Orange partnerem technologicznym BIBLII AUDIO (0)

Stella Widomska

25 maja 2016

Orange partnerem technologicznym BIBLII AUDIO

Wiecie już, że Orange Polska jest partnerem technologicznym Światowych Dni Młodzieży. Ale to nie wszystko. W ramach tego projektu w naturalny sposób w obszarze naszych zainteresowań pojawiła się najpopularniejsza księga w dziejach ludzkości, czyli Biblia. Z doskonałym pomysłem przyszedł do nas Krzysztof Czeczot. Pomysł, który wpisuje się w nasze kompetencje to cyfrowa adaptacja Biblii, stworzona po raz pierwszy w historii z takim rozmachem, a na dodatek dostępna online dla wszystkich i za darmo! BIBLIA AUDIO jest realizowana w wyjątkowy sposób. Do projektu zostało zaangażowanych około 300 aktorów, w tym czołówka polskich gwiazd małego i dużego ekranu, m.in.: Jerzy Trela (Bóg), Adam Woronowicz (Jezus Chrystus), Krystyna Janda (narratorka w Ewangelii wg Świętego Mateusza), Małgorzata Kożuchowska (narratorka w Ewangelii wg Świętego Jana), Wojciech Malajkat (narrator w Apokalipsie wg Świętego Jana), Mariusz Benoit, Cezary Żak, Anna Polony czy wreszcie Teresa Lipowska.

Już teraz możecie wysłuchać pierwszych fragmentów BIBLII AUDIO będących udźwiękowieniem Księgi Rodzaju m.in. dziejów stworzenia świata, scenę kuszenia Adama i Ewy, czy znaną wszystkim historię o arce Noego i sceny potopu. Oto próbka.

Udostępnij: Orange partnerem technologicznym BIBLII AUDIO
komentarz jest wymagany

Włącz wyobraźnię: cyfrowy sport (0)

Marta Cieślak-Krajewska

24 maja 2016

Włącz wyobraźnię: cyfrowy sport

Trwa nowa kampania „Cyfrowy sport”, na platformie społecznościowej Imagine with Orange. Pomysły można zgłaszać do 14 lipca br., więc jest jeszcze chwila.

W tej kampanii szukamy pomysłów na temat cyfrowego sportu wykorzystujące usługi cyfrowe, aplikacje mobilne, dane, Internet Rzeczy i platformy. Celem kampanii jest poprawa doświadczeń sportowych. Pomysły można zgłaszać na stronie.

Do wygrania jest sesja coachingowa poświęcona innowacyjności, wizyta w siedzibie głównej firmy Salomon, bon na zakupy w Amazon i artykuły sportowe firmy Salomon.

Zwycięzcę wybierze, jak zawsze, międzynarodowa społeczność, czyli także Wy. Zalogujcie się na platformie, lajkujcie pomysły, komentujcie, a najlepiej dodajcie własne. Zgłoszone pomysły można przeglądać tutaj.

Udostępnij: Włącz wyobraźnię: cyfrowy sport
komentarz jest wymagany

Zmiana reklam i bardziej elastyczny prepaid (0)

Wojtek Jabczyński

24 maja 2016

Zmiana reklam i bardziej elastyczny prepaid

Tak jak zapowiadałem trochę ponad tydzień temu, zmieniliśmy reklamę pokazując, dlaczego warto przejść do Orange na kartę. Możecie ją już oglądać i zdecydować, czy nasze argumenty Was przekonują. Moim zdaniem całe zamieszanie wokół porównania ofert dało finalnie dobry efekt – udało się zmobilizować niektórych konkurentów i macie jeszcze lepszy wybór.

Cena, no limit i gigabajty danych w prepaidach są istotne, ale w tej ofercie chodzi też o elastyczność. I właśnie tutaj mamy dla Was nowe, proste rozwiązanie. Od dziś wprowadzamy zestaw usług, które działają zgodnie zasadą: jeden dzień ważności usługi = złotówka. Przykładowo, jeśli chcecie korzystać z nielimitowanych SMS-ów i rozmów przez 5 dni, płacicie 5 zł, tydzień to 7 zł, a 50 dni – 50 zł. Banalnie proste. Podobnie, ale nie identycznie jest w przypadku transferu danych. Za 1 GB na 1 dzień też płacicie złotówkę. W tym przypadku proponujemy jednak kilka ustalonych z góry pakietów o różnej wartości: 3zł, 5zł, 7zł, 10zł, 30 zł, 50 zł i 100 zł. To rozwiązanie dobre zarówno dla osób, które potrzebują skorzystać z przez krótki czas z neta, jak i tych, którzy chcą jednorazowo kupić dostęp na dłuższy czas. Ważna uwaga – nowe pakiety danych nie wykluczają się z bonusami z doładowań w Orange Free na Kartę.Jeżeli korzystacie z niej wyłącznie do surfowania po internecie, zapłacicie 30 zł za 36 GB transferu przez miesiąc. Więcej o nowej, elastycznej ofercie i sposobach jej aktywacji znajdziecie na naszej stronie. Tutaj przeczytacie o usłudze nielimitowanych rozmów i SMS-ów, a tutaj przeczytacie o pakietach danych.

