Pierwszy miesiąc w Orange Flex za złotówkę

26 października 2020

Pierwszy miesiąc w Orange Flex za złotówkę

Jeśli nie korzystaliście z Orange Flex i mocno Was kusi, teraz jest dobry moment. Wróciliśmy z promocją tylko dla nowych klientów, w której z kodem promocyjnym FLEX możecie aktywować dowolny plan w Orange Flex za 1 zł przez pierwszy miesiąc. Jak z niej skorzystać w kilku szybkich krokach podajemy na grafice poniżej.

Orange Flex jest w pełni cyfrową ofertą. Nie musicie przychodzić do salonu, wystarczy ściągnąć aplikację na smartfona. Usługi i plan taryfowy wybieracie sami w myśl zasady #chceszmasz. Aplikacja jest dostępna w trzech językach: polskim, angielskim i ukraińskim. Możecie też korzystać m.in. z przydatnego Social Pass, czyli nielimitowanego internetu na social media, a także Passów na filmy czy muzykę. Przy okazji przypominam, że jeśli jesteś studentem z Orange Flex dostaniesz za darmo dodatkowe 100 GB na 180 dni na naukę i rozrywkę.  Mamy również propozycję dla osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą.

Udostępnij: Pierwszy miesiąc w Orange Flex za złotówkę

Ruszył rok akademicki, dobry internet niezbędny!

1 października 2020

Ruszył rok akademicki, dobry internet niezbędny!

Dziś studenci wrócili do nauki. Pewnie, ze względu na Covid-19, większość zamiast pojawić się na uczelni, dołączy na wykłady z domów. Jakkolwiek nie przyjdzie się uczyć niezbędny jest szybki internet i spora paczka GB w telefonie. Dlatego podpowiadam dodatkowe, warte rozważenia możliwości.

Światłowód Orange bez lojalki

Zacznę od internetu stacjonarnego, który wcale nie trzeba kupować podpisując długoterminową umowę. Studenci pewnie docenią światłowód czy standardowe łącze bez lojalki. Jednorazowa opłata aktywacyjna wynosi 49,99 zł, ale za to pierwszy miesiąc korzystania z usługi jest za 0 zł (nie dotyczy dopłaty do domków jednorodzinnych).  Dodatkowo w przypadku oferty światłowodowej nie ma również opłaty za utrzymanie łącza. Do wyboru są następujące opcje: Internet ADSL do 10, 20 lub 80 Mb/s – 69,99 zł; Światłowód do 300 Mb/s – 69,99 zł, Światłowód do 600 Mb/s – 79,99 zł i Światłowód do 1 Gb/s – 89,99 zł. Cena zawiera wliczone rabaty za e-fakturę i zgody marketingowe – po 5 zł każda. W przypadku instalacji światłowodu w domku jednorodzinnym, do ceny abonamentu doliczamy opłatę 14,99 zł miesięcznie.

Darmowe 100 GB w Orange Flex

Teraz internet mobilny i mój faworyt – Orange Flex. Każdy, kto posiada ofertę i jest studentem może aktywować bezpłatnie dodatkowy pakiet 100 GB, ważny przez 180 dni. GB można wykorzystać dowolnie, na naukę i rozrywkę, czyli jak zawsze #chceszmasz. Aby aktywować w aplikacji Orange Flex należy otworzyć zakładkę „Odkryj” i kliknąć w banner informujący o ofercie dla studentów. Następnie wypełnić i wysłać krótki formularz potwierdzający status studenta oraz należeć do Klubu Flex. W odpowiedzi użytkownik otrzyma powiadomienie dające dostęp do bezpłatnego pakietu 100 GB, do aktywacji w Klubie Flex.

Udostępnij: Ruszył rok akademicki, dobry internet niezbędny!

Ciekawość, czyli szósty zmysł

18 listopada 2016

Ciekawość, czyli szósty zmysł

Ciekawość przestała być „pierwszym stopniem do piekła”, a w Orange mówimy o niej nawet jako o „6 zmyśle”. Tak samo nazwaliśmy aplikację dla studentów (i nie tylko), która jest już dostępna w AppStore i Google Play.  Moim zdaniem aplikację niebanalną – połączenie gry społecznościowej, konkursu i… programu dla studentów. Zacznę od części pierwszej, czyli gry. Jest to test wiedzy, jednak od standardowych różni się tym, że za każdym razem konkurujemy z przeciwnikiem –wybranym lub wylosowanym przez nas. Każdy z „pojedynków” składa się z czterech rund po trzy pytania. Na każde pytani mamy tylko chwilę, cała runda musi być rozegrana w ciągu 24 godzin. Kategorii jest pięć – Rozrywka, 6 zmysł,  Biznes, Telekomunikacja i IT, a w każdej 3 stopnie trudności.

Przykładowe pytania? Średnica światłowodu, stopy procentowe banku centralnego, termin „politeizm”. Sądzę, że na szereg pytań w kategorii „Telekomunikacja” odpowiedzi znajdziecie w tekstach z cyklu „Sieć Szkieletowa”, ale przyznaję, że nawet mnie niektóre zwaliły z nóg 😉 Moim zdaniem, te pytania to świetne ćwiczenie nie tylko dla osób zajmujących się rynkiem telekomunikacyjnym, ale również, dla tych których interesuje gospodarka, lub po prostu są ciekawi świata.

