 650 w Orange. Czy to naprawdę ostatnia Lumia w historii?

Takie właśnie plotki można przeczytać na branżowych portalach. Wszyscy mówią, że to łabędzi śpiew marki, która najpierw występowała pod nazwą Nokia Lumia, a później Microsoft Lumia. A więc jaka jest nowa Lumia? Cenowo – średnia półka, wyposażenie też niczego sobie. Wygląd nie odbiega od tego, do którego przyzwyczaili nas ostatnio producenci telefonów. Choć dla Lumii to spora rewolucja – nie uświadczymy już kolorowej obudowy, lecz elegancką metalową ramkę.

21485f560edd4553ee5166c2936af93e13bZ drugiej strony obudowę, podobnie jak baterie można wymienić. Dla mnie, osoby która korzystała jeszcze z telefonów z zewnętrzną baterią to ważna rzecz. Telefon pracuje na Windows 10, wyposażony jest w 1,3-gigahercowy procesor Snapdragon 212 z 1 GB pamięci RAM. Ekran ma 5 cala, tylni główny aparat 8 Mpx a przedni 5 Mpx. Do tego dochodzi 16 GB pamięci. Wbrew plotkom, które można znaleźć w internecie procesor i RAM nieźle sobie radzą z Windows 10. Wyświetlacz wygląda całkiem przyjemnie, aparat również daje radę.

Ile kosztuje sam telefon? Wszystko co powinniście wiedzieć znajdziecie na naszej stronie.

P.S. Wiem, że Lumia to już od dawna nie jest Nokia. Jednak w dalszym ciągu łezka mi się w oku kręci na myśl o wszystkich Nokiach jakie miałem… 6310, 3310 miałem nawet cegłę, której numerku nie pamiętam z zewnętrzną baterią. Ok, dość już tego żalenia się 😉

Udostępnij: Lumia 650 w Orange. Czy to naprawdę ostatnia Lumia w historii?
komentarz jest wymagany

Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu (0)

29 marca 2016

Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu

Przed Wielkanocą było o rozmowach i SMS-ach, dzisiaj będzie o transferze danych w roamingu i „złotym numerze”. Zaczniemy właśnie od pakietów internetu do wykorzystania za granicą. Wprowadziliśmy dwa pakiety – za 3 zł i za 15 zł. Poszperałem nieco w internecie, jednak nie znalazłem oferty, która za takie pieniądze dawałby tyle MB.  Pierwsza możliwość: 50 MB w całej UE za 3 zł ważne przez 3 dni. Jeszcze lepiej prezentuje się druga: 300 MB w całej Unii za 15 zł, ważne przez 7 dni. Ta druga opcja oznacza, że za 1 MB zapłacicie 5 groszy. Chyba warto? Pakiet możecie odpalić SMS-em. Więcej o pakietach transferu danych w roamingu dowiecie się tutaj.

A czym jest ów „Złoty numer”?  Mówiąc krótko – za 25 złotych możecie wybrać sobie znacznie „ładniejszy” numer telefonu. Jak to działa? Wybieracie właściwy kod USSD lub wchodzicie do zainstalowanej na Waszym SIM aplikacji. I teraz macie wybór. Albo losujecie numer z puli, wybieracie z proponowanej listy lub wybieracie 5 cyfr, a resztę dodajemy z automatu.  Numer mogą zmienić obecni klienci ofert na kartę (bez zetafona i minutofona), którzy mają na koncie odpowiednią ilość środków. Po zmianie numeru klient otrzymuje potwierdzenie nowego numeru SMSem.  Jego usługi oraz środki zostają przeniesione na nowy numer. Więcej o tym jak przerobić swój numer na „Złoty numer” znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu
komentarz jest wymagany

Samsungi tanieją na wiosnę (0)

25 marca 2016

Samsungi tanieją na wiosnę

A przynajmniej tak jest w naszym sklepie z telefonami bez umowy. Przez najbliższe kilka dni zapłacicie dużo mniej za pięć smartfonów koreańskiego producenta. I to nie byle jakich. Na początek prawdziwa perełka – Samsung Galaxy S6, taniej o 23%, co oznacza, że zapłacicie za niego 1999 złotych. Trudno będzie Wam znaleźć gdzieś tego ubiegłorocznego flagowca za taką cenę – z gwarancją, rękojmią, wysyłką i starterem z 2 GB transferu. Galaxy S5 Neo, czyli zrewitalizowana wersja flagowca z 2014 roku również mocno potaniała na kilka najbliższych dni, dokładnie o 19%, z 1419 na 1149 złotych.

