Orange Polska i mBank kończą współpracę w ramach Orange Finanse

18 czerwca 2018

Orange Polska i mBank kończą współpracę w ramach Orange Finanse

Orange Polska i mBank podjęły decyzję o zakończeniu projektu Orange Finanse z dniem 31 grudnia 2018 roku. Klienci będą nadal mogli bezpiecznie i wygodnie korzystać ze swoich kont oraz wszystkich dotychczasowych usług.
Obecnie z Orange Finanse korzysta ponad 430 tysięcy klientów, którzy docenili możliwości nowoczesnej bankowości mobilnej z wykorzystaniem szybkich, wygodnych i bezpiecznych płatności.

W ciągu prawie 4 lat, Orange Polska zdobył bogate doświadczenie w obszarze finansów i usług płatniczych, zbudował nową kategorię usług w Orange – nowoczesną mobilną bankowość. Dla Orange Polska usługi finansowe to nadal ważny element strategii, szansa rozwoju, a dostarczanie usług konwergentnych dla klientów jest jednym z najważniejszych biznesowych priorytetów Orange.

Zakończenie współpracy pomiędzy firmami nie wpłynie w żaden sposób na możliwość korzystania z rachunku w Orange Finanse poprzez aplikację mobilną i bankowość internetową. Wszystkie dotychczasowe funkcje pozostają bez zmian. Docelowo rachunki, depozyty i kredyty aktywnych klientów zostaną przeniesione na główną platformę bankowości elektronicznej i mobilnej mBanku. Pozwoli to użytkownikom korzystać z szerokiej gamy produktów i usług dostępnych w ramach mBanku.

O poszczególnych etapach zmian klienci zostaną poinformowani z wyprzedzeniem.

Informacje na temat Orange Finanse są dostępne pod nr infolinii +48 42 19 300.

Udostępnij: Orange Polska i mBank kończą współpracę w ramach Orange Finanse

Powstała Zachodniopomorska Unia Światłowodowa

29 maja 2018

Powstała Zachodniopomorska Unia Światłowodowa

Zapewnienie szerokopasmowego internetu, likwidacja „białych plam” oraz rozwój społeczeństwa informacyjnego na terenie województwa zachodniopomorskiego to główne cele Zachodniopomorskiej Unii Światłowodowej. Unia została powołana przez Orange Polska, Konwent Powiatów i Konwent Wójtów, Burmistrzów i Prezydentów Województwa Zachodniopomorskiego. Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego objął Unię honorowym patronatem.

Gminy, które przystąpią do Zachodniopomorskiej Unii Światłowodowej (ZUŚ), będą współpracować z Orange Polska aby budowana sieć zaspokoiła potrzeby mieszkańców, firm i jednostek publicznych. Projekt usprawni komunikację dotyczącą prowadzonej inwestycji jak również stworzy możliwości takie jak np. dostęp do publicznych e-usług czy też rozwiązań Smart City. Pod koniec czerwca w Szczecinie odbędzie się konferencja dot. Zachodniopomorskiej Unii Światłowodowej na którą zostaną zaproszeni przedstawiciele powiatów i gmin. Będzie to okazja do podpisania przez samorządowców deklaracji o przystąpieniu do ZUŚ.

Na terenie województwa zachodniopomorskiego Orange Polska realizuje inwestycję współfinansowaną ze środków Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Światłowód dotrze do ponad 55 tys. gospodarstw domowych i 83 szkół. Pierwsze szkoły zostaną podłączone w najbliższe wakacje.

To kolejna, po Lubuskiej, Pomorskiej i Mazowieckiej, Unia Światłowodowa. Do tej pory przystąpiło do nich 160 gmin.

Światłowód Orange dociera już do blisko 100 miast w całym kraju. Dzięki realizacji bardzo ambitnego planu inwestycyjnego może z niego skorzystać już ponad 2,7 mln gospodarstw domowych. Zgodnie z ogłoszonym właśnie planem strategicznym Orange.One, na rozbudowę sieci światłowodowej w Polsce w latach 2016 – 2020 firma planuje przeznaczyć blisko 4 mld zł. Dzięki temu z usługi Orange Światłowód będzie mogło skorzystać nawet 5 mln gospodarstw domowych.

