7 lipca 2020

Julien Ducarroz został pozytywnie zaopiniowany przez Komitet ds. Wynagrodzeń i uzyskał podczas specjalnie zwołanego spotkania poparcie Rady Nadzorczej jako kandydat na stanowisko Prezesa Zarządu Orange Polska.

Spotkanie Rady Nadzorczej Orange Polska zakończone wydaniem pozytywnej rekomendacji odbyło się 6 lipca. Przed specjalnym spotkaniem Rady, Julien Ducarroz otrzymał również pozytywną opinię Komitetu Rady Nadzorczej ds. Wynagrodzeń, który udziela rekomendacji Radzie m.in. w sprawie wyboru i wynagrodzenia członków zarządu. Powołanie Juliena Ducarroz ma nastąpić podczas posiedzenia Rady Nadzorczej zaplanowanego na 21 lipca 2020 r.

Julien Ducarroz został zgłoszony jako kandydat na stanowisko Prezesa Zarządu Orange Polska przez Orange S.A., większościowego udziałowca spółki. Po formalnym powołaniu przez Radę Nadzorczą, zastąpi on Jean-François Fallachera, który przyjął propozycję Grupy Orange objęcia funkcji Prezesa Zarządu Orange Hiszpania od 1 września 2020 r., o czym spółka poinformowała w raporcie bieżącym 9/2020 z dnia 12 czerwca 2020 r.

Maria Pasło-Wiśniewska, przewodnicząca Komitetu ds. Wynagrodzeń i niezależny członek Rady Nadzorczej Orange Polska, stwierdziła: „Julien Ducarroz otrzymał jednogłośnie pozytywną opinię Komitetu ds. Wynagrodzeń. Jestem przekonana, że jego szerokie doświadczenie w sektorze telekomunikacji, z ponad 10-letnim stażem na stanowiskach wykonawczych, zdobyte w różnych krajach i w różnych obszarach takich jak strategia i  rynek komercyjny, będzie dużym atutem przy przeprowadzeniu Orange Polska przez nowy plan strategiczny”.

Julien Ducarroz (ur. 1975 r., narodowość szwajcarska), pracuje w Grupie Orange od 2002 r. Pracował w różnych spółkach Grupy, w różnych krajach. W ostatnich latach był Prezesem Zarządu Orange Mołdawia (od 2016 r. do chwili obecnej) oraz Dyrektorem Handlowym i Członkiem Wykonawczym Zarządu Orange Rumunia (2008-2016).

Udostępnij: Rada Nadzorcza Orange Polska poparła kandydaturę Juliena Ducarroz na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki

3 lipca 2020

Kolejni artyści potwierdzają koncerty na Open’er Festival powered by Orange 2021! A$AP Rocky, Martin Garrix, Michael Kiwanuka oraz Yungblud także wystąpią w Gdyni. Regular Tickets na przyszłoroczną edycję festiwalu już w sprzedaży.

A$AP ROCKY

Rakim Mayers rozpoczął karierę jeszcze jako nastolatek. W 2007 roku dołączył do słynnego nowojorskiego kolektywu A$AP Mob, od którego pochodzi jego pseudonim artystyczny. Debiutancki mixtape „Live.Love.A$AP” ukazał się w 2011 roku, a dwa następne albumy „Long. Live. A$AP” (2011) i „At. Long. Last. A$AP.” (2015) debiutowały na szczycie zestawienia Billboard 200. Jego ostatni album był jedną z najważniejszych rapowych płyt ubiegłego roku. „Testing” zjednał krytyków i fanów nowojorskiego rapera, zyskując opinię najbardziej dojrzałego dzieła w dyskografii Flacko, co zresztą sam przyznał w wywiadzie dla „GQ”: „Wolę eksperymentować i rozwijać się z moją publicznością. To co teraz robię to nie jest tylko rapowanie – to robienie muzyki”. Blisko godzinny album nie jest przepakowany gośćmi, ale ci, którzy się na nim pojawiają – Moby, Frank Ocean, FKA Twigs czy Skepta – doskonale odnaleźli się w towarzystwie głównego bohatera.

MARTIN GARRIX

Martin Garrix swój pierwszy spektakularny sukces zaliczył w wieku 17 lat, kiedy na rynku pojawił się jego singiel „Animals”. W ciągu kilku tygodni nagranie uczyniło z holenderskiego DJ-a światową gwiazdę, a klip do kawałka obejrzano do dziś ponad 1,3 miliarda razy. Natomiast liczone w setkach milionów streamy i pierwsze miejsca na listach przebojów przypieczętowały jego status ikony EDM-u. Wystarczy pojawić się na jednym z setów artysty, by zrozumieć w czym tkwi siła jego sukcesu. Młodość, muzyka, bezpretensjonalność, kontakt z publiką i niepodrabialne wizualne show. Oto obraz idola naszych czasów, który jako dziecko marzył o byciu DJ-em i spełnił je z nawiązką, dwukrotnie sięgając po tytuł najlepszego DJ-a na świecie według „DJ’s Magazine”. W 2018 roku ukazała się EP-ka „BYLAW”, która trafiła do pierwszej dwudziestki najlepszych albumów tanecznych w USA, a w ubiegłym roku zaserwował fanom serię singli – między innymi „Summer Days” z Macklemorem i Patrickiem Stumpem. Martin Garrix wystąpi 2 lipca w Gdyni!

MICHAEL KIWANUKA

Od 2012 roku i debiutanckiego albumu „Home Again” Michael Kiwanuka urósł do rangi jednego z najważniejszych przedstawicieli brytyjskiego indie rocka i folku. Duża w tym zasługa sukcesu albumu „Love & Hate” (2016), na którym znalazły się takie piosenki jak „Cold Little Heart” (spopularyzowany przez serial „Wielkie kłamstewka”) czy utwór tytułowy. Jak przyznaje, „Love & Hate” był dość introspektywny i stanowił dla niego rodzaj terapii. Tworząc ostatnią płytę zatytułowaną po prostu „Kiwanuka”, czuł się w końcu sobą. „Pamiętam, jak podpisywałem pierwszy kontrakt płytowy i dostawałem pytania o to, jak chcę, aby mnie nazywano. Ale nigdy nie chciałem przyjmować pseudonimów jak Johnny Thunders lub wielu innych artystów przede mną. Na tym albumie w końcu godzę się ze sobą. Nie będę miał żadnego alter ego. Nie stanę się Sashą Fierce czy Ziggy Stardustem, chociaż wszyscy dokoła mi coś podobnego sugerują. Mogę być po prostu Michaelem Kiwanuką”, powiedział artysta. Michael Kiwanuka wystąpi na Open’erze 2 lipca.

YUNGBLUD

Dominic Richard Harrison, znany jako YUNGBLUD, wdarł się na muzyczną scenę niczym petarda. Wydany w 2018 roku debiut „21st Century Liability” z miejsca dał mu rozpoznawalność na skalę międzynarodową, a jego charakterystyczny, inspirowany rockiem i hip-hopem styl przysporzył mu legiony wielbicieli. To właśnie więź, która powstała między artystą a jego słuchaczami stała się podstawą dla ubiegłorocznej EP-ki „The Underrated Youth”. „Moi fani wciąż opowiadają mi niesamowite historie, przez które musieli przejść – jak coming out przed rodzicami czy zmiana płci. Z każdym dniem, każdym koncertem, każdą kolejną wiadomością w tej EP-ce zaczęło chodzić mniej o mnie, a więcej o tę rzeszę ludzi, którzy chcą walczyć o wszystko, w co wierzymy”, powiedział 22-letni artysta, który pojawi się na festiwalu 2 lipca.

REGULAR TICKETS w sprzedaży (do 7.06.2021 lub do wyczerpania puli)

Karnet 4 DNI – 649 ​​​PLN

Karnet 4 DNI + pole namiotowe – 749 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob) – 459 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob) + pole namiotowe – 529 PLN

Bilet jednodniowy – 315 PLN

Mediateka

Udostępnij: ASAP Rocky, Martin Garrix, Michael Kiwanuka i Yungblud – kolejni artyści na Open’er 2021

Trwa tydzień z Open’erem! Zobacz retransmisje legendarnych koncertów!

1 lipca 2020

Trwa tydzień z Open’erem! Zobacz retransmisje legendarnych koncertów!

1 lipca 2020! Dziś miała wystartować 19 edycja Open’era! Chociaż na wizytę na Lotnisku Gdynia-Kosakowo fanom festiwalu przyjdzie poczekać jeszcze rok, ten dzień i tak jest dla nich wyjątkowy. O godzinie 17:00 na opener.pl startuje Open’er Festival powered by Orange: TAKE ME THERE!

Przez 4 dni na opener.pl pojawią się retransmisje legendarnych festiwalowych koncertów, które odbywały się w Gdyni na przestrzeni ostatniej dekady. Zobaczymy między innymi występy open’erowych headlinerów: Radiohead, Foo Fighters, Kasabian (2010) czy fenomenalnych Queens Of The Stone Age, którzy swój występ na Open’erze wspominają jako „one of the band’s favorite gigs ever”. Przeżyjemy ponownie występy Royal Blood, Jungle, Die Antwoord, The 1975, jednorazową reaktywację Cool Kids Of Death czy deszczowy i niezwykle kolorowy koncert Brodki po wydaniu przełomowego albumu “Granda”.

Nie zabraknie również szczególnych momentów z polskimi mistrzami, których już z nami nie ma: Penderecki//Greenwood oraz Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch. „10 minut przed koncertem słyszałem, jak tłum 20-latków skanduje ‘Zbyszek Zbyszek’. Nie sądziłem, że dożyję takiej chwili”, mówił Zbigniew Wodecki zapytany przez Newsweek o wrażenia z występu na Open’erze. Z kolei muzyki Krzysztofa Pendereckiego, w gęstej mgle, wysłuchało ponad 50 tysięcy ludzi. „To jeden z niezapomnianych przeze mnie koncertów. Ta mgła i te tysiące młodych ludzi”, wspominał.

