27 maja 2021

5G LAB w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej to pierwszy w Polsce kampus 5G dla startupów. Sieć 5G zapewnia Orange Polska. Na zdjęciach:

• Piotr Jaworski – Członek Zarządu Orange Polska ds. Sieci i Technologii
  • Siedziba Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej
  • Kamera i gogle VR wykorzystywane przez aplikację startupu Omniview VR/360 do prowadzenia m.in. zdalnych konferencji i transmisji na żywo

Udostępnij: Testuj innowacje w 5G LAB Łódzkiej SSE. Pierwszy w Polsce kampus 5G dla startupów

Orange zbuduje sieć kampusową 5G w fabryce Miele

18 marca 2021

W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

24 września 2019

W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

W sieci mobilnej Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M. Poniżej grafika tłumacząca czym jest komunikacja M2M oraz urządzenia IoT.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

16 października 2018

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

Zapraszamy do pobrania wysokiej jakości zdjęć z ogłoszenia zwycięzców kolejnej edycji Orange, która tym razem dotyczyła Internetu Rzeczy (IoT).

Orange Polska jest liderem we wdrażaniu rozwiązań opartych na internecie Rzeczy (IoT). Oferuje szeroki zakres usług – od zdalnego odczytu liczników wody po bike sharing. Przekłada się to na 40-procentowy udział w rynku IoT w naszym kraju. Ważnym elementem rozwoju naszej oferty jest współpraca ze start-upami proponującymi niekonwencjonalne rozwiązania. W ramach programu Orange Fab start-upy zyskują wsparcie ekspertów, dostęp do systemów, technologii i laboratoriów Orange umożliwiający dopracowanie nowych rozwiązań i dostosowanie ich do wymogów rynku – powiedziała Bożena Leśniewska, wiceprezes Orange Polska ds. rynku biznesowego w trakcie wydarzenia.

Więcej na temat Orange FAB dowiecie się z komunikatu prasowego Orange z partnerami tworzy ekosystem IoT w Polsce

Udostępnij: Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

4 edycja Orange FAB – zdjęcia

10 marca 2017

4 edycja Orange FAB – zdjęcia

Orange Fab, akcelerator startupów stworzony przez Orange,  jest już znaną marką. W ciągu 3 lat funkcjonowania polskiej edycji programu wzięło w nim udział 550 spośród firm głównie z Polski i Europy Środkowo -Wschodniej. Dotychczas akcelerację przeszło 13 startupów, a 8 podpisało umowy komercyjne:  OORT, Hollo, InPay, Baked Games, CallPage. Orange Polska przeprowadził także testy rozwiązań Deskdoo, Sher.ly oraz  iWisher.

Poza Polską w Orange Fab uczestniczą Izrael, Japonia, Korea Płd., Tajwan, Hiszpania, Francja, Senegal i USA. Jest skierowany do innowacyjnych firm, z którymi operator wspólnie rozwija dojrzałe technologicznie usługi. Udział w programie umożliwia dofinansowanie, rozwój produktu, warsztaty i szkolenia, wsparcie mentorów, a także dostęp do sieci dystrybucji i dotarcie do klientów Orange.

Udostępnij: 4 edycja Orange FAB – zdjęcia