Jednak pojedynki to jedno – drugą częścią zabawy jest system punktów, które zdobywamy za poprawne odpowiedzi. Punkty te nie są bez znaczenia, bo osoby, które mają najlepsze wyniki i rejestrując się do aplikacji zdecydowały się brać udział w konkursie mogą wygrać fajne nagrody. Na liście są między innymi iPhone 6s, Sony Xperia T3, kamerka 360, płatne praktyki w Orange, nagrody finansowe… generalnie jest o co grać. Cały konkurs trwa do połowy stycznia, lecz nagrody są przyznawane co dwa tygodnie. Co jednak bardzo istotne, w konkursie mogą brać udział wyłącznie studenci.

Jest też aspekt społecznościowy – z naszymi adwersarzami możemy rozmawiać poprzez chat, a także samodzielnie proponować nowe pytania.

Aplikacja jest darmowa, więc warto ją pobrać i pobawić się. Nawet, jeżeli nie jesteście już (lub jeszcze) studentami i na nagrody nie macie szans warto pobawić się w „6. Zmysł”. Znajdziecie mnie pod nikiem PiotrDoman, czekam na wyzwania!

Udostępnij: Ciekawość, czyli szósty zmysł

Finał programu Twoja Perspektywa

17 czerwca 2014

Finał programu Twoja Perspektywa

Zakończyliśmy V edycje programu Twoja Perspektywa. W ostatni piątek podczas spotkania podsumowaliśmy tę edycję.  Zorganizowaliśmy 31 Dni Orange – wydarzeń na uczelniach, w których wzięło  700 studentów w 50 specjalistycznych warsztatach prowadzonych przez pracowników Orange, a ponad 10 tys. młodych ludzi odwiedziło nasze stoisko. W program zaangażowanych jest 35 Ambasadorów i  11 naszych Doradców Rozwoju Zawodowego. W tym roku po raz pierwszy w programie wzięli udział Mentorzy – pracownicy Orange Polska, absolwenci uczelni partnerskich, których zadaniem było wsparcie Ambasadorów na uczelniach. Biorący udział w programie studenci mogą odbyć płatne praktyki w Orange Polska, a część z nich otrzymała od firmy propozycję zatrudnienia.

Udostępnij: Finał programu Twoja Perspektywa

Przyjmij mnie do pracy tato!

16 kwietnia 2014

Przyjmij mnie do pracy tato!

Niedawno byłem w na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu, aby opowiedzieć studentom o Orange Polska w ramach akcji „Twoja perspektywa”. Fajne doświadczenie i przy okazji wspomniałem też o naszym blogu. Nie bez kozery, bo zorganizowaliśmy studentom konkurs by opisali: Jak wyobrażają sobie Orange Polska, jako przyszłego pracodawcę. Nagrodą oczywiście publikacja tekstu na blogu. Zwyciężyła Justyna Markowska. Gratuluję!

„Mityczny statystyczny Polak na pytanie czego oczekuje od pracodawcy odpowiada – wysokiego wynagrodzenia. Czy naprawdę jednak zależy nam głównie na wypchanym portfelu? Ostatecznie to nie pieniądze dają prawdziwą satysfakcję z wybranego zawodu i nie one motywują do wstania z łóżka w deszczowy poniedziałek. Idealnego pracodawcę można by porównać do dobrego ojca. Jeżeli jest to nasza pierwsza praca, musi nauczyć nas jak chodzić. Kiedy rozpoczynamy drogę zawodową często potykamy się i przewracamy, dobrze kiedy usłuży wtedy silnym ramieniem. A kiedy pozwoli nam się przewrócić będzie to tylko dlatego, żebyśmy lepiej zapamiętali lekcje. Powinien pomagać w odkrywaniu swoich pasji, pokazać możliwości i perspektywy, zaszczepić ciekawość świata i otwartość na szanse jakie przynosi jego odkrywanie. Dobry pracodawca będzie dbał o rozwój swojego „dziecka” posyłając je na kursy i opłacając naukę. Znajdzie czas, aby wysłuchać żali i pomoże wybrać najlepsze rozwiązanie w trudnej sytuacji.  Czasem słyszymy jak dzieci bogatych rodziców skarżą się, że chętnie zamieniłyby wszystkie drogie prezenty na odrobinę zainteresowania i spędzony wspólnie czas. Podobnie w pracy. Choćby szef płacił nam górę pieniędzy, a nie zadbał o nasz rozwój, pragnienia i pasje nie będziemy czuć satysfakcji. Orange Polska wyobrażam sobie właśnie jako takiego dobrego tatę, który zapewnia poczucie bezpieczeństwa i umożliwia rozwój. Wpływające na konto „kieszonkowe” to jedynie dopełnienie szczęścia.”

3374deaf8d6454744fb97827921431cbb52

Udostępnij: Przyjmij mnie do pracy tato!