Natomiast wisienką na torcie są koncerty-niespodzianki. Do wcześniej ogłoszonego line-upu Open’er Festival powered by Orange: TAKE ME THERE, dołączyli dziś Pharrell Williams, The Dead Weather, Orbital oraz  Diplo.

Mediateka

Udostępnij: Trwa tydzień z Open’erem! Zobacz retransmisje legendarnych koncertów!

Take Me There! Tydzień z Open’erem przed nami!

26 czerwca 2020

Take Me There! Tydzień z Open’erem przed nami!

To będzie wyjątkowy tydzień dla wszystkich fanów Open’era! Chociaż nie pojawią się fizycznie na terenie festiwalu, jak co roku przez kilka dni towarzyszyć będą im ogromne emocje.

Już w środę (1 lipca), kiedy rozpoczynałaby się tegoroczna edycja festiwalu, wystartuje specjalny projekt – Open’er Festival powered by Orange – TAKE ME THERE! Na stronie opener.pl codziennie pojawią się retransmisje legendarnych festiwalowych koncertów, które odbywały się w Gdyni na przestrzeni ostatniej dekady. Zobaczymy między innymi występy open’erowych headlinerów: Radiohead, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age czy pierwszy koncert Kasabian z 2010 roku. Nie zabraknie również szczególnych momentów z polskimi mistrzami, których już z nami nie ma: Penderecki//Greenwood oraz Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch. Przeżyjemy ponownie występy Royal Blood, Jungle, Die Antwoord, The 1975, jednorazową reaktywację Cool Kids Of Death czy deszczowy i niezwykle kolorowy koncert Brodki po wydaniu przełomowego albumu “Granda”.

Na tym jednak nie koniec. Wspominając poprzednie edycje, będzie można pomyśleć o przyszłorocznej. Jeszcze przed rozpoczęciem Open’er Festival powered by Orange – TAKE ME THERE fani poznają kolejnych artystów, którzy wystąpią na terenie Lotniska-Kosakowo w 2021 roku. Natomiast inauguracja wydarzenia zbiega się ze startem sprzedaży biletów na Open’era 2021. Pula Regular Tickets będzie dostępna od 1 lipca na altersklep.pl.

Mediateka

Udostępnij: Take Me There! Tydzień z Open’erem przed nami!

3 czerwca 2020

Przyszłoroczna edycja Orange Warsaw Festival odbędzie się 4 i 5 czerwca 2021 na terenie Toru Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu. Young Thug jest kolejnym artystą, który potwierdził koncert na festiwalu.

Amerykański raper i wokalista od kilku lat rośnie w siłę na światowej scenie hip-hopowej. Young Thug zyskał międzynarodowy rozgłos już w 2014 roku, kiedy singlem „Stoner” wbił się do pierwszej 50 na liście Billboard Hot 100. W tym samym roku pojawił się w kawałkach takich raperów jak T.I czy Tyga. W 2017 jego popularność znacznie wzrosła dzięki gościnnemu udziałowi w kawałku „Havana” Camili Cabello, jednym z największych przebojów ostatnich lat. Po serii dobrze przyjętych mixtape’ów, w sierpniu 2019 roku ukazała się jego debiutancka płyta „So Much Fun”. Album, na którym pojawili się między innymi Travis Scott, Future, Machine Gun Kelly, Lil Uzi Vert, 21 Savage, Quavo, Juice Wrld czy J. Cole, zadebiutował na pierwszym miejscu w USA. W tym roku artysta zapowiedział nowe wydawnictwo, które zatytułowane będzie „Punk”. Young Thug wystąpi na OWF w festiwalowy piątek – 4 czerwca.

Pobierz zdjęcie Young Thung.

Sprzedaż Regular Tickets potrwa do 20.05.2021 r. lub do wyczerpania puli biletów – w zależności od tego, co nastąpi wcześniej. Dla klientów Orange bilety na festiwal są 15% tańsze. Karnet dwudniowy na festiwal kosztuje 469 PLN. Klienci Orange mogą kupić go taniej, ze zniżką i zapłacą za karnet 399 PLN. Bilet jednodniowy kosztuje 309 PLN. Dla klientów Orange koszt takiego biletu to 263 PLN. Pozostałe bilety można kupić w cenie: karnet dwudniowy VIP za 999 PLN oraz bilet jednodniowy VIP za 629 PLN.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2020 są ważne na przyszłoroczną edycję festiwalu.

Zakup biletu ze zniżką w Altersklep.

Zakup biletu ze zniżką w ebilet.

Udostępnij: Young Thug potwierdza występ na Orange Warsaw Festival 2021. Bilety na festiwal, w tym te z 15% zniżką dla klientów Orange, już w sprzedaży.