Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

17 maja 2018

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Świetna wiadomość dla fanów piłki nożnej i klientów Orange Polska. Po raz pierwszy mundial będzie transmitowany w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze pokażemy bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder umożliwiający odbiór 4K.

Mundial w 4K znakomicie wpisuje się w dotychczasową ofertę Orange TV. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie spotkania mistrzostw w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD, które na zasadach sublicencji zostaną udostępnione bez dodatkowych opłat wszystkim klientom Orange TV ze światłowodem.

Orange TV ze światłowodem, dekoder i telewizor 4K to niezbędny zestaw do tego, by cieszyć się piłkarskimi emocjami w najwyżej jakości. Jeśli klient korzysta z łącza światłowodowego i telewizji od Orange, a nie ma właściwego dekodera może go wymienić na Samsung ICU100 4K UHD obsługujący najnowszą technologię.

Cieszymy się, że wspólnie z TVP i nc+ możemy zapewnić naszym klientom niezapomniane emocje podczas mundialowych meczów w najlepszej dostępnej jakości, 4K. Ponad rok temu, jako pierwszy ogólnopolski operator wprowadziliśmy do oferty treści 4K i dekoder umożliwiający ich odbiór. Wystartowaliśmy z 15 filmami i jednym kanałem kulturalnym, obecnie zapewniamy klientom Orange TV ponad 1200 godzin różnorodnych treści w tej jakości, w tym transmisje najlepszych meczów piłki nożnej, piłki ręcznej i Formuły 1. Teraz, dzięki partnerstwu z nadawcami, będziemy mogli wspólnie kibicować Polakom śledząc wszystkie spotkania w superjakości – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska

Transmisje będą realizowane na dwóch nowych kanałach: TVP 4K – kanale stworzonym przez Telewizję Polską oraz CANAL+ 4K Ultra HD – nowym kanale platformy nc+.

Orange TV - 857 tys. klientów oferty telewizyjnej, 120 tys. dekoderów, 2 na 3 klientów światłowodu wybiera Orange TV, munidal po raz pierwszy w 4K bez dodatkowych dopłat

Na kanale TVP 4K zobaczymy 52 mecze m.in. mecz otwarcia mistrzostw, wszystkie spotkania polskiej reprezentacji, 40 spotkań grupowych oraz mecze fazy pucharowej. CANAL+ 4K Ultra HD pokaże na wyłączność 12 meczów: 8 meczów grupowych, w tym pojedynek broniących tytułu Niemców ze Szwecją, hit Portugalia – Hiszpania, a także spotkania Dania – Francja, Argentyna – Chorwacja, Brazylia – Szwajcaria, Anglia – Belgia, Urugwaj – Rosja oraz Kolumbia – Japonia. Widzowie CANAL+ 4K UHD zobaczą także jeden mecz 1/8 finału, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał oraz 15 lipca wielki finał na moskiewskich Łużnikach.

W lutym 2017 roku Orange Polska, jako pierwszy wprowadził telewizję 4K na polski rynek dzięki ofercie Orange Love ze światłowodem. Z czasem oferta w jakości 4K startująca z kanałem muzycznym Stingray Festival 4K rozwinęła się o kanał Eleven Sports 1 4K z pierwszymi w Polsce transmisjami meczów piłki ręcznej czy wyścigów Formuły 1, platformę Netflix, programy dokumentalne Discovery oraz rozbudowany kontent filmowy w usłudze VOD, który w maju tego roku zostanie dodatkowo wzbogacony o najnowsze hity filmowe z wytwórni Warner Bros.

Rozwój oferty telewizyjnej Orange Polska jest odpowiedzią na trendy i potrzeby widzów. Klienci Orange TV mogą korzystać z nowoczesnego dekodera Samsung ICU 100 4K UHD umożliwiającego oglądanie filmów i programów w jakości 4K.W domach klientów Orange jest już blisko 120 tys. takich urządzeń.

Udostępnij: Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

15 maja 2018

Nines

Wielka Brytania coraz śmielej rozpycha się na scenie hip-hopowej. Po ogromnych sukcesach Skepty i Stormzy’ego następny w kolejce jest Nines. 28-letni raper z Londynu dwa lata temu podpisał kontrakt z XL Recordings, stając się naturalnym następcą Dizzy’ego Rascala w katalogu tej szanowanej wytwórni. Gorąco wokół Ninesa zrobiło się w 2015 roku, kiedy ukazał się jego mixtape „one Foot In” a promujący go singiel „Can’t Blame Me” zyskał w szybkim tempie 10 milionów odtworzeń. Pełny debiut miał premierę w lutym 2017 roku, już pod marką XL. Album „One Foot Out” dotarł do pierwszej piątki najchętniej kupowanych płyt w Wielkiej Brytanii, co odnotowano, jako ogromny sukces całego gatunku. W kwietniu tego roku Nines powrócił z kolejnym wydawnictwem, powtarzając sukces debiutu na listach przebojów. Do Polski Nines przyjedzie po raz pierwszy.

O.S.T.R.

Muzyk, producent, instrumentalista, raper. Jeden z najbardziej pracowitych i utalentowanych artystów w Polsce. Od kilkunastu lat konsekwentnie podąża w raz obranym kierunku artystycznym. Na scenie hiphopowej w kraju osiągnął właściwie wszystko. Autor 20 autorskich albumów muzycznych. Posiadacz 7 platynowych i 6 złotych płyt, w tym jednej podwójnie i jednej potrójnie platynowej. Jeden z pionierów w wykorzystaniu zespołu instrumentalistów w czasie koncertów hiphopowych w Polsce. Lubiany i doceniany za granicą, współpracował z muzykami z amerykańskiej, brytyjskiej i holenderskiej sceny hiphopowej. Z Chrisem Van Rootselaar i Jaapem Wiewel współtworzy kolektyw producencki Killing Skills. Absolwent łódzkiej Akademii Muzycznej w klasie skrzypiec, pomysłowo wykorzystuje przyswojoną wiedzę klasyczną w kompozycjach opartych na czarnej muzyce miejskiej.

Sonar

Projekt Łukasza Stachurko (Rysy) i Leny Osińskiej już dwa lata temu namieszał na stołecznej scenie. O wydanym w marcu albumie „Torino” mówi się jeszcze więcej. Niby nie zmieniło się zbyt wiele, ale to tylko pozory, bo dzięki tej płycie możemy poznać nowe oblicze zespołu – bardziej klubowe i taneczne.

Baranovski

Od kilku tygodni jego pierwszy singiel „Dym” szturmuje stacje radiowe w Polsce. Tym samym artysta na nowo zaczął pisać swoją własną, autorską historię, bo do dziś niektórzy pamiętają go z udziału w jednym z wokalnych talent show i jako muzyka koncertowego składu xxanaxx.

Mediateka

Udostępnij: Nines, O.S.T.R. oraz finaliści konkursu Rozgrzewka nad Wisłą – Sonar i Baranovski dołączają do składu Orange Warsaw Festival!

Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival

8 maja 2018

Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival

Orange Warsaw Festival będzie pierwszym miejscem, gdzie usłyszymy nową muzykę ogłaszanych artystów. Dla Meli Koteluk ten koncert będzie także pierwszym występem po blisko dwuletniej przerwie.

MELA KOTELUK

Koncertem na Orange Warsaw Festiwal Mela wraca do grania na żywo i zapowiada kolejny rozdział swojej muzycznej kariery. Jeszcze w tym roku ma ukazać się trzeci solowy album artystki, którego przedpremierowe fragmenty usłyszymy już 2 czerwca w Warszawie. Mela zadebiutowała w 2012 roku albumem “Spadochron”, który przyniósł jej 3 Fryderyki i uzyskał status platynowej płyty zyskując uznanie fanów i krytyków. Po dwóch latach intensywnego koncertowania, jesienią 2014 roku ukazała się druga, autorska płyta Meli pt. „Migracje”. Zapowiedział ją singiel zatytułowany “Fastrygi”, który bardzo szybko znalazł się w czołówkach list przebojów. Ostatnia trasa Meli, „Zmienne Tętno”, była zwieńczeniem 4-letniego maratonu koncertowego, po którym artystka zrobiła sobie dwuletnią przerwę.