Mocny spadek ceny zaliczył także  Galaxy Grand Prime, który potaniał o 21% i kosztuje teraz 549 złotych. Dwa telefony o których wspomnę na końcu – Samsung Galaxy A5 i Trend 2 litle, to podobnie jak Grand Prime raczej telefony ze średniej półki. Obydwa potaniały o 17%, pierwszy do 949 zł, drugi do 299.

Promocja trwa do końca Świąt, a więcej dowiecie się na stronie naszego sklepu z telefonami bez umowy.

Udostępnij: Samsungi tanieją na wiosnę
komentarz jest wymagany

Wielkanoc z odkodowanym HBO3 w Orange TV (0)

25 marca 2016

Wielkanoc z odkodowanym HBO3 w Orange TV

Zacznę od tego, że nie namawiam Was do korzystania z telewizora w czasie Wielkanocy. To czas dla rodziny i bliskich. Jednak, gdy już wszyscy oni przewiną się przez Wasze mieszkania i będziecie chcieli po prostu usiąść wygodnie w fotelu, położyć nogę na nogę i nieco się odprężyć warto włączyć HBO3, które tak się składa, że będzie między 26 a 28 marca odkodowane w Orange TV. Oczywiście bez żadnych dodatkowych opłat.

Czy już wspomniałem, co będzie można obejrzeć w ciągu tych kliku dni? Chyba nie.

Otóż będziecie mogli obejrzeć wtedy choćby cały pierwszy sezon „Gry o Tron”. Jednego dnia. Ciągiem. Przyznajcie się, chcecie pewnie zobaczyć po raz kolejny, jak Ned Stark daje się zrobić na szaro przez Cersei  i traci głowę 😉 Z lekką pomocą Petyra Baelisha oczywiście. Do tego dochodzi pierwszy sezon „Figurantki”, „Doliny Krzemowej” czy „Świata w Opałach”. I to wszystko przez te kilka dni.

Dla przypomnienia dodam jeszcze, że Orange TV to szeroki wybór kanałów telewizyjnych. W nowej ofercie dostępnej dla użytkowników szybkiego domowego  internetu Neostrady w opcji do 20 Mb/s, do 80 Mb/s lub internetu światłowodowego Supernova w prędkosciach 100 Mb./s, 300 Mb/s i 600 Mb/s, otrzymacie w ramach abonamentu za FunPack lub Neostradę z telewizją ponad 90 kanałów telewizyjnych.

Wszystko co powinniście wiedzieć znajdziecie pod tym linkiem.

Udostępnij: Wielkanoc z odkodowanym HBO3 w Orange TV

Innowacje

#Webmagiel i Cyber Marian (0)

Marek Wajda

24 marca 2016

#Webmagiel i Cyber Marian

Z Cyber Marianem rozmawiamy o lutowych wydarzeniach, m.in. o reklamie The Division z udziałem 2/3 Abstrachuje, SKKF i AdBuster; pierwszym filmie dokumentalnym o jutuberach Zawód Youtuber m.in. z Martinem Stankiewiczem, Z Dupy, AdBusterem; rekordzie subów kanału Sprytne Babki oraz 5-leciu Cyber Mariana na youtube i okolicznościowym filmie Wąs, który zgromadził gwiazdy jutubo- i blogosfery a także o nowych rekcjach na Facebooku.
4168a4cc136e372c59ad05040b7399906b7.jpg

Udostępnij: #Webmagiel i Cyber Marian