Każdy potrzebuje trochę odpoczynku i czasu na realizację swoich pasji. Dlatego idę na dwutygodniowy urlop i wyjeżdżam w trochę wyższe góry. Przez ten czas na blog będę zaglądał zdecydowanie rzadziej. Newsów jednak na nim nie zabraknie. Zbliża się m.in. Orange Warsaw Festival.

Udostępnij: Zmiana reklam i bardziej elastyczny prepaid
komentarz jest wymagany

Prezes Orange Polska w internecie i mediach (0)

Wojtek Jabczyński

23 maja 2016

Prezes Orange Polska w internecie i mediach

Nowy szef Orange Polska Jean-François Fallacher, jest wielkim fanem internetu i social mediów. Świetnie czuje się przed kamerą, co możecie zobaczyć na filmie, w którym przedstawia się i zaprasza Was do śledzenia swojego konta na Twitterze @Fallacher oraz na Linkedin.com.

Dzisiaj ukazały się też pierwsze wywiady z prezesem. Wielkie inwestycje w światłowody i LTE/4G, konwergencja usług oraz walka o satysfakcję klientów. Takie są najważniejsze plany i ambicje firmy pod jego kierownictwem. Szczegóły znajdziecie w papierowej wersji Rzeczpospolitej i rpkom.pl, na Telepolis.pl oraz w depeszy agencji Reuters. Polecam!

Udostępnij: Prezes Orange Polska w internecie i mediach
komentarz jest wymagany

Huawei, Lumia i LG – dwie „Szalone” promocje w jeden dzień (Aktualizacja) (0)

Piotr Domański

20 maja 2016

Huawei, Lumia i LG – dwie „Szalone” promocje w jeden dzień (Aktualizacja)

Dzisiaj ruszają dwie równoległe promocje. Obie ze słowem „Szalone” w nazwie, co najczęściej sygnalizuje, że obniżyliśmy cenę kilku telefonów. Nie inaczej jest tym razem. Po pierwsze wraca nasza cykliczna promocja w sklepie z telefonami bez umowy, czyli „Szalony weekend”. Trzy fajne smartfony będzie można kupić w bardzo atrakcyjnych cenach. Dwa z nich to zupełne świeżynki w ofercie naszego sklepu.

W promocyjnej cenie znalazły się także dwa modele Huawei – P8 i ShotX. Ceny obydwu spadły o kilkanaście procent. Rabat na pierwszy na z nich wynosi 13%, co oznacza, spadek ceny z 1649 złotych na 1429. W podobnym stopniu – o 14% obniżyliśmy cenę Huawei ShotX, co oznacza że telefon ten kosztuje do końca weekendu 1149 zł. W promocji znalazła się także Lumia 650, która przez najbliższe kilka dni będzie tańsza o 10% – z 979 złotych na 879. Koledzy, który zajmują się sklepem z telefonami bez umowy prosili, bym wspomniał, że ostatnio potaniało tam nieco ponad 20 telefonów, co też niniejszym czynię 😉

Szalony weekend trwa do niedzieli 22 maja do godziny 24.

Jest też druga, zupełnie odrębna promocja – „Szalone Dni”, które jednak dotyczą ofert z abonamentem. Telefony się nie powtarzają, więc nie mam nadzieję nie będzie pomyłek 😉 W ramach Szalonych dni obniżyliśmy cenę dwóch telefonów – Huawei P8 lite i LG G3. Jeżeli posiadacie Neostradę lub nasze usługi stacjonarne za pierwszy z nich zapłacicie w Smart Plan LTE 0 złotych (zamiast 119 na start) i opłatę miesięczną wysokości 50 zł (zamiast 80 zł). W jej skład wchodzi cały pakiet Smart Plan LTE Open za 54,99 zł oraz 25,01 zł opłaty za telefon. W sumie oszczędzacie w ciągu 24 miesięcy trwania umowy 839 zł. W Przypadku LG G3 cenę na start obniżyliśmy z 259 zł na 0 zł, a opłatę miesięczną z 110 zł na 80 zł. Oznacza to, że w ciągu dwóch lat trwania umowy zaoszczędzicie blisko 979 zł. Na opłatę miesięczną składa się natomiast cały pakiet Smart Plan LTE Open 74,99 i opłata za telefon wysokości 35,01.

Jeżeli nie posiadacie Neostrady lub naszych usług stacjonarnych korzyści są nieco mniejsze – sami rozumiecie – konwergencja 😉 Cena na start Huawei P8 lite w Smart Plan LTE za 54,99 (dawny Smart Plan LTE 69,99) spadła z 119 do 0 złotych. W przypadku LG G3 cena, którą zapłacicie na początku za ten telefon spadła z 259 do 0 złotych.

„Szalone dni” trwają do 31 maja.

Wszystkie te urządzenia obsługują technlogię 4G LTE, z której możecie już korzystać w większej części Polski. Już prawie 90% z nas i Was ma dostęp do tej technologii 😉

Wszystkie informacje o ofercie znajdziecie na naszej stronie internetowej. Życzę Wam udanego weekendu i równie udanych zakupów 😉

Aktualizacja

Do oferty „Szalonych dni” dołączył się jeszcze jeden telefon – Samsung Galaxy J5. Jeżeli macie nasze usługi stacjonarne możecie zaoszczędzić na nim (i abonamencie na 2 lata) nieco ponad 1000 złotch.

Udostępnij: Huawei, Lumia i LG – dwie „Szalone” promocje w jeden dzień (Aktualizacja)