THE DUMPLINGS ORKIESTRA

The Dumplings to taneczny smutek i chwytliwe melodie. Elektropopowy duet mocno stawia na elektronikę w duchu nowych brzmień, ale nie zapomina o chwytliwych piosenkach – znaku rozpoznawalnym twórczości Justyny Święs i Kuby Karasia. Błyskotliwy debiut The Dumplings w 2013 roku sprawił, że ich muzyką zainteresowały się największe wytwórnie w Polsce. Ich pierwszy album „No Bad Days” otrzymał Fryderyka w kategorii Debiut za 2014 rok. Kolejna płyta, „Sea You Later”, w całości skomponowana i wyprodukowana przez zespół okazała się wielkim sukcesem za sprawą singli „Kocham być z Tobą” i „Nie Gotujemy”. Podczas koncertu z twórczością Agnieszki Osieckiej The Dumplings po raz pierwszy spotkali się na scenie z orkiestrą. Ta udana współpraca zaowocowała specjalną trasą koncertową i także na Orange Warsaw Festival zespół zobaczymy w tej poszerzonej formule. A ponieważ aktualnie duet kończy prace nad najnowszym wydawnictwem, premierowe fragmenty również usłyszmy na festiwalu.
Młoda kompozytorka i autorka tekstów, która proponuje świeżą estetykę dźwięku, łączącego pop z muzyką alternatywną i elektroniczną. Obecnie szykuje się do wydania debiutanckiego albumu, za którego produkcję odpowiada Bartosz Dziedzic (Brodka, Artur Rojek).

W sprzedaży są bilety i karnety Regular Tickets w kilku opcjach, w tym także bilety w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange. Szczegółowy cennik na www.orangewarsawfestival.pl

Regular Tickets dostępne od 15.12.2017 do 22.05.2018 lub do wyczerpania puli biletów.

Karnet 2 dni – 399 zł • Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 339 zł
Bilet jednodniowy – 229 zł • Bilet jednodniowy z 15% rabatem dla Klientów Orange – 195 zł

DODATKOWYCH INFORMACJI UDZIELĄ:

z ramienia Organizatora Festiwali – firmy Alter Art:

Aleksandra Krakowska
New Media & Marketing Manager
media@alterart.pl

z ramienia Sponsora Festiwali – firmy Orange Polska:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Mediateka

Udostępnij: Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival

Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą

30 kwietnia 2018

Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą

Do Orange Warsaw Festival zostało dokładnie 5 tygodni, ale zanim spotkamy się na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu Alter Art wspólnie z Miastem Stołecznym Warszawa proponują udział w Rozgrzewce nad Wisłą! Dwunastego maja od godziny 17:00 na Bulwarach Wiślanych obok Muzeum Sztuki Nowoczesnej zagrają cztery polskie zespoły a od godziny 21:00 gwiazda wieczoru George FitzGerald!

To będzie idealny plan na sobotnie popołudnie i wieczór! Dzięki współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa publiczność zobaczy 4 koncerty obiecujących warszawskich zespołów oraz występ tanecznej gwiazdy, jednego z najciekawszych europejskich twórców muzyki elektronicznej George’a FitzGeralda. Ten brytyjski dj i producent jest dziś w centrum zainteresowania fanów tanecznych brzmień i mediów, które rozpływają się w zachwytach nad jego produkcjami. Wydany w marcu nowy album “All That Must Be” zawiera utwory z gościnnym udziałem m.in. Bonobo i Tracey Thorn (Everything But The Girl). Twórczość George’a FitzGeralda przypadnie do gustu tym, którzy cenią sobie Caribou, Four Tet czy wspomnianego Bonobo.Nim jednak na scenie zrobi się tanecznie, publiczność pomoże zdecydować, który z czterech warszawskich zespołów wystąpi na Orange Warsaw Festival 2018! Tak, to właśnie w głosowaniu zostanie wyłoniony wykonawca, który 1 lub 2 czerwca zagra podczas Orange Warsaw Festival. W konkursie, osoby głosujące będą mogły wygrać nagrody rzeczowe, w tym wysokiej klasy smartfony (fundatorem nagród jest Orange Polska). Wstęp wolny. Zapraszamy!

Na scenie walczyć o głosy będą:

neena.

New People.
New People to siedem kolorowych muzycznych osobowości połączonych miłością do pisania piosenek i śpiewania na wiele głosów. Razem tworzą harmonijną mieszankę popu, soft rocka lat 70tych, disco i bujania rodem z Motown, która kilka tygodni temu objawiła się na debiutanckim albumie „New People”.

Baranovski.

Sonar.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą

Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!

27 kwietnia 2018

Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!

Do Skrillexa, Martina Garrixa i Justice – ikonicznych artystów muzyki tanecznej jacy pojawiali się w ostatnich latach na Orange Warsaw Festival, dołączy w tym roku duet szwedzkich producentów i djów – Axwell /\ Ingrosso!

Co dwie głowy to nie jedna, zwłaszcza jeśli chodzi o tworzenie muzyki elektronicznej dla mas. A Axwella i Sebastian Ingrosso są prawdziwymi mistrzami tego gatunku. Nic dziwnego, skoro szlify zdobywali tworząc jeden z najważniejszych elektronicznych projektów ostatnich lat, prawdziwą legendę, muzyki EDM czyli trio Swedish House Mafia. Kiedy w 2013 roku w przyjacielskiej atmosferze ich drogi ze Stevem Angello rozeszły się, Axwell i Ingrosso postanowili kontynuować współpracę i już kilka miesięcy później działali pod nowym szyldem.

„Ta dziwna równowaga energii między mną i Sebastianem sprawia, że jest to jeden z najbardziej ekscytujących projektów w historii” – wyjaśnia Axwell. Pierwszy wspólny występ duetu miał miejsce na Governors Ball w Nowym Jorku. Debiutancki singiel „Something New” sformalizował działalność duetu i wszystko ruszyło zgodnie z planem. Kolejne utwory: „On My Way”, „Can not Hold Us Down” i „Sun Is Shining” sprawiły, że producenci ze Sztokholmu powrócili w eter i na festiwalowe sceny. „Myślę, że wciąż naszym największym osiągnięciem jest możliwość połączenia się z naszymi fanami na całym świecie” – mówi Ingrosso. „Kiedy patrzysz na to, jak długo to robimy i na to, że ludzie wciąż są podekscytowani widząc nas i słysząc, o co nam chodzi, to jest naprawdę wyjątkowe.” Ubiegły rok okazał się dla duetu najważniejszym. Nie tylko wydali debiutancki album – „More Than You Know”, ale przede wszystkim tytułowe nagranie z tego wydawnictwa stało się międzynarodowym przebojem. I choć ostatnie tygodnie przyniosły informację o reaktywacji Swedish House Mafia, Axwell i Ingrosso mają jeszcze do załatwienia kilka spraw w duecie – m.in. spotkanie z Wami podczas ostatniego koncertu na głównej scenie Orange Warsaw Festival 2018!

Karnet 2 dni – 399 zł • Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 339 zł

DODATKOWYCH INFORMACJI UDZIELĄ:

z ramienia Organizatora Festiwali – firmy Alter Art:

Aleksandra Krakowska
New Media & Marketing Manager
media@alterart.pl

z ramienia Sponsora Festiwali – firmy Orange Polska:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Mediateka

Udostępnij: Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!