Innowacje

50 twarzy innowacyjności. Piotr Muszyński dla Rzeczpospolita TV (1)

Marta Cieślak-Krajewska

22 grudnia 2016

50 twarzy innowacyjności. Piotr Muszyński dla Rzeczpospolita TV

Czy innowacyjność zawsze równa się startup? Czy Daimler-Benz i Harley Davidson byli startupowcami? Jaka wygląda prawdziwa twarz innowacyjności? I po co tak dużemu operatorowi, jak Orange jest potrzebny program akceleracyjny dla startupowców. Tego dowiecie się z rozmowy, jaką z Piotrem Muszyńskim, wiceprezesem  Orange Polska ds. Strategii i Transformacji przeprowadził redaktor Marcin Piasecki.

Kliknijcie w zdjęcie poniżej, aby zobaczyć cały wywiad.

miniatura

A czy Waszym zdaniem, w polskich firmach jest miejsce na prawdziwną innowacyjność? Jak jest u Was w pracy? Czeka na Wasze komentarze.

Udostępnij: 50 twarzy innowacyjności. Piotr Muszyński dla Rzeczpospolita TV
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samolot. wybierz ikonę

Innowacje

Na koniec roku czas przyspiesza,więc my rozciągamy. Rekrutację do Orange Fab #4 (0)

Marta Cieślak-Krajewska

21 grudnia 2016

Na koniec roku czas przyspiesza,więc my rozciągamy. Rekrutację do Orange Fab #4

Koniec roku to okres, kiedy czas przyspiesza. Nagle wszyscy chcą zdążyć przed świętami, a w kalendarzu sprawy służbowe mieszają się z tymi rodzinnymi: raport za drugie półrocze, prezenty dla rodziny,  pieczenie pierniczków, zamknięcie projektu, choinka, barszcz, podsumowanie kampanii, bombki, dodatkowy dyżur, aa i jeszcze okna, koniecznie umyć okna.

W Orange Fab rozumiemy, że w natłoku zajęć brakuje czasu na zadbanie o swój biznes. Dlatego mam dobrą nowinę: przedłużyliśmy rekrutację do Orange Fab, czyli czwartej edycji programu akceleracyjnego dla startupów. Swoje firmy można zgłaszać do 31 grudnia 2016 r.

Macie startup? A może znacie kogoś, kto prowadzi swój innowacyjny biznes i chce wypłynąć na szerokie wody? Zróbcie mu prezent i podrzućcie link do formularza zgłoszeniowego do Orange Fab.

Na pewno będzie Wam wdzięczny i ciepło o Was pomyśli w Nowym Roku  🙂

W 2017 r. przygotowaliśmy dla startupów sporo nowości i szans na szybki rozwój. Udział i zaprezentowanie się na konferencji Viva Tech w Paryżu, występ w video serii „Generacja Startup”, warsztaty z uznanymi  w kraju i na świecie mentorami to tylko niektóre z nich.

To jak, komu zrobicie prezent i podarujecie dobrą nowinę? 🙂

Dla przypomnienia – nasze akcelerowane startupy w 2016 r.:

Udostępnij: Na koniec roku czas przyspiesza,więc my rozciągamy. Rekrutację do Orange Fab #4
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę

Urządzenia

Gdy pochłania nas Świąteczna gorączka, a w kieszeni pusto (1)

Piotr Domański

20 grudnia 2016

Gdy pochłania nas Świąteczna gorączka, a w kieszeni pusto

Przedświąteczna gorączka zakupów potrafi przytłoczyć każdego. Szczególnie, gdy przegapiło się  pierwsze promocje i teraz przychodzi czas refleksji nad tym, jak z ograniczonym budżetem wesprzeć Świętego Mikołaja. W takich sytuacjach pozostają najczęściej książki, płyty z muzyką czy elektroniczne gadżety. Szczególnie te ostatnie są, moim zdaniem dobrym rozwiązaniem, bo… trudno nie trafić w gust. Porządny powerbank, ładowarka czy pamięć przydadzą się prawie każdemu, szczególnie że coraz więcej z nas posiada smartfony.

Dlatego chcę Was zaprosić do wizyty w naszym salonie. Znajdziecie tam sporo akcesoriów, które sprawdzą się w roli prezentu, a jednocześnie nie opustoszą do cna Waszego portfela. By pokazać Wam najciekawsze możliwości, zajrzałem do cenników sprzętu w naszych salonach. Zacząłem do powerbanków, z dość prozaicznych przyczyn – pracy. Niedawno ogłosiliśmy termin Orange Warsaw Festival, a ja po tegorocznych doświadczeniach panicznego poszukiwania dostępu do elektroniczności postanowiłem się lepiej przygotować na tegoroczną edycję. Dlatego mój wzrok przyciągnęły najpierw właśnie  te urządzenia, a dokładnie na potężny Huawei AP007 o pojemności 13 000 mAh. Można z niego kilkukrotnie naładować telefon, a nawet dwa jednocześnie – urządzenie wyposażone jest w dwa wejścia USB. Sądzę, że to gadżet z górnej półki „małych świątecznych zakupów”, ale warto się mu przyjrzeć przy okazji wizyty w salonie. Jeżeli celujecie w nieco niższe kwoty, polecam Wam kosztujący w salonie 59 złotych power bank SBS 5000 mAh. To tak naprawdę kolejne półtorej baterii do Waszego telefonu.

Dla zmotoryzowanych mamy z kolei ładowarki samochodowe, uchwyty na smartfony i zestawy głośnomówiące. Ostatnio więcej jeżdżę i wiem, jak przydatne mogą być te urządzenia, szczególnie że w dalszym ciągu oznaczenia dróg w Polsce czasem są… niezauważalne ;-). Drugim powodem jest możliwość korzystania z Nawigacji Orange – przez pierwsze 90 dni korzystania ze Smart Planu LTE za 0 zł. Wracając do akcesoriów samochodowych – warto przyjrzeć się chociażby ładowarce samochodowej Energizer z dwoma wyjściami USB za 49 zł. Mamy także prawie 20 różnych modeli uchwytów samochodowych, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Fanom fotografii mogą przydać się dostępne w naszych salonach karty pamięci: na przykład modele SanDisk Ultra microSDHC UHS-I z adapterem o pojemności od 4  do 128 GB. Z kolei tym, którym zimą z zamarźniętych palców wypadają smartfony możecie kupić w ramach prezentu  kupić ładne etui lub szybkę ochroną. Możecie także całkowicie wyeliminować problem wkładając pod choinkę (obok mikołajowych paczek) rękawiczki pozwalające na korzystanie z ekranów dotykowych bez konieczności wystawiania dłoni na mróz.

Przy okazji wizyty w salonie możecie także zarejestrować Waszą kartę prepaid. Oczywiście, jeżeli wcześniej nie trafiliście do jednego z mniej więcej 20 tys. miejsc w Polsce, gdzie także możecie to zrobić ;-).

Tym, którzy wolą zakupy przez internet polecam stronę www.akcesoria.orange.pl. Znajdziecie tam masę ciekawego sprzętu – słuchawek, powerbanków, konsoli, gier… każdy znajdzie coś dla siebie. Co więcej, jeżeli zapłacicie za nie przy pomocy konta w Orange Finanse zwrócimy Wam 12% kwoty. Macie też możliwość skorzystania z punktów Payback. Pamiętajcie jednak, że do Świąt zostało tylko kilka dni, kurierzy mają masę pracy i czasem bezpieczniej jest pójść samodzielnie do salonu.

Udostępnij: Gdy pochłania nas Świąteczna gorączka, a w kieszeni pusto
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę