Innowacje

Miasteczko (wy)Myśli przepis na start-up +konkurs (0)

Marta Krajewska

20 marca 2015

Miasteczko (wy)Myśli przepis na start-up +konkurs

Myślisz o własnej firmie, ale nie wiesz, jak zacząć? Chciałbyś poznać gotowy przepis na sukces? Unikalny pomysł, hojny investor, zgrany zespół, odrobina szczęścia, a może sekretny składnik…? Każdy przedsiębiorca ma własny przepis na powodzenie. I to właśnie będzie tematem kolejnej debaty w ramach Miasteczka Myśli.

Debata będzie transmitowana on – line (link do oglądania TUTAJ).

Już we wtorek 24 marca, w Miasteczku Orange Mariusz Gaca, wiceprezes zarządu Orange Polska, Michał Paschalis-Jakubowicz, dyrektor wykonawczy ds. Marketingu Rynku Masowego Orange Polska, Grzegorz Albrecht, advisor D-RAFT, Kamil Bergiel, CEO SentiOne, Paweł Kocon, współtwórca Fun in Design, Przemysław Kuśmierek, CEO Migam oraz Dariusz Żuk, prezes Polska Przedsiębiorcza wspólnie będą szukać przepisu na start -up po polsku oraz na świecie. A na koniec wysmażymy start – up razem z widownią.

A tutaj mały przedsmak wtorkowego gotowania:

Mam dla Was także 5 podwójnych wejściówek na to wydarzenie. Jeśli chcecie gotować z nami, do końca niedzieli 22.03 odpowiedzcie na pytanie: co jest sekretnym składnikiem sukcesu firmy? +krótkie uzasadnienie. Wyniki w poniedziałek rano.

Udostępnij: Miasteczko (wy)Myśli przepis na start-up +konkurs
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę

Muzyka

Artyści w maskach … na OWF 2015? (0)

Kasia Barys

19 marca 2015

Artyści w maskach … na OWF 2015?

Już 13 czerwca na Orange Warsaw Festival, po raz pierwszy w Polsce, wystąpi gwiazda amerykańskiego rapu Big Sean. W tym samym dniu zagra również legenda polskiego hip-hopu, Molesta Ewenement. Dzień później – 14 czerwca, na Torze Wyścigów Konnych Służewiec swoje koncerty dadzą Maria Peszek oraz Bokka.

Osobiście cieszę się z występu Marii Peszek. Na koncercie usłyszymy przekrojowy materiał. Znając Marię, na pewno nie obejdzie się bez niespodzianek. Jedyne czego można być pewnym, to że będzie to koncert pełny emocji i energii. Sama Artystka mówi: “To niesamowite uczucie, gdy stoisz na scenie i widzisz takie żywiołowe reakcje, kiedy ludzie śpiewają głośniej niż ty. Taki emocjonalny odbiór publiczności pokazuje, że to co robię ma sens. Jeśli otrzymuję tak olbrzymi odzew z tamtej strony, to wiem, że warto było się narażać, znosić ataki i iść własną drogą”. Nie zawiedźmy artystki!

Ciekawy może być też występ Bokka. To debiutujący zespół, który od początku działa incognito. Artyści występują w maskach, by skierować naszą uwagę na to, co jest dla nich najważniejsze – na swoją muzykę. Prawda, że oryginalnie? U niektórych „gwiazd” jest wręcz odwrotnie… 😉

Udostępnij: Artyści w maskach … na OWF 2015?
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

Sieć

Ponad 1600 miast z zasięgiem LTE (0)

Wojtek Jabczyński

18 marca 2015

Ponad 1600 miast z zasięgiem LTE

Trwa aukcja na częstotliwości 800 i 2600 MHz i czekamy z niecierpliwością na jej rozstrzygnięcie. Jednocześnie dalej rozwijamy naszą sieć LTE, która daje Wam możliwość korzystania z najszybszego dostępu do internetu Orange Polska bez limitu prędkości. Na koniec lutego mieliśmy 5051 stacji LTE, co oznacza, że w zasięgu jest 24 mln osób, mieszkających w 1611 miastach i miejscowościach powyżej 1 tys. mieszkańców. Przypomnę, że z najszybszego netu możecie korzystać w ofertach internetu mobilnego dla klientów indywidualnych i biznesu, a także w wybranych ofertach abonamentowych oraz na kartę. Do dyspozycji macie kilkadziesiąt smartfonów współpracujących z LTE. Dobry zasięg znajdziecie na niedawno uruchomionej drugiej linii metra, a jeszcze w tym półroczu zastanie także uzupełniony na całej pierwszej nitce.

a3a4ce60ab888d98f6e9ae0c543e3105a1f

Zapisz

Udostępnij: Ponad 1600 miast z zasięgiem LTE
komentarz jest wymagany