W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

24 września 2019

M2M_infografika

W sieci mobilnej Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M. Poniżej grafika tłumacząca czym jest komunikacja M2M oraz urządzenia IoT.

Pobierz wszystkie pliki
Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

16 października 2018

Zapraszamy do pobrania wysokiej jakości zdjęć z ogłoszenia zwycięzców kolejnej edycji Orange, która tym razem dotyczyła Internetu Rzeczy (IoT).

Orange Polska jest liderem we wdrażaniu rozwiązań opartych na internecie Rzeczy (IoT). Oferuje szeroki zakres usług – od zdalnego odczytu liczników wody po bike sharing. Przekłada się to na 40-procentowy udział w rynku IoT w naszym kraju. Ważnym elementem rozwoju naszej oferty jest współpraca ze start-upami proponującymi niekonwencjonalne rozwiązania. W ramach programu Orange Fab start-upy zyskują wsparcie ekspertów, dostęp do systemów, technologii i laboratoriów Orange umożliwiający dopracowanie nowych rozwiązań i dostosowanie ich do wymogów rynku – powiedziała Bożena Leśniewska, wiceprezes Orange Polska ds. rynku biznesowego w trakcie wydarzenia.

Więcej na temat Orange FAB dowiecie się z komunikatu prasowego Orange z partnerami tworzy ekosystem IoT w Polsce

orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (1)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (2)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (3)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (5)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (6)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (6)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (7)
Udostępnij: Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

4 edycja Orange FAB – zdjęcia

10 marca 2017

orange-fab-03.2017-blog-orange-4 orange-fab-03.2017-blog-orange-3 orange-fab-03.2017-blog-orange-2 orange-fab-03.2017-blog-orange

Orange Fab, akcelerator startupów stworzony przez Orange,  jest już znaną marką. W ciągu 3 lat funkcjonowania polskiej edycji programu wzięło w nim udział 550 spośród firm głównie z Polski i Europy Środkowo -Wschodniej. Dotychczas akcelerację przeszło 13 startupów, a 8 podpisało umowy komercyjne:  OORT, Hollo, InPay, Baked Games, CallPage. Orange Polska przeprowadził także testy rozwiązań Deskdoo, Sher.ly oraz  iWisher.

Poza Polską w Orange Fab uczestniczą Izrael, Japonia, Korea Płd., Tajwan, Hiszpania, Francja, Senegal i USA. Jest skierowany do innowacyjnych firm, z którymi operator wspólnie rozwija dojrzałe technologicznie usługi. Udział w programie umożliwia dofinansowanie, rozwój produktu, warsztaty i szkolenia, wsparcie mentorów, a także dostęp do sieci dystrybucji i dotarcie do klientów Orange.

orange-fab-03.2017-blog-orange-4
orange-fab-03.2017-blog-orange-3
orange-fab-03.2017-blog-orange-2
orange-fab-03.2017-blog-orange
Udostępnij: 4 edycja Orange FAB – zdjęcia

Miasta podążają w stronę Smart

15 grudnia 2016

Mediateka

Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!

15 grudnia 2016

4 31 21 13 19_success agregacja-pasm-nosnych-4g-lte-najszybsza-siec-w-polsce-blog-orange-polska animacja-grafka-speedtest-1.91gbs-blog-orange-polska

Transfer 1,91 Gb/s w sieci mobilnej został osiągnięty w Orange Labs wspólnie przez inżynierów Orange Polska i Huawei. To obecnie jeden z najlepszych wyników transferu danych w sieci mobilnej 4G LTE, zarówno w naszym kraju jak i na całym świecie. Było to możliwe dzięki zastosowaniu w jednym teście większości obecnie testowanych i wdrażanych w naszej sieci. Takie testy pozwalają ocenić możliwość wdrożenia poszczególnych rozwiązań w naszej sieci.

Poniżej znajdziecie państwo materiały powiązane z testami – zdjęcia zastosowanych urządzeń i wyniki testów, a także grafiki.

agregacja-pasm-nosnych-4g-lte-najszybsza-siec-w-polsce-blog-orange-polska
animacja-grafka-speedtest-1.91gbs-blog-orange-polska
Pobierz wszystkie pliki
Udostępnij: Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!