Kontakt dla mediów:

Udostępnij: Powstała Zachodniopomorska Unia Światłowodowa

Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

12 września 2017

Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

Dziś Orange Polska, Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego oraz Zrzeszenie Gmin Województwa Lubuskiego powołały Lubuską Unię Światłowodową. Pierwszego dnia przystąpiło do niej 36  lubuskich gmin. Celem Unii Światłowodowej jest zapewnienie szerokopasmowego internetu i likwidacja „białych plam” w Lubuskiem oraz rozwój społeczeństwa informacyjnego.

Orange Polska przygotowuje się do realizacji  na terenie województwa lubuskiego  inwestycji współfinansowanych ze środków  Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Obejmą one 62 gminy, w których światłowód dotrze do ponad 53 tys. gospodarstw domowych i 418 szkół.

Gminy, które przystąpią do Lubuskiej Unii Światłowodowej, będą uczestniczyć w ustalaniu  założeń projektu inwestycyjnego, aby wybudowana sieć jak najlepiej zaspakajała potrzeby mieszkańców, firm i jednostek publicznych. Przystąpienie do Unii daje gminom możliwość promocji gminy jako lokalizacji przyjaznej inwestorom a zrealizowana inwestycja pozwoli na  wprowadzenie publicznych e-usług i oszczędnościowych rozwiązań typu Smart City.

Deklaracje o przystąpieniu podpisały dziś m.in. gminy: Gubin, Dąbie, Nowa Sól i Przewóz.

******

W ramach projektów pozyskanych w drugim konkursie POPC, Orange Polska planuje wybudować sieć światłowodową dla ponad 360 tysięcy gospodarstw domowych na terenie kilkuset gmin w kraju. Łącznie na realizację tych inwestycji operator przeznaczy 289 milionów zł własnych środków oraz 744 milionów zł dofinansowania ze środków europejskich. Operator podłączy do sieci także 3,7 tys. działających na tych obszarach szkół.

Ponadto, Orange Polska realizuje inwestycje światłowodowe z własnych środków – to  najbardziej ambitny program inwestycyjny w historii firmy. Obecnie sieć światłowodowa operatora jest dostępna dla ponad 2 milionów  gospodarstw domowych w 54 miastach kraju. Zgodnie z ogłoszonym właśnie planem strategicznym Orange.One, na rozbudowę sieci światłowodowej w Polsce w latach 2018 – 2020 firma planuje przeznaczyć ponad 2,8 mld zł. Dzięki temu z usługi Orange Światłowód będzie mogło skorzystać nawet 5 mln gospodarstw domowych.

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska

e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Twitter: RzecznikOrange

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Lubuska Unia Światłowodowa rośnie w siłę

Świąteczna oferta Orange Finanse

16 listopada 2016

Świąteczna oferta Orange Finanse

Co miesiąc 10 zł zniżki na usługi telekomunikacyjne, nawet 4 tys. złotych szybkiego kredytu a dla nowych klientów korzystne lokaty na koncie oszczędnościowym z oprocentowaniem 3,5 proc. w skali roku. To wszystko w świątecznej ofercie Orange Finanse „Super Bank dla Klientów Orange, Święta 2016”.

Dzięki promocji „Super Bank dla Klientów Orange, Święta 2016”, można zaoszczędzić rocznie 120 złotych zł w postaci zwrotu należności za usługi telekomunikacyjne lub ekstra doładowania na kartę. Aby skorzystać, wystarczy, że suma płatności zrealizowanych kartą wydaną do ich rachunku w banku Orange Finanse wyniesie co najmniej 300 zł miesięcznie. Promocja łączy się z rabatami Orange Open, co oznacza, że wybierający np. abonament na mobilny internet Orange Free Net o wartości 29,90 zł, po uwzględnieniu rabatu za e-fakturę, Orange Open i promocję świąteczną Orange Finanse, zapłacimy za niego jedynie 4,90 zł przez połowę trwania umowy, czyli przez 12 miesięcy. Z oferty mogą skorzystać wszyscy klienci usług mobilnych Orange na kartę i abonament.

Orange Finanse umożliwia w razie potrzeby pozyskanie dodatkowej gotówki. Na zakupy świąteczne można otrzymać nawet 4 tys. złotych szybkiego kredytu spłacanego w dogodnych, niskich ratach.

Dodatkowe korzyści można uzyskać doładowując telefon za pomocą konta bankowego w Orange Finanse. Przy każdym doładowaniu otrzymamy 30 procent więcej środków do wykorzystania na rozmowy w sieci Orange oraz połączenia z internetem.

Orange Finanse to także wygodny sposób na oszczędzanie. Otwierając konto osobiste do 2 lutego 2017 r. można otrzymać promocyjne oprocentowanie konta oszczędnościowego w wysokości 3,5 % w skali roku nawet przez 6 miesięcy.

Szczegóły dotyczące promocji można otrzymać dzwoniąc na infolinię 42 19300, na stronach internetowych pod adresem http://www.orange.pl/finanse-osobiste.phtml oraz w salonach Orange. Klienci otwierający konto bankowe w salonach mogą dodatkowo wybrać prezent – pamięć USB lub powerbank.

Mobilny bank Orange Finanse to wspólne przedsięwzięcie Orange Polska, operatora największej sieci szybkiego internetu w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie. To atrakcyjna oferta finansowa dla ceniących wygodne, proste a przy tym bezpieczne sposoby na zarządzanie swoimi finansami. Mobilne narzędzia i aplikacje ułatwiają stały dostęp do środków w dowolnym miejscu. Orange Finanse to: 0zł za otwarcie i prowadzenie konta, 0zł za wydanie i korzystanie z karty debetowej MasterCard, 0zł za krajowe przelewy zewnętrzne i wewnętrzne przez internet, 0zł za wypłaty kartą debetową ze wszystkich bankomatów w Polsce. Bilans dwuletniej działalności Orange Finanse to: ponad 300 tysięcy klientów, 2 miejsce w rankingu Przyjazny Bank „Newsweeka” w kategorii „bankowość mobilna” i 4 statuetki Comperia Stars dla Najlepszego Konta Oszczędnościowego.

Mediateka

Udostępnij: Świąteczna oferta Orange Finanse

10 października 2016

Orange Polska wprowadził nową ofertę w ramach której każdy klient, który zmieni sprzedawcę prądu na Orange Energia otrzyma 200 zł do wykorzystania na opłaty za prąd.  Dodatkowo Orange Energia gwarantuje stałą, najniższą cenę za 1 kWh przez 4 lata. Przy zużyciu prądu na średnim poziomie 2200 kWh rocznie, można zaoszczędzić nawet 470 zł przez 2 lata.

Każdy, kto zmieni swojego dotychczasowego sprzedawcę energii na Orange Energia otrzyma na start 200zł na poczet opłat za pobraną energię elektryczną w ciągu pierwszych 3 miesięcy dostaw. Nowa oferta gwarantuje także stałą, najniższą na rynku cenę za 1 kWh na poziomie 0,2424 zł netto (0,2982 zł brutto) i to aż na 4 lata. Wystarczy podpisać umowę z Orange na dostawy energii na 2 lata.

Zmiana sprzedawcy energii nie powoduje przerw w dostawie prądu, jest bezpłatna a wszelkie formalności związane ze zmianą sprzedawcy załatwia Orange. Potrzebna jest jedynie ostatnia faktura za energię elektryczną od dotychczasowego sprzedawcy.

Ofertę można zamówić we wszystkich salonach Orange, pod numerem infolinii 801 234 567 (opłata zgodnie z taryfą operatora) lub poprzez stronę www.orange.pl/200naenergie.

Faktury obejmujące opłaty za dostarczenie i za pobraną energię elektryczną są wystawianie co miesiąc. Klienci Orange Energia mogą dokonywać samodzielnych odczytów liczników. Na ich podstawie są wyliczane opłaty za bieżące zużycie energii.

Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Energia – 200zł na rachunki za prąd oraz 4-letnia gwarancja najniższej ceny