Innowacje

Dni innowacji po raz trzeci w Grupie TP (0)

Marta Cieślak-Krajewska

20 września 2011

Dni innowacji po raz trzeci w Grupie TP

W najbliższy czwartek rozpocznie się trzecia odsłona naszych dni innowacji, czyli Innovation Days 2011. Jak co roku, staraliśmy się, by poruszane tematy były prezentowane z różnych punktów widzenia, dlatego do udziału w konferencji zaprosiliśmy zarówno przedstawicieli różnych dziedzin nauki, praktyków biznesu, jak i ekspertów z zakresu najnowszych technologii telekomunikacyjnych i informatycznych. Wybitny filozof prof. dr hab Jan Hartman z Uniwersytetu Jagiellońskiego nakreśli obraz społeczeństwa hiperkomunikacyjnego, Przemysław Sienkiewicz przedstawiciel CEE, Russia, CIS, Google odkryje tajemnice sieci w prelekcji zatytułowanej „100% Web”, a Hans-Peter Mayer z laboratoriów Bell Labs Alcatel-Lucent przepowie przyszłość sieci bezprzewodowych po 2020 roku. A całość poprowadzi nasz ulubiony rzecznik, Wojtek Jabczyński 🙂
Pierwszego dnia odbędzie się również debata poświęcona internetowej rewolucji, w której udział wezmą Maciej Witucki, Prezes Zarządu TP, Andrzej Dulka, Prezes Zarządu Alcatel-Lucent Polska oraz prof. dr hab. Jan Hartman. To oczywiście nie wszystkie wystąpienia, jakie zaplanowaliśmy. Wśród prelegentów znajdą się również Konstantin Karczmarczyk, R&D Innovation Center St.Petersburg State University of Telecommunications, Jurgen Hofkens z Alcatel-Lucent oraz wielu innych. Równolegle w Ogrodach Innowacji będą trwały pokazy rozwiązań Grupy TP oraz Alcatel Lucent. Drugi dzień konferencji wypełnią warsztaty poświęcone m.in. zagadnieniom Cloud Computingu, telewizji internetowej i IMS.
Mam dla Was 5 zaproszeń na pierwszy dzień konferencji. Jeśli chcecie je zdobyć, ślijcie maile na adres Ogrody.Innowacji@telekomunikacja.pl wpisując w tytule swoje imię i nazwisko.

Udostępnij: Dni innowacji po raz trzeci w Grupie TP
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę

HALO!Tu Warszawa (0)

Marek Wajda

20 września 2011

HALO!Tu Warszawa

Budki telefoniczne na stałe wpisane są w architektoniczny krajobraz. W Warszawie 11 artystów postanowiło wykorzystać je „jako przestrzeń wystawienniczą”. Budka w której można usiąść i odpocząć, budka, w której będzie można posłuchać muzyki regulowanej słońcem, wiatrem i wysokością wody w Wiśle, budka zaciemniona i wyciszona od wszelkich bodźców pochodzących z miasta. Przekształcone znajdują się na Powiślu (3 budki), Śródmieściu (4 budki) i Pradze (4 budki). Szczegóły znajdziecie na tej stronie. Budki będzie można zobaczyć do 14 października (niestety jedna budka na Pradze została zdewastowana). Organizatorem jest Stowarzyszenie z siedzibą w Warszawie, a jednym z partnerów jest oczywiście nasza firma. Zapraszam Was na krótki reportaż.

Mamy dla Was konkurs: pierwsze 5 osób, które zrobi zdjęcia co najmniej 7 budek i prześle je na mojego maila (marek.wajda@telekomunikacja.pl) otrzyma zestaw z Sercem i Rozumem (karty telefoniczne i magnesy na lodówkę).

Udostępnij: HALO!Tu Warszawa
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Telefony za pomysłowe filmy (0)

Wojtek Jabczyński

19 września 2011

Telefony za pomysłowe filmy

Pewnie zauważyliście, że trwa kampania promująca odświeżoną ofertę Delfin, Pelikan i Pantera. Konwencja spotów jest charakterystyczna i dająca spore możliwości do wymyślenia czegoś równie ciekawego. Stąd wziął się pomysł konkursu. Zadanie dla Was proste: nakręcić filmik ilustrujący hasło: „Jeśli coś za szybko się kończy, to traci sens”, a następnie wrzucić go na nasz kanał na Youtube.  Do przytulenia nagrody: 10 Samsungów Galaxy S I i S II.

Udostępnij: Telefony za pomysłowe filmy
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę