W sieci Orange Polska działa już 1,5 mln kart M2M

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

16 października 2018

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

Zapraszamy do pobrania wysokiej jakości zdjęć z ogłoszenia zwycięzców kolejnej edycji Orange, która tym razem dotyczyła Internetu Rzeczy (IoT).

Orange Polska jest liderem we wdrażaniu rozwiązań opartych na internecie Rzeczy (IoT). Oferuje szeroki zakres usług – od zdalnego odczytu liczników wody po bike sharing. Przekłada się to na 40-procentowy udział w rynku IoT w naszym kraju. Ważnym elementem rozwoju naszej oferty jest współpraca ze start-upami proponującymi niekonwencjonalne rozwiązania. W ramach programu Orange Fab start-upy zyskują wsparcie ekspertów, dostęp do systemów, technologii i laboratoriów Orange umożliwiający dopracowanie nowych rozwiązań i dostosowanie ich do wymogów rynku – powiedziała Bożena Leśniewska, wiceprezes Orange Polska ds. rynku biznesowego w trakcie wydarzenia.

Więcej na temat Orange FAB dowiecie się z komunikatu prasowego Orange z partnerami tworzy ekosystem IoT w Polsce

Udostępnij: Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

4 edycja Orange FAB – zdjęcia

10 marca 2017

4 edycja Orange FAB – zdjęcia

Orange Fab, akcelerator startupów stworzony przez Orange,  jest już znaną marką. W ciągu 3 lat funkcjonowania polskiej edycji programu wzięło w nim udział 550 spośród firm głównie z Polski i Europy Środkowo -Wschodniej. Dotychczas akcelerację przeszło 13 startupów, a 8 podpisało umowy komercyjne:  OORT, Hollo, InPay, Baked Games, CallPage. Orange Polska przeprowadził także testy rozwiązań Deskdoo, Sher.ly oraz  iWisher.

Poza Polską w Orange Fab uczestniczą Izrael, Japonia, Korea Płd., Tajwan, Hiszpania, Francja, Senegal i USA. Jest skierowany do innowacyjnych firm, z którymi operator wspólnie rozwija dojrzałe technologicznie usługi. Udział w programie umożliwia dofinansowanie, rozwój produktu, warsztaty i szkolenia, wsparcie mentorów, a także dostęp do sieci dystrybucji i dotarcie do klientów Orange.

Udostępnij: 4 edycja Orange FAB – zdjęcia

Miasta podążają w stronę Smart

15 grudnia 2016

Mediateka

Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!

15 grudnia 2016

Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!

Transfer 1,91 Gb/s w sieci mobilnej został osiągnięty w Orange Labs wspólnie przez inżynierów Orange Polska i Huawei. To obecnie jeden z najlepszych wyników transferu danych w sieci mobilnej 4G LTE, zarówno w naszym kraju jak i na całym świecie. Było to możliwe dzięki zastosowaniu w jednym teście większości obecnie testowanych i wdrażanych w naszej sieci. Takie testy pozwalają ocenić możliwość wdrożenia poszczególnych rozwiązań w naszej sieci.

Poniżej znajdziecie państwo materiały powiązane z testami – zdjęcia zastosowanych urządzeń i wyniki testów, a także grafiki.

Udostępnij: Rekordowa prędkość internetu mobilnego w Orange!